Keresés

Részletes keresés

Neeskens Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26401

Ma jön a kupameccs....Ajax-Utrecht

Viszont van egy kis baj. Egy "kevés" sérült (Mazraoui, Timber, Kudus, Ekkelenkamp, Labyad, Neres, Traore és Brobbey), eltiltottak (Huntelaar, Klaiber) és egy játékos aki most nem jöhet szóba (Promes).
Ha megnézzük, lényegében egy egész csapat hiányzik. Kezdőt még talán összekaparunk a meccsre (Onana - Rensch, Schuurs, Blind, Nico - Martinez, Klaassen, Ryan - Antony, Tadic, ?Unuvar / Hansen?), de a padra nem jut elegendő játékos....Alvarez és Taylor.

nj Creative Commons License 2020.12.15 0 0 26400

Ahogy az várható is volt, a Feyenoord bejelentette, hogy a következő idénytől Arne Slot az edzője.

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.15 0 0 26399

Nem tudom, mit akartok Antonytól. 6 gólt lőtt eddig, és a legtöbbet a 16-oson kívülről. 5 gólpassza is volt, és szombaton 2 gólpasszán kívül még 3-4-szer hozott helyzetbe valakit. Valóban nincsenek 30 méteres bombái. Inkább helyezi labdáit. Huntelaar mostanában bombázik Bár ő is helyezné labdáit! Akkor tudná azokat irányítani. Antony elég gólerős bombázás nélkül is. Sérülése után volt egy pár gyenge meccse, de az Atalanta ellen már mutatott javulást, és szombaton, most mondhatjátok, hogy csak a Zwolle ellen, már kimondottan jó volt. Ha ennél még jobb is lesz, akkor, ha passzainak fogadói is javulnak, megvan Ziyech utódja.

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.15 0 0 26398

"Ők erősödtek tavaly óta, mi gyengültünk."

Ezt gondolom arra alapozod, hogy 3:0-ra nyertek a Milan ellen. Mert más különöset még nem csináltak. Mi is elsők vagyunk bajnokságunkban, ők is. A francia bajnokság a PSG-t, mely ellen még nem játszottak, leszámítva, nem sokkal jobb a hollandnál. Emberekben ők se nagyon erősödtek. Ők is 100 millióért adtak el és 40-ért vettek, mi is. Legdrágább vételük egy spicc, aki eddig 20 meccsen 2 gólt szerzett. Annál Antony sokkal jobb vétel volt. A BL-ben egy meccsen sem játszottunk legerősebb 11-ünkkel. Ha az ellenük sikerül, és nem lesznek túl sokan rossz formában, akkor bízom a továbbjutásban.

Előzmény: nj (26395)
Neeskens Creative Commons License 2020.12.15 0 0 26397

"Van Basten beszélt Antony-ról és sok igazság van abban, amit mondott, nevezetesen, hogy Antony lehet, hogy nem tud erősen lőni."

 

Nem tagadom, eddig meccsen még én sem láttam őt erősen kapura lőni. Még amolyan bomba-lövést még nem eresztett el. Ő inkább próbálja helyezni a lövéseit. Játéka, stílusa olyan mint Robbené. Befelé cselez és úgy lő vagy ad be.
De azt nem jelenteném ki hogy nem tud erősen lőni. Instagramon sok részlet van fent az edzésekről. Már jó pár olyan videót láttam amikor edzéseken nagy erővel megeresztett gólt lőtt. Az edzés de tanusítja hogy van erő a lábában. Jó lenne ha meccsen is megmutatná. Mondjuk Ziyech sem erős távoli lövéseiről volt híres.

Amúgy én nem vártam megváltást tőle azonnal az első szezonban. Elejét jól elkapta de viszaesett, lehet még nem szokott hozzá ehhez a terheléshez. Viszont az utóbbi 1-2 meccsen mintha újra kezdene magára találni. Én elégedett vagyok vele jelenleg de jobb lenne ha minél kevesebb alkalommal mutatna visszaesést.
Az első szezonjában Ziyech is alulteljesített ahhoz képest amit várni lehetett tőle.

Előzmény: nj (26396)
nj Creative Commons License 2020.12.14 0 0 26396

Van Basten beszélt Antony-ról és sok igazság van abban, amit mondott, nevezetesen, hogy Antony lehet, hogy nem tud erősen lőni. Nekem is feltűnt, hogy amikor helyzetbe kerül a lövése sokszor erőtlen. Mondjuk, ettől még lehetne jó játékos, mert Frenkie de Jong sem tud lőni, de azért úgy nehezebb, ez a sport mégiscsak arról szól hogy több gólt kell lőni, mint az ellenfél. Egy védekező középpályás még csak-csak elboldogul valahogy akkor is, ha gyenge a rúgótechnikája, e egy csatár?

