Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
a csapat jónak tűnik, de ha az mtk ellen sem mert ilyet kirakni sőt pont az ellenkezőjét , akkor azt kellene hinnem a Ventspils lényegesen gyengébbnek ítéltetik ( bár ugye kikaptunk).
Tiber nem véletlenül bizonytalanít el egyeseket.
De hát jelenleg nincs csatárunk (sem.)
Tudom én, hogy ez a csapat nagyon is támadó szellemű, majdnem vakmerő ősszeállítású, amit Gyuri bácsi úgysem mer kezdetni. Azért ilyen, mert feltétlen támadószellemet és letámadást tartalmaz. Az ellenfél, talán 2-3 fővel támad majd, ez a max, amíg ők a továbbjutók. Ezért megbontanám a 4 védős felállást és a középpályát szállnám meg több okból is. Először is a letámadásos labdaszerzéshez jól jön, ráadásul az ellenfél 2. hullámban érkező támadóit is kontrolálja. A letámadáshoz talán Pál Zoli kevéske ,de azt 4 ember is meg tudja oldani. Ha mégsem a letámadást játszuk, akkor az oldalak lezárásához kell majd Komódinak és Petőnek kifigyelnie Simek és Zolika oldalára.
Köszi mindenkinek a bíztatást.Félre ne értsetek, nem sértodtem meg.Hogy kell pótolni a belépést?Van valami formanyomtatvány ? És kinek kell odaadni ?
TZS !
Ha bírod még, akkor én is kérnék egy jegyet.
Dan !
Megint tetszik a csapatod. Egyedül Tiberben vagyok bizonytalan, de hát nem tudom, hogy ki lenne jó helyette. Thomas már annyi bizonyítási lehetoséget kapott, és nem él vele.
Mivel én nem láttam a meccset, ezért nem tudok érdemben nyilatkozni, de megpróbáltam Dr M Gy-fejével gondolkodni. Ha Pető fogja a fickót, akkor nagyon kellene valaki Szili mellé a középső középpályára. pl Komódi! Ha a fickó magassával volt első sorban gond, akkor azt máshogy is meglehet oldani, nem csak Tomi rá állításával.
Nálam ez a kezdő csapat csütörtökön:
Kavics - Maxi, Juhár, Zováth - Simek, Komódi, Szili, Pető, Pál - Tiber, Kabát
Daniels!
Tudom, elég nagy luxus Petotomit emberfogóban játszatni, és tudom Landrjev nem egy Ferenczy, de szombaton eltüntette a pályáról F-t. Elég magas, eros és gyors az orosz csatár semlegesítéséhez. Totya nem volt képes megbírkózni ezzel a feladattal. Az igaz viszont, hogy a támadójátékunk látná kárát.
Szerintem ez a kulcskérdés.
Én is örülök, hogy most már "csak" könnyebb sérülésekről ír az újság! Valóban kár volt ezért a balhéért és emelett fölösleges is! Én is csatlakozom, hogy ne dobálózzunk nevekkel amíg semmi konkrétumot nem tudunk arról kik voltak benne!
BéKa!
A NS szerint negyvenen kísérték el a ventspilsiek a csapatukat. Nem lehetnek köztük ismerosök? Nálam nem jelentkeztek.
TZs!
Olyan közel dolgozol a Stadionhoz. Számíthatok rá, hogy csütörtökön délelott megveszed az én jegyem is? A meccs elott, mondjuk 6 és 7 között, találkozzunk a Stefánián abban a sörözoben, ahol a kupadönto után busongtunk!
Kolomlyan felvetődött Maxi szerepeltetése, a lett center miatt és mivel Florian meggyőző volt vasárnap is ezért lehet, hogy játszani fog! Azt még nem tudni, ki szerepel bal oldali futóban, de valószinüleg nem játszhat sem a Norbi, sem a Polo.
Végre egy olyan MTK elleni meccs volt, ahol a Vasas tábor túlnyomó része végig sportszeruen viselkedett. Tényleg! Ezt is ki kell emelni! Ami utána történt az viszoont többszörösen is szégyen!
1. Önmagában egy állatság!
