Keresés

Részletes keresés

contra Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1610
Dr.Agon!
Nem kétlem, hogy elcsattant néhány pofon.
Nekem a rémhírterjesztés és a sikoltozás, a cirkusz nem tetszik.
Miért kell felfújni a dolgot, és elferdíteni a tényeket?
Miért csak akkor van ilyen sajtóvisszhangja a dolognak, ha MTK-sokat ér atrocitás?
Ez a lényeg, erről szól ez az egész dolog.
Azt pedig nem minősítem, hogy nevekkel dobálózol.

Contra
Hajrá Kispest!

Előzmény: GALA (1609)
GALA Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1609
Miután előre sok helyi óvott ,hogy T.ham nagyon húzós hát eszembe se jutott felugrani. Ezért keresem vidéken a csendesebb ( nyugdíjas) helyeket , mert itt meg nem tudom megállni ).
Előzmény: BéKa_d (1607)
ádi Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1608
Igen, én voltam az a vezetésképtelen, hatvanéves, kétszázkilós. :)
Előzmény: BéKa_d (1607)
BéKa_d Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1607
Ádi!

És tényleg utánaestél az ütésednek...:-))))?

GALA!

És mi lett volna, ha Te ugrassz fel egy hasonló szituációnál??? Egyébként én a 3-1-es Üllői úti(!) zakónk alkalmával voltam hasonló helyzetben, úgyhogy tul.képp egyet is értek veled, de azt mégis fontosabbnak tartom, hogy nyugodtan SZURKOLJAK! a kedvenceknek, márpedig ez a V szektorban műxik csak.

TZS Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1606
Figyelem, közérdekű közlemény következik!

Visszaolvasgatva a hozzászólásokat megállapítottam, hogy az alábbi kocsmatöltelékek kértek jegyet:

- Némó 1 db
- Ádi 1 db
- Béka 4 db (?)
- Májkell 1 db
- TZS 1 db

Amennyiben holnap délelőttig nincs észrevétel, tehát 8 jegyet veszek, a lehető legnagyobb betüjelü szektorba.

Hajrá V@s@s!

GALA Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1605
BéKa

Neked elvi síkon igazad van , de én meccsre a meccsért járok, ha az emberek világnézetét,kultúrális szintjét vagy szocializációs képességét akarnám magasabb szintre emelni , akkor valami segélyszolgálatba lépnék be. Mondjuk persze ez most nagyon extremizált volt de azt akartam mondani a meccsen nem akarok örökké hátrafele nézegetni , hogy mikor támadnak be.aztán vagy sikerül kidumálni magam ( amiben nincs hiány:-)) vagy kisnyúl...

Mindemellett az a tapasztalatom hogy ha vidéken nem az idegen táborokba mész , akkor kb 20 perc után már nem gond ha észlelik te nem vagy helyi. Addig megszoknak , aztán megkérdezik ki az a néger balhátvéd , honnan van . Györben űlt mellettem egy 200 kilós helyi , úgy 20 perc után elkezdtünk beszélgetni. később Geress leszorított kezéről a golvonalról kijött egy lövés. Felkiáltott hogy 11es. Megkérdeztem hova kellett volna tennie a kezét, zsebre ? ok mondta vissza az egész. A szünetben megpróbáltam kimászni ( a 200 kilós ült a kényelmes győri székben ) hát kicsit fejberugtam , ehhez képest jókat ölelgettük egymást hogy tényleg nincs gond . Szóval ez a mi léptékünk szerintem egyelőre.

( Angliában már 5 éve ez a 200 kilós az átlagszínvonal, egyszer valaki rámesett miután felugrott elküldte a bírót és vissza akart ülni és 236x kérdezte meg ugye minden all right ?-Tottenham)

ádi Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1604
Gala!
Igen, valahogy így gondolom én is, hogy van felelosségünk abban, hogy mi történik körülöttünk.
Egyébként, abban az idoben nekem is az volt a törzshelyem.

Hajrá Vasas!

Előzmény: GALA (1603)
GALA Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1603
Megdumálhattyuk.