Egyébként, én azt vártam, hogy legalább fél év kell neki, amíg beilleszkedik, de az elején úgy tűnt, hogy meglepően gyorsan akklimatizálódott. Most viszont visszaesett és nem tudom, hogy melyik az ő igazi formája. Az idény végére kiderül, hogy jó vásár volt, vagy tévedés.

nj Creative Commons License 2020.12.14 0 0 26395

Ők erősödtek tavaly óta, mi gyengültünk.

Botman megmutathatja az anyaegyesületének, hogy kár volt elküldeni. Jó lenne, ha Brobbey-val kerülne szembe.

Előzmény: Neeskens (26393)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.14 0 0 26394

"Langot végleg eladtuk?"

Gyakorlatilag igen. Kölcsönbe adtuk, de kötelezték magukat, hogy az idény végén 6 millióért megveszik. Vitték volna inkább Labyadot!

Előzmény: nj (26390)
Neeskens Creative Commons License 2020.12.14 0 0 26393

Lille - AJAX

 

Nem lesz egyszerű az biztos, de nem is lehetetlen. Sokkal jobban kell teljesíteni

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.14 0 0 26392

Bár Promesszel kapcsolatban, most már nem az a legfontosabb, hogy milyen volt szombaton, azért visszatérek kritikátokra. Csak annyit mondtam, hogy szombaton nagyon jó volt. Nem mondtam, hogy most már mindig neki kell kezdenie, hogy bárkinél is jobb, csak azt, hogy volt egy nagyon jó meccse. Ezt biztatónak éreztem. Az ellenfél nem a világkupa győztese volt, de azért egy hete nyert a Vitesse ellen, ami által az élen maradtunk. Az előtt pontot vitt haza Alkmaarból. Szóval annyira azért nem kutyaütők. És igaz, hogy ők csak a Zwolle, de azért még ellenük sem volt mindenki jó. Például Tadic sem, és gólján kívül Huntelaar sem. Mindenesetre nagyon remélem, hogy Promest hamarosan legalább kispadunkon láthatom. De ez megint független attól, hogy milyen volt szombaton. :(

Neeskens Creative Commons License 2020.12.14 0 0 26391

"Ez csak a Zwolle volt, könyörgöm! Ne essünk már rögtön hasra ettől."

 

Ebben teljesen egyetértek. Az hogy tegnap a PEC ellen elég jól ment a játék az egy dolog, de erre alapozni még nem lehet. A VVV ellen is jól ment minden meg más kiscsapatok ellen aztán meg a fontosabb meccseken nulla.

Talán a legnagyobb pozitívum tegnap az volt hogy Antony mintha kezdene visszatalálni a helyes útra.

Előzmény: nj (26390)
nj Creative Commons License 2020.12.13 0 0 26390

Ez csak a Zwolle volt, könyörgöm! Ne essünk már rögtön hasra ettől.

 

Langot végleg eladtuk?

Előzmény: Gyenyi (26388)
Ruud_Krol Creative Commons License 2020.12.13 0 0 26389

ja igen mos olvastam

még van 2 napja az előzetesből, ebből kinézhet 4 év

Előzmény: Gyenyi (26388)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.13 0 0 26388

Tegnap Promes engem igazolt, mert nagyon jó volt. És nem csak gólja miatt. Antony pedig Ziyechéhez hasonló nagyszerű beadásokat adott. Most már csak az a kérdés, hogy látjuk-e még Promest színeinkben játszani. Félek, hogy nem.

nj Creative Commons License 2020.12.12 0 0 26387

Egy csomóan hiányoznak a keretből: Neres, Traore és Mazraoui már korábban is sérült volt, Timber és Brobbey az Atalanta ellen sérült meg, de nincs a keretben Labyad és Ekkelenkamp sem.  

Előzmény: Gyenyi (26385)
nj Creative Commons License 2020.12.12 0 0 26386

"Remélem, abban egyek vagyunk, hogy kezdjen helyette Ekkelenkamp!"

 

Igen. De az AD-nek lett igaza, legalábbis, ami Promest illeti.

 

"Idén az Emmen ellen pl. egyik legjobbunk volt."

