Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
Jó, a kft-t zárjuk ki a stadion felújításából (bár, ha jól rémlik a kft meg akarja vásárolni a stadiont, tehát nem tudom, hogy miért ne érné meg nekik beruházni abba, amit meg akarnak venni - főleg egy olyan összeget, amelyből nagyjából 1db lejárt szerződésű játékost tudunk venni, de OK; legyen, a kft-nek nem a stadion fenntartása a dolga - ha ők ilyen környezetben szeretik reklámozni magukat és a termékeiket, hát tegyék...).
Viszont az, hogy a klub sem képes erre áldozni, illetve olyan megállapodást elérni az ISM-mel, amelynek az eredménye pályánk UEFA mérkőzésre történő alkalmassá tétele lenne, az nekem elfogadhatatlan.
Hidd el, végiggondoltam, mit tennék a jelenlegi klubvezetők helyében:
1. Reggel szembeköpöm magam, mikor először tükörbe nézek.
2. Még délelőtt megírom lemondásom
3. De előtte még intézkedek, hogy az elnökség egy éves fizetéséből (beleértve járandóságok, mint gépjárműhasználat, lakásbérlet, stb) vagy mondjuk az éves jegybevételből tegyenek le legalább 5e felszedhető(!) széket.
4. Ezek után boldogan megvenném a VASAS bérletet és minden meccsen ott lennék.
De hát sajnos(?) nem vagyok a jelenlegi klubvezetők helyében.
T'od az húzott fel, hogy ők 10e HUF-os székárakról beszéltek és most kiderül, hogy 3400-ból kijönne lerakással, mindennel. 17 millió forint nincs 5e székre, amikor a Kormány 21MILLIÁRD-ot szán a stadionok rendbetételére??? Lehet, hogy nagyon önző vagyok és biztos nem jól látom a dolgokat, de ezt akkor sem tudom elfogadni. Egyébként meg mi más lehet a fontosabb a SZURKOLÓ-nál?
És nem hiszem, hogy kőfalat kellene húzni a pálya köré, mivel nem bemásznak az emberek, hanem 1xűen bemennek a kapun az MCsabi által jelzett módszerrel; tehát a beléptetőket kellene úgy felügyelni, hogy ne lehessen jegy nélkül bemenni - egyébként meg a "bemászók" ellen kell két biztonságis, akik hátul kószálnak és kész. Egyébként meg a 3db beléptető pontot (na jó, meg esetleg a Béke úti kocsibejárónál) kellene csak rendbehozni és kész, ez nem hiszem, hogy olyan veszett probléma lenne. Aki most le-ja a szurkolókat, az nem hiszem, hogy a pénzesebb időkben ne így tenne.
Ahogy írod: "Lehet, hogy a szándék is hiányzik, ezt nem vitatom" viszont azt is hozzá kell tenni, hogy a szándékot nem lehet pénzzel pótolni.
ádi!
Remélem délután találkozunk az edzésen, majd hívlak.
HAJRÁ VASAS!
ui.: Vajon "Gyalog és csapata" (c)Némó hány idegenbeli meccsre mennének el, ha nem kapnának érte fizetést...???
Ha nem nagyon sürgős neked, akkor a Kanizsa-meccs tuti.
Egyebekben nem arról volt szó, hogy focizunk már egyet???
Nekem is visszajött a visszaigazoló mailem, hogy a listán szereplő egyik cím nem fogadja. Ezután elküldtem a vasasdh@coollist.com-ra.
Jól tettem? Elég ennyi?
Ketté kell választani a labdarúgó KFT-t, és a klubot. A kft a stadion fenntartására nem áldoz, az ő alkalmazottai csak a játékosok, és az edzők, a szponzori pénzeket csak erre lehet elkölteni. Ha így kijön a nullszaldó, az már jó, nekünk pedig van egy /remélhetően/ jó csapatunk. Amíg itt ilyen bizonytalan a stadion helyzete, komoly befektető nem fog áldozni rá. Én sem szívesen megyek a Népstadionba a Fáy helyett, de tudom, hogy most én is azt tenném a vezetők helyett, mint ennek a romhalmaznak a valamilyen szintű kicsinosítása. Sajnos ezt a jelzőt kellett használnom imádott szentélyemre, ahová először pontosan 20 éve tettem be a lábam /Vasas-PMSC 0-0, az egyik kapuban Bubu, a másikban Katzirz, jó meccs volt legalább 10000 néző, és én az állóhelyi bejáratnál lévő kapu mögött lengettem saját kezűleg varrt zászlómat/.
