az epiphone-birtokosok szoktak leginkább gibsont fikázni ;] holott ha megnézed, egy studio használtan nem sokkal kerül többe mint egy új epi les paul standard. és minőségileg pedig odaveri. nem?
Ilyen cuccokon nincs mit magyarázni vazze.
Én is vadászom egy legalább 100W os csöves fejre.
Engl, Mesa, vagy a Hughes @ Kettner Triamp, Duotone az esélyes. Persze ha ráakadok jó áron valami öreg vintage marshall vox vagy fender fejre akkor az lesz.
Épp a német ebay-t fürkészem, csak sajna nagyon kevés jó cucc van fent. Az amerikain annál több, de nem igen postáznak erősítőfejet európába a gecik.
Igazad van jó példa a Warp 7-es is. Nagyon jó a marketingje meg inden, de miért van az, hogy maga a Kettner is a Triampot meg a Duotone-t tartja az etalonjának a cég csúcsmodeljének? Azé bazze mert szétbünteti azt a tranyós olcsó cuccot ha mellérakod. Igaz, hogy sokkal többe kerül, de sokkal-sokkal jobban szól nincs mese. Ettől függetlenül persze megpróbálják úgy beállítani, hogy qrva jó meg van itt a fórumban valaki nem akarom mondani a nevét aki szerint a Warp7-es(neki az van) jobban szól mint a fullcsöves Seymour-Duncan erősítőm :-)))) Szerintem meg még egy-két jobban hozzáértő vájtfülü szerint nem is szabad összehasonlítani őket akkora a különbség...
Ami etalon erősítőkbe szerintem:
Mesa
Engl
+ a legendás erősítők: Vox Ac30, Marshall Super Lead stb...
persze kurva jók lehetnek a fent említett Hughes & Kettner csúcsmodellek is.
Nézd,én is azért vettem ilyen cuccokat,mert nekem tetszik a hangja,és nekem megért ennyit ez a rohadt krómacél lap az elején :)))) nem azér hogy most itt men?zzek hogy mesa-m van... van még vagy 5 recto az országban...
Persze,mindenki használja azt ami neki jólesik,meg amit tud,csak arra szoktam bepöccenni amikor "hát milyen gitárod van? Gibson! Hú,azt hallottam hogy itt-ott csinálják meg ilyen szar olyan szar min?ségben meg drága is. ááá én nem vennék.. és neked mi van?
Samick,és kib***** jól szól..."
Szeritnem már jó régen nem számít mit állít a gyártó saját PR-ja a saját termékeiről. Hitelüket vesztették a sok süket dumával. Amióta van internet, azóta vannak bármikor visszakereshető független vásárlói vélemények, meg van a vevőnek is saját véleménye, ízélése, esze, nem úgy mint az eladónak :).
Nekem habár nincs saját márkás cuccom, szeretem a jóminőségű dolgokat, és nem szólom le őket csak azért mert nekem nincs. Az sem zavar ha jobbak mint az enyém. Ha meg lenne márkás cuccom, akkor se gondolnám hogy mindenki hülye akinek nem olyanja van hanem mást használ. Nem így normális?
Arra leszek kiváncsi,mikor jutunk el arra szintre hogy az olcsóbb gitároknak az lesz a marketing szövege,hogy nem hogy úgy,hanem még jobban szólnak mint a HANGSZEREK... :) hehe
De speciel ha megnézek egy ilyen kóreai csodát,azt hogy mi van rátéve... nekem mindíg az jut eszembe hogy hát igen,ez nagyon szép,de mér néz ki rajta úgy az az "krómozott" híd úgy mintha m?anyagból lenne?:)
Jó persze,lehet azt mondani hogy nem engedheti meg mindenki magának ezeket a gitárokat...
Csak az a jó,hogy akinek nincs,az szokta a legjobban szidni a jó cuccokat :)
Speciel,én húrt meg penget?t megyek be egy hangszerboltba venni,mert talán arról nem kezdenek el magyarázni hülyeségeket :)
Hallottam már olyat,hangszerboltostól hogy a superultra Line6 cuccok simán leszólják az eredetieket,hát igen,azért melléraktam volna a Marshallomnak úgy meghallgatni...