 

Hát, én annyira kiemelkedőnek azon sem láttam, meg hát az Emmen az egyik leggyengébb csapat az első osztályban. Tavaly ennél komolyabb meccseken volt jó. Csodálkoztam is, mert kb. azt vártam tőle, amit idén mutat. 

 

"Sevillában egy idényt játszott. A lehetséges 50 meccsből 49-en szóhoz jutott, és 29-szer kezdőként. Ezt nem nevezném bukásnak."

 

Na, de azokon mennyire volt eredményes? És vajon, ha annyira jó volt, miért engedték el első szóra?

 

"Lehet, hogy az Oranje utolsó öt szövetségi kapitánya nem ért a focihoz, mert mindegyiküknél játszott, és elég sokszor kezdőként."

 

A szükség nagy úr. Depayon kívül nincs igazán jó holland csatár, de ezt már többször is leírtam. És, hát, ahogy írtad is: nem volt jó.

Előzmény: Gyenyi (26385)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.12 0 0 26385

"Állítólag Labyad kimarad a kezdőből a Zwolle ellen, viszont Promest erőlteti megint 10-esnek."

Az AD ritkán jósol jól, így még nem érdemes következtetéseket levonni. Szerda reggel azt jósolták, hogy Blind és Neres kezd.

Soraidból nem derül ki, hogy azzal egyetértenél-e, ha Labyad kimaradna. Remélem, abban egyek vagyunk, hogy kezdjen helyette Ekkelenkamp!

 

"Promes legalább akkora tévedés volt és ő sem volt olcsó. ...Nem véletlen, hogy a válogatottban sem volt jó soha és Sevillában is megbukott."

Idén rosszabb, mint tavaly volt. De tavaly is voltak kevésbé jó meccsei és idén is voltak jobbak. Idén az Emmen ellen pl. egyik legjobbunk volt.

Ziyech szerepét eltúlzod. Promes tavalyi legjobb meccse a Fortuna elleni volt, melyen Ziyech nem játszott. A Ziyech passzaiból lőtt gólokhoz az is kellett, hogy Promes érezze, hova kell mennie (intelligencia), és, hogy kapásból betaláljon. Tavalyi 16 góljából csak 6-hoz adta Ziyech a passzt. És hogy az akkor még a holland bajnokságnál jobb oroszban Ziyech nélkül gólkirály és a bajnokság legjobbja volt, sem akármi. Sevillában egy idényt játszott. A lehetséges 50 meccsből 49-en szóhoz jutott, és 29-szer kezdőként. Ezt nem nevezném bukásnak. Legfeljebb lehet, hogy többet vártak tőle moszkvai játéka után. Lehet, hogy az Oranje utolsó öt szövetségi kapitánya nem ért a focihoz, mert mindegyiküknél játszott, és elég sokszor kezdőként.  AZ igaz, hogy ritkán volt jó. Klaiberrel és Lbayddal nem hasonlítanám össze. Annyira azért nem kutyaütő.

 

Persze ettől függetlenül érthetetlennek tartanám, ha ma kezdene. Az az ellenfél lebecsülése lenne, amire már fáztunk rá.

Előzmény: nj (26384)
nj Creative Commons License 2020.12.12 0 0 26384

Állítólag Labyad kimarad a kezdőből a Zwolle ellen, viszont Promest erőlteti megint 10-esnek. Promest, aki jelenleg még szélsőnek sem jó és pont a legfontosabb hiányzik belőle: a játékintelligencia. Ami pedig egy 10-esnél elengedhetetlen.

 

Emlegetjük itt Klaiber, Alvarez és Labyadot, mint elhibázott vételeket (jogosan!), de Promes legalább akkora tévedés volt és ő sem volt olcsó. Azt hittük, hogy a tavalyi az igazi formája, de valójában a tavalyi éve volt rendkívüli, Ziyech csinált belőle királyt. Nem véletlen, hogy a válogatottban sem volt jó soha és Sevillában is megbukott.

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.11 0 0 26383

"Koemant nem akarnám, Schreuder jöjjön. "

Schreuder segédedzőként mindig sikeres volt, vezetőedzőként eddig még semmi jót nem csinált. A kettő ég és föld. Ha Koeman neked nem kell, akkor vagy a Jong Ajax edzője legyen vagy Fred Grim. Más nem jut eszembe. De most már idény közben semmi nem fog történni. A BL továbbjutást már más edzővel sem érjük el.

