Keresés

Részletes keresés

Jack Lucas Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9857
Áh, nem amerikai. Még csak nem is multi. Illetve ma már az, akkor nem. Vagy tudomisén, mi számít annak. Mindenesetre a Hewitt pályázaton meglehetősen előkelő helyen szerepelt...
Előzmény: Bogie (9851)
Bogie Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9856

Nyman, elbeszéltünk egymás mellett. Egyébként nekem szimpatikus és korrekt szolgáltatásnak tűnik, hogy az időközben elhalt címekért befizetett összeget visszakaptad.

Amire én gondoltam eredetileg, hogy a sima levelet, nem minden esetben tudnád elküldeni, még ha akarnád akkor sem, mert anonym hirdetések esetén egy robot továbbítgatja a pályázatokat és más elérhetőséget nem adnak meg.

Előzmény: nyman (9852)
BZoltan Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9855
Tulajdonképpen mi az ami annyira fájt abban a szerződésben? Ahogy írod, nekem úgy tünik, hogy semmi extra nem volt benne.
Előzmény: Jack Lucas (9847)
Cyberware Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9854
Na igen, mondjuk a gyakorlatban gyakran ki van szolgáltatva az ember... Hasonló példa a munkaadók diszkriminációja a felvételnél, az ellen sem lehet nagyon mit tenni. Vagyis elvileg lehetne, csak nem érdemes...
Előzmény: BZoltan (9850)
Bogie Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9853

"Drága barátom....tárgyi tévedésben te leledzel amikor azt hiszed, hogy bármilyen cég költségtervezését a személyzeti osztály csinálja. "

Nem is mondtam egy szóval sem beszéltem a költségtervezésről. A kompenzációs rendszer kidolgozásáról volt szó eredetileg.

"én viszont ha jobban megfigyelted konkrétumokkal és tényekkel meg érvekkel támasztottam alá azt, amit állítottam. "

Neked talán annak tűntek...

Előzmény: BZoltan (9848)
nyman Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9852

"Talán felhívnád magadra a figyelmet, ha nem mondjuk egy Client112 típusú emilcím van megadva, ami automatikusan tovább küldi a megrendelő mailboxába a pályázatokat."

A robot a sajat mail cimet illeszti be. Innen tudom, mennyi mailcim volt hibas, mert ezeket ossze kellet gyujteni es forwardolni egy admin cimre, ahol megneztek es visszaraktak a visszajarot. Alitolag ide veletlenul nem lehet bekerulni, hanem hres cegek regisztraljak be magukat. Persze a franc se tudja.

Előzmény: Bogie (9816)
Bogie Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9851

Talán egy amerikai munkaszerződésben van ennyi pont...

Inkább a kölcsönös bizalom kellene, hogy domináljon. Természetesen, tudom, hogy minél kiszolgáltatottabbnak érzi magát az ember, annál inkább szeretné magát valamilyen szinten bebiztosítani. Ha nem jön létre a kölcsönös bizalom a két fél között, akkor a leghelyesebb, ha nem kötik meg a szerződést. Kibicnek ugye semmi se drága. Osztom itt az eszet, amikor 3 gyerekkel azért a prioritások és a lehetőségek is mások, máshogy mérlegel az ember, mintha csak magáról lenne szó.

Előzmény: Jack Lucas (9847)
BZoltan Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9850
"Ha olyan bizalmas információ van rajta, ami nem érint téged, akkor azt kihúzzák, törlik stb"

gondolod te :) a gyakorlatban pedig az van, hogy ha valamihez nincs jogosultágod akkor jó esetben kapsz egy kedves mosolyt és a gizike a kisujját sem fogja megmoccantani, hogy segítsen rajtad.

z
Előzmény: Cyberware (9845)
nyman Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9849

"Viszont sokkal drágább, az ajánlott 195 HUF, tehát hacsak lehet, rákérdezek, hogy küldhetem-e mailben."

