a 004 halála :-( után nem ezért festették át olyan gyorsan Huszaskát?
Nem. Akkor még úgy volt, hogy megy ki magyar gép Norvégiába, más kérdés, hogy nem lett volna készen a túrára. De a sietség emiatt volt és amiatt, hogy Tizeske, hmm., nem nagy kedvenc odalent. De teljesen nem kapott Tapolca szabad kezet, mert akkor tuti, hogy a Hatos lett volna az új csíkos.
joem 1999-12-21 22:39:08 (4869)
Valamit nem értek. A 005-4 képen se "lépcső" az orr oldalán, se korlát a szélvédő kereten. Ugyanez a helyzet a 020-12 esetén. Mindkettő régi archív kép.
Most akkor hogy van ez. A korlátot még csak-csak le lehet szerelni, de egy vájatot a kasznin???
Mindkettőt az első főműhely környékén kapták a gépek, Kis Gömböc korábban egy 64-es balesetnél (látszik is rajta, mert a korlát és a belépők is egészen mások). A többieké nagyjából azonos, de ha szigorúan nézzük (modellezők, ugye..), akkor ezenkívül 3 elhelyezési verzió létezik: az alap, ami a gépek döntő többségén van és a kivételek, 002,003,010 és 015 "A" oldala, ahol az alsó feljebb van 7-8 centivel és 005 "B" állásának bal oldala, ahol a felső van ugyanennyivel lejjebb.
Hozzátartozik, hogy azóta is ez a NoHABok egyetlen standard rohadási pontja, ahol megbontották a gyári kasznit. De azért még mindig szebb, mint a dán és norvég gépeken a lépcsők és kapaszkodók, amik ráadásul hatalmas hullámokat húztak a lemezbe.
Ja, ha valaki nem tudná, az ablak pucolásának a megkönnyítése miatt kerültek fel ezek a cuccok. Ha akarsz, fel is tudsz így lépni az orr-ra, ha bal oldalon vagy: bal láb közelebbi fellépőbe, jobb láb a tükör keretére, kéz a kapaszkodóba és ennyi.
Valamit nem értek. A 005-4 képen se "lépcső" az orr oldalán, se korlát a szélvédő kereten. Ugyanez a helyzet a 020-12 esetén. Mindkettő régi archív kép. Most akkor hogy van ez. A korlátot még csak-csak le lehet szerelni, de egy vájatot a kasznin???
Köszi a magánban küldött infót.
Gaskó nekem sem a kedvencem, de részemről semmi politika.
"ez a szemet lada"
Vigyázz, mert ez így jelzős szerkezet. Miért szidod megboldogult gyermekkorunk kedvenc jellemző szovjet autótípusát?
Gaskó papát egybe kell írni, így: SZEMÉTLÁDA. Ezzel én is maradéktalanul egyet tudok érteni.
Üdv, és nagyon örülök, hogy személyesen is találkoztunk! Remélem, lesz még alkalom rá:
Armand!
Az általad elmondottakkal nagyjából egyetértek, de azért vigyázz, ne ragattasd el magad, ne ereszked le az Ő színvonalukra!
Vacsora közben elolvastam a Népszabi cikket, hát mit ne mondjak, a kapros gomolya majdnem visszafordult... Lehet, hogy igazuk van a sztrájk tekintetében, ezt nem a mi dolgunk eldönteni, elég infóval sem rendelkezünk hozzá. De ezzel, amit csinált, az UTAS-sal tol ki. Nem elég szerencsétlen utasnak, hogy délelőtt csak egy vonat megye, de lehetőleg arra se férjen fel? Vagy az volt ezzel a célja, hogy délután még később álljon helyre a rend? Nem fogja fel, hogy ezzel a húzásával emberek (dolgozó UTAS-ok) munkahelyét veszélyezteti?
A jo k....va edesanyjat annak a sz@rkeveronek. Ez mar egy kicsit tulzas!! Ki az atyauristennek kepzeli magat ez a szemet lada? Azt hiszem megallapodtak a meg elegseges szolgaltatasban, eppen eleget szivnak vele az utasok, ez meg meg akarja novelni a feszultseget. Egyszer az utasoknak kene
sztrajkolni, meg a szallitmanyoztataknak (sajnos nem megoldhato), aztan felkopna a tisztelt vasutasok alla.
Ma írta a Népszabadság, hogy a Gaskó szétszedetett az indulás előtti percekben egy 15 kocsis vonatot valahol keleten (a sztrájk alatt közlekedő "Elégséges Exprssz"-ről van szó persze), mert hogy akkor semmi értelme az egész sztrájknak, és csak 6 kocsival akarta elengedni, végül tízzel ment. Azért ez valahol nem igazán tetszik...
Ma írta a Népszabadság, hogy a Gaskó szétszedetett az indulás előtti percekben egy 15 kocsis vonatot valahol keleten, mert hogy akkor semmi értelme az egész sztrájknak, és csak 6 kocsival akarta elengedni, végül tízzel ment. Azért ez valahol nem igazán tetszik...
Az index főoldalán a "vasutas szakszervezetek megegyeznének" cikk alatt van egy kép egy mozdony részletéről. Szerintem az nem más, mint a V63 006. Ma reggel egyébként Hároson láttam.
Imre,
Kenytelen vagyok itt megkoszonni multheti mailban kuldott kepeket, probaltam 2x is valaszolni, de boxod nem muxik, mind2x visszajott.
Szuper kepek, latom azota felkerult tarra.
Az tudud-e mettol meddig mukodott a V44?
Sok ideje szegenynek nem lehetett.
M61 001 és M61 020 le lesz védetve, illetve tervbe lett véve levédetésük, mint a sorozat első és utolsó példányai...
rm40
Mellékvonali fejlesztések:
idén a Debrecen - Tiszalök vonalon cserélték a "c" felépítményt, ami már nagyon trágya volt. Kb. 10 vágánykilométer épült át.
Azért az Orosháza - Szentestől sem kell elájulni, hogy 3 év alatt átépült 4 kilométer...
S visszatérve a levédetésekhez:
Sajnos drasztikusan fogy az üzemképes Púposok száma, így itt is aktuális lesz valami tenni... De lassanként egy 0-ás és egy százas Bz-t sem ártana levédetni, mielőtt papgájosítják az összeset.
A füzetjegyet és a "b"-jegyet a pénztárnál soron kívül lebélyegzik. A Keletiben az Ügyeletes Tisztnél is le lehet bélyegeztetni. A Nyugatiban és a Déliben az Informácuiónál is bélyegeznek.
tehát nem kell sorba állni az előre meg nem határozott időpontra váltott menetjegyek érvényesítésénél.
Igazából ezek most nem az én érdemeim, a két Huszaska-képet kivéve. Vannak sokkal jobb képek is a most felrakottaknál, de úgy döntöttem, hogy fontosabb, hogy a régi gépekről ne csak egy-két kép legyen fent, mint hogy Tizeskéről fent legyen az 50 is. 009 vagy 016 esetében pedig nem számít, hogy király vonali-e a kép, vagy állomási, mindenképpen kincs.
A régiek közül Muzsikáról és Gömböcről gyűlt össze elég szép adag az utóbbi időben, az élő gépekről pedig hegyekben vannak szkenneletlen képek. Idővel...