A klubnak nincs pénze a beléptetőrendszerre, mivel nálunk a létesítmény adottságai miatt kellene egy csomó, vagy falat kellene húzni a lelátó mögé, hogy ne lehessen bemenni máshol.
Béka!
Légy szíves előbb gondold át a másik oldalról, hogy mit tennél te az ő helyükben, és csak utána írj! Én is sok mindennel nem értek egyet, azt szeretném, ha a szurkolók lennének a legfontosabbak, mindenki csak a mi kegyeinket lesné, de be kell látni, hogy nálunk jelenleg mindenhol a legfontosabb dolog az anyagi háttér megteremtése, mi csak utána következhetünk. Igaz, hogy még nem került ránk a sor, de én bízom benne, hogy eljön a mi időnk is. Lehet, hogy a szándék is hiányzik, ezt nem vitatom, fölösleges nyűg vagyunk, sokszor csak a problémát okozzuk. Ezt csak akkor tudjuk meg, ha minden rendben lesz, anyagilag, lesz stadion, a csapat is jól szerepel. Ha akkor sem leszünk terítéken, az gáz lesz...
Tv-s jogdíjak , reklámbevételek ?
Úgy tudom jár zsozsó a helyezésért is vagy csak ezévtől?
Játékosbiznisz ?
Ha van zsozsó évente 5-7 új játékos igazolására ( ebből x a cserepadon ül ) , akkor hogy lehet , hogy 1x nincs pénz 3000 székre ?
BéKa szerintem arról beszélt , ezeken felül , abból ,amit ő írt lehetne fedezni a székeket ( ld egyszeri befektetés ) a folyamatos ügyeket meg a fentiekből.
És akkor a lógósok miatt ne legyen rendes szék a stadionban? Miért fizetünk biztonsági céget? - tényleg miért - szerintem annak a költségeit is bele lehetne építeni az egyéni ülőhelyzésbe...
A közüzemi számlákat elvileg az ISM átvállalta (a fenntartással és karban tartással együtt), mivel az ő kezelésében vannak a pályák - de most ezzel lehet, hogy nagy hülyeséget mondtam (már ha lehetek ilyen közönséges...:-)). Ill. elképzelhető, hogy a hasznosításból befolyó pénz hozzá megy? Vagy a VASAS tartja fenn a létesítményeket és éppen az volt a lényeg, hogy a haszn-ból származó bevételeket csak fenntartásra lehet fordítani? Mindenesetre érdekes kérdés, de sajnos nem tudom rá a megnyugtató választ.
El kellene fogadni, hogy a VASAS nem szociális intézmény és a jegyszedők helyett rendes beléptető rendszert kellene kialakítani - persze egy olyan klubnál, ahol az elnöknek az az egyetlen gesztusa a bérletesek felé, hogy "más színnel kell nyomni a bérletet minden évben - még ha csak a kék-sárga szín-összeállítás marad akkor is - mert hátha az előző évivel próbálkoznak", akkor ott tényleg kár is bármit elvárni az egész kócerájtól (azért remélem a zöld-fehér VASAS bérletig nem jutunk el...).
A Videoton elleni meccsen saját szememmel láttam, hogy egy fazon adott 500 Ft-ot az egyik jegyszedőnek azzal ,hogy "4-en vagyunk". A jegyszedő bólintott. és mind a négyen bementek!
BéKa!
Remek költségvetés, de tudod mikor kel el háromezer jegy? Ha 10.000 nézo van. Ki tudja miért?
Egyébkét ez a költségvetés a víz-, villany-, telefonszámlát sem fedezi.
Termeszetesen meg fogom nezni, ki jatszik piros-kekben Chileben.
Vagy 7-en, vagy 12-en indulok attol fuggoen, hogy sikerul elintezni a papirmunkakat, meg az egyeni tanrendemet az egyetemen. Valoszinubb, hogy 12-en indulok, es akkor meg belefer a Nagykanizsa meccs...
Nem baj, hamarosan visszaáll a régi rend. Te leszel a kiküldött dél-amerikai tudósítónk. Majd nézd meg légyszi, Chilében ki játszik piros-kék-ben. Reméljük ott is a bajnok.
Mikor utazol?
Reg voltam mar bent...
A mult het nekem majdnem szivinfarktust okozott, de jo volt latni a Ventspils meccsen, hogy igenis van a VASASban fantazia annak ellenere, hogy eddig csak korlatozottan mutattak belole a sracok...