Igen, ketsegtelen, hogy vannak koltsegei. Ha meg hozzaveszel egy jobb minosegu papirt akkor 20-30 Ft pluszban laponkent. Egy kampanyt en se csinalnek igy vegig :o)

"ez a próba-szerencse nem hülyeség, nekem volt olyan csoptársam, aki egy hét alatt 50 helyre küldte be (proaktívan) a sablon önéletrajzát "

Mar irtal regebben. Most mar elmentem a hozzaszolasom, ugyhogy elnezest aki szorol szora ugyanazt ovassa. 94-ben fel evvel a diplomaosztogatas elott felultottem egy videki megyeszekhely sarga lapjait es kineztem mintegy tucatnyi ceget, akiknek kuldtem egy levelet, <i>hogy hello, itt egy palyakezdo kiskocsog, aggyatok munkat</i>. Majd bekopogtattam hozzajuk. Tobb helyen megkoszontek a dogot, de sajnaltak, hogy lehetoseget nem tudnak adni. Vegul mire vegigkilincseltem a cegeket harom lehetoseg kozul valaszthattam. Ez egy cirka 65000-res varosban. Budapesten ennek valszeg sokkal tobb a lehetoseg de termeszetesen az eszkimo is.

Előzmény: Cyberware (9815)
BZoltan Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9848
"Asszem befejezem a meddő vitát veled, mert tárgyi tévedésen nincs értelme vitázni."

Drága barátom....tárgyi tévedésben te leledzel amikor azt hiszed, hogy bármilyen cég költségtervezését a személyzeti osztály csinálja.

Megnyugtatlak, hogy az én fizetésemet nem az HR-on találták ki, edig még soha...de persze ha te azt akarod hinni, hogy a Földet is a személyzeti osztály forgatja akor higgyed... vallási meggyőződéssel nehéz vitatkozni :)
A vitának pedig azért nincs értelme, mert te dogmatikusan ismételgeted, hogy denincsigazaddenincsigazaddenincsigazad.... én viszont ha jobban megfigyelted konkrétumokkal és tényekkel meg érvekkel támasztottam alá azt, amit állítottam.

z
Előzmény: Bogie (9846)
Jack Lucas Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9847

"Nos, ez lehet, de a ceg sem a munkavallaloert van."

Na ja, ezt megtapasztaltam. Amikor 2.5 éve a mostani helyemre kerültem, volt egy 20-25 pontos listám, arról, amit el akarok érni, vagy szeretném, ha benne lenne a munkaszerződésemben.

Ebből 8-10 automatikusan teljesült, bár szerződésben nem szerepelt (tornaterem használat, étkezési támogatás, ilyenek, amik nem túl fontosak) Néhány esetben megegyeztem a közvetlen szakmai vezetőmmel (4-6 hét hátra volt az iskolámból, heti 1-1 napos elfoglaltsággal, oda elengedett). A többi esetében pedig szabályosan kinevettek.

Aznap talán hárman, vagy négyen álltunk munkába, a többiek átfutották a szerződést, aláírták, aztán usgyi. Én 3-4 órát kértem, utána írtam alá. Kényszerhelyzetben voltam, több hónapja állás nélkül, 3 gyerekkel.

Ami aláírtam, elég egyszerű volt. Tartalmazta a beosztásomat, a munkavégzés helyét, a munkarendet, meg az alapfizetésemet, összesen talán fél oldalon. Minden mást bármikor módosítható igazgatói vagy vezérigazgatói utasítások szabályoztak. És szabályoznak ma is...

A többi 2-3 oldalon az állt, hogy mit nem szabad (titokvédelem, versenytilelmi szabályok, üzleti viselkedés, stb.) és azt mivel büntetik.

Nagyon nem akaródzott aláírni, mégis megtettem. No, ennek hatását most is érzem a lelkemben...

Előzmény: csudi (9800)
Bogie Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9846

Még az is lehet, hogy kollégák is voltunk ezek szerint...

Lehet, hogy éppen a kolléganőm a te fizetésed miatt is éjszakázott a táblázatai fölött mielőtt előterjesztette azt a menedzsment többi tagjának. Ha nem jutottak konszenzusra, akkor tovább dolgozott rajta. A pénzügyi vezérigazgató helyettesnek elképzelése lehetett a fizetésedről csak, ha nem voltál a beosztottja. Amit valószínűnek tartok, mert akkor nem állítanád azt amit. 

