Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Dear Lore & Every Bodri. A szmötyi az autódon levéltetűszar volt. Csak erôsen mosószeres és forró vízzel jön le, és csak akkor, ha nem engeded sokáig száradni az autón. Anyámék háza elôtt négy hársfa áll, a VW-jük meg alatta. Tetűszezonban szép matt színű lesz a dukkó seperc alatt. Nem tesz kárt a fényezésben, csakhát gusztustalan. Biológiaóra off.
a doktor úr
345: Figyi: nekünk a családban 1989-ben az első Volvo egy 89-es 340-es volt. 5 hónapja adtuk el, ezalatt komoly hibát nem produkált, beleraktunk 130 e. km-t.
Leadtuk egy autókerskedésben (apám 940-ére cseréltük be, némi ráfizetéssel), a tulaj megtartotta magának, a mai napig azzal jár, MERT ALACSONYAK A FENNTARTÁSI KÖLTSÉGEI!!!
Aki nem hiszi, elsétálhat az újpesti Víztoronnyal szemben lévő autókereskedésbe (svájcból hozzák a zsír új Volvókat, 30-60 e. kilóméterrel) és megpróbálhatja visszaszerezni a jószágomat.
Szóval, ez egy utolsó szériás 300-as volt, és nekünk nagyon bejött. ja, és 1.4-es motor van benne, nem éreztem hiányát egy nagyobb aggregátnak....
Nem valamelyikőtök csörgetett meg az előbb? Megint kikapcsolt ez a sz@r! Tudod Triz, mivel ez a snobil nem felhúzhatós, ezért nem értek hozzá túlzottan... szal engem néha többször kell.
23-kor kezdődik az autómánia című valami, a lényeg az, hogy egy 9-3as Viggent fognak vallatni. Remélem nem a kézifékes forduló lesz a főszám! :-)
Trizzy,
nincs több mondanivalóm, komolyodj meg de azonnal. Nem hinném, hogy egy Bolas-lore kommandót hamar kihevernél... Amolyan kiscsákósan szedném le a... :-)
keton,
nekem is a terminator-style C70 tetszik a legjobban. Ez egy olyan folyékony fém,gombóz, mely csak volvók formáját képes felvenni. Annak ellenére, hogy mint utdjuk képtelen bonyolult szerkezetek utánzására... Igaz, ez már a T2000-es modell. T2 rulez!
Mikor voltál volvo-gyárlátogatáson édesecsém?
Ja, gratula az ügyes linkeléshez. Figyelsz Bolas?
Bár nekem jobban tetszenek a kisebb képek, inkább benyomva a hozzászólások közé.
Frigyes,
ne lankadj, nézz csak be, írj! Most mondd meg, lenyomták a keményfijjúkat!
CYRUS,
miért van az, hogy percenként hozzá kell szólnia valakinek ahhoz, hogy te idetold a képed??
Ja, eszembe jutott amikor a lore-fargo-CYRUS tesztcsapat megpróbált vmilyen végsebességet kicsiholni a 40-ből, de egy ártatlanul parkoló autó meghiúsította. Nos, pótoltam. Sík terepen, nagy szélben 198-200-ig lehet kergetni a mutatót. Csak 5-ösben próbáltam, így a fordulatszám alig ment 5500 fölé. Lehet, hogy 4-esben jobban megy?
Bolas,
tanúni, lösz örödmény, nyó próblém!
Amúgy újkori szokásomhoz híven 80-90-es tempomatozás volt. Állandó klímázással 6.5 körüli fogyasztás jött ki. Stresszmentes vezetés rul... izé, szal nekem bejön (Templar)
A maratoni gardenpartynál egy diófa alatt parkoltam és valami szötyi esett rá. Hajnalban azt hittem vmilyen vízpermet van az ablakon, másnap láttam csak, hogy trutymóval állok szemben. Lemostam, de nem tudja valaki, mi lehet ez??
Úgy tudom (holnap derül ki), eltolták a deadline-t 20-ra, szal ez azt jelenti, hogy 20-ig kell dolgoznom dupla elánnal :-( Nekem ne tologassanak, akkor jobban megy :-)
Tökpüré?! Bébipapi?! Valami nem stimmel. Biztos hogy nem nekem vette az Oya az efféle cuccokat, mert bár szeretem a sütôtököt ism, meg a gyümölcsöket is nagyon, meg alkalomadtán a fôzelékeket, de a bébipapi azért már kiesik a látókörömbôl...
Gyümölcsbôl persze be tudok termelni tetszôleges mennyiséget, nincs felsô határ, csak a mentôbatár. Pénteken is apámék telkén dorbézoltam, lelegeltem egy fél cseresznyefát. Kétoldali harmadfokú heveny cseresznyemérgezést kaptam, de megküzdöttem a cserkô szellemével (Genie the Pooh), és másnap folytattam, ahol abbahagytam...
fargo
húsevô, ja. Már van dobozsárkányom is. Nem az az instant, hétvége elôtt kibontható fajta, hanem olyan röpködôs, bibibííí...