2. Pont az MTK kokemény és nagy létszámú tinijeit? Ez igen bátor!
3. A Vasason röhög minden komolyabb hool!
4. Tessék tudomásul venni, hogy a széles közvélemény az ilyen balhét nagyon helyesen elitéli és azonosítja az állatokkal a csapat többi szurkolóját.
Most már tényleg kellene csinálni valamit és nem csak a szavak, meg elhatárolódás szintjén. Értem és megértem, amit Béka kér, hogy ne dobálózzunk a nevekkel addíg, amíg...., nem is teszem, de, aki ott volt, az látta, hogy ki érintett és tudjuk, hogy, ki nem szól hozzá, egyáltalán nem siet tisztázni magát...
Contra!
"Élteto" téma van megint, mi??? A megközelítésed pedig élményszámba megy és természetesen megint orült tárgyilagos! Azért érdekelne, hogy mit válaszolnál Patakveer korrekt kérdésére!?
Ma este talalkozunk? Errol nem is tudtam.
Hat nem tudom hogy az NS mennyire libibolsi, remeltem hogy nem az, lehet tevedek.
A balheval kapcsolatban meg akkor majd kiderul hogy mi volt.
Na igen, legutobb az a loveses kacsa egy kicsit tullott a celon...
Az jo, mikor ket Fradista Vasas rovatban vitatkozik, mikor ma este is talalkozik :)
Emlekezzel arra, hogy a NS Szekeres idejen majdnem Fradistak kezebe kerult.
Aztan gyoztek az antifradistak ,kozkeletu nevukon liberalbolsik /tudom, most Fidesz dominancia is van, ez a szemelyi allomanyt nem erintette, csak mas kepet vagnak/.
En olvastam az osszes nem bulvar napilapot tegnap, egyikben sem volt hir /hordo, Hanakne, emlekezz/, A Szines sportban, egy ember verese es egy auto serulese volt benne.
Nagyjabol ez jon ki itt is a rovatban.
Legy nyugodt, azert meg lesz "majdnem halott", meg "majdnem Dunaba lott" a tomegkommunikacioban.
Tobbeknek:
Nem tudjatok megbeszelni a tortenteket egymaskozt ?
Fischit kerdezzetek meg, mit kell ilyenkor csinalni.
O kezdte az egeszet, ugy hallottam. Persze o MTK-s lehet, vagy fene sem tudja :)
Azért az összetört autó mára egy letört visszapillantóvá, a kéz- és lábtörés pedig lábujjtöréssé szelidült.
Félreértés ne essék, továbbra is elítélem a szombaton történteket, csak egyre több a fenntartásom. Remélem a vizsgálat kideríti, mi is történt. Bár már az is pozitív, hogy most semmiféle lövés nem dördült:-)))
Mint mondom, nem hinnem hogy az NS ekkorat hazudna. 12-14 eves gyerekeknek eltorni kezet, labat, ez valoban bator dolog. Nem tudom ezek a vaganyfiuk miert nem a II-es vagy a KGG ellen emberkednek...
Bocs, de az utolsó lapot a dátumok miatt kicseréltük és azon volt az aláírásod... tényleg sorry.
Még jó, hogy kértem, hogy ne dobálózzunk nevekkel...
Egyébként szerintem jellemző Lasz nyilatkozata is. Ilyen hozzáállással inkább táncbajnokságot, vagy sakkversenyt kellene biztosítania. És (bár nem t'om, hogy mennyire pontos a Tóth nyilatkozat), de azért beleférhetett volna, hogy sajnáljuk a történteket - és ez az "elkerített rész" sem úgy működött ezek szerint, ahogy kellett volna...
Conti!
Nekem sincs időm, úgyhogy erről ennyit, végülis mind1, mélben úgyis jeleztem neki, hogy mizu.
Májkell!
Igen, a VDK határolódott el hivatalosan a garázdáktól.
Biztos vagyok benne, hogy nem a személyed ellen irányult ez az aláírási mizéria - adminisztratív malor az egész.
Prince!
Jó lenne, ha addig nem írnánk le tényként neveket, amíg nem tudjuk pontosan mi történt, és kinek milyen szerepe van a történtekben.