Ádi.

Az 2-1-es (? ha jól emlékszem) verebes-féle vidi meccsen a szokásos helyemen álltam ( a vasas támadó 16-os vonalánál állón ). T.i. a mellete levő szektor a vendég elvileg. De ugy kb 10 perccel a kezdés után ebbe a szorványosan belakott szektorba zúdult be kb 1 busznyi fiatal , nem vezetéskész állapotban levő vidi drukker. Énekelgettek , no problem. Aztán kezdődtek a beszólások a mellettem álló középidős társasággal. A csúcspont az volt , amikor gólt lőttünk a 2-vel mellet álló kb 60as bácsi beszólt, erre kb 30-an megindultak, az öreg bepörgött, be akart mosni az egyik "nyikhajnak" az ütés mellément az öreg meg utánaesett. A haverjai kirángatták de ekkor már kb 60-80 begőzölt nyomult ,hát elég ciki volt...
Rendőrök meg a verőlegények a korláton kívül bambultak , hát megpróbáltam , beálltam eléjük és elkezdtem nyugodtan beszélni. Hál istennek a fronton rohanók válaszoltak,megálltak és nem ütöttek. Mögöttük feltorlódott a tömeg és lassan kiment a gőz. Ezután ( relatíven fél óra , reálisan 20 mp) bemászott nehány egyenruhás és megkérdezte mi történt...

Szóval nem ciki normálisabb helyinek lenni szerintem.

cső

Előzmény: Jackd (1600)
BéKa_d Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1602
Dan!

Valahol el kell magunkat helyezni a szurkolók között (főleg, ha rendes tagságot akarunk) és az, hogy lehetőségeinkhez mérten kinyilvánítjuk, hogy mit akarunk, mit támogatunk és mit ítélünk el, az ezt szolgálja.

Dan, GALA!
Szerintetek az OK, hogy Titeket bárhol bárki megfenyíthet, csak azért, mert VASAS szurkolók vagytok (és éppen nincsenek a környéken normális helyiek)? Nem hiszem.

Egyébként mit szóltok ahhoz, ha TZS, ádi, némó, és így tovább, akik vagyunk, mind odaállunk mellétek (természetesen csak csöndben, csak halkan) az idegenbeli stadion csendes sarkában?

1xűen nem látom, hogy bármi elképzelésetek, vagy akaratotok lenne ennek a szarnak a megváltoztatására és nem értem, hogy hogyan lehet elfogadni a stadionokban uralkodó állapotokat. És főleg nem értem ezt két olyan SZURKOLÓNÁL, akik amúgy igencsak radikális nézeteket bírnak képviselni. Hát nem lenne jobb, ha idegenben is nyugodtan lehetne szurkolni és nem kellene egy félreeső sarokban semlegesként viselkedni; mert jajj, kiszúrja valaki, hogy nem igazán a hazaiaknak szurkolok és akkor marad az, hogy lehet bízni a normálisabb helyiekben.
Szerintetek számít valamit is a szurkoló? Szerintetek számít az a csapatnak, hogy ott látja a drapikat a kerítésen? Szerintetek van értelme ennek az egésznek, amit az emberiség "szurkolás" címszóval művel? Szerintetek mit jelent az, hogy valaki szurkol egy csapatnak? Szerintetek mi lenne, ha mindenki ilyen szépen racionálisan gondolkozna a szurkolásról (szép kis ellentmondás) mint Ti?
Nem értem a hozzáállásotokat, de

"Azért is...".

ádi Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1601
Ciki, hogy én "normálisabb helyi" szeretnék lenni?
Előzmény: GALA (1599)
Jackd Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1600
GALA!

Pontosan idéztél, és ezt a véleményemet most is fenntartom.
Lehet, hogy ezentúl nem kell egyedül félnem a vendég stadionokban?? :)

Üdv

Hajrá VASAS!