"Másképp lát, aki motorkerékpáron vakációzik. Az autó kirekeszt a világból, nem is eszmélhetsz, hogy képernyő előtt ülsz megint. Tehetetlen szemlélője vagy a jelenségek vonulásának.
A motorkerékpárnak nincs képernyője. Kapcsolatba kerülsz mindennel. Nem is nézed már, annyira részese vagy, és a jelenlét érzése lenyűgöz. A talpad alatt arasznyira surranó út valóságos, járni is azon jársz, csak most belemosódik a surranásba, de ha akarod, leteheted a lábad bármikor, és talpaddal tapasztalod a tudatfolyamot"
Szasztok kiscsákók,
igen meleg az idő, remekül lehet punnnnyadozni. Szinte teljesen egészséges vagyok, úgy látszik kijavították a hibát a mátrixban.
lore
minek akarsz sárkányt venni? Nincs anyósod?:-). És eregetősre gondoltál, vagy olyat, ami összecsípi a hátadon a bőrt, és repked veled össze-vissza?
Fargo
Hogy sajnálom, hogy nem bírtam menni sárkányozni, pedig Oya mondta a közértben ahol összefutottam vele, hogy épp oda indul. Azt a rengeteg bébitápszert tényleg neked vette? Telerakott egy kocsit tökpürével, meg hasonló finomságokkal, és amikor kérdeztem, hogy kinek, téged nevezett meg. Namármostmár hogyisvanez?
Hehe, itt vagyok. Ezt a hétvégét!
Lassan dolgozni kell, úgyhogy be-benézek, lássam mennyire vagytok inaktívak.
Ja, aztán majd reagálok is, ezt a trz monogrammú kiscsákót meg kéne regulázni...
CYRUS:
Ha most meg se szólalsz 5000-ig, akkor még elôtte letiltatlak!
Komolyan, kollegák, mire fel ez a nagy punnyadás? Melegetek van, mi? Ez a nyár már csak ilyen...
Tegnap jó sárkányeregeteni voltamtunk. Naplementéig kellemes szél volt, millió repkedô szerkezet az égen, és estefelé elviselhetô hômérséklet. Eregetni nem sok kedvem volt, inkább csak nézelôdtem meg hanyattvágtam magam a fűben és hessegettem a szöcskéket a pocakomról és eszmecseréltem egy haverral. Erre megjött Oya mester, és véget vetett a semmittevésnek. Ha minden igaz, ma is lesz valami happening, bár ebben nem vagyok biztos. A napra egy jó kis érdi sztékolás tette fel a pontot -- kitaláltam, legközeebb hogyan kellene ezt kollektíve tennünk: rendelhetnénk egy nagy vájling Colorado csirkeszárnyat, és elcsámcsoghatnánk felette...
Hát nem nagyon erőlködtetek..
Sőt csak fargo és Triz meg én vagyunk legények a gáton..
Csak benéztem és mindjárt megyek vissza tanulni..
(Érzem kicsit kezd már megártani...)
Akit nem érdekel az ugorja át a Triznyáknak szóló részt!
Köszi fargo!
Kedden vagy szerdán jövök legközelebb, akkor majd kikísérletezem a dolgokat.
Trizzy!
Ne magyarázz, mert még bajod esik..
Egyébként pont a járművezetéstől való eltiltást tanultam, és abból azt vontam le, hogy nem biztos, hogy a B kategória miatt az A-t is visszavonják!
Idéznék:
BK 107:
"A BTK. 58. §-a (2) bekezdése szerint a járművezetéstől eltiltás meghatározott fajtájú járműre is vonatkozhat.
E rendelkezés alapvető célja, hogy ne tiltassék el mindennemű jármű vezetésétől az, aki csak bizonyos jármű vezetésével kapcsolatban jelent veszélyt a közlekedés biztonságára.
Ehhez képest a bíróság az eltiltás érvényesülési körét korlátozhatja a közlekedés egyes ágazataira -vasúti, légi, közúti, vízi járművekre- és ezeken belül az egyes járműkategóriákra.
E törvényhely alkalmazása szempontjából figyelembe kell venni: az elkövetett bűncselekmény jellegét, tárgyi súlyát és az elkövető személyiségének feltárt jellemzőit együttesen értékelve először azt kell eldönteni, hogy az elkövető valóban csak meghatározott jármű vezetésével kapcsolatban szegi-e a közlekedési előírásokat, és van-e alap annak megállapítására, hogy az esetleges egyéb jármű vezetése közben szabályosan közlekedik"
Még van 1-2 példa, de nem akarlak untatni vele..
Lényeg, hogy szerintem mivel ez bűncselekményekre vonatkozik és "a maiore ad minus" (többről a kevesebbre értelmezés) alapján, a szabálysértés, mint olyan, jóval enyhébben minősül.
Persze ki tudja?
Ez csak feltételezés, és okfejtés.
Az igazság odaát van..
Kezd súlyosbodni nem gondoljátok?
No, mindegy.
Lépek.
Legyetek rosszak!
Majd kedden v. szerdán benézek, addig ismét tanuló-kolostor lesz..