Mi a gondjuk? Sztárok? Nem. Szexik? Nagyon nem. Hívójelesek? Lehet hogy nem?
Kupecok? Bizonyosan...
Összetörni más gépét... Csak a csontja után. Micsoda emberek vannak, ez eddig csak futballhuligánokra volt jellemző.
Nyílvános helyen azt fotózol, amit akarsz, és egy börze az. Ha pl az Eiffel tornyot fotózod, akkor mindenkinek ki lehet takarodni a képből, aki nem akar benne lenni.
Ha a soproni HRT2008-ra gondolsz nincsen más publikus fotóim. Az oka az, hogy tavaly egy hívójeles amatőr telefonált, hogy vegyem le a képeket ahol Ő látható. Az idén egy másik hívójeles amatőr elég nyomatékosan szolt még a találkozó reggelén egy baráti 3 fős társasággal mikor beszélgettem, hogy "...meg ne lássam, hogy engem fényképezel.....mert összetöröm a gépedet..." A találkozón mind a kettő amatőr ott volt, ezek után oda kellett figyelnem nagyon, így már kevesebb kép készülhetett. Ezt követően még egy csomó képet törölnöm és válogatnom kellett.
Óhajod parancs! Dercsár Nándor.....HA8ZW Tel:76/493-059....délután 76/502-280....munkaidőben 30/534-5662..................... Egyébként elég lett volna a sapkából egy darabkát beküldeni! HI! De az hogy őszhajú,100%-os találat a házi keresőben. :-) Jó vásárlást!
Egy furcsa kérdésem lenne! A soproni HRT2008-on a szombati börzén a központi csarnok közepén volt egy ősz hajú szemüveges(?) amatőr aki kondenzátorokat, elektroncsöveket, tranzisztorokat és más alkatrészeket árult. Az Ő elérhetőségére lenne szükségem vagy egy olyan amatőrtárséra aki ismeri. Sajnos a hívójelét sem jegyeztem meg. Azért lenne rá szükségem mert néhány alkatrészből még szívesen vennék, ráadásul otthon derült ki hogy még volt más is amiből érdemes lett volna vásárolni.
Ha esetleg tudna valaki segíteni, küldhetne nekem egy e-mailt.
Aki nem volt tegnap a Soproni HRT2008-on és azoknak is akik voltak..... Képek a találkozóról a http://ha3tbl.freeweb.hu honlapomon ->klikk az "Albumok"-ra. 73! Laci HA3TBL
háááát, én voltam, Laci, de nem találom az oldaladon a HRT2008 gombot!?!?!?!?
Alighanem helyesen döntöttél. Ma telefonon beszéltem HA1SZ-vel, aki tegnap délután érkezett oda, és azt tapasztalta, hogy már az árusok is pakolnak... Persze ma már minden héten van valahol rádióamatőr találkozó... Más kérdés, hogy van olyan, ahol tizenketten találkoznak, a hírverés ellenére... Vajon a jövő hétvégén Debrecenben hányan lesznek? Mert mint tudjuk, most hétvégén elég kevesen voltak... :-)))
Jövő héten szerda-csütörtökön leszek Nyíregyházán, egy konferencián, de csütörtökön haza is kell jönnöm, nem maradhatok sajnos, a közelgő leltár miatt temérdek dolgom van.
Szomorúan tapasztaltam, hogy egyre kevesebb embert érdekel a rádiózás,és az elektronika. Nem sok olyan elvetemült van már mint mi.A forrasztópákát meg mégkevesebben fogják meg. Sajna ez van, ilyen lett a világ.Az alkotás örömét pedig kevesen ismerik, értékelik. Szóval gondold meg a vasárnapot, most 2008-ban már nem érdemes menni......
Nem gond, majd legközelebb.Én pedig a rádiót hagytam otthon, a cuccok pakolása miatt kiment a búrámból.Közben applikáltam rá egy ventit a DDS-nek.