Előzmény: GALA (1599)
GALA Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1599
Megnéztem Jackd idegenbeli szurkolói hozzáállását.
Ha jól idézem :"Az idegenbeli VASAS meccseket szinte kivétel nélkül egy sarokban nézem, távol minden féle szurkolói csoportosulástól, szürkén. Véleményem szerint a mai szurkolói környezetben, sajnos a vendég együttes szurkolóinak sállal, zászlóval stb történő megjelenése nyilt színü provokációnak minősül"
Nna ezzel pl annyira 100%ig értek egyet , hogy az elmúlt 10 évemben folyamatosan így csináltam.

A lexebb az volt , amikor pécsett -amikor kiestek- az 1-3-as győzelmünk alatt egy 70 éves bácsi akart megverni .( hál istennek a normálisabb helyiek nemhagyták , hhhhuu:-))

Jackd Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1598
BéKa!

Ha úgy gondolod, hogy a VDK-BK-nak köze van a szombati csetepaté taglalásához, kötelező, hogy ez ügyben állstfoglaljon, akkor rendben. Mindensetre én óvakodnék tőle. Beláthatatlan következményekkel járna!
Most azt állítom, bármennyire is fájlalom, hogy ami szombat este nálunk történt, az honap, vagy a jövő héten bármelyik stadionban megtörténhet, tizedennyi felhajtással. Sőt megmerem kockáztatni, hogy jelen helyzetben ez természetes is.
Lehet azon vitatkozni, hogy szokványos vagy sem, de ha többször előfordul, akkor értelmetlen.

Üdv

Hajrá VASAS!

Abban sem vagyok biztos, hogy a VDK-BK-nak kötelessége vélemémnyt nyílvánítani más szurkolói csoportok viselkedése miatt!

Előzmény: BéKa_d (1597)
BéKa_d Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1597
Dan!

Nem az okos szót használnám, hanem inkább az érdekeset...:-) A VIP és a többi angyalföldi betámadós miért csak az ultrák (Vidi) és a szurkolók (MTK) ellen tud bármit is felmutatni (már amennyiben ezek a műbalhék egyáltalán bármit is érnek)? Hol vannak Kispesten és a húzósabb vidékieken? Egyáltalán, előjöttek már az 1-es végállomásán a tavaszi Hungária körúti meccs után...?
Aztán ha megyünk Debrecenbe, akkor Zétől és Gyürke Árpitól veszik el a drapikat és őket fenyegetik meg, ráadásul nyugodtan rávághatják, hogy "ti is ezt csináljátok; az MTK ellen kemények vagytok, akkor itt is legyetek azok; stb.).
Kinek jó ez?

Szerintem egyetlen eset is kirívó és semmiképpen nem lehet szokványos. Szerintem igenis hozzá kellene, hogy tartozzon a focink felemelkedéséhez a lelátói kultúra megjelenése és elterjedése, mert ami ma van ... azt Te is tudod - és talán ezért is van az általad leírt idegenbeli szurkolói hozzáállásod... (márpedig nem hiszem, hogy ez elfogadható és normális lenne).

Hogy a VDK mennyire lesz nyílt, azt majd ez a mostani eset eldönti. Mindenesetre errefelé nem hiszem, hogy nyitottak leszünk, de az kétségtelen, hogy megpróbálunk valami olyant csinálni, ami a SZURKOLÓKAT próbálja összefogni és a csapathoz való tartozásukat erősíteni.

HAJRÁ VASAS!

ui.: Délután megpróbálom összerendezni és szétküldeni az újság előszavát. Sajnos a péntek nem valószínű, hogy jó lesz egyeztetésre.

ádi Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1596
Tévedsz!
Előzmény: Jackd (1595)
Jackd Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1595
Béka!

Valószinüleg igazad van ésa tagok osztják is a véleményed, elvégre ez egy nyílt szervezet. Éppne ezért nem érzem odavalónak magam. Gondolod okos dolog volna konfrontálódni a VIP-pel?

Üdv

Hajrá VASAS!

Véleményem szerint, ami szombat este a parkolóban történt az semmiképp sem kirívó, sőt inkább szokványos eset, ami fordulónként előfordul, max nincs közönk hozzá, és az orgánumok sem taglalják.

