Na ez olyan, mint a mikor nagy furufuttyel beharangoztak, hogy lehet, majd bankkartyavalk is fizetni. Amikor eloszor
megprobaltam az Andrassy uton igy fizetni, mindjart kiderult, hogy csak nemzetkozi jegyet, valami hulye konyvelesi indok miatt. azonban errol persze kussoltak a kozlemenyukben.
Nem vagyok 1 nagy szagerto, de szvsz 30 evvel a Holdra szallas, mitobb _visszateres_ utan feltettem, hogy ilyesminek _technikai_ akadalya meg Mo-n se lehet. Sot MAV kulon telefonvonallal meg akar ossze is kapcsolhatok terminalok.
Menetjegy:
Nagyforgalmu allomasokon azer el tudnek kepzelni egy eppen olyan automatat mint a penzkiado. Ma mar nagyon sok embernek van kartyaja, igy a visszaadas se gond es a legtobben azert tudjak hany km-es jegyre van szukseg. Tovabbmegyek: a pin kod miatt ugyis azonositott a vasarlo, meddig tartana a kiadott jegyre a szukseges adatokat ranyomtatni. Alom?
Ali:
"Fuzetjeggyel, mert az jon ki a legolcsobban."
Mennyi a kedvezményed?
Kalmi:
"Van aki nem tudja pontosan mikor utazik vissza"
Igen ,van ilyen is. úgy gondolom, hogyha az összesből levonod a nem bizonytalankodókat, akkor máris negyedére rövidül a sor.
Armand:
"Na de ne utazzon a nep IC-vel es ne fizessen potdijat hadd csokkenjen a bevetel."
Ezt én fordítva ismerem. Ezért szüntetik meg a gyorsokat!
"Postavonat: Miert van az, hogy Miskolc, Debrecen fele csak lefele van postavonat, Pest fele nincs? (Vagy miert nincs benne a menetrendben?"
Van postavonat, csak gondolom nincs rajta szemelyszállítás. A szolgálati menetrendben így biztos benne van.
Imre:
"Az általad látott ÖBB villanygépből akar venni a vasút tudtommal egyelőre 10 darabot. Teljesítménye egyes hírek szerint 7000 mások szerint 8300 kW. Engedélyezett sebessége 230 km/h."
Hűha! És minek nekünk ilyen nagy mozdony? És mennyibe fog ez kerülni...?
of
division by zero,
koszi infot, csak azert aggodtam picit el ne vesszen, azert idonkent 1 kis tajekoztatas jolesik:)
Gabor,
hatha meg tudnad, h. most meg regi felallasnak dogoz, uj tulaj kepviseloje/i/ jan vegen varhato, 10 korso ser arra, h. kezd majd mindent elolrol:(
on
V44-r[l ismerek néhány képet, sajnos csak künyvekben. Megpróbálom majd előbányászni valamelyiket, ha sikerrel járok, beszkennelem és küldöm.
V45-ről én is csak az általad említett képet ismerem.
V44-es már volt, a háború alatt mind a másfél darab elpusztult. V45-ös is létezett egy ideig (talán V43 1051?, átépített UFB forgóvázakkal) de visszaépítették.
V47-V48-as szerintem sosem volt, de a vasútnál ne keress logikát.
Az eredeti tervekkel ellentétben holnap nem dolgozom, ezért most kérdezem: vasárnap (19-én) ki jön kisvnatozni Kiskunmajsa-Kecskemét között?
Ha jól emlékszem, eddig Armand jelzett.
Erről talán a MÁV-ot kérdezd meg. Gondolom a jól kiépített, nagy sebeségű vonalhálozatunkon közlekedő, hatalmas mennyíségű teher- és személyvonat továbbítására.