Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Esetleg besegítene a jogszabályalkotásba, ha már úgyis több jogszabályt gyártanak, mint kenyeret, hogy legyen egy olyan paragrafus, hogy aki harminc karakternél hosszabb fájlneveket és alkönyvtárneveket használ, annak pár héten át legalább negyven fokos hőmérsékletű, ablak nélküli szobában legalább napi 16 órán át kelljen kijavítania a fájlok és könyvtárak neveit?
Távol álljon tőlem, hogy bt-gurunak próbáljam kiadni magam, de az tuti, hogy még nem nagyon találkoztam eszközzel, ill. kombinációval, amivel ne lett volna több-kevesebb prücök...
Nekem ilyen fájlok a lomtárban ($Recycle.bin) szoktak lenni (mivel engedélyezem a rejtett és rendszer fájlok és mappák megjelenítését). Ezek tartalma megnézhető, ha üresek (ez gondolom a Microsoft vicce), hozzáférés megtagadva, ha nem üresek.
Üdv, van egy Word fájlom, ami egyszer csak nem nyílik meg. A hibaüzenet szerint ellenőrizzem a jogosultságokat (OK), a memóriát és a tárhelyet (bőséges). Ha a fájl tulajdonságai között, a Biztonság fülön a System, a Rendszergazdák és magam mellett több (5) "Ismeretlen fiók S-1-5-21-[10 számjegy]-[10 számjegy]-[10 számjegy]-[4 számjegy]" stílusú fiók is látható, az mennyire nagyon rosszat jelent?
A gép otthoni, csak egy fiók van regisztrálva, a VezérlőpultMinden vezérlőpultelemFelhasználói fiókokFiókok kezelése ablakban csak az az egy látható. Az ismeretlen fiókok kb. minden fájl tullapján rajta vannak, a felüknek minden jogosultsága megvan, a másik felüknek csak Olvasás és végrehajtás + Olvasás.
A fájl Biztonság füléről le tudtam szedni az ismeretlen fiókokat, de ettől még ugyanúgy nem tudom megnyitni, viszont más, ismeretlen fiókos fájlokat igen.
"A régebbi belépést kivezeti az OTP. A régebbi bankoló programokat pedig nem fogja engedni.". Remélem, nem bennfentes infóként írtad:-), mert az tragédia lenne.
Most beléptem a több hónapja nem használt "Új Internet és Mobilbankba". Már a belépés is idétlen: Kér egy email címet és egy jelszót. De ez nem elég a belépéshez, kéri telefonon az úgynevezett PIN kódot is. De egye fene, ez még elmegy. Fő a biztonság.
Viszont a régi rendszerben lehet üzenetet küldeni a banknak, amire idővel válaszolnak is, ami néha nagy segítség volt, most csak a bank - néhány naponta/hetente ismétlődő, számomra értelmetlen - üzeneteit nézhetem meg:
És ráadásul ezen a felületen nem is törölhetők ezek az üzenetek.
Aztán az Időzített és rendszeres utalásoknál, amit már Gorcsev is említett az égvilágon semmit nem lehet módosítani továbbra sem.
Szóval szerintem tragédia lenne, ha megszüntetnék a régit, és ezt az elcseszettet hagynák csak meg.
"Ha belépsz valamelyik számlához, tudc neki csinálni saját azonosítót" Nem. Azt készen kaptam valamikor a banktól. Úgy rémlik, hogy a szerződéshez kapcsolódott, ahogy a számlaszámot sem én generáltam:-)
Na, üdv a klubban. Pont ezért, bár most kezd káosz lenni a telefonomon és sajna lustaságból meg mercsak alapon túl sok fasságot tartottam meg SMSben és kellene valami olyan util, ami adott kulcsszavak alapján tömegesen bír törölni. Már azon gondolkozom, hogy egész tárat kicsavarom CSVbe, megszerkesztem és visszaimportálom, de hát na...
Egyelőre nem találtam semmi hasonlót, minden keresésem félremegy.
Az SMS-ekkel amúgy vacillálok, mer' igaz, hogy szemérmetlenül drágák mindegyiknél, de egyrészt akkor is megjönnek, ha nincs net, másrészt meg vissza lehet keresni (és szoktam is...)
"Amit én mutattam ott azonosító+számlaszám+ jelszó kombó van"
Ha belépsz valamelyik számlához, tudc neki csinálni saját azonosítót ("Mári ángyom lóvéja", vagy ami tetcik), és utána (a képen a "Saját azonosítóval"-t választva) már csak ezt a nevet + a jelszót kéri.
"El nem tudom képzelni, hogy ha ez egyszer működött, akkor másodszor miért nem."
Mégcsak nem is így van, hanem egy bizonyos brózerben belépve így, ahogy itt a képen látcik, következetesen azt mondgya, hogy valami hibádzik.
Ha semmi mást nem csinálok (nem megyek át másik lapra/gépre/böngészőbe/stb), csak odakattintok a "Saját azonosítóval"-ra, már pikk-pakk bent is vagyok. Ha ebből kilépek, és megint a "Számlaszámmal" lépnék be, megint elhajt. =:O
A sütik term. kipurgálva, mint mondtam; a nevek-számok tuti stimmelnek (nem kézzel irkáljuk be, ugyi, hanem min. másolva/belehúzva a jelszókezelőből), stb...
Majd megnézem itthon is, milyen kombinációkba' hajlandó működni.
Én még őskövület vagyok a régivel. ERSTE már erősebb volt az új felülettel, de nem is lépek be olyan gyakran. Működik az is, de látszik, hogy 1-2 menüpont annyira külön modul, hogy ófaszom.
Ezt már nem biztos, hogy tudom követni. Amit én mutattam ott azonosító+számlaszám+ jelszó kombó van. Ebből az azonosítót és a számlaszámot meg lehet jegyeztetni, így csak a jelszót kell mindig megadni:
Ha több számlám van, akkor az azonosítót ki kell választanom, és csak akkor hozza a hozzá tartozó számlaszámot:
El nem tudom képzelni, hogy ha ez egyszer működött, akkor másodszor miért nem.
A wintendó az a windóz, a króm-motoros meg a chrome-motorra épülő tetcőleges brózerek (edge, brave, vivaldi, stb) egyike.
Közben kiderült, hogy még valami okosság (pontosítok: ökörség) van a háttérben, mert ahol se délelőtt nem sikerült belépnem, és most sem enged be, ott simán átkattintva fölül a (délelőtt létrehozott) saját azonosítós belépésre már bent is vagyok... visszaállítva az orig., ótépés azonosító+számlaszám-kombóra megint kitilt.
A wintendót nem tudom magamnak pontosan beazonosítani, meg a króm-motorost sem, de én Windows 10 alatt Google Chrome böngészövel használom, és gond nélkül megy.
"Az én Anutám át akarta utalni a műtétje árát, ami nem 200e forint volt."
De legalább babakék? ;-P
Amúgy fura, nem emlékszem, hogy bármelyik számlámnál egyáltalán szóba került-e ilyesmi, de hát az ember mindig tanul, ugyi...
Olyan viszont volt, hogy a CsaládI közös Bankszámlánál valami "társtulajdonos" néven szerepeltünk (nem emlékszem a pontos terminológiára), amitől egy csomó dolgot csak mindkettőnk együttes hozzájárulásával lehetett vóna megtenni. No de hogy ezt le tudd kezelni mondgyuk egy nyamvadt kártyalimitnél netbankon vagy neadgy'manitu mobilon, hát arra már nem telt a drága jó (bár szerintem inkább csak drága...) banki informatikus kollégák idejéből és/vagy tudásából :(
Ezt az egyet el tudtam fogadni, hogy ennek a státusznak a megváltoztatásához (az együttes rendelkezésről "csak" egyformára) be kellett menni, de manapság egy ilyen művelet lehetne a maximum.
De tudnánk még mesélni - főleg az én főnököm ;) -, miket művelnek pl. a céges számláknál. Rettenet, komolyan...
Ez volt az az újítás, ami nagyon sok kívánnivalót hagyott maga után. Egy darabig próbálkoztam a használatával, aztán feladtam. Visszatértem az OTP házibankhoz, azaz az előző verzióhoz (https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Belepes), és mostanáig ezt használom. És azt tapasztalom, hogy a mobilos applikáció, amiről írtam, inkább ennek a jól működő eszközeit használja.
Az én Anutám át akarta utalni a műtétje árát, ami nem 200e forint volt. Mint kiderült a számla megkötésekor nem kérte a korlátlan limitet külön, így Mancika beállította az átutalási limitet. Felületen nem lehet állítani, telefonos némber felhív és közölték, hogy na ezt csak személyesen. Átutaltam én, azóta is így maradt. Nem megyünk személyesen bankbe.
Nem vásárolni akarok, hanem Jahno számlájára átutalni 5 milliót, de a limitem 200e forint, mert anno Mancika ezt érezte megfelelően. Én ezt módosítani szeretném. No, ittm ehetek be a bankba, személyesen...
Nomost milyen más elektromos vásárlás van, ha nem kártyás valami? Utalást én kezdeményezem, vásárlást az ellenfél. De van olyan számlám, amiről nem lehet utalni, de lehet vele vásárolni, meg kártyával fizetni.
Miért, mi a különbség a vásárlás és az utalás között? Vásárláskor is utalsz. Kivétel ez alól, ha kártyával fizetsz vásárláskor, mert így tényleg csak fizetni lehet.
Az olyan ja. SMSeket meg lehet úszni az appal, amúgy érdemes mindenkinek év végén megnézni az elszámolóját, hogy miért mennyit fizet, mert ezzel tájékoztatni kell mindenkit. Akkor jön a meglepetés. Nekem van SMS forgalmam, de meg tudom indokolni és ennyit megér. Cserébe pont 2 hete voltunk bent, hogy nincs-e valami kisebb vagy más vagy kisipari lakosságú számla csomag, de nem volt. Másik bankban meg akkor lett volna olcsóbb csomag, ha sokkal több a fizetése :-D Hátvaze. Meg kártya díj, alszámla, biztosítás, izé. Én is most kezdtem rendbetenni.
"Most fejlesztik az új alkalmazást, ami elvileg sokkal okosabb lesz, mint a másik, de limit módosítás miatt még mindig be kell fáradni a bankfiókba, személyesen."
Ha az OTP-ről beszélsz, akkor nem így van. Kb. két éve már, történt hogy sürgősen kellett nagyobb összeget készpénzben felvenni, és az utcán a mobilomról sikerült módosítanom a limitet, és két perc múlva már fel is tudtam venni a pénzt.
A napokban szintén készpénzfelvételi limit módosítás kellett egy másik számlán. Ezt az asztali gépről csináltam, és semmi gond nem volt.