Ezek már ott hülyeségek hogy azért egy ilyen cucc az egy 4x12"-n megszólal,van egy 100w vége,akkor neked szétküldi a házat 3-4 hanger?n,és ütögeti a gyomrodat... Mikor hallasz ilyet tranyós cuccnál?
Próbáltam én is azt a Warp 7-es Kettner cuccot,szép és jó,de hiányzik bel?le a hang aljassága (mély,üt?s,tiszta,agresszív) Lehet hogy a maga nemében jó meg páratlan,de bírom amikor a Dual Rectifierhez hasonlítgjaták,hogy ezzel megkapod 300 ezerb?l a másfél millás Mesa hangját... aha :)
Annyira nem etet?,nem szól szarul... igaz,én még nem próbáltam rendes végfokot hajtani vele,felvenni szoktam a gépemmel,de tisztának tiszta,torznak torz,úgyhogy végülis probléma nincs vele. Azt azért ne felejtsük el hogy ez nem egy midizhet? multiultrabrutál el?fok mint pl a Marshall JMP-1 vagy a Mesa Triaxis,úgyhogy lehet hogy nem ezekhez kéne hasonlítgatni,de szerintem egy xy torzító pedálnál sokkal jobban szól! (itt se a tubeman,mesa v-bottle,meg v-twin dolgokra gondoljunk,mer az kicsit más tészta,több tojásos) :))
Van egy haverom,aki jazz/blues gitáros,egyszer elkérte mert beszart az ADA el?foka,és még ? is azt mondta rá hogy jó,és hogy csalódott vele kapcsolatban,de nagyon pozitív irányban,pedig nem szar cuccok közé rakta,meg speciel a jó cuccok között meghallani ha vmi szar (Musicman gitár,Mesa 50/50 végfok,ART multi,Marshall 1922 ládák)
Nekem kiprobalt egy ilyet az ismerosom (nem biztos, hogy olyat, mint amilyet te keresel)
Azt mondta, hogy jo, de nem jon nyomaba egy marshallnak, vagy egyebb vintage csoves cuccnak.
Mas szempontbol nem mondott semmit.
Ezzel is teljesen egyetértek. Ezt az utat is végigjártam. Kezdtem a Digitech Rp-7 előfokcsöves multiketyerével, nem volt rossz, de nem lehet összehasonlítani egy teljesen analóg, csöves Hughes & Kettner tubemannal. Az erősítőm egy Seymour-Duncan 84-50 fullcsöves cucc úgy hogy elmndhatom, hogy CSŐ NÉLKÜL NEM MEGYEK SEHOVA :-))) és egyik sem szimulálja a hírhedt erősítőket matematikai képleteken meg programozólk által írt algopritmusokon keresztül...csak szól SZÉPEN :-)))
Nekem az eldoradoban kezdett el magyarazni a srac, hogy a zold szinu samic (valami mas neven) milyen allat, es a kezembe nyomta, hogy porobaljam ki (fel orat varazsolt az erositon, hogy szoljon).Mondom szep meg jo, csak nem ugy szol mint a gibson. Valahogy azt mar nem igazan akarta levenni...
Nem is ott vettem.
Az milyen durva már, hogy bementem körülnézni egy-két hangszerboltba(Coda, Tajti) és azzal kezdték az eladók, hogy nézzem meg milyen jó áron van Squierjük kóreából és hogy ugyanolyan jó mint a Fender New American Strat. Szóval már teljesen betanulta mindenki ezeket a marketingdumákat. Aztán a Codában mondtam a tulajnak, hogy ok, akko r hallgassuk meg egymás után uazon az erősítőn a Squier stratot meg utána a Fendert, hát vazze valamiért nem magyarázott tzovább nekem a két gitáér közti különbségről. Hozzáteszem egy 80e Ft-os tranyós Peavey-n hallgattuk és nem egy full csöves cuccon mint ami nekem vagy neked van...
Nem kamuzok óriási különbség volt, strató hang volt a squier is, de mikor bedugtuk a fendert hát vazze mintha felébredt volna a hang, plussz kétszer olyan dögösen szólt tudom hogy ez függhet a beállítástól meg a húroktól, de mindkettő zsírúj volt. Szóval erről ennyit. Annak idején Németországban a legtöbb időt hangszerboltokban tölttem a melón kívül és volt szerencsém elég sok ilyen összehasonlítást csinálni....
