Keresés

Részletes keresés

Pyramyd Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6112
a BOLTI 119.000 A sTAGE7 RE VONATKOZIK.

a CRAFTSMANT MEG NEM TUDNÁ A fENDER FELVÁSÁROLNI, MERT A GITÁROKAT EGY SILVER STAR NEVŰ CÉG GYÁRTJA (ŐT FEL TUDJA....) , ÉS TE RENDELSZ TŐLÜK. 500 GITÁR FELETT OLYAN FELIRATTAL JÖN AMILYENNEL AKAROD (PL: HAJRÁ FRADI, V. IMÁDOM A PUNCIT...)
a CRAFTSMAN A mEDGYESI "NEVE"...

wbag: 60 PÉNZ KÖRÜL LEHET HANXERT TALÁLNI.

MONDOM: ePIPHONE BY gIBSON, eXPLORER, EMG 81 VAN HÁTUL + VALAMILYEN VÁSZON TOK

Előzmény: Pyramyd (6109)
StratoFan Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6111
Szeritnem jó ötlet hogy először csak gitárra költesz, amit nem akarsz kivágni a francba 2 hét után. A többi ráér később. A computeres torzítások nekem nem jöttek be. Mind késik SBLive kártyával is, Sima SB-vel meg nagyon sokat késik :)
Előzmény: wbag (6110)
wbag Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6110
Nem lehet valahogy megsporolni az erositot meg a torzitot?
Van otthon egy regi erositom (radios magno rca bemenettel + 2 kozepes meretu es kozepszeru hangfallal), torzitani meg nem tud egy sblive?
Amig nem tanulok meg rendesen jatszani, ugyis csak otthon magamban fogok zenelgetni, ott meg atdorombolnek a szomszedok, szoval nekem meg megtenne egy fejhallgato is. Mire belejovok, addig meg gyujtok erositore. Igy az osszes penz gitarra mehetne... Nos?
Előzmény: Misantrophy (6101)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6109
Hát nemazé, de a Craft7esem meg a Squier 7esem mögeszi a hanxered keresztbe oda-vissza...

Tsak annyit róluk:
Craft7(habosjávor test, jávor nyak, rózsafa fogólap, 2 db noname humbucker a nemswípolós fajtából, 7 húros Floyd Rose mech, és a nyak 2 év után is nyílegyenes, made in korea...) bolti ár: 109.000-

Squier Stagemaster7(égerfa test, madárszemes jávor nyak, rózsafa fogólap, 2 db Duncan Designed humbucker, fix híd, és a meglepetés made in china)

és jóval ólcsóbban szereztem őket!!!

Egyébként nem szeretem a Gibsonokat, kell a fenének... (majd ha csinálnak cool 24 bundos hanxert, 7 húrosban, floydrózsával, nem custom shop akkó talán...) bolti ár: 119.000-

Ja és olvasdd már el mégeccer a hozzászólásaimat...

más: A "Smoke On The Water" megy má'?

Előzmény: StratoFan (6096)
StratoFan Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6108
Ja már ütköztünk? Akkor csak elfelejtettem :)). Miskolcon az a Wahsburn nem olyan kis dagadt designes majdnemstratoforma? Mert az én is néztem, de nem sok Washburn feeling volt benne :)
Előzmény: Misantrophy (6105)
A nyúl Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6107
gagyi
Előzmény: wbag (6106)
wbag Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6106
Johnsont szabad venni szerintetek, vagy az gagyi?
Misantrophy Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6105
Ja, egyszer már ütköztünk...:)))
Akkor írjad magánban, kíváncsi vagyok, mert mostanában akarok megint gitárt venni az eddigi kettő (Epiphone LP100, Ibanez RG 7420) mellé...
Előzmény: StratoFan (6103)
StratoFan Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6104
Ezt csak magánban írom le ha akarod :))) mert nekemesnek a topiclakók :))))))
Előzmény: Misantrophy (6102)
StratoFan Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6103
Na még egy Miskolc Rulez, szia Földim! Vagy már egyszer összekoccintittunk itten? :)
Előzmény: Misantrophy (6101)
Misantrophy Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6102
Na melyik nagy márkát nem vennéd
meg semmi pénzért? Kíváncsi vagyok...:)))
Előzmény: StratoFan (6100)
Misantrophy Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6101
Szerintem minimum 80 kiló körül gondolkodj!
Köztudott, hogy egy jobb hangszer értékálóbb,
a gagyikat nehéz eladni ha komolyabb hangszert akarsz venni. Nem hiszem, hogy mindenáron új gitárt kéne venned, egy jó minőségű használt hangszerrel szerintem jobban jársz. Nálunk Miskolcon 80-90 rugó körül pl.lehet venni használt Ibanez-t, igaz koreai gyártmányt,
de azért az mégis jobb, mint egy kínai,indonéziai
gagyi. Vagy legutóbb láttam 60 körül egy régi Washburnt, amit ki is próbáltam, és ugyan elég nehéz volt, viszont jól szólt.
Ja, helyesen: gitár/madzag/torzító/madzag/erősítő
ricsaj. Már ha simán torzítóban gondolkodsz...
Előzmény: wbag (6099)
StratoFan Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6100
Nem veszünk össze, csak hibajavítunk :))))