Előzmény: Neeskens (26382)
Neeskens Creative Commons License 2020.12.10 0 0 26382

Koemant nem akarnám, Schreuder jöjjön. Tavaszra jöhet akkor egy átmeneti edző

Előzmény: Gyenyi (26380)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.10 0 0 26381

Bejött a papírforma, és a világ egyik legjobbja, valamint az olasz bajnokság tavalyi harmadika, mely kb. ugyanolyan pechesen nem jutott a BL-ben a legjobb 4 közé, ahogy mi másfél éve nem jutottunk a döntőbe, előttünk végeztek. De ugyanakkor ismét igazoltuk, hogy lemaradásunk az éltől nem is olyan nagy. A négy ezek ellen játszott meccs egyikén sem játszottunk alárendelt szerepet. Sőt! A Liverpool ellen mindkét meccsen kimondottan pechesek voltunk.

De valóban sok minden nem stimmel. Cruijfffnak voltak megfogadni való elvei is. Például, hogy fiatal tehetségeken kívül csak azonnal kezdő szintűeket szabad leigazolni, hogy fiataljaink fejlődését minél kevesebben zavarják. Azt még elfogadom, hogy Alvarezben, mégiscsak sokszoros mexikói válogatott, hittek. Magallan leigazolásáért, büntetni kellene a felelősöket. Éppúgy, mint Labyad és Klaiberért. Mivel e kettőt valószínűleg edzőnk erőltette ránk, mindent megtesz azért, hogy választását igazolja. Ez már eddig is sokba került nekünk. Hiszen az Alvarez – Promes – Labyad hármas már a groningeni vereség előtt is rossz volt. Kár volt megvárni, amíg pontokba kerültek. Mindhárman rendszeresen visszajönnek. Alvarez még aránylag hozza is magát, bár biztos jobbak lennénk a Martinez – Blind párral. Promes beküldésével minden alkalommal rosszabbak lettünk, míg Labyad gyengébb bajnoki ellenfelek ellen még sokszor megfelelt, de kicsit is komolyabbak ellen már kiderült, hogy nem a mi szintünk. Klaiber leigazolása volt a legtisztább példája annak, hogy leigazoltunk egy szürke kispadost, aki miatt nála jobb fiataljaink nem tudnak rendesen fejlődni. Miatta kaptunk ki a Twentetől. Timberrel vagy Renschel a helyén jobbak lettünk volna. És, ha nyáron Labyadot adtuk/zavartuk volna el Lang helyett, akkor is.

És most a tegnapi meccsről. A Liverpool ellen egyenrangúak voltunk, de már akkor láttuk, hogy Tadic és Antony nincsenek formában, Klaassen sem annyira jó, mint első meccsein volt, és Tagliafico is volt már jobb. Hogy ez min múlik, nem tudom, de az biztos, hogy nem a legjobbkor jött. Annyira nem vagyunk jók, hogy Kudus, Blind és Neres nélkül megengedhessük magunknak, többek rossz formáját. Taidc és Klaassen tegnap se voltak jók. Tagliafico sem sokat csinált. Antony még aránylag megfelelt, bár még messze van 2 hónappal ezelőtti formájától. Ez azért sok volt a Twente ellen is, és most is. De taktikánk is felfoghatatlan volt. Az Atalanta azt játszotta, amit vártam, a régimódi olasz focit. Hagyták, hogy nálunk, főleg Onananál legyen a labda és kivártak. Amíg 11-en voltunk, hibáinkat nem tudták kihasználni. Amikor Ten Hag végre rájött, hogy a saját térfélen való labdatartással nem nyerünk, már késő volt. Az, hogy 10-en is kitámadtunk, elfogadható. Vállalni kellett a veszélyt, az ezzel járó esetleges vereséget. A Brobbey – Promes csere is érthetetlen. Huntelaar nem tud mar 90 percet játszani, de 45-re képes kell, hogy legyen. A Brobbey – Huntelaar és Labyad – Ekkelenkamp csere már a szünetben, sokat számított volna.

