Nos, a 62-es esetében nem tudni mi van. Áruforgalmi szempontból a Vajszló - Sellye - Drávadok fontos, mert itt 21 tonna a tengelyterhelés, így a könyékbeliek ott rakodnak. Többnyire fát és gabonát.
Ha jól tudom, "csak teherforgalom" lenne az elképzelés.
A Harkány - Vajszló és a Drávafok - Középrigóc szakaszoknak meg annyi...
A szegedi gyorsok menetideje 2 óra 40 perc körül mozog.
És akkor a Szeged - Békéscsaba mit szóljon? Ha a T. utas nem akar IP-vel menni, akkor a 97 km-t tegye meg személyvonattal (MD szerelvények) 2 óra alatt.
Bocs, kisse bonyolultan irtam.
Egy szerelveny utjat irtam le.
Szoval:
Tokaj IC szerlevenyet es a 698-as gyorsot osszerakjak, es az megy Munchenbe a Bartokkal. Ez a pentek es vasarnap ez a magyar "het utolso munkanapja" es "het elso munkanapjat megelozo nap", ekkor a Tokaj IC hoszabb, hogy ekkor mivel megy a 698 nem tudom. A 697 pedig az elozo napi Munchenbol Debrecenbe meno Bartok teljes szerelvenye.Igy viszik vissza a kocsikat Pestre. Szoval ha kiszamolod, akkor ha minden napra vonatot akarsz kiallitani, akkor 3 szerelveny kell.
Ez az egesz buli azert kell, mert a Bartokra nemzetkozi forgalmu Z1 vagy Z2 kocsikat kell kiallitani, ilyenek meg csak a Keletibe vannak allomasitva. Szoval a kocsikat valahogy ki kell allitani a Keletibol, igy oldjak meg. Az nem lehet, hogy csak ugy ingazzon egy szerelveny Munchen-Debrecen kozott, mert az esetleges meghibasodott kocsikat ki kell cserelni. es ugye debrecenben nincs tartalek, masreszt az etkezot asszem minden fordulonal cserelik.
Az azert nem jo, ha Debrecenbe is allomasitanak Z-s kocsikat, mert azokhoz tartalek is kene, es igy osszessegeben tobb kocsi lenne talonban, amik csak tartalekkent allanak.Rendes szemelykocsibol ez talan kijonne, de etkezobol nincs annyi tartalek, hogy eleg legyen.
Gondold el:
van 6 spanyol etkezo, es 10 DWA etkezo.
Ebbol naponta ki kell allitani:
2 db. Bartok
2+2+2 Comenius+Hungaria+Csardas
2db Dacia express Becs fele > Ezek meg elmennek Innsbruckba!
1db. Donau-Spree Kourier
1db: Orient
1db Lehar
(remelem jol szedrtem ossze)
Igy van harom tartalek, ha Debrecenbe mennenek, oda harmat kell allomasitani, igy ket tartalek maradna a Keletiben. Es kozben mennek a kocsik fovizsgara, stb. Szoval ez mer igy is necces.
John Howard,
a filmen mintha egy 324-es lett volna.
névtelen,
ZöPö emlekszik jol, nem a vasutas bacsi. Joval lentebb mar volt 301,001-rol szo.
Matuska aldozata Bardos Imre listajabol [ha valaki nem olvasta volna]:
1931.09.13. Biatorbágy : 301,001
0,08-kor az őrült Matuska Szilveszter felrobbantotta a biatorbágyi völgyhídon haladó 10 sz. bécsi gyorsot. A mozdony és öt kocsi a 26 m-es mélységbe zuhant. 22-en haltak meg, köztük Morvay Alajos főmozdonyvezető és Nemes Miklós fűtő.
A 301,001 psz. mozdonyt később újjáépítették és emléktáblát helyeztek el rajta.
Lattam is egy kepet valamelyikotoknel, csak nem tudom hol van.
Szegény mozdony. De még ez is jobb, mint a lángvágó...
Más:
Megkaptam a Mozdonyvezetők Lapját, úgy tűnik a MOSZ erősen tiltakozik a vonalmegszűntetések ellen, sőt, Torgyánnak is küldtek egy levelet, miszerint amit terveznek, az nem más, mint tudatos vidékvisszafejlesztés.
Az egyik pályán 4 részeg trappog, a másikon meg 1 pályamunkás ténfereg. Jön a vonat. Mit csináljon a sokat látott váltóőr? Hagyja, hogy a vonat elüsse a 4 részeget, vagy átváltsa és akkor azt az egy mukit csapja el?
1. Nem szép dolog csak úgy feleslegesen állítgatni azt a váltót, egy tapasztalt vasutas ezt nagyon is tudja.
2. Mindenkinek tudnia kéne már gyerekkora óta, meg ki is van írva, hogy a sineken járkálni tilos!
3. Egyáltalán mi a gond?! Mindenkinek joga van életében legalább egyszer eljátszani Karenina Anna szerepét. Igaz, hogy ezzel a jogával csak egyszer élhet...
4. Aztán gondoljunk csak bele, megy a vonat, megy a vonat Kanizsára, aztán hirtelen csak úgy elkanyarodik... milyen dühösek lesznek az utasok! Ezek a marhák meg úgyis meghalnak egyszer, most meg legalább vidáman....."