U.i.: Mielőtt még kiderül, hogy az OTP ügynöke vagyok, jelzem, semmi érdekeltségen nincs (még részvényem sem), csak nekem elfogadható ennek a rendszere, kényelmes, megbízható, tehát nem látom indokát annak, hogy váltsak. Ami meg nem tetszik azt tudomásul veszem, de ilyen szerencsére kevés van.
Azért amikor egy hónapban az SMS értesítés díja 1800 forint, plusz zárlati díj, plusz havi díj és esetleg az átutalások költsége külön kiszámlázva, a jó édes anyukájukat.
Aszsony tartja az OTP-t drágának, de nem tudom merrefelé menjen. Szerintem kb. egykutya mind, most kicsit megszelektáltam a számláim, aztán ennyi. Meg végre lemondtam a papír alapú bizonylatokat. Limit módosítást nem is értem, ott a kp felvételes meg kártyás fizetőset is weben szoktam basztatni. Meg a mittomén.
Most fejlesztik az új alkalmazást, ami elvileg sokkal okosabb lesz, mint a másik, de limit módosítás miatt még mindig be kell fáradni a bankfiókba, személyesen.
Ja, én meg jelenleg Raiffeisen, eddig nem vontak semmit, működés vagy értesítés címen. Annyi csavar van benne, hogy a hitelkártyával együtt használom, így még évi minimál, pár ezer forint plusz is számolható, de alapból a folyószánlám is nullás.
Nekem az OTP után Unicredit jött, azok is hülyék lettek és most pár éve Rafi, majd meglátjuk meddig bírják. Asszony most Bankmonitoros CIB ügyfél lett, elvileg nullásan, meglátjuk.
Ez volt a módosítás, még csak nem is a saját számlámon, hanem azon, ahol meghatalmazott vagyok (OFF: amiért QR kóddal nem is tudok belépni, csak SMS-el.)
Az átutalás összegét emeltem meg néhány napja a tulajdonos kérésére a társasházi közgyűlés döntése után. És látszik, hogy az Első utalás dátumát békén hagyta, csak az összeg változott.
Az viszont látszik, hogy az átutalás típusát, módját, gyakoriságát és státuszát nem tudnám módosítani. Csak törlés/új menne, ahogy nálad.
A jelszó cserére szükség van és azok kezelésére is van megfelelő protokoll. Sajnosa böngésződben nem vagy sosem biztonságban és az hogy nem törtek meg, nem azt jelenti, hogy nem tudják a jelszavad...
Az hogy nem lehet módosítani egy dolog, de hogy két online alkalmazás fut egymás mellett és a mai napig nem tudja az új ugyanazokat a funkciókat, amiket a régi, na az is a világ szégyene...
A másik pedig, hogy én már elég régen ingyen bankolok, de az asszonynál az OTP 2-3000 forintos banki költségeket generál pont az SMS-kel és hasonló elképesztő dolgokkal, két online alkalmazás mellett a 21. században. Most végre rávettem őt is, hogy költözzön.
"nekem kicsit zavarosnak tűntek az OTP elnevezései"
Nem vagy vele egyedül... Máshol is jellemző, hogy összevissza dobálóznak a szak(nak tűnő, de jórészt csak kitalált)kifejezésekkel, de a zótépé ebben is túltesz a többségen.
"máig is tele van olyan hiányosságokkal, amit az elődei tudtak kezelni"
Nem tudom, az előző verzió mennyivel volt jobb, de ez a mostani brózeres izé egy világszégyene f@s.
Röhej, bzmg, hogy nem lehet egy állandó megbízást módosítani (tipikusan csak az összeget, ugye), csak törölni és kompletten újra megadni!
Vagy mondgyuk az összes ilyent kilistázni... és nem arra gondolok, hogy egy képernyőn, hanem úgy egyáltalán! Kb. 12-nél vége a dalnak; találd ki, mit állítottál be! (Ja, és egybeömleszti a rendceres + az időzített tételeket, aztán bogarássz...)
Nem értem, mire gondolsz. Ha kizárólag az általam ismert kóddal tudom használni az applikációt, az miért nem ad elég biztonságot? Egyébként is, amikor az applikációt telepítettem a telefonra, akkor ott kellett, hogy legyen a telefonkártyám, így érem el a fiókot. Hol van itt biztonsági rés?
Ha és amennyiben nem adsz meg több telefonszámot mint tranzakcióra jogosultat és mégis tudsz a meg nem adott telefonszámról tranzakciókat végrehajtani, akkor megette a fene az app biztonságosságát.
"A zOTP leszokott az SMS-ezésről. Most a QR kód a menő."
"Azaz a tranzakcióknál lesznek gondjai." Még soha nem volt, pedig szinte naponta használom.
"Vagy nem, de akkor a biztonság hát, nem tökéletes az appban." Milyen biztonsági problémára gondolsz? Hosszú évtizedek óta használom, és nem tapasztaltam ilyesmit.
"Én még a Citybankba menekültem tőlük" Mi volt a baj? Az egy dolog, hogy mit gondolok Csányiról, nem is beszélve a politikai meg a sporttal kapcsolatos dolgairól, de mint banki szolgáltatást, kifejezetten jónak tartom.
Szerintem megbízható, átlátható (ha néha nehezen is), és az automatáiból is sok van, könnyen elérhetők (bár az utóbbi időben alig használom őket, hiszen amit lehet kártyával fizetek).
És ami fő, nem zaklat az időnkénti jelszócserével (sok évvel ezelőtt volt dolgom a Raiffeisennel, és nagyon bosszantott, hogy néhány havonta jelszócserét kértek.) A jelszócsere a leghülyébb találmány a biztonság érdekében, hiszen éppen ront rajta. Nem lehet megjegyezni egy idő után, melyik az aktuális, ezért fel kell jegyezni. És hová, ha nem a számítógépre, vagy a telefonra. Na az meg nagyobb veszélynek lehet kitéve.
"és sikerült vele beállítani a mobil bankot" Talán pontatlan volt a kifejezés, mert nekem kicsit zavarosnak tűntek az OTP elnevezései. Létezik az OTP házibank (ez egy nagyon jó rendszer volt, a PC-n én ma is inkább ezt használom). Volt a Smartbank, amit aztán leváltottak az "Új Internet és Mobilbankkal", ami máig is tele van olyan hiányosságokkal, amit az elődei tudtak kezelni. Amire viszont most szükségem volt, az nem a Mobil bank, hanem a "Digitális fiók": Sokáig azt hittem, hogy ez más megvan másik telefonon, ezért nem létrehoznom kell, csak belépnem a meglévő email cím/jelszó párossal. De ez valahogy nem működött, hanem ezt a digitális fiókot kellett az adott telefonon létrehoznom egy Azonosító/számlaszám/jelszó hármassal, ahol ráadásul a jelszó azonos kellett, hogy legyen az Új Internet és Mobilbank jelszavával. (De mire rájöttem, addigra beleőszültem). Viszont a SIM kártyámat valahogy hozzárendelhette ehhez, és nem engedte másik telefonszámhoz (másik SIM kártya) kapcsolni, ezért küldte 160943-as hozzászólásban látható üzenetet.
Viszont amikor betettem az eddigi SIM kártyát a hozzátartozóm telefonjába, akkor már nem gördített akadályt, és a telefonra küldött azonosítószám megadásával megengedte létrehozni (vagy elérni?) a digitális fiókot.
De azért kért egy PIN kódot. Nem ő küldte, én adtam meg egy saját hatjegyű kódot olyan számokkal, amik hozzám kötődnek, így fejből tudom. Természetesen ugyanazt, amit a másik telefonomon használok.
Az eddigiekből remélem érhető, hogy "mi szerepe van van annak egyáltalán, hogy melyik telefonban van a te telefonkártyád?"
Innentől viszont már nincs szükség a kártyámra. A telefonon létrejött egy OTP Bank alkalmazás, és ha megnyitom (az egyenlegeimet rögtön látom, mert engedélyeztem belépés nélkül) majd a Belépés gombra kattintva nem kér mást, mint a saját PIN kódomat. És onnantól kezdve használhatom a fiókot. Megnézhetem a tranzakciókat, utalhatok stb.
És az utolsó kérdésedre "bárki más telefonjáról is elküldhető eredménnyel az a hatjegyű fix kód" igen a válasz, akkor, ha korábban a SIM kártyám behelyezésével végigjátszottam az első két bekezdésben leírt eljárást. Ilyen módon tudtam elérni azt is, hogy egyidejűleg két telefonról is be voltam jelentkezve, és láttam az adataimat.
Más: "a bank jogellenes módon meg tudja szerezni a használt telefon IMEI kódját." Ez hogy jön ide? Az IMEI kódnak tudtommal semmi jelentősége nincs. Nem tudok róla, hogy azzal látni lehet az adataimat, viszont arra jó lehet, hogy lopás esetén be lehessen azonosítani. Sőt talán meg is lehet keresni. Ebben nem vagyok biztos.
Fasza, mert vagy app vagy sms ugye. Bár ebben az Erste is trükközik, mert nem a teljes sms-t kell beírni második faktorna. Mondjuk mindegy, mert hasonló lopás eddig így nem volt csak Revoluttal. Idehaza trójai sem kell, éppen elég a hülye júzer aki önként utal meg telefonon beugratják.
"És a te telódon ugyanúgy be lehet lépni továbbra is? (Csak a fix pinkóddal?) "
Persze, ha nem így lenne, azonnal visszacsináltam volna. Így viszont egyidejűleg is tudtam a két telefonnal használni.
"Vagy te hol/hogyan használod? Gépen (is)?". Ettől függetlenül gépen is, de akkor vagy QR kóddal, vagy telefonra kért jelszóval (a sajátomon kívül van egy meghatalmazotti fiókom, apósomé. Annakidején együtt mentünk be, és kértük ezt a megoldást. Ennél viszont a bank nem teszi lehetővé a QR kódos beolvasást, csak az egyszeri kódot engedi a telefonra.)
" ...a tel.számmal csak a belépési jogot ellenőrzi az installnál, aztán később már nem nézi. Küldött/kért hozzá SMS-kódot?" Így történt. Azért kellett a telepítés idejére beletennem a saját SIM kártyámat a másik telefonba.
Az a f**a, amikor arra a mobilra érkezik az SMS a belépési megerősítő kóddal a banktól, amin maga a bankos app fut. Mert ha a mobil fertőzött, akkor már olyan mindegy, hogy ilyen módon kétlépéses az azonosítás a belépéshez.
Szóval így én számítógépről bankolok, és butamobilra jön az SMS. A csaló bűnözők pofára vannak esve, ha engem akarnak meglopni... kivéve, ha a bank rendszerébe törnek be. Ahhoz meg nem tudok hozzászólni.
