Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sanya1981 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1827

Egy billenőkapcsolóval megszakítani mind a két can low/high szálat. Mind a kettőt, mert egyszálüzemben is képes működni a can rendszer.

Előzmény: Varshi (1826)
Varshi Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1826

A technikai megvalósítás érdekel!!

És a filmnézést leszarom :), engem az akku lemerülése miatt izgat a dolog.

Előzmény: ckerti (1820)
sanya1981 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1825

A tárolt hibaüzenet nem okoz semmiféle problémát-amúgy is vas-sal pikk-pakk kitöröltem, de ha bent marad sem gond.

Ha jól emlékszem amennyiben indulás után szakítottam meg a can-bust, égve maradtak a gombemegvilágítások. Óránként sajnos kikapcsol de ezt írtam is.  A jármű helyzetét viszont továbbra is mutatta csak a gps-jelek alapján, ilyenkor ugyebár a kerékszenzoroktól jövő jelek megszűnnek): 

Messze nem tökéletes megoldás, de ingyen van... és ha épp egy filmet meg szeretnék nézni, amikor nem a gomb világítással foglalkozom közben, és nem is a navigálás az elsődleges szempont, szerintem vállalható. 

De ott van az info/hangvezérlés gomb + tone gomb kombó, de ezzel kapcsolatban írtam nem sikerült minden b-s cikkszámú gépre felraknom ezt a firmware-t. 

TDI-111 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1824

Mi ez a megoldás???? Engem is érdekelne . . . . .

Előzmény: ckerti (1823)
ckerti Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1823

Szerintem nem, de nem is jár kínlódásal, ha a jobbik megoldást (szoftveres képlekapcsolási sebességhatár átállítást vagy TV-free modult) és nem a kapcsolt can-bus szálat választja az ember.

Ez mellesleg a DVD filmnézéshez is kell, TV-hez kell még ezen kívül egy DVB-T tuner is egy vagyonért ill. egy multimédia adapter amivel a tuneren befogott és RGB-ben adott képet RCA-ra átforgatod.

A lényeg, hogy van egyszerű és kompromisszummmentes megoldás is a képlekapcsolás elkerülésére, a kapcsolt can-bus nekem nem tűnik olyannak (de nem akarok megsérteni senkit sem azzal, hogy buhera megoldásnak minősítem).

Előzmény: aas (1821)
TDI-111 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1822

Hello

Add már meg számodat mert az egyik haveromnak kellene RNS-510 ...

Elöre is köszönöm ....

Előzmény: pberencz (1803)
aas Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1821

Megér ennyi kínlódást, hogy menetközben lehessen TV-t nézni ?

ckerti Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1820

A technikai megoldás érdekel, vagy a hátrányok?

A kapcsoló beépítése nem lehet nagy ügy (a can-bus vezetékek a rádióra ragasztott csatlakozókiosztásból beazonosíthatók), de a hátrányok szerintem nagyobbak, mint az előnyök.

Can-busos infók hiányában a készülék nem kapcsol ki ill. be a gyújtás elvételekor, ráadásakor, a fejegység világítása nem működik (de az autó lámpáival összhangban tuti nem), nincsen sebességjel, így nincsen GALA (sebességfüggő automata hangerő utánállítás), nem követi az autót a térkép az alagutakban.

Mivel nem "látja" az autó a fejegységet, annak aktiv állapotát sem látja, passziv fogyasztónak minősíti és az akksit védendő időnként lelövi az áramellátását, kikapcsol a navi.

Nem látja a fedélzeti elektronika a navit, nem lehet a diagnosztikai csatlakozón keresztül elérni a fejegységet, hibaüzenetet fog beírni.

Persze a fentiek csak megszakított can-bus vezetékre (utólagos kapcsoló OFF-ban) igazak, ON-ra kapcsolva minden megy rendesen, de szerintem olcsóbb megoldás a menet közbeni filmnézésre a szoftveres programozás (szoftver vagy térképfrissítéssel összekötve) vagy akár egy TV-free modul is, ami csak a sebességjelet szűri ki a can-busos információk közül.

Előzmény: Varshi (1819)
Varshi Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1819

> Én annó a can-bus szálakat egy kapcsolóval megszakítottam. Legolcsóbb megoldás,

> hátrányokkal. Óránként kikapcsolt a készülék az akkut védendő a lemerüléstől,

mesélnél erről kicsit bővebben?

Előzmény: sanya1981 (1815)
ckerti Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1818

Ha jók az infóim, akkor kell egy RSE (Rear Seat Entertainment) modul, vagy olyan monitor, ami RGB-t tud fogadni.

