Ennyiért nem szép csili vili dobozos akkupakk van, hanem a kék téglatest cellák, összekötve, hozzá bms stb. De nekem nem kell a gyári sokszoros pénzért, lesz a garázsból leválasztva egy "akku szoba. ".
Amit eddig összeraktam pár 48V-os pakkot, meg 12V-ost is ilyen cellákból, az mind jól működik, nem melegszik, és volt már hogy 15%-ra merítettem és ment még, tehát valószínű ki lehet venni a teljes kapacitást ha szükséges.
Ajánlott. Magyarország elvileg éppen lép benne előre.
Persze nem is mi lennénk, ha útépítésre nem egy műkörmös meg egy masszőr lenne a másik 2 felkért (talán túlzás), meg nem a kiválasztott írná meg a másik 2 ajánlatát is, amit némi alamizsnáért beadnak, hogy meglegyen a 3 (ez viszont konkrét ügy, folyamatosan egy 10e fős kisvárosban).
10kwh akku nem ér semmit. Nem értem miért jelentkeznek ilyen sokan erre a haszontalan támogatásra. Szart se lehet vele spórolni éves szinten, de azért 1,5-2M-t bele kell tenni.
50-60kwh alatt kár is foglalkozni vele. Én majd az új helyen 150kwh-al indítok, és remélem csak pár nap esetleg 10-20nap lesz amikor kell a hálózatból áram. 50kwp napelem kell legalább.
Remélem 60$ körül kapok addigra egy cellát ha kínából jön, kb 10ezer$ 3,5M-ból kijön a 150kwh. Most invertert nézek hozzá ami nem táplál vissza, de átengedi a hálózatot. Szerintem ezek az asszimetrikus hibryd inverterek tudják ezt, a lényeg hogy ne tápláljon vissza, csak vész esetén tudja átengedni magán a hálózatot.
Amúgy ezek az LFP akkuk teljesen biztonságosak, ha átszúrod egy szöggel akkor se gyullad ki, csak elfüstöl.
"A pályázati rendszeren kívül >> direktben annyitól kérsz be előzetes ajánlatot ahánytól csak akarsz. Aztán akié megtetszik attól kéred, hogy a rendszeren belül IS tegyen ajánlatot >> hivatalosan is."
Mi lesz akkor, ha eltérés mutatkozik a két ajánlat között? Mondjuk fele?
A kWh szaldó >> az adott "Fogyasztási hely"-en létező HMKE elszámolási tulajdonsága. HA elköltözöl AKKOR az egy MÁSIK "Fogyasztási hely" lesz nyilvánvalóan...
Szóval, Költözéskor NEM megy veled az új címre a kWh szaldód. Hanem, ott marad a régi címen. (ha- és ameddig a HMKE létezik a régi címen tovább)
----
Viszont, HA éppenséggel az új címen is van egy kWh szaldósan üzemelő HMKE. Akkor beleülsz az ott létező HMKE kWh szaldójába :-)
************ Röviden,
Tulajdonos váltáskor csak átírják a szerződő fél nevét és kész. Ahogy a villany/víz/gáz mérő esetén is ez történik... *************
Három a listából kiválasztott vállalkozótól lehet ajánlatot kérni a PÁLYÁZATI rendszeren BELÜL. Azért, hogy a sok vakegér pályázó NE a PÁLYÁZATI rendszert terhelje az akár 10-20-50 ajánlat kéréssel is. Mivel KÖTELEZŐ ajánlatot adni a rendszeren belülről kérve.
DE!!! A pályázati rendszeren kívül >> direktben annyitól kérsz be előzetes ajánlatot ahánytól csak akarsz. Aztán akié megtetszik attól kéred, hogy a rendszeren belül IS tegyen ajánlatot >> hivatalosan is.
Igen ez intő példa lehet a mostani pályázóknak is, már vagy húszezren pályáztak. Közben pedig a Napelem szövetség 12 pontos követelést nyújtott be. mert eddig egyetlen forintot sem fizettek ki a 2021-es pályázatok után. Ráadásul, mint kiderült, 3 kiválasztott céggel lehet csak szerződni a telepítésre. Tehát már a napelem piacon is ott vannak a csókosok! Megint csőbehúznak egy rakás embert!