Az e60 550i az 4,8-as szívó benzin V8, 367 LE. Sztem a következő motorra gondolsz, a 4,4 408 LE, dupla turbósra. Nemtom, volt-e e60-ban, a 6-os kupéban már igen, meg a GT-ben, de a 6-os az még tetszik is, de arra a motorra nagyon nem vágyok.
Cimborának a 4,8 V8 6-os van, nem panaszkodik. Mondjuk van pénze banánra :)))))
Én inkább a 45i felé kacsingatok, de lehet nem lesz ebből semmi, a ház elnyel minden pénzt is.:)
Majd, ha úgy adja, hogy van pénz is, és pont megfelelő olyan is, aztán lehet veszek egy civic TypeR-t :DDDD
Azért a V8 e60 belopta magát a szívembe, mostanra ért meg bennem a forma kívánatosra. De az e90 széria is kb 50-50% egyelőre, csak a V8 motiválgat, így lassan kétszeres nagyfaterként.
550i-t ne is nézegess, betegágy. Amelyik még nem motorhibás, az lesz. Az E60 típus kellemes, de egy lerúgott példány iszonyú pénztemető. Pl. xenon elsőlámpa 700e darabja, nincs bontott.
Ez a Lexus 5m hosszú és 1700 (más infó szerint 1850) kg. 4 sebességes automata. Szóval ez már S-osztály vagy Hetes. Mire lehetne használni az 500 lovas turbóssal? Végigszáguldani a 21-es úton, mögötted a kéken villogó fekete Skoda Octaviával? :)
Mindkettőhöz volt szerencsém sofőrként. Kéziváltósként virgoncabbnak tűnt, de automatában se rossz. Szépen kanyarodik, jó a beltér, ülés (ha combtámaszos) szintén. Ismerős, akinek hosszabb ideig volt 545i, azt mondta, akkor lássa, amikor a háta közepét (állandó, felderíthetetlen motorproblémák). Az 550 valahogy "nagyobbnak" érződött, vagy csak én éreztem magam kicsinek :)
Na én meg megnéztem egy A8 V8-at, ami állítólag S8 szintre volt tuningolva (persze ebből semmi sem volt igaz). Eltekintve most az állapotától mindig az sokkol, hogy milyen nagy autó. Beülsz és máris értelmetlennek tűnik az egész. Miért nem veszünk inkább egy buszt? Abban is ezt éreznénk. És miért akarna az ember egy busszal gyorsan menni? Nonszesz. 1km után már nem akarsz semmit, csak gurulni. Akkor meg minek a V8?
A mazdásoknál van egy mondás: "a válasz mindig: Miata". Nálunk meg azt lehetne mondani: a válasz mindig: E36.
Semmi, meg se néztem. Emmásfél tervbe vette, hogy megnézi, mert kb helyben van neki. Kibeszéltük, nem a mi autónk. Ugyanott lennék vele, mint a w124-gyel.
Isten tudja, honnan jutottam el az e60-ig egyáltalán érdeklődés terén. Kezdtem az e90 szériával a 3 literes motorokkal, tetszik, tetszik, és még kéne is. de talán mostanr barátkoztam meg a 60-assal. Kb egy normálisabb e9x árban van már 45i, és azért a lexushoz képest sztem a használati értéke bőven jobb.
Sose felejtem el, mikor a nagyvérű mercivel a 21-esen egy békalámpás vti civic Vti úgy levert minden kanyarban, hogy utána hiába volt erőtöbbletem, a következő körforgalomig elég volt utolérni. Buta autó nem kell.
E46 meg kell majd a póló és civic helyett, de apának kell valami igazi játékszer is.
Srácok, e60 545i esetleg 550i - van vélemény? Elkezdtem nézegetni. Van baj... :)))) A V8 az V8. Régi cimborának van 650i, 367 lovas, már pár éve, meg van vele elégedve, és odébb bír állni.
Kb onnan jött elő, hogy olcsóbb (értelmesebb) V8 nemigen van. Merci nem jön át.
Hát ezaz,nekem most álom marad.megöregedtem 530 v8 nem kell akkor 525i,nem kell volt.értem én hogy a v8 a pokolban is V8.kösz nem, 535i az álom,de a covid kicsit belerajzolt a gondolatmenetembe.Remélem mindenki jól van.
Akkor meg egyszer utoljára, mert most sem sikerült megerteni. A képet az eltero kialakitas szemleltese miatt raktam be, nem azért, hogy melyik tisztább, melyik dzsuvasabb. És nem a hengerfej tisztasagarol van szó. Attól, hogy az olajbeonto körül van lerakódás, attól még tiszta a motor. De felesleges erről vitázni, nekem volt 10+ ilyen motorom, te meg leragadtal a saját hülyeségednel.
Grimm (bontósok) legszebb meséi, természetesen most is egy kis személyeskedéssel.
Azért dzsuvás, mert el van hanyagolva, nincs rendesen olaj cseréve benne, szar a kartergáz lecsapató, stb. Azért nem vettem meg ezeket a motorokat, mert akármelyikben mértem kompressziót, egy sem volt normális.
Aztán nagy nehezen találtam egy tisztát (=karbantartottat), érdekes módon az rendben is volt, el is hoztam.
Egyébként ha már internetezel, akkor keress olyan képeket, ami a mondandódat igazolja: egy kokszos műanyag és egy tiszta öntvény szelepfedelet kellett volna beraknod, nem pedig fordítva.
Csak úgy viszonyításnak, találtam majd háromszázezres futással megbontott olyan műanyag szelepfedeles M52-ről fotókat, ami rendesen karban volt tartva.
A műanyag szelepfedeles m52 szelepfedele sajnos olyan, hogy az olajbeöntő körül idővel kicsapódik a dzsuva, mivel ott nincs akkora olajáramlás, ami mosni tudná. Segítek: ez akkor is kicsapódik 150-200ezer km alatt, ha 10 ezrenként cserélsz olajat NASA olajjal. A fém szelepfedelesnél illetve m50-nél ez kevésbé jellemző, annak más a kialakítása. Ezt valaki szelepfedél tömítés cserénél letakarítja valaki nem, ettől még nem szar a motor. Ha te emiatt nem vettél meg motorokat, akkor ebből azt kell látni, hogy sajnos nem értesz hozzá.
Persze ez mind megvan , csak nincs időm erre ..bedobtam a csoportba ki ismeri , van e értelme elindulni mert a jelenlegi a hungaroringre jó , pedig oda is rövid kell , de hegyen vége.
Bár , most lesz egy hetem az autóra , valószínűleg szét lesz borítva mindene .Lehet a difi is változik , ha igen akkor szeretném elfelejteni a gyárit bármelyik legyen,de rövidebb áttétel kell .Lehet majd megépítjük. Fék jó , nem gyári nem e46 butaság, futómű ok .. egy jobban hangolt difi kell mert a mostani hosszú még az alföldön is . Hegyen meg meghalt.