GITÁROS >>> gitár, >>> vezeték >>> effektek >>> erősítők >>> hangfalak :))) szóval költhetsz rá dögivel, nagyjából ebben a sorrendben. Én is vennék Gibsont. Egy Saxon signatúrás SG elférne még itthon :)))). A Coda a rákózci tér sarkán van. van valami webhelyük is. http://www.codahangszer.hu/

Nekem még tetszett a Gitár Odú nevű bolt budán. Ne kérdezd hol, már elfelejtettem és webjük sincs. Szerintem a márkanév tökmindegy. Van pár óriási márka amit semennyiért sem vennék meg. A nagy márkákból is az olcsó az zűrös szerintem. És tényleg elveszi a kedved a gyakorlástól, ergó a legfontosabb dolgot kihúzod. Ha akjarsz zenélni idővel úgyis hülyétkapsz majd a gagyitól, és venni fogsz egy rendeset 100e-ért :). Pazarlás gagyira költeni... csak buksz rajta.

Előzmény: wbag (6098)
wbag Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6099
Kb. mennyi az a minimalis osszeg, amit szerinted erdemes beruhazni?
Előzmény: Misantrophy (6097)
wbag Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6098
Ossze ne vesszetek miattam! ;] Vennek en Gibsont szivesen, csak mar megint nem jo szamokat huztak ki :)

Coda uzlet merre van? Van honlapjuk vagy ilyesmi?

A torzito magaban foglalja a hangkeltest is, vagy az meg ramegy valami erositore/hangfalra?

Meg mindig nem teljesen ertem, hogy hogy mukodik az egesz.
gitar -> madzag -> torzito -> ricsaj? Vagy meg mas is kell a rendszerhez?

Igy szemleletesen leirva mar ertem, miert akartok lebeszelni a hotgagyirol, ez tenyleg eleg gaznak hangzik. A markak/tipusok kozul, amiket korabban irtam, bevallalhato valamelyik, vagy ezek meg nagyon-nagyon szarok?

Koszonom:
wbag

Előzmény: StratoFan (6096)
Misantrophy Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6097
Szerintem ha ennyire nincs rá lóvéd, akkor inkább
várj még a hangszervásárlással... Egy barátom vett pl.Craftsman-t, de azóta félévente ha egyszer előveszi. Mondjuk lusta is a gyakorláshoz...:))) Annak idején én is egy Fender kópia rétegelt lemez gitárral kezdtem, nem is nagyon szerettem rajta játszani. Egy jó gitár viszont még gyakorláshoz is élmény. (Szerintem.)
Előzmény: wbag (6095)
StratoFan Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6096
Piramyd! A Dearmondok mahagóni fából vannak. És valóban, ronda a potmérete és a kopólapja sincs rendesen lesorjázva :))) mert Indonéziában készülnek, ennyi pénzért elfogadható hangszedőkkel, nem úgy mint a csúcsprofi made in taiwan vagy hong kong gitárok :)))). Ettől függetlenül 50e körül csak rétegelt szarokat lehet venni más "márkanevek" alatt. Ha a Fender csak úgy felvásárolgatná a hótgagyi olcsót, akkor felvásárolhatna még vagy 100 márkát, köztük a Craftman-t is. De nem teszi. Biztos volt valami oka hogy akár a megszüntetés céljából is de megvette pont a Dearmondo-t, és nem mondjuk a Tokuyama-t. Egy kezdőnek hiába példálózol a Gibsonnal úgysem fog Gibson-t venni.

