Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6256
Nem nagy dolog, de ha nincs gyakorlatod, felesleges gányolni, jobb szakira bízni.
Előzmény: poiut (6255)
poiut Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6255
Köszi!
Asziszem szakemberhez viszem :))))))
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6254
Nem tudom milyen gitárod van, de kb így:
1. Csavarozd ki a régit
2. Forraszd le a régit
3. Az újat tisztítsd meg smirglivel vagy tűreszelővel, hogy fényes és fémtiszta legyen.
4. Futtasd be vékonyan (!) ónnal
5. Tisztísd meg a régi vezetéket, ha kell és elég hosszú, inkább blankold meg újra, tisztítás, stb mint fent.
6. Forrasztással tedd fel az újat
7. Próbáld ki
8. Csavarozd vissza
9. Gitározz!
Előzmény: poiut (6252)
Angelcry Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6253
Ha esetleg mégis megválnál t?le,tudok egy fender-mániákus hangszerboltost :) hehe

ja hát kb 3-4 száz ezer ft körül... de fene tudja

Előzmény: gyrk (6250)
poiut Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6252
Jack aljzat csere bassgitáromon: valaki le tudná írni a menetét????
Köszi
Mike McCready Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6251
Szerintem 3 kilo korul..
Előzmény: gyrk (6250)
gyrk Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6250
sziasztok,

lenne egy kérdésem:

kábé mennyibe fájhat manapság egy 1972-es Fender Mustang, csont eredeti az utolsó csavar is rajta - pick-up-ok is, potik, meg minden - , kivéve a húrtartóláb-támasztását, mert oda be kellet toldani valamit, mert ingott-bingott. tremoló-kar nincs már rajta, valahol elkallódott az évek során.
a gitár úgy néz ki, mint a smells like teen spirit c. nirvana szám klipjében a cobain gityója. (csak nekem előbb megvolt, mint ahogy ők híresek lettek ...:) szóval metálzöld színezés - megkopva, de csak enyhén töredezett a lakk itt-ott, meg a felső részén ezüst csíkok.

nem eladni akarom - soha nem adnám el -, csak kíváncsi vagyok.
kösz, előre is.

Blindmouse Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6249
Foglalkoznak.. igazából csak azért írja ki a legtöbb hogy komolytalanok ne zargassák, de ha igazán kell valami akkor tutira lelevelezheted..
Előzmény: Pyramyd (6243)
Angelcry Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6248
hát... nekem most még korán van,de megpróbálom,bár én elég durva hangzást használok...

nálam kb 8 mély,7 közép,3 treble 5 pressence,8 gain meg koncerten olyan 2-3 master...

tisztát meg élesebbre szoktam tenni....

amúgy az fura a recto-ban hogy aktív a 2. csati hangszínrendszere (ja nekem egy 99-es dual rectom van)
de pl ha többet raksz a magasra teljesen eltolódik az egész hangzás... f?leg a magas befolyásolja az egész hangképet! nálam a recto silicium diode,a végfok meg bold.. próbán spongy

effekt kör ki... kb ennyi

ja legutoljára egy 4x12" Celestion G12H-30 ládán nyomtam,nem volt szar,de elvileg lassan kipróbálhatom a Greenback+Vintage30 felállással... (8x12") :) hehe

Előzmény: pele_ (6246)
Golf-I GTI 16V Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6247
Használtan gondoltam én is természetesen. Nem tudtok egy-két helyet ahol érdemes érdeklődni?
Előzmény: Pyramyd (6240)
pele_ Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6246
Par napja nem olvastam a forumot. Jo sokat irtatok! :))

Igazabol el sem merem mondani milyen gitarok mennek at a kezem alatt. Egy-ket pelda:1967 Fenderek, regi Gibson-ok, Custom Jackson-ok (tegnap epp egy leopard mintas).

Egyik este osszejottem Jam-melni Basszerossal es egy dobossal. Nem is kellett vinnem gitart... (azert vittem :)) A basszusgitaros hozta nekem a sajat cuccait (amit azert vett, hogy a gitarosanak majd legyen :)) Ezekkozott van pl egy 7 huros Ibanez S-serias gitar is, line6 elofok, digitech 2120 effektrproci, marshall fej, marshall ladak.
Kivanok midenkinek ilyen basszusgitarost :)))

Tudna valaki ideirni jo Mesa boogie hangzas beallitasokat? (melyik potit hova)
Azert kerdem, mert 3 -szor ultem neki a kulonbozo tipusu Rectifier-eknek, de nem tudtam, jo hangzast kivadaszni beloluk.
Speciel nekem tul sok a magas elbol es bar tud hangosan szolni, mint a diszno, nem talaltam egy jo szolohangszint (3* 5 perc volt amit veluk toltottem, de szerintem ennyi eleg kellett volna legyen, hogy jol szoljon).
Volt modomban kiprobalni a Marshall valasztekokat, foleg az utobbi par ev termeset.
Vegul az elado mutatott egy kb 25 eves marshall fejet-t
asszem JMP... hat az jo volt, de milyen jo!
Az ujak egyszeruen osszehasonlithatatlanul gyengebbek.

Angelcry Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6245
Szegényke :)))

Én ezt is utálom pakolni,az a helyzet :)

Előzmény: Pyramyd (6244)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6244
NADEÉNGIGANTOMÁNVAGYOK!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Angelcry (6241)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6243
Nézegetem az "ebajt" én is...
Meglepő áron vannak ott dolgok, viszont nem mindenki foglalkozik az öreg kontinenssel, ha nem vagy amerikai akó lecsó...

Kéne beszélni a Pelével...