Nekem pedig kellene egy rövid difi , mert azt jobbnak látom most.Ha mindenki lenyugszik akkor legyen szíves az előző hozzászólásomra válaszolni mert nincs kedvem szétszedni ha nem megfelelő. Segítséget kérek a beazonosításhoz.Köszönöm!
Gyíkhuszár álláspontjával kell egyetértsek. Mi személyesen nem találkoztunk még, de ellenben irányomban is volt erősen negatív és lefikázós beszólásod. Egyszer akartam venni tőled valamit, de nem tudtam azonnal elindulni, és eladtad. Tudom, manapság ez a menő, de nem gondolom magam negatív megbízhtatlan embernek.
Én el is felejtettem fentieket, de nem örülök, ha valaki fellengzősen szól hozzá ezen a fórumon. Nem vagyok moderátor, ellenben mindenki felé igyekszem normálisan hozzáállni.
Tudjuk, hogy vannak érdemeid, és a Béke legyen velünk, itt segítsük egymást, ne szólogassunk be!!!
2. Egyetlen egyszer szerettem volna tőled vásárolni, meg is történt, az autómba a nagy boardot. Ennyi a minden. Ha viszont ilyen jók az emlékeid, akkor biztos arra is emlékszel, hogy állt nálad éppen akkor is egy 28i, aminek kíváncsiságból belenéztem az olajbeöntőjébe, és - mily meglepő módon - púposan állt benne az olajos zacc, mint a bontásra hozott ótvaras 28i-k döntő többségében. "Azt ki kell egyszer törölni, és annyi." Ez volt a válaszod. Bár lehet ez valakinek még tökéletes, nekem nem.
3. Ha már karvalykodunk, akkor biztosan arra is emlékszel, hogy az általam nem túl régen 100e forintért meghirdetett komplett type 188 sperrből még alkudozni akartál, mert "nem tökéletes", holott lassan diót sem kapni ennyiért (leginkább semennyiért).
Figyelj Sanya az én e36-omat is te hoztad be.Nem volt rá panasz,sőt amikor még a csabié volt de itt parkoltatta a fórumba is beirtam,hogy na ez állapot.
Ezért is vettem meg.2 dolog ölte meg. a kihasználatlanság,meg a kertben az a lukacsos beton ami közt sörösdoboznyi kertészet,és nyilván pára van..
Amit eddig vettem tőled nem volt rá panasz soha.Nem tudom másoknak mi volt,nem is érdekel.Velem korrekt voltál mindig
Nincs most BMW-m és ahogy kinéz nem is lesz.covid földhözkúrt minden tekintetben.
Milyen marhaságról beszélsz? Sose adtam el szar motort. Keversz valakivel. A fillérbaszó hozzáállásodat viszont ismerem, neked is anno ingyen vagy féláron kellett volna minden :)
Milyen 150 ezres kategória? Ha 300-ért adod a szart, akkor az már jó? Hagyjuk már ezt a marhaságot. Minden bontós a saját portékáját dicséri agyon, minden mindig hibátlan meg újszerű, aztán mikor előkerült a kompressziómérő, csak pislogás volt a válasz. Persze olyan bontós is volt, akinek az eladó motorjáról lekerült a váltó meg a lendkerék is, mire odaértem, de szerencsére erre is számítottam, így az is volt nálam.
Következő vasárnap 9:25-től van 20 percem a Hringen. Egy gyári diesel e46 touringgal. Olyan gurulósra gondoltam, aztán majd meglátjuk:) Gyertek, ha van kedvetek! Mindenkinek fizetek egy hotdogot;)
Amikor a sajátomba kerestem motort (7-8 éve), akkor a hatodik volt normális. Ha az eredetijét is hozzászámolom, akkor hétből egy. Mondjuk ebből E39 és E38 vegyesen volt, az enyém meg E36. Illetve megnéztem egy duplavanosost is, annak is lógott a bele.
"Előélet. Olajcsere periódus. Betartott szervízek." Pont ezért nincs. Több szar M50/M52-t láttam, mint jót, pedig nem vagyok szerelő. Öregek, millió km, elhanyagolás... le vannak már lakva.
Hát, izé, láttam már tönkrement m50-52-őt, nem egyet. Persze egy része a gazda gondatlansága miatt, de el tud kopni a blokk, m52 vezérlés össze omolhat, láncfeszítő törés miatt pl, stb ..
Hát, kikoptak a 28-asok. Én se csinálok már többet, egyvanost jó eséllyel nem kezdek már összerakni. Még a duplavanos 28-asok is kikotak, mintha még kevesebb kerülne elő, mint az egyvanosos.
Az utolsónál az vette el a kedvem, hogy a srác által hozott blokk túlzottan kopott volt, kotyogtak a dugók. Kerestünk b25-b28 blokkot, de vagy szarrá kopott van, vagy egyéb gáz van vele, vagy drága.
Volt egy 25i vanos blokkja is, de annak meg akkora válla volt, mint Schwarzeneggernek. :DDDD
A V8 hobbinak lenne, de szükséges egy igásló is. Évi 30-35 ezret megyünk, ennek nagyobb része autópálya, úgyhogy kényelmes, mérsékelt fogyasztású utazóautó kell nagy csomagtérrel.
Ami biztos, hogy az eddig általam látott hasonló korú Audik/VW-ek belseje egy nagy hányás szokott lenni. Azokhoz képest ez nagyságrendekkel szebb. Ebből következtetnék arra, hogy talán nem futott 1 millió km-t, és/vagy hosszú távon használták és/vagy normális gazdája volt.
Viszont egyrészt olcsónak találom (vagy a többi van brutálisan túlárazva), meg kavicsrugdosó nepper árulja, ezektől mindig ver a víz.
Beszéljünk kicsit a kedvenc témámról! A "kormányferdeségről" :)
Általában az E36-okon ferde a kormány. Kivéve a régi M1,5-t, azon egyenes volt, azért is vettem meg.
Tegnapelőtt láttam egy IMpreza GC8-at és azon pont ugyanolyan ferdén állt a kormány, mint az E36-E30-akon szokott. Viszont a saját GC8-amon tök egyenes volt!
Vannak emberek, akik mindig bal kézzel fogják a kormányt, nagyon erősek, nagyra nőttek, nem férnek el, és sokáig használnak egy-egy autót?! Már nem tudok másra gondolni.
Kecskemét és környéke milyennek számít használt autó szempontjából? Az én sztereotípiám szerint eléggé olyan, mint Nyíregyháza, tehát kerülendő. Hátha ti máshogy látjátok.
Onnan jött a rákeresés, hogy láttam a TC videót a Lexus Is400-ról, mondom másfelé is megnézem már, mik vannak lexusban.
Azért az Is400 elég jól szól, bár a köridő nem megy jól a tulajnak, maga a kocsi tetszik. Is200-at már próbáltam, ha nem is több egy e36 20i-nél, de futóműben, kormányban azért jobban ott van, de ott nagyon érződik a kevés 2 l-es motor.
