Keresés

Részletes keresés

lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4044
Na? Frigóhoz sörért el?
Előzmény: lore (4042)
fargo Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4043
Üdv körünkben, Ügynökök Gyöngye :-)

Honda:
Szerintem a Honda iránti rajongáshoz mindenképpen elszánt fanatizmus kell. Ami pozitívumot a Honda mellett említeni lehet, az:
1: a sportos, üveghangon produkáló motorja,
2: a kategóriában (de nem a Volvoval szemben) kiemelkedô biztonsága,
3: viszonylag jó minôsége.

Ezekrôl a következô a véleményem:
1: Egy olyan motorral, ami csak akkor dinamikus, amikor a felsô tűréshatáron pörgeti az ember, csak rövid ideig élvezetes az autózás, hosszú távon szerintem fárasztó...
2: Az S40 biztonsága meghaladja az Accordét. Fôleg a nyári facelift után, hogy széria benne a 6 légzsák. Mondjuk ez nálam nem mérvadó szempont...
3: Manapság rossz autókat nem gyártanak. A minôségbeli eltérések nem igazán mérhetôek ezért elhanyagolhatóak. Nálam ez sem szempont a választásban, inkább a szívemre hallgatok.

A Hondáról
Manapság a Hondának nem igazán van mivel dicsekednie, (ld fent), ráadásul a formatervezésük is hanyatlóban van, a kilencvenes évek eleje óta a kocsijaik egyre rondábbak. Az 1.6-os motorral (ez ugye nem a 160 lovas VTech?) szerintem kissé alulmotorizált, belül szűknek mondják. Ha elromlik, vagy megzúzod és alkatrészt kell venni, akkor egy vagyon a javítása, legendásan drága a Honda szervízelése.

A Volvoról
A Volvonak az utóbbi idôben elég jó az image-e, s ami nagyon pozitív, hogy szinte egyeltalán nem lopják. Ha már a kis Volvon gondolkodsz, akkor akár meg is fontolhatnád a V40-est is. Szerintem nagyon szép a formája, szebb mint a limuzin, egyeltalán nincs odatapasztott puttony érzete a hátuljának, ráadásul nagyobb a csomagtere is. Nekem a magam 187 centijével és 120+ kilójával az S40 kissé szűkös. Az 1.6-os motor itt is kissé gyengus, de talán nyomatékosabb. A fenntartása egyik Volvonak sem olcsó, de az S/V40 ebbôl a szempontból kissé jobb mint a többi.

Általánosságban
Én személy szerint a Volvot választanám, mert még mindig érezni benne valamit a régi klasszikus Volvok varázsából. A Hondában ez a feeling nincs meg, a "vérbeli" Hondások csak arról tudnak áradozni, hogy amikor 6000 felett pörög a motor, akkor milyen sirály érzés benne ülni. Hát nem nekem.

Viszont ha már Volvoról beszélünk, akkor én megfontolnám hogy inkább egy 1-2 éves, keveset futott példányt vegyek jobb motorral és felszereltséggel. Nem olyan régen hirdettek egy S40 2.0 literes gépet, 7000 km-rel, kicsit kevesebbért, mint egy új, fapados 1.6-os. Sôt, ha igazi Volvo feelingre vágysz, akkor ugyanennyiért hozzájuthatsz egy S/V70-hez is, motorizáltságtól függôen 2-5 éves példányhoz.

Tudom, tudom, a legjobb az új autó, de szerintem ugyanazért a pénzért nagyobb élvezethez, komforthoz, jobb autóhoz is juthatsz, és egy jól karbantartott Volvonak az elsô pár év meg sem kottyan. Csak jól kell kiválasztani a megfelelô példányt.

lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4042
De itt vagyok, tudtam, hogy a szünetben benézel :-)
Előzmény: Frigyes Mester (4041)
Frigyes Mester Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4041
Mi van!

Nincs itt senki?

F.M. (a magányos)

Frigyes Mester Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4040
Jó estét!

lore: Eddig még száraz vagyok, de nem sokáig.