Meg lehet tartani az SMSezést és appban is jóvá lehet hagyni a dolgot, utaláshoz sem kötelező a QR kód. Én még őskövületként kitartok az SMSeknél, mercsak....
De ebben mi nem biztonságos? Csak telepítéskor variált, amit nem értünk mi volt, belépni és jóváhagyni ugyanúgy kell.
"Tudom, megint nem nekem szóló üzenetre válaszolok"
Term. arra válaszolsz, amire akarsz :)
"A másik telefonba betettem a SIM kártyámat, és sikerült vele beállítani a mobil bankot. Innentől nem küld kódot a telefonra"
És a te telódon ugyanúgy be lehet lépni továbbra is? (Csak a fix pinkóddal?)
Vagy te hol/hogyan használod? Gépen (is)?
Lehet, hogy a tel.számmal csak a belépési jogot ellenőrzi az installnál, aztán később már nem nézi. Küldött/kért hozzá SMS-kódot?
Ps. Nem tudom, mi'csinál az ótépés app, mondom, az enyémre nem hajlandó fölmenni, de ebből ítélve lehet, hogy azért, mert nem én vagyok a számla tulaja (az mozgás-értesítések se nekem jönnek)... bár a hibaüzenet alapján technikai gondnak hittem.
" A másik telefonba betettem a SIM kártyámat, és sikerült vele beállítani a mobil bankot. Innentől nem küld kódot a telefonra, hanem egy hatjegyű pin kóddal be lehet lépni a bankba. Akkor is, ha már kivettem a SIM kártyámat, és visszatettem a sajátját. "
Bevallom ezt nem értem.
Ha a rendszer ezentúl nem küld egy alkalmanként változó PIN kódot a telefonra, ha nem helyette te küldesz, vagy a jogosítottad küld egy hatjegyű fix kódot, akkor:
- mi szerepe van van annak egyáltalán, hogy melyik telefonban van a te telefonkártyád?
Ha a te telefonkártyád nélkül is be tud lépni a megbízottad egy másik telefonról, akkor:
- vagy bárki más telefonjáról is elküldhető eredménnyel az a hatjegyű fix kód
- vagy a bank jogellenes módon meg tudja szerezni a használt telefon IMEI kódját.
Tudom, megint nem nekem szóló üzenetre válaszolok, de ide vág: Sikerült megoldanom, hogy ne kelljen kódot küldözgetni. A másik telefonba betettem a SIM kártyámat, és sikerült vele beállítani a mobil bankot. Innentől nem küld kódot a telefonra, hanem egy hatjegyű pin kóddal be lehet lépni a bankba. Akkor is, ha már kivettem a SIM kártyámat, és visszatettem a sajátját. Ezzel használható a rendszer egyidejűleg két telefonon is. Persze a pin kód nélkül nem lehet használni, így ha valamelyik telefon elveszne, akkor sem tudnak idegenek belépni.
Persze, hogy adhatok hozzáférést (Azonosító/Számlaszám/jelszó). Az egyetlen kivétel a telefonszámom. Az igazoló kód csak erre a számra jöhet. Ezt meg biztonsági okokból elfogadhatónak tartom.
(Tudom, hogy nem nekem írtad, remélem, nem baj, hogy én is reagálok:-))
Én lehet megkérdezném a bankot, hátha van valami trükkjük 2. azonosítóra, de én már csak ilyen régimódi vagyok. Számládhoz adhatsz hozzáférést, van rá egy söröm, hogy webbankhoz is.
Egyik sem. Azt szeretném, hogy a közreműködésem nélkül is be tudjon lépni a közösen használt fiókba. Többek közt azért, mert az ilyen SMS értesítések csak 5 percig érvényesek, én meg nem biztos, hogy azonnal tudok reagálni.
Persze rosszul írják, mert jelen esetben a fordítottja az igaz. Egy fiókhoz csak egy mobilszámot engedélyeznek, ami az enyém. Hozzátartozóm telefonszámáról nem érhető el a fiók.
Bár a kérdésem androidos témát érint, úgy érzem, itt több eséllyel tud valaki megoldást a következőre: Létezik-e olyan használható megoldás arra, hogy egy telefonomra érkező SMS annak tartalmi jegyei alapján automatikusan továbbításra kerüljön egy megadott telefonszámra.
Konkrétan egy OTP-nél vezetett számlához csak nekem van hozzáférésem. Szeretném ha hozzátartozóm is elérné, de a belépéshez szükséges kódot a rendszer mindenképp az én telefonomra küldi. Persze továbbítom az SMS-t, vagy bediktálom a kódot, de egyszerűbb lenne, ha automatikusan továbbítódna a megadott telefonszámra.
A legszebb, hogy mivel ezeket a fél (v. egész) oldalas szövegeket már senki se olvassa el, ez a legjobb módja lehet egy vírusszoftver teljesen legális és kényelmes terjesztésének, csak bele kell írni a szöveg közepébe: "az elfogadom gombra kattintva elfogadod az analbackdoor v2.0 trójait" szöveget és figyelni, hogy hánymillió "elfogadom" után tűnik fel valakinek.
"Nem működik a Quantcast nevű szolgáltatás, ami azért felel, hogy a weboldalak sütiszolgáltatásait el tudjuk fogadni. A Quantcastot a fél világ használja, így a probléma elég széleskörű.
Egy weboldal megnyitásakor a szokásos ablak felugrik, amin elfogadhatjuk a sütibeállításokat, de kattintani már nem lehet sehova."
Edge alatt ugyanez van. A holdra rugnam fel, aki kitalalta ezt a sutifigyelmezteteses hercehurcat. Csak a gond van vele. A legtobb oldal ugy van parameterezve, hogy sok kattintassal tudd csak kikapcsolni, elfogadni viszont egy kattintassal megy. Lusta vagyok atmaszni masik bongeszobe, ha nagyon akarom, meg lehet oldani, de ordas macera.
Persze, hogy vannak eltérések, amikor az egy tömörített kép. Ránézésre az eredeti biztos, hogy vektoros volt, ott a vörös terület homogén lenne. A hiba elkerülése végett idéztem az értékeket a vörös terület közepéről. Még meg is mozgattam a "pipeittát", hogy változik-e a színkód (de nem). Ott, ha átlagolt az algoritmus, akkor is ugyanaz jön ki, mert azonos színűek a képpontok.
Szóval a kérdés: az appok maguk döntik el, hogy egy digitális adatkupacból (képfájl) mit hogy értelmeznek (= eltérések a megjelenő színekben) vagy rá lehet venni a Windowst (vagy a GeForce drivert vagy akármit), hogy ezt egymaga intézze?
'reggelt! Színkezelési kérdésem lenne. Egy weboldalról lehúztam ezt a képet a Desktopra és feltűnt, hogy teljesen más színe lett a vörös résznek. Megnyitottam pár appban és 7 app (+ a Desktop) 5 színnel jeleníti meg a vöröset:
a Desktopon #eb1c24
a Firefoxban #bf572e
a Chrome-ban #bd5731
a Windows Képmetszőben és a Photoshopban #be5831
a Windows Fényképekben, az ACDSee-ben és a Windows Paintben pedig #d3472b
Gondolom attól, ha kalibrál(tat)nám a monitoromat, a probléma nem oldódna meg. Lehet valamit kezdeni a rendszerrel, hogy ugyanaz a szín ugyanúgy jelenjen meg mindenben?
"...ahogy látom, az az es3.hu nem csak tájékoztatást ad, hanem ott meg is tudom nézni az es3 csomagot, mert kibontja, és a tartalmakat egyenként felajánlja letöltésre.
A két aláírást nem érdemes keverni, mert emailt alá tudsz írni, de az a címet és egyebet hitelesít, nem teljesen a személyt. Én melóhelyen kb. 10 éve írom alá digitálisan az írni valókat. Kártyás aláírások, eszignók meg egyebek szintén ezer éve vannak, csak mondani kellett volna, hogy mit szeretnél, mert ugye adott kiterjesztés még nem garantál egy bizonyos programot sem. Persze nem a .zip-ről beszélek, mert az elég nemzetközi.
Igen, én is azért haboztam, mert nem szívesen telepítek ilyen free, de mindent bele programot.
Viszont ahogy látom, az az es3.hu nem csak tájékoztatást ad, hanem ott meg is tudom nézni az es3 csomagot, mert kibontja, és a tartalmakat egyenként felajánlja letöltésre.
A cégbíróság az es3-at használja, OK., nyilván ez értelmes dolog, bele van keverve a digitális aláírás, és talán az észteknél már teljesen áttértek a digitális dokokra, a digitális államra... de azért kíványcsi leszek, nálunk ez hogyan fog terjedni és működni.
(A Drótposta Galamb levelezőrendszer már vagy húsz-huszomöt éve lehetővé tette a digitális aláírást és a kétkulcsos (nyilvános kulcs + privát kulcs) titkosítást a levelezésben, de - valószínűleg titkosszolgálati "kérésre" ezt azutn megszüntették... és 2011-ben, több tulajdonosváltás után, maga a DPG is teljesen megszűnt.)
Vannak kitüntetett programok amit már vagy 5éve újraindít a win10. Mint pl a böngésző. De van amit nem. Itt kapcsolható ki egyébként akinek a bezárásuk nem alternatíva kikapcsolás előtt.
"Hogy jutok oda?" Az a baj, hogy nem tudom, hogyan jutottál te oda, hogy "automatikusan induló" lett.
Egyet mondj meg. Mit jelent ez a mondatod: "Másnap a médiaklikk automatikusan indul azóta is. Hogy tudom kilőni ezt az automatikus indulást?". Azt, hogy bekapcsolod a gépet, és jön a Médiaklikk, vagy csak akkor, ha megnyitod a Chrome-ot.
"ES3 dokok olvasásához megfelelő lehet a FileViewPro program?"
Nagy valószínűséggel nem jó. Ahogy az első tucat találatnak a többsége nem a kérdésre válaszol, hanem mindenféle szemetet akar majd telepíttetni veled.
Használható tájékoztatást ad az es3.hu, az e-szigno.hu, és a solvusoft. Ezeket tanulmányozd. Nem biztos, hogy neked ezeket közvetlenül kell megnyitnod. Ha jól olvasom, akkor leginkább az e-szigno lesz alkalmas erre. És általában légy óvatos a találatokkal, ha egy ismeretlen kiterjesztésű fájltípus megnyitásához kérsz segítséget.
Jó cucc lehet ez a nézegető, alapban megnéztem pár MS formátumot, azok nyilván nincsenek benne, Ekönyvből a mobi és PRC sem, de van rá egy söröm, hogy ennyit nem integrálhattak bele, .zip-nél meghívja a 7zipet és heló.