Wbag: A hótgagyi kategória pár nap alatt elveszi a kedved a gyakorlástól. Szétesik a jackaljzata naponta 2X, besüllyed a szárba a berakás 2mm-re, zajos és halk a hangszedője, 3 nap alatt tönkremegy a javíthatatlan kábel amit "ajándékba" adnak hozzá, tönkremegy a tok czipzárja... :))) Egy jó Ibaznez torzító (DS7) 15.000 Ft. Egy legolcsóbb multieffekt nagyjából 30e.

Nekem a Coda-ban jó tapasztalataim voltak. Rendesek, normálisak, nem hülyítenek, engedik hogy kipróbálj bármit. Én majdnem 2 hónapig jártam gitár után amikor a másodikat vettem. Végül a Coda-ban vásároltam. Nem mintha a bolt maga sokat számítana. Ott volt olyan gitár amit jónak találtam és azóta sem bántam meg hogy azt vettem.

Előzmény: wbag (6095)
wbag Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6095
Elozetesen azt gondoltam, hogy (nem rohog! :) 30-bol kijon minden. Most olyan 50-ben remenykedem, vagy ha nagyon muszaly, esetleg 60-at is ki tudok kohogni.

Erdemes probalkozni?

A gitar arahoz meg mennyit kepzeljek hozza az "egyebekre"?

Gitarbol nem akarok hasznaltat, mert nekem aztan barmit el lehet, adni, aztan utana mar nem lehet reklamalni... Esetleg az egyeb kutyuk lehetnek hasznaltak.

Velemeny?

Koszonom:
wbag

Előzmény: Pyramyd (6089)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6094
Szerintem csak ki akarja szorítani a konkurens ócsó hanxergyártót, de az is lehet hogy egy nagyonalap kategóriát akar összehozni...

A Gibson is csak azért vette meg az Epiphone-t, hogy feljebb tudja tolni a Gibsonok árát!
Pár éve még 100 rongy körül lehetett Gibson Les Pault venni!
Ma a legócsóbb Gibson 300 körül tendál...
Az Epiphone Les Paul ára itthon 180-210 pénz!
Nem éri meg az árát, főleg, hogy Korean Made!

szal ennyi...

Én egyetlen hanxerboltosnak sem hiszek már, mert mindegyik a haszna után megy csak, és unom hogy állandóan egymást "köpködik és fikázzák"...
Főleg a Schmidt Karcsinak nem hiszek... (Övé a Coda)
Be akarta dumálni nekem hogy a 7 húros D'Armand SG-je ekvivalens minőségben, ha nem jobb mint a 7 húros Craftsmanom... Vagy egy 7 húros Squier...

Nemmondom, talán egy Rockwood by Hohner -rel igen, de azt is fentartásokkal!

A D'Armand nem egy kidolgozott gitár...
szerintem rétegelt lemez!

Előzmény: zepp (6093)
zepp Creative Commons License 2002.12.08 0 0 6093
Hi!

DeArmond, hát, nekem is az van, LP, sztem annyiért(80e) ennyit lehet várni,hangban semmi extra, de tanulni megfelel, +nekem kényelmes is...
De amiért írok: Jah, a Fender megvette a DeArmondot, a Coda-ban kérdeztem utána, ugyanazokat a gityókat fogják Squier néven +30-40%-ért kihozni, értenek ezek az üzlethez:) Talán a 2003as Fender site-on már rajta lesznek.