"Itt van még a pénisznövelő effekt. Aki azt mondja, hogy ilyen nincs, az csak nő lehet. Plusz 5 centiméter minimum! Nem is szükséges használni ehhez az autót, elég azt tudni, hogy van valahol egy ilyenünk, talán 300km-re tőlünk, de mégis a miénk, annak a szerencsétlennek meg nincs ilyenje, tehát egyértelműen alsóbbrendű lény."
Óriási! :D
Majd utána következik a slusszpoén:
"csajozós" vagy "nem csajozós"? Fogalmam sincs, nekem mindig csak a gyerekek integetnek."
Hát ez kész! Ott a plusz öt centid, de minek, ha csak a gyerekek vesznek észre. :P
ha van időd gyere ki júli 17-én a lóerők éjszakájára, kint leszünk és ott lesz idő elmerülni a V8 ódikban, bár egyik v8 sem lesz kint csak a V6 BiTurbó, de beszélni azt lehet róluk a hátuk mögött, így legalább nem sértődnek meg :))
Nekem a B6 V8 S4 után megváltás volt a C4 S6 V8 ba "visszaülni"
Én lendkerékhibásan jutottam hozzá egy Nogaroblau-hoz B6- ból, de a kezdeti váltóharangtörés és az azt követő láncnyúlás okozta vezérlésátugrás már tényleg csak hab volt a tortára. Úgy tudom jellemezni, mint amit az E36-E46 szériákkal érzek; az újabb csak részletekben jobb: direktebb gázreakció az újabb javára, azonban a régebbi konstrukció még mindig jobban autózható és fenntartható - egyszóval felhasználóbarátabb. Említette itt valaki a futómű fejlesztést, ez szintén igaz, bár azért a két karosszéria közt jócskán vannak súly és ezáltal méretbeli különbségek emiatt nem releváns az, amit a két autó közt érzek, bár a C4 elég buta futóművel rendelkezik essesség ide-oda. Még a S6+ is, ami most van épp... :-S
Nálam ami nem igazán nyerő a vaníliás karikásoktól az inkább az, hogy ha hobbiautóként is használod sem lehet értelmes fogyasztást elérni velük. A B6 18 litertől indult, A C4 kicsit talán ez alá szorítkozik. Igazából mindig úgy kezdődik minden, hogy "megyek egy kört" huszonötezer...
Nekem az Impreza a jobb, bár csak a GC8 vs Evo-1-2-3-ról tudok véleményt mondani. Ez utóbbiból sikerült egy 450 lóerőst is kipróbálni. Mindenesetre én itt alapvetően nem a versenyautókra gondolok , hanem az utcaiakra. Beleülünk és rögtön azzal szembesülünk, hogy az Imprezában középen van a kormány, a Lancerben meg jobboldalt...
Nem akarok mellé beszélni , szerintem itt senkinek nincs tapasztalata rajtam kívül egy impreza vs evo versenyautó tesztjében . ..ebbe belevonnám a celica-at is ..szerintem ha toyota ezt a vonalat folytatja veri mindet de nem tette .így maradt az evo .
Az , hogy mész vele egy dolog mint hétköznapi autós , rendesen forszírozva , vagy éppen versenyben rögtön rájönnél mitől jobb egy evo . Az evo sokkal jobb ..
Sikerült párszor régebbi Lancer evókkal menni és soha nem értettem, miért sztárolják őket. Az Impreza sokkal nagyobb élményt adott és nemcsak a hangja miatt.
Nekem össz vissz 2 Subarum volt. Az egyik igen régi 1.8T. Az is egész finoman járt. De valójában nem volt jó autó. Az Impreza meg nem volt csendes, meg azért turbólyuk is volt erősen benne. Hülye váltókiosztása volt. Az első 6-os váltó volt talán, az 5-ös jobb kiosztású volt. Egyébként technikailag többre tartottam a Lancer evot.
Indigóval... nekem ugyan csak szívóból volt 2, de a motorizáció ünnepe volt menni velük. 50 ezer km után is úgy ültem bele mindennap, hogy ujjongtam, milyen jó kocsim van. Azt a járáskultúrát én semmilyen más autóban nem tapasztaltam, és sajnos tényszerű, hogy amikor utángyártott kipufogódob került rá (mivel gyári nem volt már kapható hozzá), az észrevehetően rontott az élményen.
Egy hosszú, kanyargós műanyag idomon keresztül szívta be a levegőt a légszűrőházba, amin 3 különböző méretű, szabálytalan formájú rezonátorkamra volt - elképesztő volt a számomra az a mérnöki munka, amit abba az egy alkatrészbe beleraktak.
Mivel nekem volt turbós Subarum, meg most is van szívó, elmondom, hogy a GYÁRI kipufogóval villanymotorszerűen egyenletes hangja van. A világ egyik legjobb motorja, számomra a BMW sorhat, Alfa V6, Mitsubishi V6 szintjén van.
Egyébként régen a Subaru versenyautóknak nem volt olyan darabos a hangja. Sokkal egyenletesebbnek tűnt, mint az utcai verziók. Gondolom próbálták aránylag optimálisra hangolni a gázlengéseket.
Nekem ez a zepfers oldal nem működik. Én úgy tudtam, hogy a nurburgringen az s4 gyorsabb, de rosszul tudtam: az E46 M3 8:22, az S4 B6 (Avant) pedig 8:29, kvázi mindegy is, mert nem sportolni kellene amúgy sem.
Nem rövid pálya, ha ebből indulunk ki, akkor használtan az 7 másodperc - amit a közutakon kétlem, hogy bármikor is észrevennék - nem hinném, hogy megér nagyjából 5 millió forint különbséget. Meg legalább nem kell hajtókar csapágyakkal meg rozsdával foglalkozni :). Lehet cserébe vezérléssel...
Én egy kicsit egy B6-os Audi S4-re kezdtem fenni fogam. Relatíve elérhető áron vannak, nem tudok róla, hogy lenne nagyobb nyűgje, és gyorsabb, mint az E46 M3.
az Én 28i-mbe van némi power de gurulóból úgy bírok el a G3 tunying dízellel, hogy az marad 5.-ben 4 fővel Én 2 fővel 3.-ból tolom el, ha nem váltok vissza, mindig elpicsáz. Állóból verem.
Nekem a múltkor már emlegetett 159-es alfákra valahogy ráállt a szemem. Nem tudom miért, eddig nem is annyira vettem észre ezeket, de most valahogy meg-megakad.
Lehet ráunok a bmw-re?
Amúgy meg: Most voltam 30 éves!!! diploma találkozón.:DDDD
Esti beszélgetésnél egyik cimbora régen is szegényék kisebbik fia volt. Olyan '90 körül új e30 faternak, neki új crx honda. Mindig szerette a bmw-ket. Valahogy feljött, hogy én bele is nyúlkálok, elhűlve hallgatta mit mivel, hogy. :))))
Aztán mondta, neki nem volt e34, de lehet vesz egy e34-et, egy e30-at, meg egy e46-ot, aztán kéri a segítségem. A 46 kupé nagyon bejön neki, az is kimaradt.