Éppen ezért kellene reagálnia az érinetteknek, nem feltétlenül a Drukkerkocsmában, esetleg a coollisten.
majkellL
Sajnos a legtöbb jelenléti ív használhatatlan volt, mert volt aki többször is aláírta lázas igyekezetében. Ezért újat kellett készíteni, és emiatt maradtatok le néhányan. Egyébként semmi jelentősége, bármikor lehet csatlakozni, csdak annyi kell, hogy nyilatkozzatok írásban (teljes név, cím), hogy a Vasas Drukkerkocsma - Baráti Kör Alapszabályát ismeritek, azt elfogadjátok és betartjátok, és az egyesület tagjai szeretnétek lenni.
Más: Jó lenne, ha a szombati balhéról az érintett Zele is reagálna!
Hát ebből baromira nem derül ki, hogy melyik baráti körről van szó. Ez a VDK-BK lenne ?
"Az MTK-szurkolók támadóit kitiltják a Fáy utcai stadionból
Nyomozás indul a Vasason belül
Nem elég, hogy a csapatnak nem úgy megy, ahogy azt a szurkolók az idény előtt elvárták, most még a Vasas-drukkerek(...) is témát szolgáltatnak. Mint arról hétfői lapszámunkban beszámoltunk, a szombat esti Vasas--MTK mérkőzés után a stadionon kívül található nyilvános parkolóban MTK-szimpatizánsokat vertek meg. Hétfőn egy sértett már feljelentést tett a XIII. kerületi rendőr-főkapitányságon.
„Mivel az én autómat rongálták meg --a gépkocsim sárvédőjében és a visszapillantó tükrében okoztak komolyabb kárt --csoportos garázdaság miatt tettem feljelentést ismeretlen tettesek ellen --közölte a kárvallott. -- A hatóság illetékese annyit tudott mondani, hogy valószín?leg egy hónapon belül határozatot hoznak, és a biztosító megtéríti az anyagi károkat. A lelki sebeimet azonban ez nem tudja begyógyítani... Bár engem meg nem vertek, borzasztó volt azt látni, hogy tizenkét, tizennégy éves fiatalokat rugdosnak, és a helyi rendőrök ez ellen nem léptek fel."
A rendőrség illetékeseit többször is próbáltuk megszólaltatni, ám vagy éppen nem voltak a helyükön, vagy nem kívántak nyilatkozni.
Ellenben a piros-kék csapat baráti köre és a vezetőség is megszólalt.
„A stadion területén belül semmilyen atrocitás nem történt --ismertette a tényt Tóth István, a Vasas elnökhelyettese. -- Mi teljesítettük a vendégek azon kérését, miszerint az ülőhelyen biztosítsunk helyet az MTK-soknak, ennek ellenére a vendégdrukkerek közül néhányan nem az elkerített részen foglaltak helyet. Még egyszer mondom, hogy a mérkőzés alatt nem volt verekedés, a stadionon kívül történő események pedig már a rendőrség, és nem a Vasas SC hatásköre."
Megkereste szerkesztőségünket a Vasas egyik baráti körének az elnöke, aki sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.
„Kérem írják meg, hogy a csoportosulásunk elhatárolódik a történtektől, és a magunk eszközeivel már elnézést kértünk a sértettektől. Sőt, egy kisebbfajta»házi nyomozásba« kezdünk, és amennyiben kiderül, hogy ki a vétkes, nemcsak a köreinkből zárjuk ki az illetőt, hanem kérjük azt is, hogy a mérkőzéseket se látogathassa."
