Nekem is fenntartásaim vannak a magyar hanxerkészítőkkel.
Volt egy régi japán strat gityóm (égerfa test),
HááááááT...
Első lépcső: 3 db Dimarci HS-1
Na!
Második lépcső: Floyd Rose (echte!)
Hmmmmmmmm!!!
Harmadik lépcső: új nyak, mert eltört,
kezemhez faragva(by Megyó), saját design...
Valahogy olyan IZÉ.... Nem szólt...
Negyedik lépcső: EMG 81
Na!
Ötödik lépcső: test felcsiszol fáig, impregnál Dióolajjal,
Basszus megjött a magas felharmonikus!!!!!!!!
Király!!! (Sajnos a fák nem dolgoztak össze addig ameddig rajta volt a festék a testen!)
Ezt a mágusnak tudnia kellett volna... :o(
Azért még jóban vagyunk! :o)
nemtom, nekem még nem volt studiom, de több cimborámnak is van (angelcry) akik szeretik.
személy szerint inkább gibson studiot vennék mint epiphone standardot vagy customot.
A Megyorol meg annyit, hogy a cimboramnak haromszor furt bele a gitarjaba mire a pant akasztoja jo helyre kerult. Ezek utan mit kene varnom egy "tomor tes" gitartol?
BASSZUS!!! TEHETEK ÉN ARRÓL, HOGY A KEZEM ALATT MINDEN GITÁR ÉS ERŐSÍTŐ MEXÓLAL? :o)))
Egyébként csak hozzáteszem:
-dolgoztam a HAMER -nak demonstrátorként,
-dolgoztam a JACKSON -nak demonstrátorként,
-volt saját Steve Vai IBANEZ -em...
Volt már egy rakás erősítőm, rack hegyem, stb...
...úgy érzem, asszem van egy kicsike összehasonlítási alapom...
Szal Orlando kedves, ha szerinted szar a fülem, oszt nem ösmerem föl egy "gitár hangját", akkor mé velem csinyátatc felvételt? mond má?
olyat ami ápol és eltakar, és még szól is?
A duncanodról annyit, amit egy MESA MARK IV -es combo stackről is elmondtam...
qrva jó, csak kell a 4x12"... Emléxel milyet dinamikával szólalt meg a cuccosod amikor rákötöttük az MS 8412-re? ...remélem igen...
Erről beszéltem akkor és nem másról...
Sajnálom nem vagyok és nem leszek combo párti!
Az meg hopgy a Samborádban levő floydrózsával kevesebb fikcsit lehet megcsinálni, mint az én licenc 7-es hidammal az tény... Nincs mit szépíteni rajt!
Ez a dolog a Megyó javára válik, egyébként má' sokat gondolkoztam: hogy a pitlibe csinálja, hogy 109.000- ért árulja és még haszna is van rajta?
Ugyanis az én példányom kidolgozott, megbízható, nem ferdült meg a nyaka... (Egy hanxedő csere kell majd, de nem sürgős!)
A Squiert tartaléknak vettem, de meglepődtem attól amit produkál... Jó! Igy egyszerűen ennyi.
Kényelmes, pontos, megbízható.
(főleg amióta megcsinálta a TIVADAR a VINTAGE'52-ben. Áldassék a keze, a neve!!!:o)
Lehet, hogy csak szerencsém volt a gitárjaimmal, és kifogtam a jó példányokat...
Nemtom, de ezek a tapasztalaztaim!
A WARP7 igen...
Nos, a legjobb ár/szolgáltatás mutatóval rendelkezik. Mindössze 230 pénz bruttóban, fej/láda és felér egy halláskárosodással!
Még a ZÁVODI is megkérdezte, hogy mi a fene ez, amikor játszottunk a TRB-vel, mert brutális a hangereje! Pedig neki dupla stackje van (LANEY VH100+2db 400W láda x2!)
Egyébként nálam az etalon:
IBANEZ UNIVERSE, IBANEZ JEM
MESA Triaxis, Lexicon MPX-1,
Rocktron Hush, exciter és subharmonic proc.