Na majd meglátjuk, pont közelében dolgozok, nemsoká józanon is beszélünk, de lehet csak a találkozásig leszünk józanok :DDDD
Mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy általában a dízelek jobbak (megbízhatóbb, és szerintem fenntarthatóbbak is), legalábbis a vw konszernen belül biztosan, BMW-nél szerintem szintén, az alfánál meg nem tudom.
Illetve egy modern dízel talán kevésbé kellemetlen karakter, mint egy modern benzines, legalábbis ezekben a kategóriákban. Ha 1,6-os dízel vs 1,6-os benzines borzalomból kellene választani új autót, akkor meg inkább utóbbi, persze, csak ha turbós mindkettő.
Egyébként a 28i e46 valamivel lassabb, mint a 28i e36.
Amúgy úgy tudom, hogy kb egyforma, talán menet közbeni dinamika jobb az e46-nál, a dupla vanos jótékonysága végett. A korai e46 kupé tömege alig nehezebb az előd e36 kupéhoz képest. Az enyémre talán 1390 kg van megadva.
Mindkét fajta motornak hasonló a tuningolhatósága: hengerenkénti leömlő, nagyszívósor (e46-nál a 25i és 30i szívósora pont hasnló az m50b25 vs m52 arányhoz). És e46-nál a 30i szívó tengelyből berakhatsz kettőt is, csak állítsd be a m52 motorba rokott novanos szívótengely módjára. :))))
Persze létezik komolyabb vezérműtengely ezekhez képest.
A 323i-nél nem tudok érdemi hasonlósággal beszámolni. A 36 touringom jól ment, de hamar felment a hengerenkénti leömlő és saválló egyedi rendszer, meg volt tengelyezés is, nagyszívósor is, jobban ment a 46-os 23i-hez képest. Emez motor meg kicsit fáradtasabb, a "kompresszió" végnyomás 10,5 egyformán minden hengerben, szóval elég kopott szegényke.
A 36-é meg elig ment többet 200 ezernél, igen jó kondiban volt. Emez 315 ezret is meghaladta már. Úgyhogy alig várom már, hogy kivegyük és vagy ez a blokk, vagy a meglévő 3 literes adja majd a következő éveket, 3 literesként. Tegnap sürgettem az autószerelő szomszédom, már harmadjára.
Lássuk be, a legtöbb autó ma dízeles. A bms-sek is csorgatják a nyálukat az M3-M5-re, de aztán tízből nyolcan dízelt vesznek, merazóccsó. Alfásoknál meg százból kilencvenkilencen. Fabudinál sincs ez másképp. Aztán, ami a csövön hátul kijön, az már nem érdekli őket. Mert a saját érdek az minden, más meg dögöljön meg. Persze ez már az őskorban is így volt, nem nagy csoda. Emiatt nem is bánom olyan nagyon az elektromos jövőt.
Eszembe jutott, mikor egyszer az Egér úton az ÖMV-nél lévő lámpánál pirosra váltáskor utolértem az akkor nagy hangú, és épp a legjobb konfigban lévő Bastuck dobos 23-i-vel egy egyébként versenyző e36 compactot és egy civicet, amelyek ordító hanggal küzdöttek a megállás előtti pillanatig.
Én utánuk eredtem a zöldnél, és még nagyobb hanggal, kb kétszer olyan gyorsulással körbeautóztam őket. Persze nem volt akkora biztos a gyorsulás, mint a kormos "barátodnál", de a két versenyző kolléga arca földig ért, ahogy a vonóhorgos touringgal elmentem mellettük.
Hátt, vannak ilyen szituk, adni és kapni is kell mindenből. El kell fogadni, hogy mindig van jobb, erősebb. Tudom a smoke&charm fíling a legtöbb fórumlakótól távol áll, de nem véletlen vannak komoly hívői.
Múltkor a FB-n szóltam hozzá, valami autó hanggal kapcsolatban, hogy minimum 6 henger kell egy jó hanghoz. Erre privátban beszélgetni hívott egy audi dízeles gyerek, aki arról próbált meggyőzni, hogy a 3 literes dízel tuning audijával a legtöbb V8-ast is lelépi, köztük az új Musangokat is. Még videót is küldött. (Azért tényleg lépett, és a hangja se volt oly szar)
Nem tudom miért akart meggyőzni a dízel übermesch képéről, én maradok a szívó sorhat, vagy stb verzióknál.
Tihanybol jövök haza büdösen, fáradtan, szürkületben. Kényelmes 90-es tempó, sibeda kinyitva, pihentető vezetés. Egyszer csak leelőz egy Supra. Gecijó sorhat hangja van!!! Szerintem a rádiós Geri da Pig lehetett, ő szuprázik Füred-Almádi magasságában. Gondoltam, felveszem a tempóját, de elémvágott egy durrogó hangú A3, lángoló kipufogóval. S közben a seggembe jött egy kurvajól megépített Szivar Százas jó nagy hanggal.
Belecseppentem egy konvojba.
Na mondom, ez jó lesz. :)
Szivart elengedtem, hadd menjen a haverjai mögött, aztán beálltam mögé. Úgy Révfülöptől Keszthelyig nyomtuk. A Supra jól elhúzott, de a két Audinak csak a hangja volt nagy. Persze jól mentek, de nem hagytak le.
Keszthely McDonaldsnál balra mentek, én jobbra. Utolértem egy kormoshátú hármas Golfot, aki normál sebességgel baktatott. Mögém meg beállt egy angyalszemű E36 touring testvérautó, de az angyalszemből sejtettem, hogy csak optikailag van ott, motorilag nem.
Kormoshátú eszlelte a jövésemet, és készséggel elengedett. Otthagytam, mint a szart. E36 próbált követni, nyomta neki, de hiába. Mindig csak akkor ért utol, amikor a következő körforgalomnál lassítottam.
Kormos addigra rég eltűnt a tükörben.
E36 Alsópáhoknál balra el, én tovább Zalacsány felé.
Kormos sehol.
Nyomom neki a fasza úton, tökéletes aszfalt, alig forgalom.
Egyszer csak bazmeg megjelenik a kormos, és úgy elhúz, mint a picsa!!!
A semmiből ott termett mögöttem, le kellett húzódnom 160nal.
És lehagyott mint a szart.
Odabaszott. És kanyarban is ment, szóval futóműre is biztos költött a gyerek.