Asszem befejezem a meddő vitát veled, mert tárgyi tévedésen nincs értelme vitázni.

Előzmény: BZoltan (9841)
Cyberware Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9845
Ha olyan bizalmas információ van rajta, ami nem érint téged, akkor azt kihúzzák, törlik stb. Lásd például: megfigyelési dokumentumok.
Előzmény: BZoltan (9844)
BZoltan Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9844
"Ezek bizalmasnak minősített dokumentumok és még ha idétlenül hangzik is, mert a sajátjáról van szó, az asszisztens nem döntheti el, hogy oda adja-e vagy sem."

Pontosan.. főleg azért mert a szerződésen lehetnek egyébb céges bizalmas információk (például nevek) és ha az illető már nem dolgozik ott, akkor neki ahoz semmi köze. Egy igazolást kérhet az egykori munkaviszonyról... azt még az aszisztens is adhat

z
Előzmény: Bogie (9836)
Cyberware Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9843
Szerintem nem mindegy. Vagy van olyan kikötés, hogy csak EGYSZER kaphatok másolatot az adataimról/szerződéseimről stb?
Valamit igen...
Előzmény: Bogie (9840)
Bogie Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9842

Legalább nem vagy egy elveszett ember.

Persze, hogy mindenki törekszik szerződés minták megszerzésére. Ezzel egy rakás időt és pénzt meg lehet spórolni. A munkaszerződések azért általában nem ez a kategória. Nálunk viszonylag egyszerű sablonos szerződések vannak, néhány kivételtől eltekintve.

A tanárnő biztosan egyfajta összehasonlító elemzést szeretett volna bemutatni különböző iparágak, cégkultúra, munkakör stb. szempontjából. Érthető a dolog az ő szempontjából is. Csakhát ezeket akkor sem másolgatják egy az egyben iskolai felhasználásra.

Előzmény: Cyberware (9839)
BZoltan Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9841
"rossz tapasztalatokon "nőttél fel""

Ha felsorolnál kapásból 10 nagy multinacionális IT/Telco céget akkor 3-nál majdnem biztos, hogy dolgoztam az elmúlt 8 évben. Engedelmeddel pontosan tudom, hogy miről beszélek.

Én nem azt mondom, hogy nem a HR csinálja a HR strratégiát.. hanem azt, hogy a kompenzációs csomag az a vállalatok pénzügyi és gazdasági részlegéhez tartozik és nem a személyzetishez.

Azt hogy mennyi suseszt adnak fizetésként azt _NEM_ az HR dönti el...sehol és soha.

z
Előzmény: Bogie (9832)
Bogie Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9840

Megkapta a saját példányát. Egyébként mindegy. Legalább tanultatok a sok szerződés mintából valamit?

Előzmény: Cyberware (9838)
Cyberware Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9839
Jó. Akkor talán a tanár néni követett el csúnya dolgot, amikor azt mondta, hogy lehetőleg valódi munkaszerződést hozzunk, és ha az nem sikerül, csak akkor írjunk... Egyébként megnyugtatlak, hogy én nem azt adtam be, hanem annak alapján írtam egyet.
Előzmény: Bogie (9837)
Cyberware Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9838
Ez nem faramuciság, hanem törvény. Persze lehet hogy tévedek, de tudtommal bármilyen intézménytől, ha vannak náluk jelenleg olyan adatok, amelyek valamilyen módon engem érintenek, akkor szerintem besétálhatok, és kérhetek azokról egy másolatot. A cég legfeljebb annyit tehet, hogy a másolat készítésének költségét megtérítteti velem.
Előzmény: Bogie (9836)
Bogie Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9837

Hát, ezt meg jobb ha nem reklámozzátok! A munkaszerződéshez a két félen kívül másnak köze nincs. Ezek nem ismertető anyagok, amiket másolgatni és osztogatni szoktak.