Az RNS-510-en (Skodánál a Columbuson, Neked az kell :-)) RGB kimenet van.

Az RSE doboz egy RGB-RCA átalakító, aminek a segítségével a fejegységből kijövő RGB jelet a megfizethető monitorok által használt RCA-ra módosítja.

A monitorokat párhuzamosítva tudod rákötni.

A fejegységen aktiválni kell (gombparanccsal minden indulás után) a kimeneti funkciót és akkor a fejegységben lejátszott DVD film képét kiadja a kimeneten keresztül a hátsó monitorokra.

Lejátszás közben a fejegységen át lehet kapcsolni a térképre, de a film hangját az autó saját hangszóróin adja ki, tehát ha rádióra vagy a merevlemezről lejátszani kívánt hanganyagra kapcsolsz, akkor elveszi a képet a hátsó monitor(ok) ról.

Ha bejövő telefonhívás, vagy navigációs hangutasítás érkezik (Turn Left now!), akkor elveszi egy kis időre a hangot a Columbus, de a kép folyamatos.

A filmlejátszást (tekerés, menü...) a fejegységen kezeled, a a monitorokon csak a film képe jelenik meg, a kezelőfelületet nem adja hátra a készülék.

Nekem van egy ilyen RSE modulom (az árára már nem elékszem, de az ebayen rákereshetsz vagy pberencz is tud árat mondani), használtam az Octiban és tervezem továbbra is használni, ezért mondhatom, hogy tapasztalatból írok, igaz nekem csak egy monitor volt rákötve, nem kettő.

Előzmény: gulb80 (1817)
gulb80 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 1817

Az m1 es m2 eleve igy sugaroz mar, hogy minden adasnal kuldi a formatumot is ergo automatan allitja. Tobbi kereskedelmi csatorna itthon meg ezt nem teszi meg mivel nincs is mas formatumuk mint a 4:3 ezert ezek kilognak vagy fekete oldalcsikkal jelennek meg.. ez  nem auto fuggo hanem 16:9 kepu megjelenito eszkoze.

Pberencz:

Kerdesem az lenne, hogy lehet 2 kulso kijelzot racsatolni erre az RNS510re? Tehat a fejtamlara szeretnem feltenni a kolkoknek es az RNSrol vezerelni.

THX

Előzmény: pberencz (1799)
ckerti Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1816

Jogos a két pont.

Előzmény: dx22 (1814)
sanya1981 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1815

Én annó a can-bus szálakat egy kapcsolóval megszakítottam. Legolcsóbb megoldás, hátrányokkal. Óránként kikapcsolt a készülék az akkut védendő a lemerüléstől, stb stb DE a navi működött!

dx22 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1814

Értem ezalatt a Columbushoz kapcsolt, a térképi adatbázist (jut eszembe a térképi adatbázis fel van töltve az engedélyezett sebességekkel?)

Biztos meg kell legyenek a sebességhatárok, mivel másképp nem tudná a hátralevő útnak az idejét kiszámítani.

Előzmény: ckerti (1813)
ckerti Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1813

Ifjú Padawan!

Kéretik a teljes mondatot elolvasni.

A mondat az alábi szavakkal kezdődött: "A TV-free modul miatt"

A konkrét esetben önálló TV-free modul van beépítve a rendszerbe ami nem a készülékben beállított kikapcsolási sebességhatárt módosítja hanem annál egyszerűbben a sebességjelet "vágja le" a Can-BUS-ról.

Valóban lehetséges a szoftveres oldás is, de -bár én ismerem a konkrét esetete hiszen tőlem vette a kolléga a modult :-))- ennél a konfigurációnál ez a magyarázat.

A saját készülékemnél én is ezt a szoftveres módosítást fogom kérni, de csak akkor, ha eljuotk végre az említett két kolléga egyikéhez.

Az alapkérdésre nem tudod a választ, miszerint lehetséges-e sebességhatár túllépésére figyelmeztető hangot beállítani?

Értem ezalatt a Columbushoz kapcsolt, a térképi adatbázist (jut eszembe a térképi adatbázis fel van töltve az engedélyezett sebességekkel?) használó, dinamikus sebességkorlát jelzést, nem az újabb típusú Skodák Maxi-DOT-on beállítható sebességkorlát jelzését (azokon lehet állítani, hogy minden esetben szóljon, ha a adott sebességet elér az autó, de ez nem dinamikusan változik, hanem fix érték).