Na mindegy, annyit még láttam, hogy a kormos utánam leelőzött egy nagydarab Lexust is, aki ezen megsértődött, és ő is rálépett a gázra. Nem érte utol. :D
Csak rezeg. Megnéztem az olajszintem is tök rednben van,tavaly cseréltem olajat de kb utántöltés nélkül is még a közép és a minimum között van kb 7-8 Deci körül fogyasztott cirka 1-év alatt.Csak ez a bosszantó ha nem lenne szintjelző ikonom akkor fel sem tűnne hogy Hengerfejes mert semmi más tünet de még csak melegedés sem jelentkezik. (A másik bosszantó hogy a szomszédomban van egy kockaladás öreg bácsi és azon kívűl hogy 3-hengerezik még mindig ketyeg pedig vagy 40-éves autó :D )
Hát ez a Tu-verzió ennek a gyári nyitása a Sapinak 2-bar mindig is kemény volt (Ha 2.2 Bárt tesz a gumis a gumiabroncsba az is kemény :) ) szerintem erre érti a kérdést ha puha akkor elengedi. A Termosztát 105 fokos gyárilag és Kennfeldes kb 2-éves de Télen se hült vissza a normálból és nyit is. Viszont hogy mostanában kemények-e a csövek az jó kérdés pár napja menni sem merek vele viszont ma letekertem a sapit és volt halk szusszanás valami nyomás csak maradt a rendszerben :)
"Szerelőműhelyes azt mondta anno amíg nem folyik össze a víz az olajjal vagy fordítva addig kár megbontani és ellenőriztem tiszta minden még az olajsapim sem taknyos." Ez az állítás ebben az esetben is igaz lehet? Tényleg nem akarom elhanyagolni de gyűjtenem kéne és ahhoz idő kell.
Köszönöm szépen.Olyan kérdésem lenne hogy nem-e lehetne elodáznom a megbontást valami pasztával? Egy itteni Szerelőműhelyes azt mondta anno amíg nem folyik össze a víz az olajjal vagy fordítva addig kár megbontani és ellenőriztem tiszta minden még az olajsapim sem taknyos.Itt gyöngyözik:https://youtu.be/U1-j7PE2EEI
Ha síkolva volt, akkor a vastagabb kellene. Hacsak nem akarsz növelt kompresszió viszonyt. ;)
Én építgetek hobbiból. Vagy 2 éve vette meg egy haver a 11,4 CR-re épített 28 strokert. Nemrég eladta a kocsit. E39, de nem releváns.
Hívott, hogy eladta, aki megvette, panaszkodik, fura hangja van. Mondja a vevő srác, elvitte valami általános szerelőhöz, aki azt mondta, a vezérműlánc nyúlt, vagy a vanos zörög. Még jó, hogy felhívott a vevő gyerek.
A lánc új, a vanos felújítva. Kíváncsi lettem volna, hogy az "általános" szerelô mit kezdett volna a novanos szívó tengely kipufogó tengelyként alkalmazásával, meg a 30i szívó tengely pár beállításával.
Mondtam a srácnak semit se csináltasson, inkább majd ránézek.
Külföldöt járó kamionos, nem annyira volt alkalmas időpont.
Minap hív: képzeld, 100-as benzint tankoltam és tök szépen jár....
Az eladó srác elfelejtette mondani, hogy a 95-ös benzin kevés és nem jó....
Ennyi, a világ milyen kis információkon múlik el...
Leginkább kerülni kell a furatokba jutást. Valamivel eltömni a furatokat, miközben kaparod a tömítés maradványait. Amúgy általában lejön az, és javasolt sürített levegővel kifújkálni összeszerelés előtt.
Olajcsere: Pont az ilyenek miatt ajánlott az első 500-1000 km között lecserélni az első olajat, majd normál rendre áttérni.
Igen,csak arra gondolok amikor a motortömb felöli felfekvő területen le kaparnám a tömítés esetlegesen ráégett maradványait amik akaratlanul is a kis furatokba hullhatnak
Levételnél nem lényeg honnan, milyen sorrendben tekered ki a csavarokat. Síkolbi, nyomáspróbázni kötelező a hengerfejet. És kötelező új hf csavarokat is használni.
Sziasztok.M43tub16-nál esedékes lesz a hengerfej levétel viszont találtam sima M43-meghúzási sorrendet és két kérdésem lenne az egyik hogy levételnél is ez-e a sorrend illetve az ábrán melyik a motor eleje honnan kell nézni?
Azért csak nem bírtam magammal és kipróbáltam az Omega MV6-ot.
Mindenben igazatok volt! Ez az autó semmire sem alkalmas. Talán amerikai háziasszonyoknak, de akkor meg miért a kézi váltó?
Érdekes, hogy az összes ajtó, sárvédő rozsdás, de az alja nem...talán az olajfolyások miatt. Az ülés legalább jó puha, lehet benne aludni.
Még a hangja se jó; olyan halvány V6 imitáció.
Jó nagy csomagtartója van, kb. mint a Hetesnek.
A legidegesítőbb a könyöklője: ez úgy van elhelyezve, hogy bármit csinál az ember a jobb karjával, biztosan beleüti. Pl. a sebességváltás szinte lehetetlen.
Ez egy olyan autó, ami semmit sem akar csinálni: se felpörögni, se kanyarodni, se fékezni - ez semmit se szeret.
Off ..örökségből rámkerült egy 2001-es suzuki swift 1,3 8v ..2001-es újonnan vásárolt ..68 000 kilométerrel . Egyenlőre csak nézegetem mi legyen vele ...lehet helyben járósnak jó lesz.
Hátul maradna egy úszónyerges (van hozzá adapter) egy nagyobb, hűtőtt tárcsával a gyári helyett, kézinél meg van hirdos kar, úgyhogy ezek nem annyira macerás dolgok.
Izé, hátra lehet mókolni kell. Az e46-nál is a 30i-től az extra vastag féltengelyes csonkállvány kell, amit fogalmam sincs hogy lehet az e30 hátuljás 36-os compactba befaragni. Kézifék, és a hozzá tartozó porvédő lemez egész biztos, hogy csak a gyári e46-os csonkállványra megy fel. A féknyereg persze felmegy plug&play, de kézifék megoldást kell keresni, és a kis porvédő se lesz elég, a nagy befogási pontjai meg nem jók.
Ez így van, viszont az Magyarországon szerintem egy gyakorlatilag nemlétező autó volt. Ellenben a szülővárosomban, a nagyszüleimtől alig pár utcára egy NSZK-ba elszármazott öreg fickó minden tavasszal megjelent egy német rendszámú fehér Manta B GT/E-vel, és napi rendszerességgel láttuk mozogni a nyár végéig. Nekünk az akkor kb. űrhajó volt, elég rendesen beakadt.
Egy ilyen MV6-project szerintem Opel-fanatikusoknak való, akik mindenáron pont ilyen autóval akarnak gyorsan menni. Ez egy nehezen értelmezhető kategória szerintem, szmájli.
Észrevettétek, hogy visszaesett a csapongási hajlamom?
Lehet az az oka, hogy nagyon le van terhelve most az agyam, nincs időm agymenéseket formálni.