F.M.

Előzmény: lore (4035)
lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4039
Még egy: ha az új Accordot választod, vegyél rá 16-os felniket, azzal az igazi! A 15-ösök elég bénán állnak neki, nem passzolnak a sportos külsőhöz. A 40-esen szépen mutat a 15-ös is.

lore aki szerint a felni öltöztet

Előzmény: lore (4037)
lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4038
Látod, milyen gyors vagyok? Egy másodperc alatt leírtam véleményem :-))))
Előzmény: Törölt nick (4036)
lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4037
Tehát:
Üdv. James a topikban!

A két autó szvsz gyökereiben más koncepció. A honda sportosabb, a volvo elegánsabb. Ha új autót akarsz venni akkor a volvo biztonságban is jobban áll, a facelift után WHIPS, függönylégzsákok stb. lett az alapfelszerelés része (eddig is egy szinten voltak, igaz a honda 4 évvel lemaradva :-P). Persze más extrákkal is el van látva (klíma, elektromos vackok stb.) de a lényeg a biztonsági felszerelések.
Ugyanakkor az is igaz, hogy több esélyed van arra, hogy kevesebb hibával találkozol, ha a hoindát választod. Azért a japán minőségi legendáknak van alapja. Bár pl. nekünk a 40-esben eddig 2 izzó égett ki 54e km alatt, nem rossz...

Ha elmész az érintett szalonokba, beülsz mindkét autóba, akkor fogsz tudni dönteni. Itt valószínűleg mindenki a Volvot fogja ajánlani, már csak a formája miatt is. Ha pedig a Honda topikban is felteszed ugyanezt a kérdést akkor ők a hondát ajánlják majd, ez így van rendjén.

Tehát:
volvo: image Mo.-n is kiváló, elsőrangú biztonság, egyedi megoldások, kifinomult részletek.
honda: sportos feeling, minőség, megbízhatóság, extrák.

Bár az általam ismert negyvenesek szintén nem produkáltak hibát, de a statisztikák szerint ebben jobb a honda.

Újat akarsz? Kipróbáltad már?
Esetleg gyere el egy talira, kipróbálod, döntesz stb...

lore

Előzmény: Törölt nick (4033)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4036
Iore,

Ennek pontosan melyik resze volt az eszerv? ;-)

Bond

Előzmény: lore (4034)
lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4035
Frigyes Mester!
2. félidőben járunk, hány sört nyomtál le eddig?
lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4034
Egyik irányba?? Vegyél Hondát! :-)

lore a 'vicces'

Előzmény: Törölt nick (4033)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4033
Kedves Volvo rajongok!

Eppen autovasarlasban vagyok, a ket jeloltem a Honda Accord 1.6 LS es a Volvo S40 1.6. A ket kocsi elegge egyforman all most nalam. Halas lennek, ha megprobalnatok elbillenteni az egyik iranyba. Elsosorban eszervekre vagyok vevo. :-)

Udv, Bond

Pitecus Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4032
Szasztok!
Tisasent ettetek, hogy ekkora szapora jött rátok??? :o)
Ennyit termelni még a kínaiaknak is becsületére válik.
Most jöttem az Angol vizsgámról. Asz'szem, hogy kikerült. A hungárián láttam egy kerek-lámpás öreg 244 DL-t. A fűzöld szine és a krómbetétes felnije felkeltett a figyelmemet. Szép volt.
Na pá
lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4031
Na most már húzzál el! Amúgy a volvódra ráfér egy teljeskörű ápolás. Javaslom ruházz be rá! Vagy csináljam meg én? :-)

A rocska érthetetlen szó...

Sajna úgy néz ki, lesz teendő estére is :-(

lore
ps: nem találom azt az automotorundsportot amiben az omegával vetik össze a V70-est. Ugye nem adtam kölcsön vmelyikőtöknek?
pps: CYRUS, övön kívül a svéd volvo újságokkal is adós vagy! A talin elfelejtettem...

Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (4030)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.06.17 0 1 4030
Na télleg elúztam mint lampel a rocskáját (ez kitől van?)
trz
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4029
Hehe, Fargo a konyhában nekiállt főzni a vacsim...
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4028
Felébrestem:-)

Ügyesek voltatok a zéjjjel, alig győztem végigolvasni.
Fargo
én ezt a zannyapupost Kishont Ferencnél olvastam, de -ismerve Őt- el tudom képzelni, hogy vagy Karinthytól, vagy Rákosi Viktortól (Sipulusz)lopta a dumát. Közeledek? Szvsz ha vacsit nem is, de valami ücsit már mindenképp megér, hogy járattam itt neked sorvadó agytekervényeim:-).

Most lépek, de este leszek, maradjatok itt
és legyetek szobatiszták.

trz
a félműveletlen

lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4027
Tényleg, akkor mi lesz a letört rádió-gombbal? Volvo szervíz nem szerel csak cserél, ha rádióról van szó? Nem lehet megragasztani?

lore aki szerint egy letört volvorádiógomb idegesítő

lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4026
Ez lenne a megoldás? Templar, Trizzy, jól mellényúltatok! :-)
Előzmény: fargo (4024)
lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4025
Hehe, gyerekvállalás velejárói? Meg még ezer más dolog gondolom (mozi közepéről, film felénél 'pisilni kell!' nem sakálkodik...)
Előzmény: fargo (4023)
fargo Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4024
Maradjunk...

Most még ledöglök mozi elôtt, beleolvasok Dékány András: Az óceán császára c. regényébe. Nosztalgiázok, 'zannyapupposát!

Előzmény: lore (4022)
fargo Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4023
Addig jó a tigrises, amíg nem önt valamelyik az öledbe egy fél kiló popcornt Fantával elegyítve...

De hát ez az élet sakál sója, nem? :-)

Előzmény: lore (4020)
lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4022
Maradjunk annyiban, hogy telefonon értekezünk amikor idő van...
Előzmény: fargo (4021)
fargo Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4021
Stressz ellen a legjobb egy kis eregetés. Tegnap még az Oya is azt mondta, hogy megtisztult egy kissé...

Nem akarom erôltetni, a hétfôhöz sok sikert, de túl ne hajtsátok magatokat.

Jövô csüt vagy vas is jó nekem, elôreláthatólag. Csak hát ugye a szél, az a szép zöld szél, csak az ne hiányozna...

Előzmény: lore (4019)
lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4020
Ja, irigyellek a moziért :-) Úgy megnéznék egy ilyen vidám trigrisest...
Előzmény: fargo (4017)
lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4019
Szia,
húzom, húzom, moist is csak véletlenül néztem be... A hétfő miatt lorené igenigen stresszes állapotban van, szerintem este elmegyünk futni és annyi. Szal nemtom :-(

Viszont jövő csüt. vagy vas.?

lore
ps: Trizzy hajnali belépője sakál volt :-)

Előzmény: fargo (4017)
fargo Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4018
Ja, sakál, persze...
fargo Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4017
Jónagyot!

Trizzy:
Nem Kishont Ferenc, sajna...
Bár ez a 04.40-es hozzászólás megérdemelne egy vacsimeghívást, de inkább még törjétek buksi fejeteket...

lore:
Húzd az igát, ideális a felhôkép, az elemzôim azt mutatják, hogy jó eregetôs idô lesz estére. Az 5 óra semmiképp sem jó, talán a 6 vagy a fél 7, mert most moziba viszem a kölköket: valami "A Tigris félrelép" vagy hasonló Disney féle melodráma lesz műsoron...

Szóval akkor megyünk? Dobj SMS-t...

Bolas:
Gondoskodtunk a művelôdésedrôl...

Bolas Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4016
Nem vagytok semmik volvo sakálok!
Annyit írtatok, hogy a pihenőidőm elfogyott mire mindet elolvastam..
Csak beköszönni tudok.

Legyetek rosszak!

lore Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4015
Kezdődik a nap, szép idő satöbbi, de nekem monitor-bámulás :-(

Oriza sakál! :-)

lore

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!