Borzalmas a hangja így :) a pc helyett dugd bármilyen erősítőbe. Amikor görögbe nyaraltunk, elvittem a gitárt, egy multieffektet, meg egy kis pc speakert. Borzalmas volt :))))). És ja, ha csak rádugod nem nem használsz effektező szoftvert akkor nem késik.
Tehat: gitar=>nagy jack=>madzag=>kis jack=>SBLive, es maris szol, csak eppen torzitas nelkul? Milyen hangja van igy? Neten nem lehet valahol meghallgatni?
Szerintem felesleges ezen rágodnod.
Vegyel egy 1959-es Gibson Les Pault-t meg egy korai marshall plexi fejet, egy 4x12-es Greenback ládával es kész. Szerintem kint vagy úgy 100-120 ezer dollárból.
>:)
Figyusz! Nem lassú, hanem késik! Szeritnem nem leht úgy gyakorolni, hogy megpengeted a húrt, és fél mp múlva hallod vissza a hangját! Én legalábbis hülyétkaptam tőle. Gitáron 6.3-as jack aljzat. És rádugható a pc-re, vagy bármi másra. Én kihagynám a pc-t a helyedben.
Azért írtam hogy a pc-s torzítások nekem nem jöttek be. Az egy dolog hogy késik mindegyik egy cseppet. Vonalból felvéve az effektezett hangot azzal viszont elégedett vagyok.
A Codaban van 50-ért egy fehér Epiphone Explorer. Ugye nem azt akarod szegény kezdő kollégára rátukmálni? Az egy miniatűr explorer, alig férnek el rajta a potméterek :))) a hugicámnak venném meg max 3 éves koráig mert utána ő is kinövi :) SF
Nem baj nekem, ha lassu, csak szoljon. En is lassu vagyok :)
Szoval ra tudom dugni valahogy az otthoni erositomre? Erdemes?
Egyaltalan milyen aljzat van a gitaron? Sima jack?
a CRAFTSMANT MEG NEM TUDNÁ A fENDER FELVÁSÁROLNI, MERT A GITÁROKAT EGY SILVER STAR NEVŰ CÉG GYÁRTJA (ŐT FEL TUDJA....) , ÉS TE RENDELSZ TŐLÜK. 500 GITÁR FELETT OLYAN FELIRATTAL JÖN AMILYENNEL AKAROD (PL: HAJRÁ FRADI, V. IMÁDOM A PUNCIT...)
a CRAFTSMAN A mEDGYESI "NEVE"...
wbag: 60 PÉNZ KÖRÜL LEHET HANXERT TALÁLNI.
MONDOM: ePIPHONE BY gIBSON, eXPLORER, EMG 81 VAN HÁTUL + VALAMILYEN VÁSZON TOK
Szeritnem jó ötlet hogy először csak gitárra költesz, amit nem akarsz kivágni a francba 2 hét után. A többi ráér később. A computeres torzítások nekem nem jöttek be. Mind késik SBLive kártyával is, Sima SB-vel meg nagyon sokat késik :)
Nem lehet valahogy megsporolni az erositot meg a torzitot?
Van otthon egy regi erositom (radios magno rca bemenettel + 2 kozepes meretu es kozepszeru hangfallal), torzitani meg nem tud egy sblive?
Amig nem tanulok meg rendesen jatszani, ugyis csak otthon magamban fogok zenelgetni, ott meg atdorombolnek a szomszedok, szoval nekem meg megtenne egy fejhallgato is. Mire belejovok, addig meg gyujtok erositore. Igy az osszes penz gitarra mehetne... Nos?
Hát nemazé, de a Craft7esem meg a Squier 7esem mögeszi a hanxered keresztbe oda-vissza...
Tsak annyit róluk:
Craft7(habosjávor test, jávor nyak, rózsafa fogólap, 2 db noname humbucker a nemswípolós fajtából, 7 húros Floyd Rose mech, és a nyak 2 év után is nyílegyenes, made in korea...) bolti ár: 109.000-
Squier Stagemaster7(égerfa test, madárszemes jávor nyak, rózsafa fogólap, 2 db Duncan Designed humbucker, fix híd, és a meglepetés made in china)
és jóval ólcsóbban szereztem őket!!!
Egyébként nem szeretem a Gibsonokat, kell a fenének... (majd ha csinálnak cool 24 bundos hanxert, 7 húrosban, floydrózsával, nem custom shop akkó talán...) bolti ár: 119.000-
Ja és olvasdd már el mégeccer a hozzászólásaimat...
Ja már ütköztünk? Akkor csak elfelejtettem :)). Miskolcon az a Wahsburn nem olyan kis dagadt designes majdnemstratoforma? Mert az én is néztem, de nem sok Washburn feeling volt benne :)
Ja, egyszer már ütköztünk...:)))
Akkor írjad magánban, kíváncsi vagyok, mert mostanában akarok megint gitárt venni az eddigi kettő (Epiphone LP100, Ibanez RG 7420) mellé...
Szerintem minimum 80 kiló körül gondolkodj!
Köztudott, hogy egy jobb hangszer értékálóbb,
a gagyikat nehéz eladni ha komolyabb hangszert akarsz venni. Nem hiszem, hogy mindenáron új gitárt kéne venned, egy jó minőségű használt hangszerrel szerintem jobban jársz. Nálunk Miskolcon 80-90 rugó körül pl.lehet venni használt Ibanez-t, igaz koreai gyártmányt,
de azért az mégis jobb, mint egy kínai,indonéziai
gagyi. Vagy legutóbb láttam 60 körül egy régi Washburnt, amit ki is próbáltam, és ugyan elég nehéz volt, viszont jól szólt.
Ja, helyesen: gitár/madzag/torzító/madzag/erősítő
ricsaj. Már ha simán torzítóban gondolkodsz...
GITÁROS >>> gitár, >>> vezeték >>> effektek >>> erősítők >>> hangfalak :))) szóval költhetsz rá dögivel, nagyjából ebben a sorrendben. Én is vennék Gibsont. Egy Saxon signatúrás SG elférne még itthon :)))). A Coda a rákózci tér sarkán van. van valami webhelyük is. http://www.codahangszer.hu/
Nekem még tetszett a Gitár Odú nevű bolt budán. Ne kérdezd hol, már elfelejtettem és webjük sincs. Szerintem a márkanév tökmindegy. Van pár óriási márka amit semennyiért sem vennék meg. A nagy márkákból is az olcsó az zűrös szerintem. És tényleg elveszi a kedved a gyakorlástól, ergó a legfontosabb dolgot kihúzod. Ha akjarsz zenélni idővel úgyis hülyétkapsz majd a gagyitól, és venni fogsz egy rendeset 100e-ért :). Pazarlás gagyira költeni... csak buksz rajta.
Ossze ne vesszetek miattam! ;] Vennek en Gibsont szivesen, csak mar megint nem jo szamokat huztak ki :)
Coda uzlet merre van? Van honlapjuk vagy ilyesmi?
A torzito magaban foglalja a hangkeltest is, vagy az meg ramegy valami erositore/hangfalra?
Meg mindig nem teljesen ertem, hogy hogy mukodik az egesz.
gitar -> madzag -> torzito -> ricsaj? Vagy meg mas is kell a rendszerhez?
Igy szemleletesen leirva mar ertem, miert akartok lebeszelni a hotgagyirol, ez tenyleg eleg gaznak hangzik. A markak/tipusok kozul, amiket korabban irtam, bevallalhato valamelyik, vagy ezek meg nagyon-nagyon szarok?