Előzmény: RS Odon (1812)
RS Odon Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1812

3. A TV-free modul miatt nem fogod tudni használni, mert az elveszi a sebességjelet a készüléktől, ha lenne ilyen funkció (ahogy szerintem nincs), akkor sem tudná a saját sebességét a Columbus, mert szerintem nem a GPS-adatokból számolja ki, hanem leveszi (eseteedben levenné) a Can_BUS-ról.

Mester !

Szerintem ez így ebben a formában nem igaz. A colombusban az erre szakosodott szakértők mint pl pberenc vagy szzsolti át tudja állítani a sebességhatárt a készülékben, és így nem fog a képernyő elsötétülni. Nekem azt hiszem 250-re van állítva és tutin működik.

Előzmény: ckerti (1810)
dx22 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1811

Első gondom a POI inspectorral van - jobban mondva sajnos nincs :(

A V7-es lemez feldolgozásához úgy néz ki, hogy a Poi inspector 2.5 nem jó, mivel lehet akkor dolgozni? Valakinek van letöltött példánya, és nagylelkű? Előre is köszönet érte!

Előzmény: ckerti (1810)
ckerti Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1810

Tudsz németül?

Valami ilyesmiről szól ez a honlap ha jól értettem.

http://187509.homepagemodules.de/t6f7-POI-acute-s-Die-eigene-Navi-DVD-mit-eigenen-POI-acute-s.html

a 2.-ra most sem tudopm a választ, szerintem nem lehet.

3. A TV-free modul miatt nem fogod tudni használni, mert az elveszi a sebességjelet a készüléktől, ha lenne ilyen funkció (ahogy szerintem nincs), akkor sem tudná a saját sebességét a Columbus, mert szerintem nem a GPS-adatokból számolja ki, hanem leveszi (eseteedben levenné) a Can_BUS-ról.

Előzmény: dx22 (1805)
atiTDI Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1809

Dehogy büntetik. Csak volt mostanság egy felkapott cikk belőle, amit szokás szerint a média a saját szájíze szerint tálalt.:)

Előzmény: aas (1807)
dx22 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1808

3. Venni kell egy jó lézerblokkolót, és nem lesz szükséged arra, hogy belepofázzanak a vezetésbe.:DD

Nem vagyok nagy száguldozó, és nem a fizetés miatt keresem a megoldást, 28 év alatt 200 Ft-ot fizettem sebesség túllépésért, pedig évente 40-60.000 km-t biztos vezetek. A PDA-t mikor vettem akkor oldalbordám szívta a fogát az ára miatt, de mikor Andika megszóllalt és válaszra nem méltatva kijelentette, hogy túl gyorsan megyek, onnantól asszonypajtás megkedvelte a kütyűt. Most is a barátság miatt nem ártana bevetni hasonló segítséget :)

Másfelől, ha lenne is radar, sokszor nem tudja az ember mi is ott a konkrét sebességhatár, amiatt egy plusz infó ilyenkor ez is.

Előzmény: atiTDI (1806)
aas Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1807

De mostmár nem büntetik ?

Előzmény: atiTDI (1806)
atiTDI Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1806

3. Venni kell egy jó lézerblokkolót, és nem lesz szükséged arra, hogy belepofázzanak a vezetésbe.:DD

Előzmény: dx22 (1805)
dx22 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1805

ckerti topiktárs jóvoltából megfertőződtem, és immár boldog tulajdonosa lettem egy Columbus-nak. Eddig a PDA-mon használtam a navigációs rendszert, összehasonlítva ezzel, előnyöket és hátrányokat tudok felsorolni mindkét részre.  Mivel még nem ismerem ki teljesen magam a készülékben, lehet, hogy csak tudatlanságom íratja le velem a következő kérdéseket:

1. Hogyan lehet saját POI-kat tömegesen bevinni? Ilyen csoport lehet pl. a fix kamerák, ...

2. Hogyan lehet a meleg lakásban, fotelben :) (na jó asztali gépen) egy hosszú útvonalat előkészíteni, megtervezni.

3. Hogyan lehetne a "Túl gyorsan mész" funkciót itt is használni?

Egyenlőre ennyi, majd úgyis lesz még kérdésem :)

Csaba

sanya1981 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 1804

Üdv mindenkinek, kérdezném-tud valaki vmit az rns500 (mfd2 dvd alapú) feltöréséről, ami által képes a másolt dvd-k olvasására is? Másik kérdésem, érdekel valakit egy mfd2 cd alapú navi inkább csak mint megjelenítőeszköz... hiszen a dx-es navijára ha jól tudom nincs is Magyarország térkép. Beszámoltam, és ezért 40e Ft az ára-szerintem jó, tekintve, hogy gyári. 