Más: Satriani Crushing Day szól mostanában itthon kicsit sokat, és hát eléggé tetszik...tudom, újszülöttnek minden vicc új, van mit pótolnom ilyen téren...de attól még örülök a felfedezésnek:)

StratoFan Creative Commons License 2002.12.08 0 0 6092
Ettől függetlenül a Dearmondot is a Fender vette meg.
Előzmény: Pyramyd (6091)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.08 0 0 6091
A Fendernek ott van a Squier, mint a Gibsonnak az Epiphone!
Előzmény: StratoFan (6090)
StratoFan Creative Commons License 2002.12.08 0 0 6090
A Dearmondot mér megvette a Fender. De Dearmond gitárok még vannak pár helyen, pl. Coda vagy Finkley.
Előzmény: wbag (6088)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.08 0 0 6089
wbag
Nevegyé D'Armond-ot, nem olyan ász!

Az meg, hogy tavaly nyerő volt, az csak pénz kérdés! (mondjuk, 40+ körül tudok egy 7 húros SG-t, ha ragaszkodsz hozzája...)

Olcsó hanxert tudsz venni csomó helyen.

Előbb nézz körbe, s csak utána vásárolj, mert most karácsony előtt mindenki akciózik, s lehet hogy jobb vételed lehetne másutt!

Minél később vásárolsz (mondjuk 22-23.-án), annál jobb!

Azt kell legelöszőr eldöntened, hogy mennyit szánsz rá, ill. ezenfelül meddig vagy még hajlandó elmenni a legjobb vétel érdekében.

Ha ez eldöntötted akkor tudok csak tovább segíteni neked!

üdvi: Pyramyd

Előzmény: wbag (6088)
wbag Creative Commons License 2002.12.08 0 0 6088
Koszonom a valaszt!

Dearmondra rakerestem neten, de nem talaltam semmit. Milyen boltban erdemes erdeklodni?

Amugy egyelore minel kevesebbet akarok belefeccolni. Ha belejovok, es elvezem, raerek akkor venni egy dragabbat, ezt meg elpasszolom.

Mennyibol uszom meg az egyeb tartozekokat?

Koszi:
wbag

Előzmény: StratoFan (6087)
StratoFan Creative Commons License 2002.12.08 0 0 6087
Hi! Olcsó Samick volt a kezemben nemrég több is, meg egy iskolatársamnak az a Craftmanja van amire azt írtad hogy drága lesz neked.

(((((: !!!HAJAJ!!! :)))))

Hogy lesz ebből gitározás azt nem tudom :)))! A leggagyibb amit megvennék az a Dearmond SG vagy a Les Paul lenne. A Dearmond SG 7 húros verziója az év gitárja volt tavaly a Zenész magazin szerint. 55.000 HUF ha jól emlékszem. De ezeket is óvatosan, kipróbálva, meghallgatva, miegymás. A hótgagyi tanulásra sem alkalmas csak elveszi a kedved. sőt. SF

Előzmény: wbag (6086)
wbag Creative Commons License 2002.12.08 0 0 6086
Sziasztok Gitarosok!

Amator suket zenerajongo vagyok, minimalis gitartudassal. Szeretnek venni magamnak egy elektronyos gitart. Nem tudom, hol es milyet erdemes. Olcso legyen, de ne vergagyi. Mit kell meg venni hozza, hogy szoljon is? Erosito, torzito? Vagy adnak hozza??? Mire erdemes figyelni?

Az alabbiak kozul melyiket erdemes? Tudtok olcsobban nem rosszabbat? Milyet, hol?

Craftsman EG-80 42.774 HUF (Medgyesi)
Craftsman UST 300 51.379 HUF [kicsit draga lesz nekem...] (Mezzoforte)
SAMICK LSM-70 28.998 HUF (Mezzoforte)
SAMICK SA-11 39.999 HUF (Mezzoforte)
SAMICK SA-31 43.999 HUF (Mezzoforte)

Elore is koszonom:
wbag

Angelcry Creative Commons License 2002.12.07 0 0 6085
Enyém is, ne félj.. :)))
Előzmény: Blindmouse (6082)
Blindmouse Creative Commons License 2002.12.07 0 0 6084
Dehogyisnem..
Előzmény: Pyramyd (6083)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.07 0 0 6083
Ő? Nemmondod?
Előzmény: Blindmouse (6082)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!