Lorinc_d Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1594
Contra

Orvosi lelet van a kez- es labtoresrol (allitolag), szoval nem biztos hogy kamu a dolog...
Az egyebkent nem jelent semmit hogy valaki ott volt es nem latta a dolgokat, az sem lathat mindent aki ott van. Pelda: kint voltam '92-ben a Slovan elleni meccseken. Az Ulloin Simi az elso 10 percben letepte mindket szlovak ek nyaklancat es kib@szta a lelatora. Kint voltam a meccsen, ezt megsem lattam. Az NS-bol tudtam meg nemreg, a Slovan elleni edzomeccs utani szambol.

Előzmény: contra (1569)
Péterv_d Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1593
Sziasztok ! Hajrá Vasas !

A rendorségi jelentés nem cáfolja amit az újságírók mondanak. Amit ok állítanak az az o szempotjukból igaz lehet, de csak egy hivatalos jelentés. Ugyanakkor az újságírók szenzációéhes híreinek hitelességét az elso cikk óta eltelt pár nap kérdojelezi meg, nem pedig a rendorségi jelentés.

A májusi kupadönto után az MTK által felkért, a meccset biztosító In Kal biztonsági emberek vertek többek között gyerekeket (Vasas drukkereket) is a Stadion területén. Képzeljétek el, ha a Vasas biztonsági emberei vertek volna MTK gyerekeket a Fáy Stadion területén, mi történt volna a sajtóban. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de úgy emlékszem, hogy az In Kal akciójáért sem az MTK Baráti Köre, sem a Drukkerkocsmás MTK drukkerek nem kértek bocsánatot. Remélem, ha nem kértek, az nem az egyetértés jele részükrol.

Az utóbbit csak az egyenlo mérce miatt írtam.

Péter

És akkor ma.. Hajrá Dunaferr !!

BéKa_d Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1592
Dan!

Szerintem azoknak a VASAS SZURKOLÓK-nak a nevében kell bocsánatot kérni, akik mindenféle erőszakot (legyen az akárcsak egy pofon is) elítélnek és nem fogadják el, hogy a meccslátogatáshoz ez hozzá tartozik.
Szerintem az egésznek csak úgy van értelme, ha minden VDK tagért felelősséget vállalunk és a lehető leghatározottabban elhatárolódunk mindenféle erőszakos megnyilvánulástól.
Természetesen, hogy nem nekünk kellene a rendet fenntartani - azért egy VIP-VDK összecsapás a huliganizmus kiszorításának jegyében érdekes lenne...:-) - de a lehetőségeink szerint nekünk is tennünk kell a stadionok biztonságáért (lásd kupadöntő...).

Ma este meccsnézés? Ír söröző az Alkotmány utcában, Fehér Gyűrű a Jászain, vagy vmelyik belvárosi Sport söröző??? 99%, hogy lettAlex is ott lesz (bár még nem hívott, mostanság szállnak le Ferihegyen). Részemről azt jav, hogy tal. a Nyugatinál a Griff áruház előtt 7-kor. Akit érdekel hívjon fel, vagy nyomjon egy mélt.

HAJRÁ VASAS!

Jackd Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1591
BéKa!

Köszi a weblapos hozzászólást!
Szerintem ha írsz az Outlookosra, akkor az felkerül töltés után a vendégkönyvbe.

Kinek a nevében kérnétek bocsánatot? Kiért vállalnátok felelőséget?
Még a végén azt hiszik majd, hogy a VDK BK-nak kell kiszűrnie minden nem odavaló drukkert a szurkolók közül.

Üdv

Hajrá VASAS!