Nincs valahol beállítások. Akár jobb gomb menüben, súgóban, vagy a rejtett ikonoknál, ahol ki lehet kapcsolni az "Indítás a Windows indításakor", vagy hasonló beállítást?
ES3 dokok olvasásához megfelelő lehet a FileViewPro program? Érdemes ezt telepíteni a gépre? Ha már, akkor én inkább használnék egy hivatalos, de hordozható verziót telepítés nélkül.
(Plusz a leírásban azt írják, hogy ez a nézegető program mindenre is jó.)
Azt írják, hogy XP-től Win11-ig mindenre teleoíthető, de a fene tudja... láttam én már karón varjút. :)
Chrome böngésző. Egy alkalommal megnyitottam benne a médiaklikket. Másnap a médiaklikk automatikusan indul azóta is. Hogy tudom kilőni ezt az automatikus indulást?
Win10 Ltsc verzió alá hogy lehet becsempészni a MS fényképnézegető alkalmazását? Mert ebből ki van szedve nem találtam. Nekem csak ez hiányzik ebből a verzióból. Pótolható valahogy?
Minden oprendszerben (Linuxon is) van a betűk, ikonok és a stb. részére is méretváltoztatási lehetőség, no meg a böngikben is van nagyítás/kicsinyítési opció, a különböző oldalaknál érdemes játszani ezekkel, nehogy "kiessen a szemünk" ! :)
Ízlés kérdése, hogy kinek mikor mi fér bele, de osztrákia/német felől egy átlag boríték is 10 Euró, ebből lehet kiindulni. Rendelek én mindent is mindenhonnan, speciel porszívóba zsákot pont onnan és közepesen occsóért, laptopot már nem szeretnék. Mi a "nem annyira drága?" Idehaza van számla, gari és cég mögötte, de hasonlítsunk össze pár konkrét darabot. Éppen a retró meg családi parkom újitanám nyilván nulla forintból és csak vakarom a fejem, hogy merre legyen az előre. Kisebb core2 és ezer éves i3-5 is jöhetne, ha akad.
Nézd én leírtam erről a véleményemet, majd eldöntöd kire hallgatsz. Most is van itthon 15" 1280x800-as gép és tökugyanaz a gép, de 15" 1600x900-as. Amikor ezt a régi kategóriát kell használnom, akkor 1280x800-t használom, mert kifolyik a szemem a másikon. Az átméretezés nem oldja meg a problémát - majd rájössz.
Szerintem, ha a zejuból szállíttatunk, akkor az nem annyira drága! Nemrég (tavaly) rendeltem németből, igaz h nem PC cuccot, hanem elektromos bringa alkatrészeket, de a szállítás itt konkrétan benne vóóót az árban! Akkor estem pofára, mikor pár hozzá tartozó alkatrészt kínai raktárbúl kellet nekik is megrendelni. Itt nem csak az alapvámot, de a Magyar Posta külön vámját is ki kellett pengetni, s emiatt az a filléres cucc a háromszorosába került.. :-/
Van némi félreértés, én nem írtam, hogy a sógoroknál kell megvenni. Példa volt, hogy használható dolgot én mit, mennyiért vettem, az véletlen, hogy éppen osztrák oldalról linkeltem a példát. Azt viszont tartom, hogy bármi hasonló használt dologban nagyobb az osztrák kínálat. Akinek az opció, az szétnézhet ott is, akinek meg nem, az ne nézze.
Számoljuk már ki, mennyi is a szállítás osztrákiából, vagy mutatsz egy konkrét modellt? Igaz az igényeket nem tudjuk, csak ötletelünk, hogy occsó legyen. A gyengébbet sem érzem, mert minden van az ingyen/5ezertől a csilliárdos kategóriáig.
Én magamnak hiszek, vettem már onnan pár laptopot, egyebet gond nélkül, éppen tervezgetem megint, kinőttem a videokarit.
Mondjuk az 50 eurós noti volt az egyetlen dolog, ami postával jött, többiért házhoz mentem. Sosem kúrt át senki sem, azt kaptam, ami hirdetve volt és annyiért is, vagy néha kevesebbért.
Miért ne lenne egy jó kijelzője, amire a videókat arányosan lehet méretezni és jól néz ki, szöveget meg olyan felbontásra, betűméretre és nagyításra rendezi be, amilyenre csak akarja és kényelmes?
640x480, 30"-os monitoron. :) Vegyenek olyat ami nekik elegendő. Van ahol indokolt a 4,8,16,32,64k is. A kis felbontású gépek gyártóinak talpát lógassák csalánba. :D
Nem kamu, a magyar hibaüzenet pont ugyanaz, csak magyarul. Azért angol képpel tettem be, mert a neten úgy több találat van.
És nyilván összekavarodott valami a licenctulajdonos, az onmicrosoft és a céges felhasználó hármasból a Microsoft áruházzal, ami amúgy nem volt sohasem használva...
...aztán ezek időnként ahogy összekavarodnak, ugyanúgy feloldódnak, anélkül, hogy egy újraindításon vagy egy napos várakozáson kívül más is történne...
Én ezeket OBSben csinálom, de igazából mindegy, csak ugye azzal kezdődött, hogy nem játssza le. Ezért kérdeztem, hogy akkor mivel tovább. Mert forrásból csak a nagyon kezdő vackokat lehet kinézni, de inkább már azt sem, mert nem lesz mögötte fileként a stream.
Általában nem kell a film, nem nagyon gyűjtögetem őket, de, ha nincs más, nyomok egy [Windows]+[Alt]+[R] kombinációt, aztán megvárom míg vége lesz. Alapesetben a c:Usersa_te_loginnevedVideosCaptures könyvtárban megtalálom.
Avidemux-al levágom a felesleget, mentem a nekem tetsző tömörítéssel. Eddig még mindent sikerült, ha nagyon kellett.
"a havi 8-10 levéllel elbír a freemail..." Kérdés, hogy megkapod-e mindegyiket, ami oda menne? Mert nem igazán megbízható. A gmail-nél ilyen probléma nincs.
Tök szubjektív, hogy mi a megbízhatóbb. Chromeban mondjuk sokkal több kritikus hibát találnak. Vagy csak a Firefoxban nem kerül napvilágra. Engem abban legtöbbször csak a reportercucc idegesít.
És persze levelezőnek is használd a Freemail helyett a Google levelezőjét a gmail-t. Gyors, megbízható, jár hozzá 15 GB felhő tárhely ( Google driver), és nagyon sokat tud.
Az enyém merevlemez nélkül, dokkolóval 50 euroba fájt, SSD 30 euro és slussz. Istencsászár kis gép, még használtan is 4-5 órás akkuidővel. A legnagyobb problémám volt vele, hogy nem fullhd...
Minél nagyobb az 'i' utáni szám, annál nagyobb teljesítményű a proci. (Más a felépítésük: több mag, nagyobb belső memória [cache], stb .)
"miközben a proci sebesség 1,6MHz, nem tudom"
Az 1,6 GHz lesz inkább, és a RAM (órajelének) frekvenciája.
Vagy esetleg a CPU "pihenő"-sebessége...
Ami viszont még fontos, az a Jahno által említett generáció: minél nagyobb (pl. i3-5××, i7-10××), annál újabb/korszerűbb, de kisebb fogyasztású a cucc.
Minden lényeges infót megtalálsz róluk pl. itt ni, ill. a "szomszédos" oldalakon.
Köszönöm, de veszélyes most kiszakitanom 50-60ezer forintot a kasszámból
Az hogy egy procinál hogy számit nekem ha i3 vagy i5 miközben a proci sebesség 1,6MHz, nem tudom. Én azt láttam az öreg Lenovon, hogy 2,8MHz 4GB ram
2-röl 4MB-ra bőviteni ezt a HP asztalit, nem segitene annyit hoyy a WIN7 ne akadjon ki melegedés miatt akár 2 oldal megnyitása esetén is, illetve XP alatt a FireFox nem válaszol?
És ez is változó. Most hat ablak van nyitva XP alatt és nem fagy, tegnap már felrugtam majdnem
A MyPal 29.3.0 elég jó volt XP alatt egy darabig, de aztán egyre több olyan szituáció fordult elő, amikor már nem tudta kezelni az újabb dolgokat... Viszont a MyPal 68.12.5b hozzá képest egy lassú, kényelmetlen tartályhajó, bár egy-két dolgot az előbbi problémákból megoldott. Csak az egész kicsit nyögvenyelős.
Az igazi megoldás egy használt Win10-et futtató gép lenne, mert pl. a Chrome már a Win7-re is befejezte a frissítéseket pár hónapja.
Közben a húszéves Siemens A50-esem még egészen használható telefon, lehet vele telefonálni, meg SMS-t küldeni és fogadni. És az ötéves akkuját is elég hetente tölteni.
Hová ez a nagy rohanás, nem értem én már ezt az új világot.
A kőbaltám is egész jól funkcionál még, és a tüzet is gyakorlottan csiholom. :)
XP alatt a Firefox nem vékaszol, akár egy blak esetén is, WIN7 alatt jónéhány szor felvisít a hűtő ventilátor és leáll a gép de "látszik " hogy pörög a ventilátora
WIN7 alatt a hibajelentést hol nézhetem meg
Segít-e rajta ha 4GB mem lenne benne, vagy dobjam el
Az XP-t simán letörölhetem hogy a WIN7 ne menjen tönkre? Nem kell már az XP, vagy csak valami trükkel?
Új gépre, de még minőségi használtra sincs pénzem, mert első az autó
Szeretnék egy kis segítséget kérni, bár sokaknál ez már nem aktuális, de így 70 felett vannak még hozzám hasonlóan hülyék ehhez a témához.
Tehát ha megszűnt a Flash Player, akkor van egy oldal, ami azt ajánlja, hogy telepítsem a Firefox Nightly-t. Jelenleg is Firefox van. Azután jöhet valami Ruffle telepítése.
Kérdése, hogy emellett lehet továbbra is használnom a régi Firefoxot? Fog minden továbbra is működni?
Mert megszűnt az a bolt, ahova vihettem a masinámat, ha valami gond volt, most nem tudom kit kérhetnék erre.
Aztán honnan tudjuk, hogy nem annak a képernyője, ha nem mondod? Ideteszel egy kamu, netről letöltött dolgot és oldjuk meg?
Ötletelés van ja, mert attól függ melyik oldalt nézed, ott is akad sok marharépa aki összevissza beszél, de ez céges környezetben teljesen jól meghatározza. És néha szeretjük is ugye, hogy Sanyika ne adhassa hozzá az Xboxos fiókját a céges géphez. És ott pont ez kavarodott össze, de ha rendesen elmesélni sem tudod, meg nem valós hibaüzeneteket és képernyőképeket raksz be, akkor főleg nehéz. Meg persze az a fránya GPO. Még mindig prüszkölsz, hogy blábláblá, de azért magad szemében a gerendát sem látod meg.