MESA Simul 295 Stereo + 4 db MESA Rectifier 4x12" (Celestion Black Shadow speakers!)
A véleményemért meg lehet engem utálni, vele nem egyetérteni...
Wazz, győzz(etek) meg az elenkezőjéről!
...a D'Armond -ját nekije!..
Magam is inkább a klasszikus márkákat használom/kedvelem. Etől függetlenül nem szólom le azt aki nem ilyet használ. Az is sajnálatos azonban, hogy ekkora különbség van az árban, különösen nálunk. Én az LP Studio-t újonnan 160 rugóért vettem Németországban, most itthon 400, bár azért kint is elszaladtak az árak.
hehe,én kb 5-öst adnék a Jacksonnak meg 5-öst a Gibsonnak is... attól függetlenül hogy fullmetal arc vagyok,van Gibson LP-m is,és használom... s?t! van Fender Strato-m is,és azt is sokat használom koncerteken... bár mindd humbuckeres,mármint a Strato is s-s-s de a hátsó egy dupla...
Szóval végülis nincsenek el?itéleteim egy gitárral kapcsolatban.... pl a Converge nev? zenekar Rickenbacker gitárt használ,csak bele van operálva egy EMG 81 :)
Azért szerintem észrevenni a sharkfin inlays-t a nyakon rendesen tud csillogni, elég feltűnő, bár azért filózok rajta hogy ráfújassak valami grafikát a Kelly-re hogy azért látszódjon rajta: ez nem performer széria ;))
Egyébként japán, és japán közt is hatalmas lépcsők vannak hidd el.. volt a kezemben anno Kelly STD.. hát gyorsan visszaadtam a srácnak hogy inkább maradok az XL-nél.. pedig az XL sem egy felső kategóriás cucc (azért a craft7-est leveri ;)))
Amúgy nem szar cucc az a Warp7, csak Pyry annyira beleszerelmesedett.. mondjuk valamennyire meg is értem, beállítás kérdése és harap az is, csak mire megtalálod, ahhoz idő kell, egy hangszerbolti 5 perces recsegés alatt nem csalod elő az értékeit az tuti...
Más, Mit tud az a Hafler T3 előfok?? asszem az egyik Phantom Blue-s guppi használta a 2. lemezükön...
Tudom. Az én cuccom is fullcső 50W de most van szerencsém olyan helyen próbálni (kurva nagy színházterem), ahol néha kevés a kombó 2 X 10-es hangszórokkal. Lehet, hogy inkább kéne vegyek egy 4 X 12-es ládát?
Én egyszer hallottam egy stúdióban Kecskeméten egy ENGL fejet ládával hát ott szartam-fostam tőle. Ez már nagyon elit kategória a Mesa-val együtt. Csávó setupja: Engl savage120 fej + 4+12Láda egy db kábel :-) + egy Gibson SG vagy Fender Tele mikor melyiket használta. Hát nekem etalon volt az a hang ami ebből kijött. Az a baj, hogy még nem hallottam így Mesa fejet szólni. Csak azt a kis V-twin-t de az mindent elárul a minőségről. Meg persze olvastam a neten szar dolgokat róla. Milyen Marshall fejed van? Mik a tapasztalataid melyik volt király széria?
az epiphone-birtokosok szoktak leginkább gibsont fikázni ;] holott ha megnézed, egy studio használtan nem sokkal kerül többe mint egy új epi les paul standard. és minőségileg pedig odaveri. nem?
Ilyen cuccokon nincs mit magyarázni vazze.
Én is vadászom egy legalább 100W os csöves fejre.
Engl, Mesa, vagy a Hughes @ Kettner Triamp, Duotone az esélyes. Persze ha ráakadok jó áron valami öreg vintage marshall vox vagy fender fejre akkor az lesz.
Épp a német ebay-t fürkészem, csak sajna nagyon kevés jó cucc van fent. Az amerikain annál több, de nem igen postáznak erősítőfejet európába a gecik.