BéKa_d Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1590
Mélben kaptam a köv. sajtócikket:

"Vasas-MTK: harmadik félidő
> 2000 aug. 23 06:37 - Forrás: Népszabadság
>
> (Fekete Gy. Attila írása)
> Egyes híradásokkal ellentétben senki nem szenvedett
> nyolc napon túli sérüléseket a hétvégi MTK-Vasas
> bajnoki labdarúgó-mérkőzést követően - közölte a
> Népszabadság érdeklődésére Samu Attila, a BRFK
> sajtófőnöke. Samu visszautasította azt a sajtóban
> megjelent állítást, miszerint a Vasas-tábor tagjai a
> rendőrök szeme előtt vertek meg 12-14 éves
> MTK-drukkereket, s a rendfenntartók semmit nem
> tettek ennek megakadályozásáért. "Kizártnak tartom,
> hogy rendőreink tétlenül szemlélték volna gyerekek
> bántalmazását" - szögezte le Samu.
>
> A mérkőzés biztosításáról szóló rendőri jelentés
> semmiféle rendbontásról, garázdaságról nem tett
> említést. A rendőrség eddig egyetlen olyan
> feljelentést kapott, amely összefüggésbe hozható a
> szombati mérkőzéssel: egy magát MTK-szurkolónak
> valló húszéves fiatalember jelentette be a kerületi
> kapitányságon, hogy Vasas-drukkerek megrongálták
> Opel Corsa típusú gépkocsiját. Egyikük - az
> angyalföldi tábor egyik ismert alakja - lerúgta az
> autó visszapillantó tükrét, társai letörték az egyik
> sárvédőjét. Az MTK-szimpatizáns autójában 55 ezer
> forint kár keletkezett. Ebben az ügyben a rendőrség
> csoportosan elkövetett garázdaság alapos gyanúja
> miatt elrendelte a nyomozást.
>
> A mérkőzést követően született egy rendőri jelentés,
> amelynek tanúsága szerint három húszéves és egy
> huszonegy esztendős MTK-drukker fiatalember
> bemenekült a metró Forgách utcai megállójának
> rendészeti helyiségébe. Ott elmondták, hogy a Fáy
> utca közelében öt-hat Vasas-szurkoló rájuk támadt,
> és bántalmazta őket. Az egyiküket a mentők nyolc
> napon belül gyógyuló sérüléssel az Árpád Kórházba
> szállították. A rendőrség könnyű testi sértés miatt
> - a nyolc napon belül gyógyuló sérülés ilyen -
> kizárólag feljelentés esetén indít eljárást,
> hivatalból nem."

BéKa_d Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1589
Dan!

Vaú-vaú. Szerinted bárki is úgy érzi, hogy felelős a történtekért??? Szerintem mi sokkal nagyobb felelősséget érzünk ezért a szégyenért, mint klubunk vezetői, az In-Kal, vagy a rendőrség... Legalábbis nekem eddig úgy tűnt, hogy itt senki nem hibázott és senki nem felelős a történtekért - legfeljebb az MTK szurkolók, mert egyrészt kijöttek a Fáyba, ráadásul nem az in-kal felügyeletével vonultak...
A honlap pofásodik, csak vmiért nem t'ok írni bele - mindenféle idétlen Outlookokat nyitogat, meg ilyesmi, de végülis mind1. Képességeim függvényében szívesen segítek.

HAJRÁ VASAS!

tamas_d Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1588
GALA!

Egyrészt Újpest, nem dózsa, másrészt nagybetű.
Azért van tullihegve ez az egész, mert felekezettőkl függetlenül ez nagy állatság volt. Mi nem szoktunk kicsiket bántani. Eddig Ti sem voltatok ilyenek, bár emlékszem Videoton busz hajkurára a Zsinór környékén....
Üdv

Előzmény: GALA (1584)
Jackd Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1587
Szevasztok!

Kutya legyek, ha a szombati meccs után történteknek személyi felelősei lesznek!
Annak kell bocsánatot kérnie, aki úgy érzi hibázott, tehet arról, ami történt!

Más.

Péntek délelőtt döntés születik a www.vasas.hu weblap működéséről.
Kedvező döntés esetében segítséget kérnék azoktól, akik vállalnák. hogy a hozzájuk eljuttatott anyagokat felteszik a weblapra.
A többit emailen keresztül.

Üdv

Hajrá VASAS!