Az meg a másik, hogy mindig szenved valamin és mindenki hülye. Felénk is akadnak nyűgök, de megoldjuk meg hát valahogy mégsem mi kérdezünk és szidjuk a világot. Oszt néha páran igazgattunk 10-15ezer gépes rendszerekett, ott nem biztos, hogy lenne 2 szabad perced ha tényleg ilyen szar lenne minden is. De hát ja.
Csak úgy emlékeztetőnek, ami nem írja ki, hogy mi a baja. Itt is mindenki hülye volt, értelmezni sem akartad, csak fröcsögtél az egészre, holott egy teljesen általános beállításról beszélünk:
Közelébe nem szabadna engedni és amikor szádba rágtuk, akkor is le merted írni, hogy nem írt ki semmit és mindenki hülye. De. Itt kiírta és még mindig nem érted, fel sem akarod fogni mivel állsz szemben és mi az a GPO.
Szerintem míg nem értetted meg, hogy mi az a GPO és miképpen működnek az MS fiókok meg KMS egyéb dolgok a ki tudja milyen herélt/tört/okosított vagy kavart telepítéseiden a vélhetően olyan domainos környezetedben ahol azt sem tudod mi az a címtár, addig kár ezen ugrálni. Igen, néha benéznek valamit. Aztán van, mikor a júzernek sem akar leesni, hogy tulajdonkáppen a júzer a hülye. Esetedben meg simán van egy pakk söröm a 2. verzióra.
Mindenki megnyugodhat, most már megint megy, de miért ennyire szar az aktiválás? Úgy értem, hol teljesen elveszti, hol "csak" összekeveri a verziókat...
Bocs, félreértettem. Nem a Macrium Reflect ISO fájlt másoltam a pendrájvra, mert annál nekem nem okoz gondot az, hogy a Rufus csinálta, hiszen így is működik.
Valamiért azt hittem, hogy az mrimg fájl lesz a bootolható.
Időközben megtaláltam a régebbi linkedet. Látom, hogy nem az UEFI volt a probléma, hanem talán az, hogy akkor még nem erőltette rá a windows a System Volume information mappát az USB meghajtókra (Nem lehet ezt valahogy letiltani?). És igen. Most formáztam egy USB-t Windows 7 alatt, és nem szemetelte össze a kéretlen mappával. Persze a Win10-es gépbe betéve egy pillanat alatt megtette. Most megnézem, hogy ha egy "tiszta" USB-ről bootolok, akkor rendben van-e. De erről sem indul a boot, hiába látja az UEFI kezdetű pendrájvot a célgép.
Valóban, tegnap azt elfelejtettem, hogy UEFI-re állítsam. Most megtettem. De formázás után a Windows újabban beírja a System Volume information mappát, ami eltávolíthatatlan, ezért hiába másolom rá az mmring kiterjesztésű mappát, nem bootol róla.
"Rámásolod az iso tartalmát és arról bootolsz.". Hát ez nekem sajnos nem működött. Rámásoltam egy frissen NFTS-re formázott Kingston pendrájvra, de nem bootolt róla.
Amit mutattál a képen, azt nálam úgy csinálja, hogy egymás után keresek különböző szavakra, és mindegyikre ad találatot, de nem szűkíti le a keresést, hogy a másodikat csak ott keresse, ahol az elsőre volt találat és nem ad listát, hogy hol szerepel mindkettő.
A DupeGuru elvileg tud részleges egyezésre keresni, aztán ha találtál gyanús fájlokat, a Meld-del nagyon kényelmesen meg lehet őket nézegetni.
Persze jegyezzük meg, hogy itt valódi szöveg-, azaz textfájlokról beszélünk, nem pedig Libre-/MS-/stb-/Office dokumentumokról! Utóbbiakhoz szinte kizárt, hogy találsz efféle megoldást.
Hehe164 előtted pontosan és szakszerűen összefoglalta a problémát, egyben megválaszolva a kérdésedet is.
Átgondolva első ötletként olyan programot keresek, amelyik
- vagy arra képes, hogy a szövegeket bekezdésenként vagy más módon kezelje és azokat összevesse, menyire különböznek,
- vagy olyan keresésre léegyen képes, hogy pl. első szó-kifejezésre megmondja, hogy hányat talált, a másodikra szintén, és rögtön ad egy eredményt, hogy ezekből hány olyan van, amikor a keresett szavak-kifejezések egymás közelében vannak
- és csak azokat a részeket (mondatokat, bekezdéseket) jeleníti meg, nem a teljes szövegfájlokban kell megint keresgélni.
Talán az utóbbi egy jobb megoldás lenne, de talán van erre valami még jobb, működő program?
"hogy jön ide a "rufus"..?". Úgy, hogy én azt használom telepítésre, és mivel az nem teszi lehetővé, hogy uefi helyett legacy módban telepítsek, ezért ez a hiba nem jöhet szóba.
és az alaplap Fast boot (supr fast boot) opcióját. Névhasonlóság miatt. Ez utóbbi nem kapcsolja be Post alatt az usb portokat amiért nem működik a bios belépés csak a mutatott windows shiftes újraindításon keresztül hogy ki lehessen kapcsolni a super fast bootot..
"Ilyen akkor van ha hibásan telepítetted a windowst (uefi helyett legacy módban)" Ilyenkor a rufust el sem lehet indítani, tehát a gond nem itt volt. De most már rendben van, megcsináltam, amit javasoltál. Holnap megkapom az új gépet, és kiváncsian várom, hogy sikerül-e rátelepíteni a lemezképet.
"Te Windows bootmenüről írtál." Valóban. Pontatlanul fogalmaztam. Az F9-re gondoltam (nálam), illetve az F2 - Biosra, ahonnan szintén el tudom érni a Boot menüt. De úgy tűnik, újabban a Win10 energiagazdálkodási beállításoknál bekapcsolt gyorsindítás sem akadályozza ezek használatát. Korábban volt olyan tapasztalatom egyes géptípusoknál, hogy hiába nyomkodtam az F2/F9 gombokat, amig ki nem kapcsoltam itt a gyorsindítást.
"Ilyen akkor van ha hibásan telepítetted a windowst (uefi helyett legacy módban)"
Pontosítanád a számomra ezt?
Én úgy tudom, hogy legacy módban a a specific bios-ból semmi sem kerül a merevlemezre ( ssd-re). UEFI módban csinál egy rejtett partíciót a bios egy részének, egy másikat a rendszer kritikus részének és azt lehet elindítani win-ből, amikor is újrabootol és odalép az újra indítás után.
De legacy módban is be kellene tudni lépni a bios-ba.
A teljes keresett szöveget kell beírni, a "kicsit is eltérő" szövegeket nem fogja megtalálni egy kereső sem ha betűk/szavak különböznek. (Kis/nagybetű nem számít, írásjel igen.)
A Chrome böngésző fura dolgot kezdett el produkálni, klikkelek az éppen böngészett oldalon az egérrel, nem történik semmi, csak miután átmegyek másik böngészőfülre, majd vissza.
A böngésző a saját Beállítások részében is ezt csinálja.
Igen, ezt ismertem, csak a menüben nincs olyan, hogy Bios belépés, vagy boot menü indítás. Valamelyikkel el lehet indítani? Mellesleg némi ellenérzésem van ezzel a menüvel. Eddig még valahányszor szükség lett volna rá ( szerencsére ritkán - helyreálltási céllal, vagy egyéb indítási probléma miatt), még soha nem sikerült hasznát vennem.
"Kerdes csak, h menni az annyi?" A Windowsban az Ez a gép megnyitásakor pirosan jeleníti meg azt a meghajtót (SS, HDD? Pendrájv), amelyiken nincs 10% szabad teület. Ezzel figyelmeztet, hogy figyelj oda rá.
Az nálam alapból ki van kapcsolva, különben a boot menü sem indítható el tapasztalatom szerint a Win10 alatt. Erről néhány hónapja volt egy beszélgetés.
Most jut eszembe: mentés előtt még a gyorsindítást illik kikapcsolni win10-en. https://cdn.rios.hu/dl/upc/2019-10/385729_beallitas-6.png mert különben a leállítás nem igazi leállítás és hibát okozhat a megváltozott hardverkörnyezet.
Azonos bios beállítások esetén intel 4000 gépből raktam át ryzen 5000 be ssd-t és semmi extra nem kellett, csak 1 percel tovább bootolt. Bírják már az ilyesmit. Ez már nem XP.. :)
ha jól csinátad és a Macrium Reflect is úgy akarja, akkor működnie kell,
már többet csináltam ilyent, de én az Aomei-t szeretem, annál biztosan működik
még egy jó tanács: ha tudod, akkor az új laptopon visszaállítás (a régi mentése rápakolása) után jó lenne ha megtudnád fogni a wint és csökkentett módban elindítani, ugyan is ha nagy a hardverkörnyezeti változás, akkor minden új hardverelem egyszerre áll neki lefrissíteni magát, amibe a win esetleg bele is fulladhat.
ezt elérheted úgy is (mert egyébként nehéz megcsípni a csökkentett módot), hogy a régin a vezérlőpult/felügyeleti eszközök/rendszerkonfiguráció -ban beállítod a hibakeresési indítás-t, majd ezek után csinálod meg a backup-ot
és ezt teszed át az újra
ezek után csökkentett módban kell (ene) indulnia az újon, itt érdemes azt választani, hogy hálózattal, ez esetben letölti és felteszi annak a pár elemnek az új driverét, amit lát
(előtte érdemes begyűjteni az újhoz az összes gyártói drivert a laptopgyártó oldaláról, kicsomagolni és egy penre odakészíteni, ha esetleg valamit nem talál meg, akkor azt megmutatni neki, hogy mindent lecseréljen)
(érdemes USB 2 es v. régebbi penre tenni, mert elég sok esetben az USB 3 nak is driver kell és akkor nem fogja látni)
ezek után a következő már lehet rendes indítás (ahol bekapcsoltad a hibakeresésit ott visszaállítani az eredetire), időt kell adni neki, esetleg feltenni az összes gyári drivert
Kösz. Csak a rendszert másolom. Így csak a kukát kell ürítenem, meg a Tempeket. A dokumentumok külön helyen vannak, azokat másképp mentegetem naprakészen.
A lemezkarbantartóvel mint kell tennem admin módban? Azt nem szoktam használni.
Ott a linkben az iso helye letöltendő. Csak az kell, semmi más.
Egyébként előtte a régi rendszeren érdemes a kukát üríteni, temp fileokat törölni, lemezkarbantartót admin módban futtatni, a megunt pornófilm gyűjteményt törölni hogy csökkenjen az átmásolandó adatmennyiség.