Martinez volt a legjobbunk, de Blind indításai mégis nagyon hiányoztak. Az tiszta pech, hogy pont most lett beteg. Brobbey, Schuurs és Ekkelenkamp voltak még jók. Volt egy olyan eset, melynél kb. minden második bíró 11-est adott volna. Sajnos a tegnapi a másik félhez tartozott. Klaassen kihagyott helyzete nem csak pech, hanem óriási hiba is volt. Győzelmet az első 80 perc alapján egyik csapat sem érdemelt, de végül 10-ünk ellen bejött egy kontrájuk. Nagy kár, hogy Brobbey megsérült. Ehhez jöttek Ten Hag hülyeségei, többek rossz formája, és ez már sok volt.
Télen meg kell szabadulni Alvareztől és Labyadtól. Alvarez néha megfelel, de játsszon, ha szükség van ilyenre, inkább Martinez vagy Blind a védelem előtt. A védelemben pedig Timber vagy Rensch. Promesről tudjuk, hogy tud jó lenni (Ziyech nélkül is), de nem sorsdöntő meccseken kell formába jönnie. Ő még talán belejön. Mellette szól még, hogy sokkal harcosabb, mint Labyad, aki, ha nem megy neki, akkor láthatatlan. Több lehetőséget kell adni Ekkelenkampnak, Timbernek és Renschnek! Remélem, többi idei meccsünket megnyerjük, bár azzal csak kicsit enyhítünk a fájdalmon. Az EL-ben is vannak nagyon komoly csapatok. Ott sem lesz könnyű sikeresnek lennünk.

A végső tanulság, hogy kis szerencsével lehetünk sikeresek a BL-ben is, de, ha 4-5 kulcsjátékosunk hiányzik vagy nincs formában, és pechünk is van, akkor nem. Mindenesetre az utolsó 4 évben olyan esélytelen meccseink a 'nagyok' ellen nincsenek, mint a 10-es években rendre voltak.

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.10 0 0 26380

"A tavaszi szezonra idehoznám az AZ kirúgott edzőjét."

Nem lesz könnyű. Azért rúgták ki, mert a klub tudta nélkül megállapodott a Feyenoorddal. Igaz, ha jól tudom, még nem írt alá, de, ha szóbeli megállapodását megszegi, akkor nem olyan ember, akit szeretnék a csapat élén. Viszont, ha így egy tovább, nemsokára választhatunk Koeman és Schreuder között.

Előzmény: Neeskens (26379)
Neeskens Creative Commons License 2020.12.10 0 0 26379

Az első jó lépés amit az elmúlt 9 nap után tehet a vezetőség, hogy kirúgják Ten Hagot. Kapott 3 évet, bebizonyította hogy nulla. Két éve sem ő hanem Schreuder volt az ész, ő csak a test. Azóta nincs ész a kispadon. Menjen nagyon gyorsan, télen biztos találna magának csapatot és vigye magával Labyadot is !!!!! Őt ingyen is elviheti magával ajándéknak.

Nem a mai meccs alapján mondom ezt, hanem az eddigiek alapján. Már régóta vallom azt hogy Erik egy nulla.

A tavaszi szezonra idehoznám az AZ kirúgott edzőjét.

nj Creative Commons License 2020.12.09 0 0 26378

Én már az elején megmondtam, hogy 3. hely lesz. Összesen szereztünk 1 pontot a két vetélytárs ellen, miközben háromszor maradtunk gólképtelenek ellenük, nem csoda, hogy ezzel a teljesítménnyel nem jutottunk tovább. Meg sem érdemeltük volna.

 

Amikor bejött Promes, már tudtam, hogy ki fogunk kapni. Egy jó megmozdulása nem volt, ahogy Labyadnak sem. Antony sem tetszett. Martinez viszont jól játszott, kár, hogy megsérült. Mazraouival is meg voltam elégedve. Schuurs, Gravenberch és Brobbey sem volt rossz. A többiek közepesen játszottak.

Előzmény: Manoh (26377)
Manoh Creative Commons License 2020.12.09 0 0 26377

Kikaptunk, kiestünk, de nem is érdemeltünk többet, mert ez a teljesítmény egy nulla volt megint. Megint majd jönnek a kifogások a sérültekkel, meg a nehéz csoporttal, bíróval, Varral vagy bármivel. Kifogás mindig van.

Szerintem nem elfogadható, hogy az utóbbi igen sok évben egyszer sikerült összesen továbbjutni.

Az EL-ben való szereplés másodlagos és ott sincs túl sok esély jó eredményre, mert sok erős csapat van, ha így játszunk, akkor még a gyengébb csapatok ellen sincs.

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.07 0 0 26376

"A topligák közül 4 fényévnyi távolságban van"

Azért az a fényév erős túlzás. Az Ajax az utolsó 2 évben elég sok topklub ellen játszott a 4 topligából, és a távolság nem látszott fényévnyinek.