Előzmény: Cyberware (9835)
Bogie Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9836

Az ellopták tetszik a legjobban:)))

A cégnek iratmegőrzési kötelezettsége van. Úgyhogy jobban teszik, ha megvan nekik. Egyébként, ha csak úgy utólag visszasétált és bement a HR-re, akkor az asszisztens egyáltalán nem csinált akkora hülyeséget, hogy nem ugrált kiszolgálni. Ezek bizalmasnak minősített dokumentumok és még ha idétlenül hangzik is, mert a sajátjáról van szó, az asszisztens nem döntheti el, hogy oda adja-e vagy sem. És ez így helyes, mégha faramucinak is tűnik a szemedben.

Előzmény: Cyberware (9834)
Cyberware Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9835
Egyébként még csak annyit, hogy akitől én elkértem, az az aktuális munkahelyével kötöttet akarta adni, ennek ellenére nem volt meg/nem volt kedve keresgélni stb. Ezért odament az illetékes munkatárshoz, és kb. 20 másodpercet vett igénybe a 3db A4-es oldal kinyomtatása.
Előzmény: Cyberware (9834)
Cyberware Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9834
Jó.
És ha már nem dolgozik, és nincs meg? Vagy dolgozik, de elveszett, ellopták... Persze a cégnél sem biztos, hogy megvan, ha már nem dolgozik ott, de akkor egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy már nincs meg...
Előzmény: Bogie (9833)
Bogie Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9833

"Dolgozott pár hónapot <> Dolgozik pár hónapja. "

Indiferens, mivel ha egyáltalán munkába áll, akkor azt tette egy munkaszerződés aláírása után, mely készül minimum két példányban és az egyik a csoporttársadé kellett, hogy legyen.

Előzmény: Cyberware (9830)
Bogie Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9832

Nem értettelek félre. Nem tudom mi a területed és milyen cégnél, de nagyon nem úgy vannak a dolgok, ahogy azt te mondod.

A vállalati stratégia egyik eleme a HR stratégia. Ebből pedig egyenesen következik, mind annak az ellenkezője, amit te leírtál, vagyis a HR nem csupán kivitelez, meg végrehajt, ahogy te gondolod. Valószínűleg, onnan szedted ezeket  a téves  elképzeléseidet, mert rossz tapasztalatokon "nőttél fel".

Előzmény: BZoltan (9825)
BZoltan Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9831
ez nem HR-os sztori, hanem hülyeemberes sztori
Előzmény: Cyberware (9826)
Cyberware Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9830
Elnézést, de úgy látom, hogy a funkcionális analfabetizmus egyre jobban terjed napjainkban...

Dolgozott pár hónapot <> Dolgozik pár hónapja.
Szerintem.
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9829

"- ha ígéretes, akkor odab*unk nekik egy sablon önéletrajzot kísérőlevél nélkül. "

Kisérőlevél nélkül állásra pályázni amatőrség. Nem kerül semmibe egy udvarias kísérőlevél.

Ize, szvsz ha nem kifejezetten kerik, en nem kuldok, mert ugysem olvassak el. Sot! Amikor aktivan allaskerestem, akkor sem irtam. Ugyanis legtobbszor csak kidobjak en meg nem fogok minden egyes poziciohoz kulon irogatni...

Csak ennyir irtam az emailben:

"Tisztel XY,

Szeretnek jelentkeznia  subjectben megnevezett allasra. Csatolva kuldom magyar es angol szakmai oneletrajzaimat, remelem szakami tapasztalataim lehetove teszik az allas betolteset.

Mielobbi valaszat varava,

Nev"

H. szvsz tok egyszeru, hatekony, nem dumal felselegesen. Fene se fog egyuldalas, hazudos nyalizos kiseroleveleket irni....;>

Bogie Creative Commons License 2004.11.27 0 0 9828
Már csak azt kellene megmagyaráznod, hogy ha a csoporttársad ott dolgozott munkaszerződéssel, akkor mi a nyavalyának nem a sajátját másolta le, ahelyett, hogy a lütyükét zavarta meg kávézás közben?
Előzmény: Cyberware (9826)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!