Kösz, akkor szétszedés helyett először ezzel próbálkozom. Ha jól értem, akkor a free Macrium Reflectem 30 napos időszaka ugyan rég lejárt, de ezt a klónozást azért meg tudom csinálni? Illetve akkor ez nem is klónozás, hanem mentés és visszaállítás egy új (ugyanolyan kapacitású) SSD-re?
Kösz, de ez az, amibe nem szívesen fogok bele. De aztán egnéztem itt, és végülis meg tudom csinálni. És akkor a Conrad-nál - eredetileg csak olvasás céljára - vásárolt konverterem 7 + 15 pólusú kimenete megteszi adapternek?
Se telepíteni se szétszedni nem kell. Csak egy megfelelő méretű usbhdd legyen. Rámásolod az iso tartalmát és arról bootolsz. Egyik gépen mentesz usbre fileba, másikon visszaállítod. Ennyi.
Már miért ne lenne megoldható? Az új gépből kikapod a merevlemezt (SSD-t), egy USB adapterrel csatlakoztatod ahhoz amelyikről klónozni akarsz - és kész. mehet.
Sziasztok, egy klónozási kérdésem van. A témában meglehetősen járatlan vagyok. Ilyet ugyanis még nem csináltam.
A helyzet az, hogy van egy HP Probook 640 G8-as laptopom. Készülök megvenni egy új HP 440 G8-ast. Tudtommal csak két dologban térnek el egymástól: Az enyém Full HD felbontást is tud, a 440-es csak HD-t (Engem a különbség nem zavar), valamint az enyémben I3-as a procrsszor, a 440-esnek I5-ös.
Az eladó (megbízható emberről van szó) szerint ezek nem okoznak kompatibilitási problémát.
Azért szeretném klónozni, mert az enyémen van néhány előre telepített háttéralkalmazás, amit magamtól nem tudnék telepíteni, de szeretném, ha az új gépen is meglenne.
A klónozásra szóba jöhető programoknál (Macrium Reflect, AOMEI stb.) úgy látom, hogy egyidejűleg jelen kell lennie a forrás és a cél meghajtónak. Ez nekem egy gépen belül nem megoldható.
Kérdés, hogy össze tudom-e kötni a két gépet úgy, hogy az forrás és a célgép meghajtóját egyszerre lássa a szoftver? És ha igen, hogyan tudom ezt megtenni.
Mondjad mi a domain és besaccoljuk mennyire komoly meg mi találhat hova. Általában értelmesen szervezik, van mikor még 10-20 évig is megkapják, de néha elhülyéskedik.
Ha nem kaptál rövid időn belül hibajelzést meghiúsult kézbesítésről a levelezőprogiban/-rendszerben, akkor vsz. meg.
Ilyen változtatásokat nem szokás úgy csinálni, hogy pikk-pakk lekapcsolják a korábbi cuccot; ha nem is publikusan, de jó darabig még élni szoktak a korábbi beállítások is.
'...vagy menjen a kukába?" Ha rossz, akkor vidd (küldd) vissza, ahol vetted. Egyébként milyen típus, van-e hozzá szoftver, esetleg magától települ az illesztőprogram? Mint például a vezeték nélküli Logitech egereimnél.
Évekkel ezelött valamelyik topikban ajánlották /nem találom/hogy vegyek Toslinket Samsung tv-hez ha nincs jack hang kimenet, egy vezetéknélküli fejhallgatóhoz
Jó is lett
A lényeg, adott esetben, hogy tudom a Toslink üvegkábelét kihúzni a helyéröl, hogy teszteljem , hibás-e vagy nem
Nyilvan,hogy adatot kell megadni,de ugy gondolom ennek ugy kellene mukodni mint egy rendelesnek barmilyen online shopbol !
Van erre egy kartyam,amin mindig annyi van,hogy egy ilyesmit kitudjak fizetni,...az ahhoz tartozo adatok eleg kell kegyenek,de az,hogy gyujtogetnek meg amit gondolnak az nem tetszetos!
Kösz, akkor ez lényegében ugyanaz, mint az ősidőkben az InCd technika volt. Akkor sokat használtam, jó is volt, de azt hittem, hogy időközben találtak valami újabb megoldást.
A windows UDF filerendszerben írja a dvd-ket, nem úgy mint régen használtak a programok iso9660-at. Ugyanúgy formázod a DVD+R lemezt mint egy pendriveot, utána már írható olvasható törölhető átnevezhető bármely file. Az RW és R közt csak az a különbség hogy az utóbbin törléskor nem nő a szabad hely.
Hátránya hogy csak pc (win7-11 és linux) és mac kezeli. Ilyen autórádiók és egyebek nem.
Sziasztok, van egy DVD írási kérdésem. Általában Nero segítségével szoktam DVD-re írni, de most kíváncsi lettem, hogy működik ugyanez ilyen segédeszköz nélkül Windows 10 alatt. De egyelőre nem jutottam előrébb. Amikor azt hiszem, hogy elindítom a dolgot, akkor nem a DVD-re ír, hanem közli, hogy fájlok készen állnak a DVD írásra. Mert kíirás helyett a Felhasználók...Burn mappába teszi a másolandókat. És itt elakadok. A Google itt nem a legjobb barát, mert semmi érdemi információt nem találok arra, hogy hogyan tovább. Sem a Microsoftnál, sem máshol.
A relativistákés az összes valamikori hordószónok szerint: a legkisebb rossz a legtöbb, amit egyáltalán remélhetünk.
Ugyanúgy beszkennelnek, ugyanúgy értékesítik a kinyert adatokat, „de legalább nem mindenki”; mondhatnánk… noha ugyanúgy mindenki hozzáférhet az összes adatodhoz, akiknek megér az néhány dollárt.
Érlelt cseresznye a hab tetején: És ezért még te is fizetsz!:-)
VPN egy technológia, megcsinálhatod magadnak is és akkor nem gyűjtik az adataid. Egyéb esetben semmiről nem vagyok meggyőződve,meg hát a "VPN és bújj el" gondolkodásmódot elég sok csaló cég is kihasználja.
Egy 128 Gb-s micro kártyámmal nem tudok mit kezdeni. Hiába törlöm, és látszólag el is tűnik minden, hioába formatálom (és látszólag...) és hiába mélyformatálom (...) a következő alkalommal MINDIG MIND A kb. 100 Gb adat ott van. OK, kuka, több is veszett, de EZ HOGY VAN?
Belépve az Index fórumba megjelenik egy figyelmeztetés , hogy a jelszavam kiszivárgott... és változtassam meg. De sehol nem találom bár kerestem a Beállításokban, meg az Adatlapban, meg a .... hölgyek, urak kivételével már mindenhol (csak nem ott kellett volna?) szóval egy ilyenegyszerűnek tűnő feladatot, hogy kellene? Köszi.
Kingston pen amúgy akad bőven, még ha sokan nem is szeretik. A bontatlan SD meg fotós csoportnak van, akciós volt, ha valaki sír, hogy jajj. jajj, odahaza hagytam a kártyám akkor kb. 2ezer pénzért rögtön meg is veheti. Kölcsön már nem adok, soká kerül vissza és nincs értelme, meg keci vagyok és kész :-P
Na, kiöntöttem a zsákom. Mármint azt a részét, ami éppen nincs gépben csak felkészült a ma éjszakai hétvégi melókra. Aki jól meglesi az látja, hogy akad közte kuriózum. Márkába nés stílusban is, Lexar, Varitas logós vagy éppen a HDD-CF. Lehet az egészet felmásolom HDDre és újra értelemezen. Kellene valami rendesebb katalógus, nem csak így emlékezetből variálva.... Nem szedtem ki a pénztárgépekből pár ilyen-olyan pent és CF-et, de mivel egyben van a zsebemben, kaptok SDkártyát is mutatóba (ha már szóba került) meg egyebet. Ma érkezett Ebayről tesztelni fadobozos és üvegtokos gravírozható pendrive, azok is gépen lógnak és tesztelődnek. Node. Ez volt a kistáskámban:
Ez meg általában a tárcámban van, hogy hátha kell valamire, de lehet újragondolom, aztán ne a hurcolásban menjenek tönkre:
Pedig kis helyen elfér. Mellettem van még fotómasinában Sandisk extreme pro kártyából 2x200 megás, 2x170 megás és 1x95 megás. Másik gépben valami régi Ultra 16 gigás, meg akciókamerák és málnák, de ennyire mélyre ilyen hirtelen nem ásnék, öröm lesz visszapakolni a helyére :-D
Végül mégsem igazán jó. Két gépen is próbálom, egyaránt Win10.
Az egyiken sikerül, és kikapcsolásig használható. Aztán, ha ismét kell, akkor nem működik, de az illesztőprogram frissítése után kikapcsolásig megint jó. Ez nekem elég, mert egy évben 3-4 alkalomnál többször nem használom.
A másik gépen még ennyire sem jön össze. Elindul a program, aztán kilép. Ha meg erőltetgetem a frissítést, a legjobb válasz az, hogy frissítés megtörtént, de hiba történt.
Mindegy feladom a dolgot. Ennyi időt nem ér meg az egész.
Nekem is van meg xp-s szamitogepem, muxik (bar nincs jelenleg hasznalatban)
Win 7es cumom is van, egy asus laptop. Osregi az is 14 ev koruli lehet. Az is mukodik, ezt neha hasznalom is, bar nem netezesre (arra alapbol sem volt vmi gyors, csak stickes net volt neki). Viszont adattarolasra, adatmozgatasra (osszekotve tabbal), filmezesre, sorozatozasra teljesen kivalo:p
Win 10et par eve hasznalok talan, amiota meg van egy lekapcsolhato frissiteses win 10em, imadom.
Jo kis oprendszer ,remelem meg azert divatban fog maradni jodarabig.
Nagyon köszönöm, végül sikerült. Kicsit körülményesen, mert eleinte azt írta, hogy a legfrissebb illesztóprogram már telepítve van. Az mellesleg nem tudott települni, így hibás volt az eszköz állapota, most nem ugrik be apontos kifejezése a win10-nek.
Aztán gondoltem egyet, és más utat választottam ugyanannak az illesztőnek a telepítésére:
Nem a tallózással kerestem meg a letöltött új illesztőt, hanem a piros nyllal jelölt úton. Aztán a saját lemezt választottam, és megmutattam neki azt a mappát, amit eddig nem tudott használni.
És láss csodát, ezt elfogadta, és működik.
Hogy miért nem volt jó ez neki az első próbálkozásnál, az teljesen érthetetlen.
Eszközkezelőben kell frissíteni az illesztőprogramot, mégpedig az "Illesztőprogramok keresése a számítógépen" opciót kell választani.
Aztán a frissített illesztő mappájához navigálni, és kiválasztani az illesztőprogramot. (Ha kompatibilis a Windows megjeleníti, nem kell az .inf fájllal foglalkozni.)