A Bayern, Real, Juve, Tottenham, Chelsea, Liverpool ha néha nyertek is ellenünk, az inkább szerencsés volt, mint a fényév bizonyítéka.

De az AZ is szépen helyállt idén a Napoli (jelenleg 3-ik az olasz bajnokságban) és a Real Sociedad (a spanyol második) ellen. A TOP 4 persze sokkal gazdagabb, így jobb, és nem is hozható be, de a fényév távolságot klubjaik az utolsó években nem nagyon igazolták. Remélem, szerdán az Atalanta nem gyengíti a statisztikát.

Előzmény: nj (26375)
nj Creative Commons License 2020.12.07 0 0 26375

Ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyire erős egy bajnokság. A Celtic pl. az elmúlt évtizedben egyeduralkodó volt Skóciában, többnyire nagy fölénnyel lett bajnok, kb. úgy, ahogy te az Ajaxtól elvárnád. Jobb lett attól a skót bajnokság? Annyira jó lett, hogy az utóbbi időben a Celtic rendszeresen kiesik a BL-selejtezőben, most pedig 1 ponttal áll az EL-csoportjában.

A holland bajnokság azért tart ott, ahol, amit leírtam néhány hozzászólással ezelőtt. A topligák közül 4 fényévnyi távolságban van, utánuk jócskán lemaradva jönnek a franciák aztán nagy szünet és jönnek a többiek, portugálok, oroszok, ukránok, hollandok stb. Ezen nem fogsz tudni változtatni, mert olyan gazdasági fölényben vannak, amit képtelenség behozni. 

Előzmény: Manoh (26373)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.07 0 0 26374

"Egyébként pont ezért tart itt a holland bajnokság és ezért nem jönnek ide jó játékosok."

A holland bajnokság ott tart, hogy jelenleg a 8-ik helyen áll Európában, és lehet, hogy az idényt a 7-ik helyen végzi. 2020-21-ben Hollandia a 6-ik, jobb, mint Franciaország. És azért jönnek jó játékosok is. Götze még ma is elég jó játékos, csak sérülékeny. A holland bajnokságból lett Neres brazil válogatott, Tagliafico argentin, Max (PSV) német. De valóban van 4-5 olyan bajnokság, mely színvonalban és anyagiakban (fizetések) vonzóbb az Eredivisienél.

Előzmény: Manoh (26373)
Manoh Creative Commons License 2020.12.07 0 0 26373

"Óriási" eredmény lesz, ha a bajnokság végén a messze legjobb költségvetéssel és kerettel mi leszünk a legkevésbé rossz csapat. Egyébként pont ezért tart itt a holland bajnokság és ezért nem jönnek ide jó játékosok.

Előzmény: nj (26370)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.07 0 0 26372

"Kontracsapat nem szokott letámadni"

Az az igazság, hogy csak a mi ellenünk játszott meccsüket láttam végig. Azon a mi labdatartásunk, különösen a második félidőben jobb volt. Ekkor ugyanannyi gólszerzési lehetőségünk volt, mint nekik, de ők hatékonyabbak voltak. A statisztikák szerint eddigi BL meccseikből csak a két dánok ellenin volt náluk többet a labda, és a többin gólszerzései kísérletük is ritkán volt több, mint az ellenfélnek. Ezt nem nevezném domináns játéknak. De meglátjuk, mi lesz szerdán. Ha csak az lesz a különbség, hogy Klaiber helyett Mazraoui kezd, már ég és föld. De nem tudom elképzelni, hogy a játékosok hozzáállása ugyanolyan lesz, mint a Twente ellen volt. Hogy az mire lesz elég, kiderül. Remélem, a győzelemre.

Az Atalanta ereje a két felfutó bekk. Közülük a jobb, az Oranjeben még elfogadhatóan nem játszó Hateboer. Őt kell kikapcsolni, és Schuursnek jobban kell fognia Zapatat, mint Bergamoban tette! Szombaton talán már ezen volt a feje, mert a Twente játékosaival nem nagyon törődött. Nem tudom, mi lenne a legjobb kezdő. Csak győzelemmel megyünk valamire, amihez a védelem túlzott erősítése nem valószínű, hogy segít. Neres, gondolom, nem játszhat, így Labyad valószínűleg marad 10-esnek, és Tadic lesz a balszélen. Én Brobbeyt tenném középre. 10-esnek szívesebben látnám Ekkelenkampot, de félek, hogy Ten Hag még bízik Labyadban. Szerencsére lehet cserélni.

Előzmény: nj (26371)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!