Az egyik -- neve elhalgatását kérő -- nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedő MTK-szurkolót sikerült elérnünk:
„A mérkőzést úgy néztük végig, hogy Vasas-szurkolók is bejöttek az állítólag MTK-soknak szóló vendégszektorba, s mindvégig azzal fenyegettek minket, hogy a lefújás után meg leszünk verve. A lefújás előtt körülbelül tíz perccel a leghangosabb piros-kékbe öltözött drukkerek egyszercsak elkezdtek a kijárat felé szivárogni, de ekkor ennek nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget. A lefújás után összepakoltunk és elindultunk hazafelé, ám a stadion előtti parkolóban, akkor, amikor az autók felé tartottunk, ránk támadtak azok, akikkel egy szektorban ültünk. Szó nélkül elkezdtek ütni, rúgni válogatás nélkül mindenkit, akit értek. Engem pillanatok alatt vagy tizenöten vettek körül és nem láttam senkit, akihez segítségért fordulhattam volna, de megszólalni sem volt időm, mert éreztem, hogy megütnek. Soha sem felejtem el az arcát annak az embernek, aki megtámadt. Iszonyatosan éreztem magam, ahogy a földön fekve rugdostak, de szerencsémre egyszer csak megláttam, hogy egy autó fékez mellettünk, és kinyitja az ajtaját. Menet közben ugrottam be a kocsiba, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy így kereket tudtam oldani. Eltörtek a lábujjaim, és csúnya, fájdalmas zúzódások keletkeztek a fejemen. Ahogy az engem befogadó autóval menekültünk, rúgások záporoztak a kocsi ablakaira, amelyen kinézve még láthattuk, hogy fiatal, tizenkét, tizenhárom éves szurkolókat is megtámadnak. A legfájdalmasabb azonban az volt, hogy a sarkon, akkor, amikor szóltunk a motoros rendőröknek, hogy fiatalokat vernek a pálya előtt, nem is reagáltak..."
A fiatalember sérüléseit a meccs után a Sportkórházban látták el, ahol a rendőrségi feljelentéshez szükséges látleletet is elkészítették. A megvert szurkolók ugyan feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen, de az MTK sem hagyja annyiban a szurkolóival történteket. A kékek baráti köre a XIII. kerületi rendőrkapitányságnak és Bozóky Imre MLSZ-elnöknek, míg Fülöp Ferenc klubigazgató a HLASZ-nak írt levelet, amelyben azonnali intézkedéseket sürget, és kérte az ügy minél hamarabbi kivizsgálását.
(a. t. p., r. b.)
A biztonság feltétele
A Vasas--MTK mérkőzés utáni ver(eked)és ügyében megkerestük Lasz Györgyöt, a vendégszurkolókat kísérő In-Kal Security elnök-tulajdonosát, aki a HLASZ biztonsági bizottságának is tagja. A szakember szerint a botrányra azért került sor, mert nem mindegyik MTK-drukker érkezett és távozott együtt az In-Kal által szervezett módon, hanem többen önállósították magukat.
„Azoknak az MTK-szurkolóknak, akiket az In-Kal Security kísért szervezetten a mérkőzésre, a hajuk szála sem görbült -- mondta Lasz György. -- Az embereink nyomát sem látták verekedésnek, vagy indulatos embereknek. Abból lehetett a baj, hogy voltak, akik nem a többiekkel együtt jöttek ki a pályáról, hanem leszakadva kisebb csoportokban másfelé tartottak a lefújás után. Ha valóban megtörtént, ami történt, akkor mindenféleképpen vizsgálatot és eljárást kell indítani a botrányt okozók ellen."
(r. b.)"
A tipikus Sinkovics írás:
"Az élet szép
Az élet szép
Ha én MTK-szurkoló lennék, most megint tehetetlen dühöt éreznék.
Arra gondolnék, ez így nem mehet tovább, valamit tennem kell, üvölteni -- mert a sors igazságtalan. Mondanám mindenkinek, a sok nemtörődöm, vállvonogató embernek, bele a képébe, hogy már megint minket, hogy mindig minket, és... Miért minket?
Üvöltenék, ahogy a torkomon kifér.
Pedig tudnám, hogy most sem figyelnének oda.
Ha én MTK-szurkoló lennék, megnyugodnék és századszor is elhatároznám, hogy nem megyek többet meccsre. Engem ne üldözzenek, rám ne mutogassanak, ne gyalázzanak -- egyszer sem.
De tudnám, hogy hiábavaló minden: jönne a hét vége, és én venném elő a kék-fehér sálamat, aztán indulnék. Mennék a csapattal akkor is, ha leköpködnének,mert én ide tartozom.