Igen, ezt is megtaláltam, csak éppen nem tudom, mit lehet kezdeni velük, ezért nem mertem próbálkozni. Azt hiszem, hogy a System32-be másolni nem elég. Vagy?
Még abban reménykedhetem, hogy ha valaki annakidején letöltötte, akkor el tudja küldeni. Ha nem, akkor marad a Win7-es gép, vagy megnézem, hogy Androidon mlyen hasonló funkciót tudok találni.
Van idehaza legalább 5 darab, de a 3100ast nem találom és már nem emlékszem, hogy később volt-e valami trükkje, de jahh, az még nem sima USB meghajtóként ment, mint a többi. Utáltam is, aztán jöttek a nagyobb testvérei, "szerencsére" úgy folyt ki benne az elem, hogy a másik gombjaira így volt okom a bővítésre és nem kerülgetem 5 éve, mert nem romlott el és "valamire jó lesz".
Van rá egy söröm, hogy nem érdemes vele szórakozni. Én pár ezresért leütöttem újabb verziókat Vaterán, ezt meg elkároltam, ez van.
Sziasztok, itt ugyan off topik, de nincs sajátja, ezért itt kérdezem, ismeri-e valakí az Olympus diktafonokat. Nekem van egy régi VN 3100-as típus, amit a 2000-es évek elején vettünk. Barátnőm néha még ma is használja.
WIndows 7 alatt még hibátlanul működik. A számítógéphez csatlakoztatva az alsó részen látszanak a diktafonra rögzített felvételeket tartalmazó mappák, amelyek tartalmát a felső mappalistába lehet áthelyeztetni:
Ma ért az a kellemetlen élmény, hogy Windows 10 alatt az alső rész nem nyílt meg, így nem tudtam elkezdeni az átmásolást:
A gyártó valamikor 2006-2007 között adott ki új drivert wistához, meg XP-hez. (Az utóbbival működik Win7 alatt is)
Még szerencse, hogy megőriztem a régi gépemet Windows 7-el.
A kérdés, hogy van-e valami megoldás arra, hogy windows 7 kompatibilis módban használjam a szerkentyút. Próbálkoztam a Win10 kompatibilitási problémák elhárítójával, nem sikerült. Esetleg más megoldás, azon kívül, hogy ha kell, megint előveszem a régi gépet?
Csak amikor ilyesmi történik (jön egy ilyen SMS, vagy egy email), mindig bennem van az ideg, hogy itt valami randa meghekkelési kísérlet van a háttérben, vagy micsoda... És nagyon el kell gondolkoznom, hogy mi is történik, kell-e valamit tennem gyorsan ellene, vagy csak hagyni a francba, mert csak egy téves küldés.
Nálunk cégeknél szokott még olyan lenni, hogy elmentünk valamit, visszaadjuk a számot, azt 2 év múlva megkapja más, 1-2 év múlva meg valami marhaság miatt az elmentett, de már rég érvénytelen számra megy ki valami.
Hát, remélem nem egy közforgalmú pilóta próbálkozott így nálam a Microsoft-fiókkal, mert ha itt is képtelen valaki pár számot hiba nélkül bepötyögni, akkor az a repülőgépen a koordináták hanyag megadásával simán elviheti az utasait mondjuk London helyett Vlagyivosztokba.
Lehet, hogy valaki elütötte a számát, és tévedésből a te telefonszámodat adta meg a fiókja biztonsági ellenőrzéséhez.
Én például Chrome fiókot használok, és ha új, vagy idegen gépről jelentkezem be, akkor nem elégszik meg a jelszóval, hanem visszaigazolást kér a telefonról. Persze a Chrome nem küld nényjegyű kódot, csak egy kattintást az "Igen én voltam" feliratra.
Egyébként az elírással kapcsolatban itt egy kis szösszenet egy elírt email címről:
Nem csak 1 darabot vagtam ki es van kozte kis meretu file is (135MB), mig egy indas letoltesnel a 350 megas filet is siman inditja. Valszeg tenyleg vmi codec a ludas.
Apropo inda letoltes... Mi a halalert irja ki nekem ,h fel lett az accountom fuggesztve???(your account has been suspended)Nem is tudtam, h egyaltalan barmifele bejelentkezessel voltam jelen. Milyen accom lett felfuggesztve?
Tegnap mondjuk jopar vidit lehuztam, de egy oldalnal ami ugy hirdeti magat ,h "szedd le a legnepszerubb megosztokrol a videokat" nem gondoltam volna ,h problemat jelent ha leszedek:D?!:)
Megnezne vki, h az oldal szunt meg (es csak ezt a felfuggesztett accot irja) vagy tenyleg vmi szornyu szabalytalansagot kovettem el(letoltottem) amiert zaroltak?:p
nem windows-os téma és láttam, hogy nem volt szó róla, de nem találtam rá fórumot, Drupal témában tudna valaki segíteni, hogyan lehet egy írásba több képet betenni?
Odáig már eljutottam, hogy csak a "blog" modul-nál megy a képfeltöltés, de kizárólag csak a nyitóképre enged és csak egyetlen képet feltenni.
Idokozben kiderult, hogy nem 100%ban ugy van ahogy irtam. Marmint a "yout" modszerrel behuzott mp4es inditasa.
Az a csik par masodpercig valoban ugral (addig ki sem jelzi jobb alsoban a vidi hosszat), viszont utana indul(playre klikkeles nelkul is) olyan 20 masodperc elteltevel:)
Gondoltam kiprobalom mi tortenik ha varok par percet is akar, 20 sec mulva megindult.
Jó, hát ezt nem tudom értelmezni, de most hobbi vagy feladat, vagy üzemelteted? Ha nem érdekelt, akkor meg feleslegesen vergődtünk itt is. Elromlott, hát el van romolva. Aztán az auth settings mire volt állítva? Azok csak úgy véletlenül nem konyulnak le, meg egyéb zűr is lehet belőle. Mondjuk nem is kicsi.
Mivel egyébként is az o365 az elvárt irány a csoportmunka miatt, hagytam a fenébe.
Sokkal erdekesebb a nulladik napi sebezhetőséggel kapcsolatban, hogy valamiért az office programok 15%-a frissült le magától, kézzel kellett indítani a frissítést a legtöbb gépen.
Az O365 központi vezérlő értesített is, hogy nincsenek frissítve, szóval nagyon rendes tőle...
Ilyen esetben azért nem ártana tudni, hogy egyáltalán hiba-e vagy állapot. Aztán ha visszaállítom a szerintem hibásat valami régebbi verzióra, akkor tudjam miért és mit. Mert meglepődök, hogy akkor sem fog működni, vagy az 2. login/újraindításnál "elromlik" és nem értjük. Pedig ez ilyen, DCnek ez is a dolga, hogy ezt megoldja.
"Nyilvánvalóan valami a registryben kutyulódott meg, de ez nem azt jelenti, hogy tudni lehetne mi a baja.". Nem is kell tudni. Ha a registryben volt a hiba, akkor a rendszer visszaállítással van esély egy nem túl régi állapotra visszaállítani. Feltéve, hogy használod a rendszervédelem beállításokat.
Nem hát, ha nem adsz Nekik infót, csak gondolom összevissza-beszéltél ahogy itt is. Ebben az esetben nem is tudom minek az ügyfélszolgálat, adminisztratív részleg, ezt a rendszergazdának kell megszakérteni, és ilyen szinten nyilván nem MS mérnök foglalkozik a problémáddal. Ha foglalkoztál volna vele, akkor megnézed azt a GPOt, beírod mi van benne vagy azon mormogunk, hogy tényleg úgy működik-e a fiókkezelés vagy sem. Meg sem nézted, nem is akartad értelmezni.
Ott írjs, hogy GPObam van korlátozva, nem kutyulódott meg semmi, de ha igen akkor az első kapkodásodnál a log is írja meg egy ugyanilyen képernyő, amit ugye nem mutattál meg, de biztos volt. És még egy csomó mindent nem tudunk, de persze MS ügyfélszolgálat meg mindenki más hülye. Teljesen szabvány beállítás.
Nyilvánvalóan valami a registryben kutyulódott meg, de ez nem azt jelenti, hogy tudni lehetne mi a baja.
A Microsoft ügyfélszolgálata szerint SZÁMTALAN a legkülönfélébb helyen levő bejegyzés okozhat ilyen hibaüzenetet, a fellelhetőket megnéztem, eredmény a nagy semmi.
A klasszikus: hozz létre egy másik felhasználót (telepítsd újra a ringyózt) kivételével.
Igen, kellett volna emlitenem csak annyira megszoktam, h VLC-t hasznalok (meg tableten is, nem csak pc-n),h egyertelmunek gondoltam:D
Szoval jah, viszont nem legujabb verzes (a pc-n), pendriveon tartom az exejet egy korabbi, jol bevalt verzionak. Igen, teljesen biztos, h 100%ra letoltve.
Nagyon elegedett vagyok vele, ez az elso furcsasag amit produkal. Egyebkent mindent visz, mkv-t nagyon szereti, avikat is, mp4 eket is azonnal inditja commanderben valo klikkeles utan, kiveve ezzel az ujonnan tanult yout letolteses metoddal. Azokat ugy tudom inditani, ahogy irtam alabb.
Kiprobaltam ezt is, tenyleg jo es meg ezek a virusos szarokra emlekezteto pop-up reklam ablakok sincsenek. Raadasul ha jol lattam meg vidi elejet es veget is lehet allitani, tehat meg vago is.
Viszont vmi kulonos. Az mitol lehet, h letoltes utan a commanderben megnyitva nem ugy indul mint a tobbi mp4/avi/mkv fileom.
Megnyitva bejon a lejatszo anelkul, h indulna a video. Par masodpercig egy kis csik jobbra-balra mozog a lejatszosavban (a sav 1/6at foglalja el kb) majd utana jelenik csak meg a jobb alsoban a video hossza. De meg mindig nem indul, csak az ures lejatszo van. Ranyomok playre(neha 1X, neha 2x is kell) majd ezt kovetoen indul.
Kulonos, mert a tobbi mp4em( belertve a hasonlo modszerrel indavideos letolteseimet is) azonnal inful total commanderbol.(ahogy minden mas firmatumu videom is)
Sajna ez mar nem mukodik, azonban elegge szeretnek par vidinyot behuzni. (Egy regi penemen talaltam 5 reszt az egyik sorozatbol, elkezdtem ejjel, igencsak bejovos szoval a maradek 6 reszt is huznam:)
Meg mindig fenn vannak a reszek ,annak ellenere,h rohadt sok sori eltunt indarol azota.