Amúgy régebben nálam is felmerült az omega MV6 gondolata, volt ismerősnek olyan, sose próbáltam, de tudtam, hogy egész jól ment. Viszont mondogatta, hogy sportolásra alkalmatlan. Relatíve erős motor, nyomhatod a gázt - egyenesben.....
pár, az idők alatt felhalmozódott E36 28i alkatrészemet meghirdettem a Fészbuk BMW találkozóklub adok/veszek rovatában, fotókon minden rajta, leírásba már kevesebb, ha több dolgot viszel adok kedvezményt is!!
Ma megutaztattak egy Cayman GT4-ben. Kibebaszott jó kocsi, a legjobb, amiben valaha ültem (bár sajnos nem nagy a referencia lista). Erősebben ültem már, de jobban aligha. Talán ha egyszer 911-hez lesz szerencsém...
Jött szembe velem egy E32, mögötte közvetlenül egy F01.
Hogy a régi hetes mennyivel jobb kiállású, markánsabb megjelenésű, egyszóval faszább, mint az új... Annak ellenére, hogy kisebb, ódsibb, gyengébb, elavultabb, mégis jobban kéne.
Mindenképpen peremvédős kell , persze ezt is le lehet amortizálni. De , bután néz ki ha nem egyforma elől a 7,5 -en a 225 szépen áll és hátra meg a 8,5-en befelé terpeszt ugyanez .Lányomnak lesz :).
A gumitól is függ, mennyire puha oldalfalú, meg hogy peremvédős vagy nem. Akkor a "padkaveszély" miatt kérdezted? 10 évig használtam 7,5 collos felnin 235-ös gumit, de mindig tudtam, hogy széles a gumi a felnihez, csak olyan jól nézett ki... De azért probléma nélkül elgurult. És még ezzel is lepadkáztam egyszer.
Nekem az még mindíg kicsinek tűnik , a 225-nél a gumi befelé terpeszt , szerintem még a 235-nél is .Én is a 245-re voksoltam volna . Nem szeretném a felnit szétütni .
8,5" 17-es felnire milyen gumit ajánlotok , a 225 kevés rá , a 235 már jó lehet vagy 245?Illetve 45 vagy 40 ennek is utána kell járnom van e váltóméret 7,5-8,5 között.
Én úgy tudom, hogy a kompót lámpa csatlakozó más csak. A magasságállítás külön motorral megy, az vagy van, vagy nincs :) a check control nem tudom első lámpánál, hátsónál szembesültem vele, hogy a checkes autómba nem checkes lámpát vettem, ott a panelt átforrasztottuk, és megoldottuk vele a problêmát.
Szerintem elsőknél az a lênyeg, hogy a csatlakozóban a lábak száma egyezzen. Akkor biztos jó.
Hát igen, szépnek szép, és tényleg nagyon rendben van, de nem kéne.
Ahogy Másfél mondja, ez már kevés volna nekem.
Közben elvitték előlem a projektoros lámpát. Egyébként hogyan van ezeknél a lámpáknál? Minden E36 fényszóró kompatibilis egymással, vagy oda kell figyelni, hogy állítható magasságú, check kontrolos lámpa legyen? A minap valaki írta, hogy pl. a kompótból származó lámpa nem jó a nemkompótba.
Most még egy motort is rakhatna bele az utódod és akkor tökéletes is lenne.
Engem mondjuk cseppet sem érdekel érzelmileg, hogy mi lett a régi autómmal, hiszen azért adtam el, mert nem szerettem. Viszont érdekes, hogy "utánad ment" az autó, mert velem is szinte ugyanez történt! Olyanok ezek az E36-ok, mint Lassie! :DDD
Ezt jó látni és olvasni! Az enyémék legtöbb mostoha sorsra jutott sajnos. A merci azért nem. A srác megcsinálta, de mégse felelt meg neki, 1-2 hónapja jött szembe eladóként. Mindenesetre ez legalább pozitív, hogy tett hozzá.
Köszi a választ. Csak azért kérdeztem, mert már megszoktam, hogy E36 és E36 rohadtul nem biztos, hogy kompatibilis egymással. :)
Más: nemrég volt itt arról szó, hogy kinek mi lett az ex autójával. Elég lehangoló történeteket olvastam tőletek. Szerencsére az én exem jó kezekbe került. Évek óta nem láttam, már a második gazdája van utánam, de most elköltöztem egy másik megyébe, és mi áll a szomszédban?
Az ex autóm!! :D
Erre mekkora az esély? :D
Ráadásul, valaki (tán épp Emmásfél) mondta régen, hogy ordít a kupém az M-csomagért. És lám, az új gazda rá is rakta, tényleg igenjól áll neki.
Short shiftert is rakott bele, ami ugyan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (szerintem is tök fura), de mindenesetre jó érzés volt sok év után újra beleülni az egykori autómba.
Valaki meg tudná magyarázni nekem, miért lettek drágábbak a használt autók a covid alatt?
Átlagosan kevesebb a jövedelem az embereknél, ez nekem azt jelentené, hogy a kereslet csökkent.
Másfél éve 4-500e volt egy mezei Honda Prelude, most 1M. Egy épkézláb hathengeres Hármas másfél millió! Egy MR2, ami 1,4M volt, most 2,8M! Kérem a képzett gyűjtő kollégákat, világosítsák meg elmémet!
Adásvételin rajta is van apróbetűvel a lap alján zárójelben : Külföldre történő értékesítés esetén a gépjármű törzskönyvét , forgalmi engedélyét és a rendszámtáblákat le kell adni.
A megkötött szerződésre rá kell írni, hogy "külföldre értékesítés", papírostól, rendszámostól bevonulni egy okmányirodába, ott érvénytelenítik majd visszaadják az autó dokumentumait, elveszik a rendszámot, iktatják az adásvételt. Ki kell vonatni ideiglenesen a forgalomból az autót. Ezután a vevő, ha már közben kötött biztosítást, ugyanitt igényelhet egy Z-rendszámot 15e-ért és azzal, meg az érvénytelenített forgalmival és törzskönyvvel mehet haza.
Ha viszont a vevő nem akar biztit meg Z-t, akkor jön a trélerezés.
Ma azt álmodtam, hogy volt egy E60 M5-ösöm és parkolás közben legurult a parkoló szélén és két kerékkel a levegőben felakadt a meredély fölött! Teljesen leizzadtam! :)
Ma arra vetemedten rengeteg munkám közepette, hogy rákerestem a hahun a 159-es és a 156-os v6-os alfákra. Ezer éve nem tettemnilyen elvetemült rémtettet. Mivel teljesen kiestek az érdeklődésemből, meglepődtem, hogy egy 159 3,2 már 260 Le, és milyen szép a kombi változat is. Belül is.
Mindezt tettem azután, hogy hajnalban arra riadtam fel, hogy számolgatni kezdtem, mennyit tudnéknkiárulni a 46 kupéból, kezdve a katokkal....
Á, de hülye is az ember....
Aztán szerencsére lett sok dolog, most meg töltöm a póló akkut, mert pár napig nem volt beindítva, asszonyak nem indult, ment a rádió, benne maradt kulcs miatt....