További kérdés, rns-510 eket is árultam 2évig, és a vége felé amikor megjelentek a hangvezérléses szoft uprgaradek, volt olyan b-s cikszámú (ami a klímát, parkradart képes grafikusan megjeleníteni) aminél nem működött a hangvezérlés + tone gomb kombinációs trükk a menetközbeni kép feloldásra. Valaknek tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Utolsó dolog, maradt egy minden bekapcsolásnál 5percig nagyon enyhén remegő képű rns-510-es ami a  Car-audio autóhifi műhelyben megtekinthető a Kerepesi úton.  Nyomott áron 145e Ft, új  a készülék. A többi részére 6 hó garanciát vállalok. Ahogy "bemelegszik" megszűnik a remegése, ami este látható-valószínűleg a tft megvilágításánál lehet vmi apró gond. Nem nézte meg senki, még bontatlan, matricás. 

pberencz Creative Commons License 2011.01.03 0 0 1803

-Ha valaki azt szeretné, hogy én szedjem össze külföldről az alkatrészeket, és szereljem is be, akkor kb ennyi.

-Ha ugyanez a valaki itthonról szeretné összeszedni, akkor kb minimum másféllel kell megszorozni az árat.

-De, ha ez a valaki esetleg körbenéz és eltölt maximum 1-2 órát a keresgéléssel, illetve van némi affinitása pár dráót blankolásához, majd összeforrasztásához, akkor bőven 100 alatt kijön...  8)

Előzmény: eszkimo37 (1802)
eszkimo37 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 1802

Huhh...szóval 100. Azé' az kicsit karcos....

eszkimo37 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 1801

de van. Úgy, hogy összenyomod a képet!

Előzmény: Varshi (1798)
TDI-111 Creative Commons License 2011.01.02 0 0 1800

Hello

Mennyibe jönne ki egy ilyen tv tuner, kamera nélküli autóba?

Választ elöre is köszönöm...

pberencz Creative Commons License 2011.01.02 0 0 1799

Ez egy mpeg2/mpeg4 tuner, tehát elvileg egész európában működik!

Megmondom az őszintét, nem igazán vagyok (még) képben a DVB-T adással, mert a tv2-t, rtl-t mindig így lehet látni, míg mondjuk az m1-m2-duna1 esetében, ha 4:3 arányú a sugárzott kép, akkor az 4:3-ban is jelenik meg, azaz a két oldalon van egy-egy fekete sáv, ha viszont 16:9-es az adás, akkor betölti a teljes képernyőt.

Lehet, hogy azzal van összefüggésben, hogy az m1-m2-duna1 az hd adás, a többi meg csak sd és nem szarakodnak a képaránnyal, hanem állandóan "széthúzva" adják a képet?

Neked gyári a tolatókamerád, ugye? Mert az egy kicsit bonyolítja a dolgot (mármint anyagilag), de, mint a mellékelt ábra mutatja, megoldható (az enyém is gyári).

A tuner és az interface mellé, kell egy plusz dobozka, ami a kamera rgb jeleit először átalakítja mezei videó jellé, hogy aztán az interface-be be lehessen vinni ezt a jelet, ami visszaalakítja rgb-vé az 510-es számára... Tudom, értelmetlennek tűnik elsőre (én sem vagyok ettől elragadtatva), de mivel nem gyári a tv tuner, ezért perpill sehogy máshogy nem lehet kivitelezni.

Ha nincs gyári kamera, akkor elég csak az interface, amivel bevihető bármilyen videójel a naviba. Ehhez egyébként, többek között így utólagosan szaré'-hugyé' beépíthető akár egy mezei, nem gyári tolatókamera is...

Egy gyári (de nálunk használhatatlan) kábelezés nélküli hybrid tv tuner e-bay-es árából bőségesen kijön kompletten mindenestül. Kb egy 1/2 rns510-es. Ha nincs gyári kamera, akkor még jóval kevesebből... 8)

Előzmény: eszkimo37 (1797)
Varshi Creative Commons License 2011.01.02 0 0 1798

> Meg mintha valami lenne a képaránnyal, mert alul-felül kilóg a kép...

Ezek szerint nincs lézer-, fézer- vagy plazmatévéd. :o)

4:3-as adást hogy teszel ki 16:9-re? ;)

Előzmény: eszkimo37 (1797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!