Csak a gyerekemnek tiltanám meg a meccslátogatást, mert őt még a csapatnál is jobban szeretem.
Ha én MTK-szurkoló lennék, azt mondanám a fiamnak, menjen el inkább moziba futball helyett, és nézze meg Roberto Benigni filmjét, ha még nem látta.
Annak a filmnek az a címe, hogy Az élet szép.
És akkor a gyerek is megértené, honnan az erő, minden egyes újabb megaláztatás után ahhoz, hogy én büszkén mondjam: MTK-szurkoló vagyok.
(sinkovics)"
És akkor az érdemi rész:
"Át kell törni a lett védőfalat
Át kell törni a lett védőfalat
„Most az egyszer azt mondom, hogy a felelősség egy az egyben a játékosoké --állítja Mezey György a Ventspils elleni UEFA-kupa selejtező visszavágó mérkőzés előtt. --Nemcsak elvárom, de meg is követelem azt, hogy a nagyobb játéktudás megmutatkozzon a csütörtöki mérkőzésen. Mivel a lettek valószínűleg kilenc emberrel beállnak védekezni, a védőfalat mindenképpen át kell törnünk. Ehhez, persze, sokkal agresszívabb szélső támadójátékot kell produkálnunk, mint tettük azt az MTK ellen. A hétvégi bajnokira visszatérve azt szeretném elmondani, hogy meglátásom szerint szakmailag az eddigi legjobb találkozónkat játszottuk, és amennyiben sikerült volna gólt szereznünk, teljes mértékben elégedett lettem volna csapatommal."
Gondot okozhat a vezetőedzőnek az, hogy keretében több játékos is sérüléssel bajlódik. Tóth Norbert szinte biztos, hogy nem épül fel a Ventspils elleni összecsapásig, ám Mezey György reményei szerint Polonkai Attilát már játszatni tudja, annak ellenére, hogy a fiatal középpályás eddig csupán külön, könnyített edzéseket végzett.
A Vasas kedden este a csütörtök esti, 20.45 órakor kezdődő meccs helyszínén, azaz a Népstadionban tréningezik, mégpedig azért, hogy szokja a pálya talaját és a stadion atmoszféráját. Az ellenfél, a Ventspils szerdán 13 órakor --különgéppel --érkezik Budapestre. A lettek aznap este a Népstadionban gyakorolnak, az éjszakát pedig az Oriental Hotelben töltik. Csütörtök délelőtt, a mérkőzés napján, Gary Johnson vezetőedző egy átmozgató edzést tart csapatának a Fáy utcában. Mint megtudtuk, a budapesti találkozóra egyébként mintegy negyven lett szurkoló is elkíséri kedvenceit.
Előszöris hadd köszönjem meg az együttérzéseteket. A történtek a mi szemszögünkből: A meccs elején már mentek a beszólások, de mi ezzel nem foglalkoztunk, mert szurkolni mentünk ki + a "huligánoknak" sürgős dolguk támadt. Kb. a 20. perc táján megjött a VIP. Addig csak Zele mutogatott bőszen, később már ők is. A szünetben ott mászkáltak a szektorunkban, de ez láthatólag nem érdekelte a biztonságiakat és a rendőröket sem. A meccs végén kb. 15 fő kivonult a bokrok közé. Mi kb. 10-en elindultunk a kocsikhoz a zászlóinkkal és a kisebb gyerekekkel, akiket nem akartunk BKV-val hazaengedni. Ekkor indultak meg felénk, egy srácot kirángattak a kocsiból és kb. 8-an rúgdosták a földön (a fejét is). Az eredmény: törött lábfej, zúzódások a fején. A kocsiban kb. 50 000 Forintnyi kár keletkezett. Amikor ezt az egészet elmondtuk a motoros rendőröknek, azok elhajtottak minket, mondván "miattunk áll a forgalom". A dolognak lesz folytatása, a "bátor VIP tagokat pedig emlékeztetném a tavaszi Vasas-Fradi meccsre, ahol sírtak a zöldeknek, amikor átmentek.