Nagyon szépen köszönöm a segítséget mind az e-mailben íróknak, mind azoknak akik a fórumban reagáltak.
Az egyetlen problémám az, hogy diák létemre nem vagyok olyan anyagi kasztban, hogy megengedhessek magamnak a lent említett kategóriájú cuccoknál jobbat. Meg azt hiszem az én két éves "gitáros-pályafutásom" mellett ez teljesen felesleges is lenne, mivel még nincs egy kiforrott véleményem a hagzásomat illetően(elképzelésem azért persze van), és nincs elég tapasztalatom sem. Azért kösz mégegyszer mindenkinek, jobb ha profiktól is hallok véleményeket!
Kösz a tippet(tanulj meg játszani)...hát vazze te se egy év alatt jutottál el erre a szintre nem? Egyébként azon vagyok.
Mindenképpen akarok venni egy 4 X 12-es ládát, de a Vox sajna csak 2 X 12. Viszont ez a beruházás már átcsúszik március körülre, most kicsit sok volt a kiadásom + még itt az évvége, adóbevallás , nyereségeltüntetés :-))) stb.
Remo könyve a Gitárkézikönyv I-II. nevet viseli. Csak egy kötet, az I-II. csak megtévesztés.
A játéktechnikákat bemutató CD kész van, a stílusokat bemutató még nincs. Remo azt szokta mondani, hogy egy hónap múlva lesz kész. Szeptember óta mondja, hogy majd egy hónap múlva. Most jövő év elejére ígéri. Le a kalappal az előtt a kezdő előtt, aki addig legyűri a gyakorlatokat! :)
Ha kell telefonszám, ahol megrendelheted, keress emilben!
Lenne 1 pár kérdésem, ugyanis beruháznék valami új cuccra, és egy-kettővel eléggé hadilábon állok.
Nos.
Az egyik a Behringer V-amp 2. Még ugyan nem hallottam élesben, de rengeteg jót hallottam felőle, ezenkivül elég imponáló az, hogy 32 erősítő hangját modellezték le Güntherék, ami nem azért fontos, mert úgy akarok szólni mint X vagy Y csak a 32 lehetőségből már biztosan megtalálom a nekem tetsző soundot. Ha valakinek van tapasztalata ezzel a kütyüvel, ossza már meg velem. (Elvileg felvételre készült a cucc, de remélem azért színpadon is használható - inkább arra kéne)
Line 6 DM4 distortion modeler. Na erről is sok jót hallottam, de kis hazánkban nem nagyon találok ilyet, hogy jól kivesézzem. Pedig nem az a szokványos - British Stack, Rectified, American HiGain stbstb - modelező, leginkább pedálok (TS9, MT2, Big Muff, Rat) hangját utánozza.
Ami a legjobban érdekel, az a Peavey transtube hangzása. Kipróbálatam egy Banditot és elég meggyőző hangja volt, de nem tudom, hogy Pl. egy Dirty Dog pedálnak vagy egy MAx 100-nak, amelyek szintén a transtube-ot veszik alapul mennyire megegyező a soundja ugyanolyan körülmények mellett (mondjuk a Bandit tiszta csatornájára rákötném a Dirty Dogot v a Max 100-at).
Persze még folytathatnám a sort a Digitech RP7-tel, Meg a Boss GP-20 Amp Factory-vel, és még rengeteg mással. De sajnos a legtöbbje nem hozzáférhető mo-n vagy azért mert régebbi, és csak elvétve lehet találni egy két használtat, vagy mert alig hoznak be belőle.
Hát ennyi lenne. Ha a fent említett darabokkal valaki találkozott már, esetleg van róla akármilyen véleménye, örömmel veszem!!!!
további jó húrtépést mindenkinek!
Vagy vedd meg az Andrásik Remo könyvét, az egész használható, oszt próbálkozz... (hogy mi a címe nemtom, csak belekukucsoltam a felépítésébe, oszt jónak találtam az eddig közkézen forgó magyarnyelvű oktatóanyagokhoz képest)
Egyébként állítólag CD-t is lehet rendelni hozzája...
lenne pár kérdsem.itt biztos nagy gitár fanok vannak.úgyhogy remélem kapok választ.
van egy gitárom (akusztikus) és
nem tudom megszólaltatni...nekem
teljessen az alapoknál kéne az egészet kezdenem.milyen
elnevezésű húrok vannak, mi az a tab, miaz az akord stbstb.
egy olyan magyar oldal kéne nekem ami ezeket teljessen
egyértelműen leírja...vagy egy jó könyv.gitáriskola kizárva!vagy valaki aki emailben elmagyaráz mindent.:)
remélem tudtok segíteni.válaszokat várom!!
Azt nem tom Petrucci miko' csinal, de errol nemregiben halottam:
"The highly anticipated project featuring guitarist Jim Matheos (Fates Warning), keyboardist Kevin Moore (Chroma Key, formerly
of Dream Theater) and drummer Mike Portnoy (Dream Theater, Transatlantic) now has an official name: OSI."
A Chroma Key oldalon van par hir miszerint jovo ev elejen fogjak kiadni ezt a lemezt. Erdekes lesz szerintem :)
Ezek a Single Coil méret? Humbucker hangszed?k voltak... mármint a tökösebbek :)
Rendes humbi az más tészta... :) abból is irtam már kisebb tesztet,véleményt.. legalábbis azokról ami nekem van :)
a ládák... hát ez legyen titok.. de én már láttam ?ket képen,készen vannak,és brutális dolgok vannak készül?ben... egyenl?re annyit hogy valami jóba nyúltam bele :) hehehe
hat stilusilag ilyen metal felesegek johetnek szoba. Aminek ugy tetszett a hangja az a Dimarzio Evolution (bar vai hangzasilan nem nagyon az en izlesem de a pickupnek szep hangja van :)).
Seymour duncanokkal van egy kis rossz tapasztalatom....ugyanis volt egy nemtom milyen bazinagy magneses felezheto singlecoil meretu hum az egyik regi gitaromba, es valami k*rva sz*r hangja volt :) attol fuggetlenul erdekelne mit tudnal ajanlani...A Pearly Gates (amit a fender a fat star-okba tesz) milyen?
Hah! Pont erre kell visszatérnem! :)))
Jók a képek, ronda a gitár, az emberről nem is beszélve! hehehe
Üdv mindenkinek, újra online vagyok.
GG - megszereztem mind a 3 eredeti nótát a Rock Start Soundtrackből. Már ha érdekel...
A "We All Die Young" szerintem szenzációs.