Csak tájékoztatásból írtam , egyébként valahol azt olvastam az edző éppen arra gyúr, hogy ne vegye mindenki készpénznek a továbbjutást. ( azt hiszem uefa : it would be enough only to show up to qualify.)
Ezúton is kérek mindenkit, hogy aki közösen akar Athénba utazni, az még lehetőleg a héten jelezze!!!
GALA!
Na és...:-) Nem a pénzmennyiség számít, hanem a minőség!... Egyébként szerintem ott lehet esélyünk, hogy az elmúlt két szezon alapján lebecsülnek mind minket, mind az első mérkőzés jelentőségét, ráadásul még a bajnokságuk is éppen, hogy csak el fog kezdődni (tehát egy minimális vereséggel akarják majd megúszni a bpi vizitet) és ezt kellene kihasználni - no meg persze a visszavágón megőrizni az előnyünket...
Ádi!
Öcsémék a 101-102-es bérletet vették meg vmikor az MTK meccs előtt, az nagyjából 1milla, meg legyen a diákbérletekből mondjuk 500e, de akkor még ehhez hozzájön a jegyesek aránya, mert azért minden meccsen vagyunk legalább 3e-en, és az nagyjából 3mill HUF fordulónkként, tehát max. 6 forduló alatt (az alapszakasz végére) együtt kellene lennie jegybevételből a pénznek 5e egyéni ülőhelyre - amit aztán a két hét szünet alatt le is lehetne rakni. (és akkor még a VIP-es bérletek árát, valamint a kocsibelépők árát nem is számoltam).
Hát ennyi az én kis buta 0.0 közgazdász gondolkodásommal összeszedett költségvetési elméletem.
HAJRÁ VASAS!
Ui.: tényleg alakul az extrás honlap, érdemes megnézni (csak vhogy a régebbi cikkekhez - előző forduló beszámolóihoz - is hozzá kellene férni).
"The example of Greece, however, is the one that should make the Premiership sit up and take note. Greek clubs have no great record in Europe (Panathinaikos losing 2-0 to Ajax in the 1971 European Cup final is their best effort to date), the national side failed to qualify for the World Cup in 1998 and lost every game in the USA in 1994, yet suddenly they are in a position to match, if not better, English wages.
The shipping and telecom magnate Fokrates Sokratis has pumped millions into Olympiakos, who are traditionally Greece’s richest club anyway, and they have responded by winning every Greek championship since he took over at the club four years ago.
Panathinaikos tempted the Croatian international Goran Vlaovic with a club record contract of around Ł600,000 a season in June, and then broke that record to land Paolo Sousa from Internazionale in July. Nikos Liberopoulos was then offered a similar figure to encourage him not to leave the club.
Over the summer AEK of Athens smashed their transfer record to sign Vasilis Tsartas for Ł4.2 million, PAOK gave Argentinian striker Patricio Alejandro Camps a record contract, and even Ionikos are thought to have been prepared to offer Daniel Amokachi Ł600,000 a season. Greek football has never been so prosperous, and, as English sides grow apparently ever more cautious, the sun-kissed beaches of the Aegean are looking ever more attractive. "
Na most már remélem elindulunk felfelé! Ez a két lélektanilag nagyon fontos győzelem szerintem efelé mutat! Külön öröm, hogy Zabos atti jól mutatkozott be! Ez azt mutatja nekem, hogy bátran lehet a fiatalokhoz nyúlni!
TZS!
Kösszi a vasárnapi közvetítést! Egyből ittam egy unicumot! Még egyszer Szpaszíva!
BéKa!
Amit a vezetőségről írtál -sajnos- egyet kell, hogy értsek veled!
Igen, igazad van, és ehhez nem kellett moderátor.
Azért az is elgondolkoztató, hogy ha már a tízezres bérletet említed, hogy szerinted hány bérletet adtak el? Szorozd meg 10 ezerrel és nézd meg mire elég!
Nemcsak moderátor lettem, hanem prókátor is. :)
Igazad van és elnézést is kérek mindenkitől, hogy majdnem vulgáris voltam, csak tudod ez most nagyon rosszul esett, hogy a szemembe hazudtak, amikor mindenféle irdatlan összegekről beszéltek, holott ezek szerint 10e székhez elég lett volna 35 milla, de ne legyen 10e, legyen csak 5e, hogy ne a NS-t kelljen kibérelni (mint ahogy a ventspilsieknél is max 3e hely volt) és akkor az 17 milla. Nos, mi ehelyett azt kaptuk az arcunkba, hogy a székek felrakása hatalmas összeg és mennyire nem éri meg és majd lesz stadion így meg úgy.
