off
"Micsoda kapitalizmus az,..." Hat MAGYAR:(((
Nemreg apro eszrevetelemre yol +kaptam a PennyMarketban: "Maga hulye, tobbet ide ne jojjon vasarolni!!!" Volt a legenyke vagy 18 eves, 40kg, en meg tudod hova irogatok meg... Mar csak a sulycsoportbeli 2,5x-es kulonbseg miatt se vagtam szajon, apukajanak kellett volna meg idoben azt a makarenkoit kiosztani.
on
Ha tényleg kizárólag olyanok csücsülnének ott, akiknek ez az egyetlen megélhetési forrása, akkor még csak nem is sajnálnám tőlük - többet érne nekem a valódi függetlenségük. Ezzel szemben ...
Sztrajhoz:
Mielott valaki velemeny nyilvanit, nagyon ajanlom olvassa el ezt:
Emelkedik a képviselők tiszteletdíja a jövőben En latok nemi osszefuggest, csak egy kis idezet:
"Mindössze tíz ellenszavazattal, 12 tartózkodás mellett, elsöprő többséggel szavazta meg a Tisztelt Ház az országgyűlési képviselők tiszteletdíjáról szóló, a költségvetési törvényhez benyújtott módosító indítványt."
Micsoda kapitalizmus az, ahol különbségvan fizető kuncsaft és fizető kuncsaft között ?
Ha valakinek van rá annyi pénze, hogy a különvonatot megrendelje, miért nem élnek az alkalommal, és szereznek bevételt ?
Persze nyilván nem tud már bárhova elmenni ez a vonat; de ahova egyébként is jár (tehát a műszaki feltételek megvannak), oda miért ne ?
LG: "Azért azt meg kell hagyni, hogy az utóbbi egy hétben igen sokat vesztett a korábbi hetek dinamizmusából"
Talán nem is baj, én már nem bírtam követni.
Pitecus: "nosztalgia járat Nyugati-Szob között jár MÁJUSTÓL-SZEPTEMBERIG. Én akkor milyen szerelvényt látok hébe-hóba a ceglédi vonalon (424-es gőzös+ 4-5 szem. száll. kocsi)? "
Hogy is mondjam. A közember nosztalgiavonata a Dunakanyarba jár, és tényleg a közölt időpontban. Oda külön díjszabásért ugyan, de bárki kap jegyet a Nosztalgia kft-nél.
Amit te láttál, az különmenet Helvéciára vagy Lajosmizsére. Mindkét helyen van egy-egy exkluzív mulató-csárda féleség, mely vendégeit gőzös vonattal fuvarozza ilyen igény esetén. Ezt meg kell viszont fizetni, de rendesen. Nem tudom, e vonatot rendelhetik-e magánszemélyek vagy csak az említett vendéglátóhelyek. Amit írtál az alapján a második látszik valószínűbbnek.
Ennél mélyebbre? Túlnyomásos ruhát felvenni, a lecegőt biztosító palackba Nitrogén helyett hidrogént, az nagy nyomáson sem oldódik a vérben...
Egyébként megjegyzem: Az idén januári vasztassztrájknak nagy szerepe van az idei (állítólag) 5%-os utasforgalom-csökkenésben. Nagyon kevés tanuló havijegyet váltanak... Jól kib@sztak a néppel Gaskóék, amikor ezt a "Holvan, hol nincs" vonat-közlekedést megjátszották. Az utas gondolt egyet: Igen? Akkor megyek busszal! És az utas bussza lment. A MÁV szívott. Közvetve: a vasutasok egy része szivatni akart, s most ő szívott.
Rá kellene már jönni: az utas tesz szivességet, ha vonattal utazik, nem a vasutas, hogy elszállítja.
Mászrész ész kell hozzá, hogy pont a karácsonyi csúcsforgalom előtt-közben sztárjkoljanak, Így okozzák a legnagyobb kárt az embereknek. (nem csak a MÁV-nak)
Az meg a szakszervezeti vezetők impotenciáját jelzi, hogy minden vitás kérdés sztrájkkal akarnak elintézni. Tudtommal a "sztrájk a munkások legfontosabb fegyvere a munkáltatóval szemben, melyet csak különösen indokolt, végső esetben lehet bevetni". Nálunk ez az első lépés.
Én 3 napig sportoltam, amíg az SMS-t (egy központi rendszeradminisztrációs progi, bejelentkezéskor szellemkezek installálgatnak a PC-den, ha a központban azt valaki elrendeli) úgy ellehetetlenítettem, hogy azóta nem tud a gépemhez nyúlni (pl. Y2K ürügyén az angol NT-met le ne cserélje félig németre, félig működésképtelenre). Ahogy a kollégákat a szobában nézem, megérte a befektetett munkát ...
Bocsika!
Nem olvastam végig az egész topocot, de nálunk is Y2k-sították a gápeket, ennek eredménye az, hogy egy Digatal Vwnturis FE 5100-ás gépet azóta 3* kellett FormatC:-vel kezelni, és folyamatosan rossz. Most pl. azt játsza, hogy az excel csatolások frissítésénél kiakad. A folyamatfelügyelőben pedig látszik, hogy önmagával foglalkozik a gép...
gyorsan felraktam a tar-ra, a tcs\dec14\muki.jpg cimen van. (nem linkesitem, ne legyen baj belole) gyorsan szedje le mindenki, mert torolni kell! (szerzoi jogok!)
off:
Tenyleg vizsgaltak a billentyuzetet, tudnak ezek az INIsek, Matav rulz :-)
on
Benne vagyunk a METRO ujsagban :-) Irtak gy cikket a Mukikrol, fenykeppel, es melle tettek 3 hozzaszolast, innen a forumbol kiollozva! Akit erdekel a cikk, szoljon, scannelem.
Off
Lefelejtettek a lakasugyelet listarol, utana eszbekaptak, en meg mondtam, hogy szori , mar szerveztem, szoval 5 ev utan hagy elvezzen mas! Van matrica a gepemen hogy y2k compatibilis, de ettol fuggetlenul mar iden le tud fagyni!
end off
B
Nálunk még a billentyűzetet is tesztelték, Y2K kompatíbilis -e... (Szilvesztert megúsztam, lakásügyelettel :-) )
vajon a 2xxx-es Szilik is kétezer-állóak? :-) Nehogy véletlenül leálljon a közlekedés :-)
Azert az furcsa, hogy most mintha eltunt volna az a fenenagy
ellentet a szakszervezetek kozott. Gasko papat sem hallani, vagy csak lehet, hogy egyszeruen csak hanyagoljak.
Valoszinunek tartom, hogy megint a szakszervezeti vezetok
bisznisze lenne az egesz sztrajk, rohadtul nem erdekli egyiket sem, a melos boritekja. A fejuk meg benn a homokban, nem volt se sztrajk, se arviz, se jugo valsag, se mifene.
Az egesz arra emlekeztetet, mint az Erik a vikingben:
"Nem sullyedunk, nem sullyedunk,brugybulugy......."