Jah, ilyet is tapasztaltunk már, hogy veztengely (Fhp) jeladó hibáját nem jelzi a diag. Amúgy főtengely jeladó is lehet, sokfelől hallani, hogy nem minden gyártmányt szeret a Bmw. A gyári az a tuti esetleg a Siemens, vagy Hella. Egyebek nem mindig bírják ellátni a funkciót megfelelően. Egy afetrmarket új ugyan, hibát nem gerjeszt, de mégse biztos, hogy jó.
Egy ötlet a kollégaúrnak.
Meg egy beszólás:. A Bmw nem gyártott soha kombit, csak touringot. :)
A diag nem ír hibát, a főtengely jeladót és a gyertyákat kicseréltem, az alapjárati szelepet meg a légtömegemről tisztítottam. A motor szépen jár, megy is rendesen. Ritkán behullámzik az alapjárat de nem ál le, gondolom az a légtömegmérő okozza. A másik két henger a csomagtartóban van, azt még nem néztem át...
Kihagy a hiányzó két henger :XD Bocsi, nem hagyhattam ki.
Amúgy meg érdemes lenne kidiagolni, hátha mutatna balami hibát. Ilyesmi leginkább valamely szenzor, vagy jeladó miatt lehet, pl lambdaszonda, de gyertya is akár.
Van-e egyenetlen járás, vagy lefulladás, ilyesmi, mindig selymesen jár a motor, ha megy?
Sziasztok, új vagyok a fórumon. Van egy E36 316i kombim. Indítási problémám van, amikor hideg a motor akkor egyből elindul, amikor melegen leállítom és néhány percen belül ismét elindítom akkor is egyből indul. Viszont ha többet várok pl. 15-45 percet akkor nagyon nehezen indul el, sokat kell indítózni és nehezen veszi fel a fordulatot. Mi okozhatja ezt?
Ez nem a te autód ugye? Az nem ilyen színű, ellenben ugyanez a fazon volt. Esküszöm, nekem tetszik. ;)))
Most este beszéltem a 20d touringos sráccal, nagyon kiábrándult, a katvadászok miatt. Lehet a heti lefáradás és az egy sör+1 HP beszél belőlem, de holnap csak megnézem. Mégiscsak praktikus egy touring. Meg a dízelt is lehet tuningolni... :XD
Ma majdnem vettem egy e46 motorhibás 20d-t. Touring volt fillérekért, magyar műszakis, nem tűnt a motorcserén kívül annyira vállalhatatlannak. FB hirdetés. Elkértem a srác számát, hogy átiratva normális adásvétellel érdekel. Küldte is, nagyon normális volt. Mondta, hogy nagy az érdeklődés, de kimagaslóan jobb vevőnek tűnök az átlagnál. Nem kisebbségi volt.
Délutánra átgondoltam, nem kell nekem dízel, sem megcsinálásra, sem eladásra. Mondtam is a gyereknek, slég csalódott volt. De hát, na, tényleg nem kellett volna az nekem, mégha 200 e alatt is volt az ára, akkor se....
Én meg ma Tiszaújvárosban, egy kolbászzsír metál, fekete kombó sorhatost. Nyilván üzemelés közben, onnan tudni , motorhangot.
Tök kultúráltan ment a városban, látszott minden porcikáján, hogy élik rendesen, de a gazdája ott, ahol normálisan kell menni, normálisan ment.
Büszke voltam rá. :) Ismeretlenül is.
M3 autópályán meg ma felfelé eszméletlen sok román jött, borzasztó morál volt. De a végén elém került egy kék M2. Jaj, de g@cijó hangja volt. Már máskor is felfigyeltem a durrogás/sorhat sport motor hangra. Asszem jobb nem is kéne. Nemrég szintén autópályán egy Porsche Macan-M2 csata zajlott engem megelőzve, hát, az M2 jobban szólt.
Sziasztok.Ismét egy kérdéssel fordulok hozzátok.E36 touringban kipurcantak a hátsó hangszórók.Milyen típust javasoltok a gyári helyére?Azzal sem vagyok tisztában hogy ezeknek a hangszóróknak milyen a hangszínük(magas vagy közép magas).A válaszokat előre is köszönöm.Szép estét.
Nekem eleve gyanús amit leszedtem, annyira vékony volt a gumi ahol csatlakozott a fémhez, nem csodálkoznék ha gyári hibás lett volna. 140 ló csupán és így néz ki?
Én inkább Swag, vagy Meyle mellett döntenék. Kb 9,5 e ugyanitt. De én még egy autómban sem cseréltem ilyet. Biztos nagyon óvatosan vezetek már, hisz nagyfaterok már nem hajtanak annyira :D
Csapágyban és hasonlóknan több Swag cuccot raktam már be, elég normális cuccok voltak, a futóműbe meh a Meyle eléggé ajánlott. Na dönts okosan ;)
Teljesen egyenesen futó gumi nagyon ritka,de azért mindennek van egy határa. Látni kellene mekkorát és hogy mozog. Különben sokszor csak azért fut csúnyán mert nem kenték fel rendesen vagy valami miatt nem ugrott fel tökéletesen a helyére. Ha nagyon gáz, lehet megérne egy próbát hogy lenyomni, elforgatni, felkenni és újból felfújni, az tud segíteni
Kicsit nagyobb gázra, egyenletesen emelkedő tempójú dobolás alulról, az kardánfüggesztő csapágy lesz? Egyenletes tempónál kisebb terhelésnél semmi jel.
Gyakorlatilag 3 literes m50 az USA M3, az átlag m50-hez képest nagyobb veztengelyekkel, és korrekt programmal. Egy picit többet tud a széria m54b30 motortól.
Állólámpás? 21 éve gázoztunk olyat.Jó az a 4 torku karbi amit a feltalálóján kivül senki nem tud beállitani. na azon 2 volt.Madaram legyorsulja repülve,de azok még autók voltak.
Én is így voltam vele, amíg csak E90 E60-at láttam, de rádumáltak, hogy üljek be egy F11-be. És nem hittem el de a coupés élményeket hozta vissza. Még csappantyúja is van az egyik kipufogóban :)
Ez de jó ötlet! Most én is elkezdem keresni az enyémeket! ...ja nem, mert a vevőimmel 15 év után is kapcsolatban vagyok és mind vigyáznak azokra a kincsekre, amiket tőlem kaptak...kivéve az M1,5-re, mert az biztos elporladt már! :D
Az én ex autóim egy részét is leellenőriztem a JSZP-n:
- Az e34 méltatlan sorba került, kivonták a forgalomból, nem volt rajta kötelező, stb. További sorsa ismeretlen...
- A fekete kedvenc kupém rendszámos ralikrosszos autó lett, már több éve ideglenesen kivonva a forgalomból. Néhány éve láttam vereny közbeni fotót róla, egyik cimbora felismerte, elküldte (beledöfött a szívembe, de mit vártam, mikor új Bilsteinekkel, faxán felszilentezve, teljesen ép karosszériával, fékkel, futóművel adtam el- alig kellett vele valamit csinálni, hogy rendeltetésszerű használatra alkalmas legyen)
- Az ex touringom is ki van vonva a forgalomból ideiglenesen, már 3 éve....