Engem viszont zavar, hogy évek (vagy inkább évtizedek) óta nem történik semmi a stadionunk ügyében, csak az áltatás, a mese, a handabandázás (Mentsük meg a VASAS-t, meg mindenféle pénzrabló bulik az igazi VASAS SZURKOLÓK-tól - közben a szakosztályokat ugyan úgy sorvasztják tovább, mint eddig, illetve a szemünkbe vágják, hogy erre van pénz, de ebből minden évben van wc karbantartás).
Hát ez borította ki a bilit, hogy milliárdokat szán a kormány a stadion felújításokra és hozzánk/nálunk nem jut 17 millió arra, hogy a saját pályánkon játszunk és ne a kongó NS-ben; de még azt is elfogadnám, hogy a görögök elleni meccset odavinnék az NS-be, mert hogy jobban biztosítható, meg akármi, de tényleg tettek volna valamit azért, hogy jobb legyen a Fáy állapota (bár mondjuk a görögök ellen is megoldható lehetett volna, hogy a Fáyban ők kapják az álló részt vagy az álló felét, mi meg az ülőt).
Nézd meg Debrecent, képesek voltak arra az egy UEFA kupás meccsre leülőszékezni a stadiont, nézd meg Újpestet, 100milliókat ölnek bele, a Hungária körutat is rendbetették. Nézd meg a BVSC pályát, azért, mert futottak egy-két évet, egyéni ülőhelyes pályájuk van. Nem sajnálom tőlük, megérdemelték.
Persze, felhozhatjuk Kispestet, hogy ott sem történik semmi, de nálunk vannak eredmények, van egy stabil(!?) szponzori háttér és tessék, a stadionban akkor sem változik semmi.
17 millió kellene 5000 székre (kb. 3400 FT-ból kijönne darabja - és én csak a hazai meccsekre 10e-et adok ki az éves bérletként, plusz az UEFA kupás meccsek). Ennyi.
Ádi!
Szegény Kabát nem volt elég gyors, hogy elugorjon a Sowunmi lövése elől. Nem nekünk volt szerencsénk, hogy nem ment be, hanem nektek lett volna baromi mázlitok, ha pont a kapuba pattan. Egyébként ezt a Vasas "hagyta ki" a tizit meg a bíró csalta el. Meccsoda különbség!
BéKa!
Abban igazad van, hogy a pécsi eset is tizit ért volna. Csak ott jobban takarásban volt az eset, és Puhl ki tudta magyarázni. Persze engem nem győzött meg, és gondolom a pécsi szurkolókat sem. Mindenesetre ez nem változtat azon, hogy tőlünk (is) elcsalt egy tizit a bíró.
Mélt megkaptam, a képek qrva jók, köszi!
"Horváth Dezső, az NSI műszaki igazgatója elmondta: a már meglévő, körülbelül tizenegyezer fémszék mellé 17 311 darab, olasz gyártású műanyag széket szerelt a kivitelező, a Compack-Bau - bruttó 58,4 millió forint értékben. A székenkénti költség nem haladja meg a 3500 forintot."
/Sportfórum/
Tehát ennyit arról, hogy miért nem lehet a Fáyban rendezni a nemzetközi kupameccseket....
Hogy helyeznék szájba a drága jó édes nőismerőseiket azok a Fáy utcai illetékesek, akik ennyire beleszékletelnek az általuk vezetett csapatba és annak szurkolóliba.
Azért ezt még attól tartok, hogy a megfelelő fórumokon fel fogom vetni illetékeseinknek - mert teszem azt legyen ötezer a költség (de legyen felszedhetős a szék, hogy amikor teljesen új stadion lesz, akkor is fel lehessen használni); az a leginkább kellemetlen, hogy már megint hülyének néztek minket.
A hazai meccsek kezdési időpontja nem igazán nézőcsalogató főleg a távoli vidéki szurkolók számára. Dehát úgy látszik nem érdeke a Clubnak, hogx minél többen járjanak a meccsre!?
A Hivatásos Labdarúgó-alszövetség (HLASZ) versenybizottsága a klubokkal és a televízióval egyeztetve elkészítette az alapszakasz hátralévő fordulóinak órára lebontott programját.
Az 1. fordulóból elmaradt mérkőzés, szeptember 2., szombat: A-csoport: Lombard-Sopron 16.30 (m1)
A 2. fordulóból elmaradt mérkőzés, szeptember 6., szerda: A-csoport: Dunaferr-Ferencváros 16.30 (m1)