Péterv_d Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1586
Sziasztok ! Hajrá Vasas !

Szeretném, ha valaki, aki hozzászólásában a szombat meccs utáni történések kapcsán a VDK-BK esetleges érintettségérol beszél, pontosan, a leírt szavaiért felelosséget vállalva elmondaná, hogy mit is takar mind ez.

Kiváncsian várom.

Péter

És akkor ma.. Hajrá Dunaferr !!

GALA Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1584
Nem akarom túlzottan véde a nyilatkozó bnnfentest de ,főleg mivel az mtk-val szemben minden kicsit is gondolkodó izomkodónak is el kellene merengenie mit is csinál . Egyrészt mert talán a legkisebb tábor másrészt mert ez mindíg túl fog mutatni magán a jelenséget . Ebbe belemenni állatság.
DE azért ez szerintem messze túllihegett az mtk-dózsa kupadöntő vagy pláne a fradi-dózsa utcai harcok "színvonalához" képest. Ez kreált ügy.
Jackd-vel én pl semmit sem láttunk , ha meg a kerítésen kívül volt , akkor ehhez nekünk mi közünk . Ha bocsánatot kér valaki elismeri tehetett volna valamit. Ezt akkor teheti meg ha már tudja mi történt és valóban bukta van.Elmondása szerint se a rendőrség se az Inkal nem tudott semmiről , akkor miért kellett volna bocsánatot kérni . Honnan lehet tudni , hogy nem valami süket provokáció az egész ?? Látta valaki ? Hol volt ?

ádi Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1583
Hucul!
Nincs semmi baj, poén volt - ha nem is a legjobb.
Egyébként van igazad a dologban, de hát mi elsosorban ezen a fórumon kommunikálunk.
Előzmény: huculpastor (1567)
BéKa_d Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1582
Hi!

Kérek mindenkit, hogy próbáljuk a pol. nézetünket teljesen kihagyni ebből a topicból...

Nem tudom, hogy az in-kal kit biztosított, de a Lasz nyilatkozott, amit.

Tóth valóban alkalmatlan ilyen szereplésre; ráadásul az újság után a tévében is megismétli a hülyeségét, hát... ez is a szégyen kategóriájába tartozik.

A tegnapi edzésen félpályás 9-9 elleni játék volt közepes helyzetkihasználással. Az edzés után Juci, Kabát Peti, Szili, Pál Zoli, na és még ki.... hmmm na mind 1. sz'al ők rugdosták a 11-eseket, Juci elég idegesnek tűnt, többet ki is hagyott.
Remélem, hogy a büntetők gyakorlása csak egy későbbi meccsen térül meg...
Egyébként elég jól mozogtak a fiúk, én azt éreztem bennük, hogy nagyon keményen fognak harcolni a továbbjutásért.
Tóth Norbi csak kőrözgetett, viszont Komódi végigjátszotta az egymás közötti meccset.

Ahogy láttuk, a szektorok között szabadon át lehet járni, mindenesetre mint írtuk, minél nagyobb betűjű szektorban leszünk (talán az N, az utolsó megnyitott szektor).

Conti és Ádi beadták a koreora a pízt, ill. megbeszéltük, hogy ha a Santa Fe nyitva lesz és lesz kaja lehetőség is, akkor a ma esti meccset ott nézzük - val'szeg ventspils-fan Alexet is oda visszük/hívjuk.

HAJRÁ VASAS!

ui.: holnap...:-}

Jackd Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1580
Szevasztok!

Kérem a cimborákat, hogy nézzék meg a www.extra.hu/vasasdh-t és írjanak néhány szót a vendégkönyvbe! Köszönöm! :)

Hajrá VASAS!

karesz4 Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1579
Üdv Mindenkinek!

Marcus Aurelius!

ne csodálkozz, hogy a NS elfogult volt az MTK-val... mindig is így volt, mintahogy a tévében szinte mindenki fradista...

Olvasd inkább a tv2 textet, ott korrekt a tudósítás... Onnan tudom, hogy rendszerint én írom...

Üdv:
Karesz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!