Mondjuk en a Jacksonokat nem ismerem, egyen jaccottam, de az bena volt.
Az erosito meg a masik fele. Egy csomoan veszik ezeket a digitalis, tranyos cuccokat, csak nem tudom, hogy minek?? Egy csoves hangzasnal nem nagyon van szebb szerintem.
Sokan vannak, akiknek nincs fenderjuk, meg Gibsonjuk meg STB.., le is szoljak oket, hogy az szar, de ha lenne ra lehetoseguk ok is ezeket vennek.
"Márkás hangszer mindíg érték" vagy mi a tököm... és árulják a 100 ezres Jacksont meg az Ibanezeiket :)
Na hát ez a vicc...
De speciel nekem az a véleményem hogy rohadtul megéri megvenni egy !!!igazi!!! gitárt...
Nekem volt japán Jacksonom,nem volt olyan szar,most USA van,de vicc hogy úgy néz ki mint a 70 ezres JS-20 messzir?l,meg a laikus le is szarja,max észreveszi hogy milyen furán csillog a nyakán a háromszög meg hogy a fején is a felirat... kár hogy 10 db JS-20 jön ki az árából,de nekem ezzel a gitárral mióta megvan,gondom sosem volt!
Gibsonról ugyan ezt tudom elmondani! Vicc hogy csomó embert?l (akinek persze nincs) hallom azt hogy hú,hát igen,ezek milyen szarok,mer lehet hogy nem is amerikában csinálták meg mittudomén,meg hogy ennyi pénzt nem érnek... a nagy lóbrankót nem,én koncerten ezzel a Jacksonnal olyan kapcsolatba kerülök hogy nyalom a nyakát :)))
Úgyhogy persze,a márkás hangszer mindíg érték,de az legyen pl egy USA Fender,Jackson,Gibson...
Más biztos mást gondol,én meg ezt...
És ezért van Mesa/Boogie-m és nem er?sít?szimulátoros ketyerém...
Magyar zenészek kezében is elég ritka a Craftman stúdióban meg biztos még ritkább, szóval van ott más is, gondolom a stúdiók felszereltsége sem amcsi szintű itthon.
En ugy voltam vele, hogy nem tokolodok tovabb az allandoan elhangolodo epiphonokkal, meg mindenfele felmegoldasokkal, hanem osszeszedem a lovet es veszek egy rendes Gibson-t. Ez azert egeszen mas feeling.
Tudom, hogy mindenkinek maga fele hajlik a keze, de ne akarja mar bemagyarazni nekem, hogy ezek a craftsman meg hasonlo gitarok olyan jok, hogy nem erdemes mast venni.
Mondjuk ettol szol olyan "jol" a legtobb magyar zenekar...
Hú vazze ezek aztán nevek:
Musicman
Prs
Fender
Gibson
stb...
nem tom szóval én mindig úgy voltam vele, hogy a név kötelez. Ezek nem csinálnak szart. Az igaz, hogy vannak jobban sikerült szériáik, rosszabbul sikerült példányaik, de a legrosszabb akkor is sokkal jobb, mint a sokat emlegetett no name cuccok. Nyilván, ha nekem sem lett volna ennyi lóvém rá én is kerestem volna valami olcsóbb megoldást, de akkor sem állítok ilyen baromságokat, hogy szarok, meg nem érik meg a pénzüket meg hogy vegyél inkább taiwanit...
Ja, az amcsik. Ha 5X annyit keresnél, és a hangszert fele annyiért vehetnéd meg mint mi itt, akkor nem vacilálnál hogy vegyél-e Gibsont-t vagy Fendert, netán PRS-t vagy Musicman-t mert féhavi munkanélküli segélyedből kijönne. Az egy dolog, hogy utána eseleg megélnél a zenélésből.
Na, jo de Jackie Chan-t is csak akkor ismerte meg a világ, amikor már nagy sztar volt hongkong-ban, szoval lehet, hogy a tokajima vagy mi a repa reklamembere mar eladott 50 millio lemezt kinaban:))
Clapton, Sambora??? Kik ezek???