Friss:
Az IC702 a Kiskunfelegyhaza utani elso soromponal
egy Zsukot froccsentett szet. A helyszineles
jelenleg folyik, a varhato keses kb 70 perc. A
mozdony is serult, segelygep megy.
Ezer hála! Hétvégén direkt ezért be akartam jönni a melóhelyemre, hogy összerakjam a html-t (még soha nem csináltam ilyet), köszönöm hogy megcsináltad! Hamarosan írok mindegyik képről magyarázatot.
Gábor: A dizelek1-2 képek valóban Kecskeméten készültek 1991-ben.
A normál kerék abroncsos. Igy sokkal olcsóbb a javítás és a gyártás. Meg más anyagminőséget kíván egy tengely, egy kerékagy és egy futófelület. Az ICE1 is az volt. (Amivel a baleset történnt) Az újabbak már nem abroncsosak. Pontosan a baleset miatt a régieket is átvizsgálják, és szükség esetén cserélik a kerekeket.
Szép jó reggelt mindenkinek!
Kikukucskáltam az ablakon, és a következőket láttam a szegedi rendezőn: egy zetor tolatgatott (félreértés ne essék, nem M31, hanem egy traktor!!!), aztán kijött a fűtőházból M44 503, és most épp egy nagy kék színű darut tolatgat. Távcsővel megnéztem a daru számát: MÁV MD605. Mit keres ez itt?
Divi, Nogo: klasszak az új képek. Jól láttam ugye, hogy Nogo dizelek.jpg képei Kecskeméten készültek?
IP-t karacsony elott megszuntetni tenyleg erdekes, hiszen alapvetoen hosszutavu tazasokat szolgalo jaratokrol van szo, es karacsonykor ezek aranya no meg, a rovidtavuke meg erosen csokken. Bar amennyi munkaszuneti nap most karacsonykor lesz... ;(
Bizzunk benne, hogy a felszabadulo IP-k pl. a 135-osre kerulnek erositesnek. Egyebkent sosem ertettem, hogy minek Csengerre IP, szerintem halva szuletett volt az otlet. A nagyvaradi jo lehetett volna, csak nem ebben az elkepesztoen idetlen fekvesben.
Lehet, hogy nem figyeltem elegge, de valami nem stimmel. A Debrecenbe lement Bartok EC szerelvenyevel mi lesz?
Csak mert azon akadtam fonn, hogy 2 IC megy Bp-Miskolc-Debrecen utiranyon, es csak egy jon vissza, az is eleg lehetetlen fekvesben, de ha meg ennek az egynek is a fele gyorsvonattal megy le, akkor mar nagyon nem all ossze a kep (3:1).
Ugy latom, hogy a Tokaj IC teljes szakaszan ellenpar nelkuli, Miskolc-Bp kozott is 1-gyel kevesebb az IC, mint elleniranyban, tehat kivulrol nezve az lenne a leglogikusabb, ha a Tokaj IC maszna vissza valamerre masfele, a Bartok meg csak ingazzon Munchenbe. De hat az enek gombolyu, az elet meg nem ilyen egyszeru.
Egyszoval fejtsd ki legyszives kicsit reszletesebben! Kulon erdekelne, hogy ez a pentek es vasarnap-dolog ez naptari napra ertendo, vagy pedig magyarorszagi munkarend szerinti het utolso munkanapja es het elso mnapjat megelozo nap?
Ez a 697-es kocsifordulo egy picit bonyolultabb... Kozben jarnak a kocsik Munchenben.
Szoval:
A Bartok EC szerelvenye ket reszletben megy le Debrecenbe:
(pentek es vasarnap kivetelevel) Egyik fele+etkezokocsi a Tokaj IC-vel, a masik fele a 698-as gyorssal. Penteken es vasarnap a Tokaj IC-vel megy le az egesz szerelveny. Masnap Bartok Munchenbe, harmadnap Munchenbol vissza, es negyednap a teljes szerelveny a 697-el Debrecenbol Keletibe, es delutan mar indulhat is vissza Debrecenbe.
Igy az egesz fordahoz 3 szerelveny kell.
Szoval a 697-en nem is IC, hanem Z1-es, vagy Z2-es nemzetkozi kocsik vannak!
én fel tettem pár vegyes képet az elmúlt napokból. köztükk a teganp emlegetett ex BDt, most BDb kocsi
a forgovázas képen látszik, nagyon furcsák a kerekei! nem csak a futófelület fényes, hanem oldalt is körben egy csík, ilyet eddig csak vasútmodellek kerekeinél láttam, ahol a műanyag középső részre jött rá a fém abroncs...
Újra abroncsozták ezt a kocsit? a BKV Fehér úti műhelyében láttunk olyat, ahogy a villamos kerekek abroncsait szedik le, meg rakják vissza, nagyon brutális szerkezet...
a vasúti kerekek abroncsosak, vagy egy darabból áll az egész?
Én nem éltem még akkor, csak korabeli fényképeket láttam. Azokon eléggé gőzösnek néz ki az a mozdony. Még szerkocsija is volt. Felsővezetéknek viszont nyomát sem látom az 1931. szeptemberi fényképeken.