Mondom én, fotós csoportokban meg pont a Sandisket istenítik. Samuból meg először volt idehaza értelmes árban fém tokos, de azzal is tele a környék, arra sem bírok általánosságban rosszat mondani.
Na, még mielőtt valaki lecsapna rá, mint gyöngytyúk a takonyra, önerőből javítom a hülyeséget:
'az egy gigabájt, amire te alapból gondolsz, az ugye - értelemszerűen - 1000^3' helyett term. 'az egy gigabájt, amire te alapból gondolsz, az ugye - értelemszerűen - 1024^3'
Tehát így keletkezett a 460 gigás fél tera. Kb, mint a 4-centes feles... :)
Szerintem igazából nincs, de ez is egy olyan dolog, amibe kénytelen vagy beletörődni.
"Hova tünt a többi?"
Hova, hova... a markecing-főosztály fiókjába!
Bár ha máshogy nézzük, nem is tűnt sehova, mer' soha nem is vót meg...
Mondom, mi a szitu: ahogy itt alant a kolléga már említette, 'nem biztos, hogy a gyártó hexában számol', de én ezt még pontosítanám, ugyanis 'teljesen biztos, hogy a gyártó nem hexában számol'!
Mer'hogy az az egy gigabájt, amire te alapból gondolsz, az ugye - értelemszerűen - 1000^3, azaz 1073741824. Valamelyik ügyes markecos viszont kiszúrta, hogy a(z informatikai) szakma (sajnos valóban) pontatlanul használja a prefixumokat, az idióta nevű bináris egységek helyett továbbra is a decimálisakat preferálja, és ezt szokásuk szerint azonnal kihasználták a - ha nem is jogtalan, de pofátlan - haszonszerzésre, mondván, hogy az említett 1073741824 az tkp. 1,074 GB, ami persze igaz, csak értelme nincs...
Innen továbbhaladva rövid úton belátható, hogy a nevezett 512 GB az binárisan csak (512/1,073741824=) ~476,84 GiB, ami ugye a diszk/zsuga nyers mérete, amiből még lejön a particionálás+a fájlrendcer munkaterülete, és máris ott vagyunk az általad látott 461 körül.
Igen, lehet lassú a formatálás, ettől nem kell megijedni.
Méretre annyit, hogy kell a tartalomjegyzéknek is hely. + ott vannak az átváltások, hogy nem biztos, hogy a gyártó hexában számol..... Régi sláger már ez.
> A Kingstonok tényleg rosszabb minőségek a Sandisk/Samsungoknál?
Nem. Sandiskkel szoptam már, Samsungot nem is vennék.
Most Kingston van a Canonomban, jópár éve és nincs vele gond... (32G-s)
Vásároltam egy 512GB Kingston Canvas Select Plus 512GB microSDXC memóriakártyát az ALZA-tól.
Elkezdtem lassú formatálással formatálni ( már vagy 4 órája csinálja) Azt írja ki egyelőre hogy 461 GB-t lát a rendszer. Ez így rendben van? Hova tünt a többi?
Létezik valami program amivel a memóriakártyát le lehet tesztelni?
A Kingstonok tényleg rosszabb minőségek a Sandisk/Samsungoknál?
Muszáj neked mindenbe belekötnöd? Ráadásul úgy, hogy nem olvasod el rendesen, vagy nem tudod értelmezni a leírtakat.
Nem azt írtam, hogy a vélemények alapján vegye meg, hanem azt, hogy "ha már 3-4 hozzászóló hasonló problémákat jelzett, akkor érdemes elgondolkodni, hogy ezt akarod-e megvenni."
Én a véleményekre sosem adok, teljesen szar cuccok alatt lelkendeznek, mert megvette, értékelni sem tudja X szempontok alapján, csak örül, hogy a húsvéti locsolós pénzéből végre össze A Termék és kész, ki sem bontja de ír minden jót. Akinél meg fél év múlva zűrök vannak az sem mindig tér vissza értékelést írni. Aztán jönnek az olyanok, hogy adott szériás 6 terás Toshiba nálam elég hamar elment borért, cserélték, az sem ment túl sokat majd kereskedő mondja, hogy oltári nagyokat szopnak vele, százával hordják vissza, inkább ad bármit vagy a pénzt, vagy levásárlás. Merevlemezes csoportban meg istenítik és mikor ezt emlegettem, akkor lehülyéztek. No de kinek lesz igaza?
Jelöld be a méretet, esetedben a 32-1000 GB (esetleg egyebekkel is szűkíthetsz), aztán válaszd ki a rendezésnél, hogy olcsók (akkor is az összeset látod, csak ár szerint növekvő sorrendben)
Aztán, ha valamelyik érdekel, akkor kattints a róla szóló véleményekre. Persze vedd figyelembe, hogy mindig van 1-2 károgó, vagy hozzá nem értő, de ha már 3-4 hozzászóló hasonló problémákat jelzett, akkor éedemes elgondolkodni, hogy ezt akarod-e megvenni.
Mindenki más márkát szid vagy másra esküszik, szóval mittomén. Én tele vagyok SanDisk cuccokkal, máshol meg is köpködnek érte, szóval aminek szép a színe és forint/gigabyte árban occsó. Csak mentés legyen róla és kész.
Az kiraly, akkor beruhazok ra. Jo lesz egyben 1TB hely.
Van vmi olyan javaslat, h milyen markat erdemes? Mondjuk olyan megbizhato mint sandisc (micro sd kartyaim is vannak(koztuk 120gbos is), meg penek. Lehet persze h ext. ssd-bol is van sandisc, vagy kingston esetleg? az is remek marka
Regen en nagyon sok mp3at szedtem youtuberol, hasonlo volt mint amit irsz, a linknel a Y ele kellett irni ,h "conv" (idezojel nelkul) ,enterre bejott egy oldal ,ahol lehetett mp3-t szedni, de asszem vidit is mp4be.
Ez mar regota megszunt, lehet majd kiprobalom ezt az altalad javasolt metodust. Ezzel a modszerrel sem kell ilyen kiegeszito cucc a bongeszohoz?
MAS
Kineztem egy Seagate 1TB-os kulso merevlemezt. Mivel ilyet meg nem hasznaltam(marmint kulso ssd-t/Hdd-t in general) egy egyszeru kerdesem lenne.
USB-n csatlakoztatva egyszeruen felismeri a win 10 azonnal es mindenfele beallitas es egyen installgatas nelkul megjelenik nekem total commanderben az 1TB es masolhatok is ra??
Nem, több korlátja van, óránként csak két-három letöltés lehet (ez nekem nem gond az átlagos havi egy letöltéssel.;)
A problémásabb az, amikor egy órás videot akartam letölteni, akkor negyed óra után le kellett állítanom, mert addig nem végzett az előkészítéssel, nem jelent meg a letöltési ablak, pedig a legkisebbek választottam ki.
Olyan "program" kellene, ahol a szobának (nyílászárókkal és közlekedőutakkal csökkentve) a kábelezését lehet megtervezni, a csatlakozók helye determinál néhány bútort, és utána lehet a többi mindennek helyet találni.
Annyi korlátja van, hogyha ki akarod használni az összes lehetőséget (HD minőségű letöltés), stb. akkor váltani kell a prémium szolgáltatásra - ami már fizetős.
(Dehát a mai világban mindenütt ez van - ingyen kapsz egy alapot, ha több kell akkor fizess...)
3D-ben is mutat, a tárgyak magasság szerint is beállíthatók, centiméteres pontosságú (bár szerintem mm is mehet). Nagyon jól kezelhető, és a "könyvtára" tele van a legkülönbözőbb (természetesen átméretezhető) berendezési tárgyakkal.
Más kérdés, milyen programot ajánlotok, amivel meg lehet rajzolni egy szoba átrendezését legalább tíz centis pontossággal?
Hiába tologatjuk a bútorokat, mindig valahogy nem jó, és utólag főleg a kábelek vannak útban.
Jobb lenne csak elméletileg tologatni őket, és a végén annak alapján egyszer megszenvedni a pakolgatással.
Nem rajzoló kellene, hanem papirkivágóhoz hasonló, hogy a bútorok sablonként ki vannak vágva és lehet tologatni az alaprajzon, csak figyelni kell az ajtó-ablak-közlekedési utak érinthetetlenségére is.
Minek ezzel a vacakkal ennyit szenvedni? Nagyon egyszerűen meg lehet oldani...
Elindítod, majd megállítod a videót amit le akarsz tölteni-
A linkből (ami a filmedre mutat) a „youtube” szóból kitörlöd ezt a három betűt „ube” - se többet, se kevesebbet! Ezután nyomsz egy „Enter”-t. Átkerülsz egy másik oldalra, itt már azt csinálsz amit akarsz - akár a teljes filmet, akár csak a hangot letöltheted.
Engedi másolni. És trükk sem kell, általában tudom minek látok neki, gyári vasnak cikkszáma van, összerakottnál ott az alaplap típusa. Intel chipset egy pakk, Nvidia vgat is tán felismerem ha már nekilátok, nagy trükkök nem sokszor vannak.
A linkre kattintva közölte, hogy nálam már fent van, de amikor a video linkjére kattintottam, jött egy ablak, hogy valami companies app kell neki, mondtam, tegye fel, majd tette a dolgát a végén a hibaüzenettel.
Egy órája jöttem meg, láttam, mit írtál, töröltem a fent lévőt és a te amerikai linkedre kattintva telepítettem, az tényleg nem kért appot, de a végeredmény ugyan az lett.
Csináltam sok képet, de csak a három lelégnyegesebbet rakom be (elnézést mindenkitől, nem akartam senkit reklámozni, csak nem tudom kifeketíteni a fotót) - a végén ugyan az a hibaüzenet, mint korábban.
Az első képnél értelemszerűen kipipáltam, hogy privátban is fusson.
Neikiállsz, és egyesével végignézed az eszközkezelőben a hw kódokat, közben kiírod papírra, mert másolni nem engedi - vagy inkább ráeresztesz egy progit, ami kiteszi listába, majd egy kis trükkel weben megkeresteted vele?
Semmilyen appot nem kér, de amúgy melyik? Biztos ami tuti tegnap mielőtt linkeltem kipróbáltam, teljesen jól működik. Gondolom nem is ezzel a beépülő modullal csináltad, vagy ki tudja mit míg meg nem mutatod.
Windows 10 nem minden eszközhöz találta meg a legfrissebb vezérlőt.
A win sose találja meg azokat, külön driverkezesőt kell használni, csak azok meg reklámokat és egyebeket akarnak telepíteni, figyelni kell velük. Marad a driver vadászat a kódok alapján. :-((
Sajnos ez se működik, először külön appot kért, de az sok kamu letöltést ajánlott, egyedül egy 320-as 320-as webm volt választható, de a letöltés végén hibaüzenet volt és sehova se töltött le semmit. :-(