Nem jó ezekkel foglalkozni, elengedtük, az érzelmeket is el kell egyidőben.
Én is hezitálok. Csíkokkal vettem és úgy voltam vele hogy legalább van rajta valami szín.
De én alapvetően nem támogatom hogy egy többmillióért kifejlesztett design-ra $5 free shipping tuning elemeket rakjunk mert úgy lessz szép. Lásd még telefontokok :) Szóval baszta a szemem (az már 3).
Most egy ideig a csomagtartóban lesznek a csíkok, aztán majd meglátjuk.
Sziasztok. Az érdekelne ha tudja valaki, hogy az elektromos ablak motornál van valami végállás állítás lehetőség. Már a második szerkezetet tépi szét pár éven belül, elreped a felfogatásnál
Majd ott kell gondolkozni,ki tudja mit mit múveltek velünk. amikor 2x gondolkozol mindenen akár a fürdöig kimenni.Nem sztroker motor meg ilyen olyan mittudomén. Itt a baj.
D az isten áldja meg már, kit érdekel egy 35 i még 600 lóval se..Tré van. kit érdekel egy e36 316.????? Mégha mittudomén. a wc re úgy mégy ki,mint máskor. Előbb utóbb rájössz hogy nem ugyvanaz. énse hittem volna....
Nekem 3 db 20 éves autóm van. Egyik sem 100-as. Az e46 sose lesz kész ;) pedig szinte minden megvan, hogy kész legyen, van egy honda civic, egész jó, nem rohad, de nem is szép, meg a lányom használja és esze ágában sincs hazahozni, kicsit átnézni. Bár múltkor mentem vele vagy 100 km-t, mikor nála voltunk, a klíma is műkodik. Atom egyszerű autó, teljesen használható. Fillérekért. Asszonynak vettem egy vw polót, ezres, überfasza. Ja nem. A honda sokkal jobb. Ezen bolond a kp-zár, meg a váltót kellett cserélnem. Egyébként tök jól néz ki, nem rozsdás (tényleg). Csak a kp zár, és néha az el-ablak miatt kicsit utálta az asszony, hétfőn kapom a jó alkatrészt, remélem más gond nem lesz.
Nekem meg van a fasza kis céges vitara. De utálom. Kb 5 hónapos, hibrid, de van hibája.
Újként szar volt a külső hőmérséklet jeladó. Akkor nem volt fűtés. Cserélték. Most olyan, hogy félóra út után hiába állítom be az automata hőmérséklet szabályzót x fokra, elkezd hideget fújni. A radaros tempomat egy rakás szar. Néha tök váratlanul eldobja magát, megyek, egyszer csak kidobja, hogy hiba a rendszerben. Nem ragozom, mi bajom vele, ez kell a mai igényeknek. A 3 ócska szarom többe nézem mint ezt.
Mindennapra csakis japánt vennék, továbbra is. Mellé persze kell egy kis adrenalin forrás.
Ahhoz meg pénz, idő, türelem, szakember, vagy készség a fenntartáshoz kellenek. Én még továbbra is húszéves autó párti maradok. Megcsinálgatom magamnak. Ha kell, motort is. Tegnap raktam odébb a legújabb stroker cuccaimat, a bmw-hez, jövő hónapban hozzákezdek.
Most lett elegem a húszévesautó-nyűgökből, műanyagok, klíma, olaj, víz, rozsda, erősítő, tetőablak, elég volt. Most így hűtőt, futóműt, hardyt, szelepszárszimmeringet cserélek és még hol van a vége XD
Mi az a konverziós tőcsavar? Tuningoldalon láttam. Azt hittem, azt jelenti, hogy átalakít valamit valamire, de aztán a leírás szerint nem. Akkor mitől konverziós?
Annyira szarok, hogy ritka a jó, és az ára is ennek megfelelően 40-50 ezer Ft. Mármint egy fos pólóhoz való.... Én 40-ért vettem, de a kiszedettből át kellett raknom az ötödik fokozat villáját, hogy mindig bevegye az ötöst. a másik meg a rückvercet kiiktatta a fokozatok közül ....
Sztem a 28i/kis M3 váltó bontottan most 60 ezer körül járhat, amire beépítési garanciát vállalnak.
Nem súrlódhatnak egymáson, mert olaj van köztük. Adott felület terhelése sok mindentől függ. A motorolaj is más egy BMW-ben, mint a váltóolaj, tehát a terhelés - hőmérséklet viszonyok sem válthatók át 1:1.
Itt áll a garázsban, mai is kerülgettem. Szóval a ZF-ről van szó...azért az sem egy űrtechnika :) Váltókban azért nincs olyan terhelés az anyagon, mint egy motorban, nem?
Egyébként mi az árfolyama manapság ennek a váltónak? Te biztos tudod. :)
Én egyéb, de normális gyártótól valót tennék bele.
A kis póló váltójába most cserélek olajat én is. Váltót is cserélem, ami az előzőbe volt, leengedtem, ebbe neg feltöltöm :XD.
Neem, persze, csak vicc volt.
Sztem az előzöbe sose cseréltek, jó sok olajsár volt benne. Mivel elment a rükverc, lett belőle váltócsere. Ebbe meg az ötodiket recsegve veszi, már leszedtem a deklit, a kiemelő villán kell állítanom. Ekkora egy sz@rt, ami ebbe van.... Egy simson váltója is masszívabb talán. Így persze friss olaj megy bele, de nem vettem drágát. :D Azért a gyártói ajánlásnak megfelel.
Persze, igazatok van. ;) Nem nekem való, kéttonnás tank. Sose vezettem, de az "élményről" sok beszámoló van. Nekem formailag, erőre, hangra ott lenne, de sose felejtem el, mikor a mercivel a 21-esen egy 6g3d civic vti-vel akadtam össze. Minden körforgalomban annyit rávert a tatterre, hogy hiába volt egyenesben gyorsabb, mire leakcióztam volna, jött a körforgalom megint. Újra....
Az kicsi, könnyű, súlyához képest erős volt. A merci.meg csak egy izom motor, semmi futómű, nagy tömeg... Nem jó maradt a szám íze a merci után. Ez ugyanaz lenne.
A csak egyenesen jól.menő autó nem az én autóm. Kanyarodni is kell tudnia. Maradjon az e46? :)))) Csak be kéne fejezni, már megint ott tartok, mint a 36-nál,.a közben vett két kisautó árából rég makulátlan lenne.
Asszem megvóna a következő projektem. Csak egy kis zetont kell már hozzá gyújtenem.
Tudom nem ide való, de egyre többször el-álmodomozom, pont egy ilyenről. Nem kívánhatok már többet/jobbat nagyfaterként vazze :DDDD ezzel ellennék egy darbig, tuning nélkül - is :D