Jóhir: Sopronban az 5BFN Lacinál vettem T4-1T RF trafót.Beszélgettem vele, amennyiben igény van rá segit ilyen alkatrészt rendelni a Minicircuits-től. Ha lesz időm bedobom a saját készitésű trafó helyett, kiváncsi vagyok a gyári trafó viselkedésére.
A zárban hagyott kulcssal szerencséd volt, te még rendes emberek lakta környéken élhetsz. :-)
Öreg Csóka, holnap már nem is érdemes odamenned szerintem... Ma is alig voltak, néhány éve még tolongott a jónép, ma meg csak ritkásan lézengtek. Kantin se volt, nem volt ebéd, büfé. Sok szerencsét!
Elvihetem, ha lesz a helyszinen PC , meg antenna,ki is lehet próbálni.
Üdv! Luki
No - már jócskán elhegytuk Győrt, amikor rájöttem, hogy otthon maradt a notebook. Meg a pénztárcám... Dehát én csak vendég voltam abban az autóban. Így aztán nem is jelentkeztem Nálad.
Mindennek a macskák az oka. Indulás előtt még megetettem őket. Ehhez viszont letettem a kezemből mindent. Ott is maradt. A lakásajtóban meg bennehagytam a kulcsot. Ott lógott, mikor hazaértem. Szerencsére nem vittek be semmit. :-)
Most éppen nem sok benzinem maradt, de van pesti kapcsolatom, hétfőn jön hozzám, és elviheti, csak érte kell menni valahová - legrosszabb esetben Angyalföldre, vagy valamelyik budapesti kórház laborjába. Azt gondolom, hogy a legegyszerűbb lenne postán .. persze ahogy gondolod. A emailom a nicknév kukac frímél pont hu
Aha! :-) És most beszámoló következik, az Alternatív Rádiósok Nemzetközi Eegyesületének első debreceni találkozójáról.
Nem túl korán keltem, kb 6:30-kor, és a szokásos teendők után néhány szendviccsel és néhány rádióval felszerelkezve elindultam Debrecenbe. Kicsit esőre állt az idő, de aztán kiderült, és csak jókora szél maradt belőle. Az autópálya száraz volt, és kellemesen gyér forgalmú. Debrecenben - mivel siettem - nem ugrottam be a vasútállomásra, hogy néhány vonattal érkezőt magammal vigyek, és immár rutinosan megtaláltam a hosszúpályi leágazást, aztán a Dorcast kempinget ... ponht ott van ahol tavaly, és vidáman prosperál. A bejáratnál bőven volt parkoláshoz hely. A recepcióstól megkérdeztem, hogy amatőrtalálkozhatok-e. Nem volt semmi akadálya, nagyon jól éreztem magamat, megettem a szendvicseimet is. Mindazok találkozhattak volna velem és a kis sárga autómmal, akiknek ez fontos, és ez igazán megérte nekem is 120km-re eljönni.
A recepciós megemlítette, hogy jól megy az üzlet és a következő hétvégén IS rendeznek ott találkozót (valami MRASZ ... vagy ilyesmi). Úgyhogy aki ezt a mai szép napot elszalasztotta, vagy éppenhogy nagyon kellemesnek találta, azok számára a következő szombaton ez megismételhető illetve pótolható - állítólag többszázan lesznek. (bár megjegyzem, azon lesz belépődíj, valamint rengeteg pénzébe kerülhet a látogatóknak!)
A visszaút több mint gyönyörű és napsütéses volt, miközben egy román középhullámú rádióállomás tánczenéit és híreit hallgattam. A következő hétvégén valószinűleg Sopronban rendezek alternatív találkozót.
Megköszönném! A típust még megpróbálom megnézni (nem tudtam, hogy többféle van, bár sejthettem volna) - ha nem találok, lefotózom. Egyébként orosz akkutöltő alkatrészei.
Jársz valamikor Pest felé? (Másik lehetőség: halvány esély van, hogy a jövő hét közepe táján megyek Kisvárda felé.)