Előzmény: Blindmouse (6242)
Blindmouse Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6242
Na egy Custom Shop meg kóstolás nélkül eszi az én XL-emet.. én ezzel is tisztában vagyok :)))

Filózok olyasmin hogy EBay-ről venni egy Jacksont.. darabokban.. csomószor árulnak külön nyakat, testet, alkatrészeket.. bár azokról nem lehet tudni.. főleg a testről hogy most miről származik..

Előzmény: Pyramyd (6228)
Angelcry Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6241
Szerintem 2 láda is sok... :))))
Előzmény: Pyramyd (6225)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6240
Neki N2 -je van... (az más kategória!)

Az N1 rétegelt, sima powerman kar (strat), noname washburn PU-k, szerintem csúnya festéssel (nagyonkrémszín, libafoszöld, én másmilyet nemláttam!)...

50 -ért elképzelhető, valszeg csak kéz alatt, ill. használtan!

Előzmény: StratoFan (6238)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6239
Igaz!
Sajna egyben nem volt annyi lávém, hogy normális hanxert vegyek, így hát építkeztem...

A Floyd Rose-t meg a Maróthytól vettem akkoriban 9 pénzért, mert a Bruce Kulick (alázz le ha szarul írtam a nevét) Kramer -jében nem volt híd, és nem jó méretűt hozott bele Bécsből...

S ha tudnád mennyiért adtam el... Totál bukta...

Előzmény: AORBandi (6234)
StratoFan Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6238
Az N1-est 58-ért újonnan? GG hülyétkap ha megtudja :)))))))

-----------------

Rolandó: Amikor a csöves erősítők hangosabbak mint az olcsóbb tranyósak, vagy egyik hangfallal hangosabb ugyan az mint a másikkal, akkor az azért is van, mert a hangszóró eleve márkás, és nagy az érzékenysége, ettől függ a hangereje azonos kivezérlés mellett. Gondolom hogy márkás cucchoz, akár egy fullcsöves kombóhoz is 98-100dB körüli hangszórókat építenek be, egy olcsóba meg esetleg 80-90dB környékit vagy még rosszabbat, ami fele/harmada hangerő azonos teljesítményen. A hangszórók ára 3dB-enként nagyjából dulázódik, és nagyjából így duplázódik a hangereje is. Nem hiába vannak azonos teljesítményű hangszórók 5.000 Ft-ért is, meg 30.000-ért. Van egy zenész, aki szerint a hangzást nem az erősítő, ahanem a hangszórók határozzák meg (a gitáros után persze).

Előzmény: Golf-I GTI 16V (6235)
Rolandoo78 Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6237
Apró gáz a dologban, hogy a srácnak a sima tranyós hozzávaló fejével szólt mint az állat. Megpróbáltam a duncan 4ohmos kimenetén ott ugyanez volt a pálya. Annyi eszem nem volt, hogy megnézzem, hogy a crate fej hány ohmos kimeneten volt...
Előzmény: Pyramyd (6236)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6236
Szerintem illesztési probléma,
és nem volt igaz a CRATE 8ohmos felirata (vagy beleberheltek és összevissza kötözgették, ilyet má láttam -úgy vettük észre hogy a haver csöves Fender feje majdnem elment haza).

Értsd: a Craftsmant nem tartom egy világbajnoknak, össze sem tudom hasonlítani a régi JEM-emmel, viszont megbízhatóan szolgál már 2 éve.
Jó a fája: habosjávor test, jávor nyak, jávor Pál, izé, rózsafa fogólap.:o)
Ha ezek normálisan vannak megmunkálva sok baj nem lehet.
A híd közepes minőségű, messze elmarad a LO-PRO EDGE-től (azzal még több fikcsit meg lehet csinyálni), a PU-k szódával elmennek, hamarosan csere...
A kidolgozás szép, nincs illesztési hiba.
A nyak kényelmes, pontos, Jumbo bundok a jobbik fajtából (értsd nem kopott széjjel eddig).

NEM cserélném el pl. egy IBANEZ 7420-ra (az a gyengébb minőségű japán 7húros)...

A Jem-nél nem volt pardon...
A Craftynál van kompromisszum (a híd, és a hanxedők)...

Előzmény: Rolandoo78 (6233)
Golf-I GTI 16V Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6235
Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne. Szerintetek lehet 50 körül kapni használt Washburn N1-est? Mert kínáltak egyet 70-ért, de az Oroszlánbarlang anno 58-ért forgalmazta.
Sűrgős lenne, ha valaki tud infot, nyugodtan csörögjön! Előre is köszi!

Victor (20-370-2126)

AORBandi Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6234
És ez így mire volt jó?
Ráköltötted 2 hangszer árát...
Előzmény: Pyramyd (6230)
Rolandoo78 Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6233
A felvétel amit Nálad csináltunk qrva jó! Le a kalappal előtte(d)! De akkor sem értek egyet ezzel az én gitárom megeszik mindent dumával...főleg, hogy nem mondjuk egy 78-as fender stratod vagy les paulod vagy ne adj isten a Vai Ibanezed van. Azé a Cratsman az Craftsman a Fender meg Fender. A kombóban is igazad van tényleg jobban szólna 4 X 12-n. Viszont azt nem értem, hogy kaptam kölcsönbe egy CRATE ládát gyári 4 x 12 celestion vintage-vel, de az egész erősítőm halkabb lett. Mielőtt hülyének néznél:
a kombó 8ohmos kimentére kötöttem a CRATE 8ohm os bemenetét arra is volt kapcsolva. a kombó hangszórói ki voltak húzva, tehát csak a láda szólt viszont halkabb volt mintha a kombó hangszóroi szoltak volna csak. Ez mé van?
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6232
Ja az enyém Gibson.
Előzmény: Törölt nick (6231)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6231
Ha jól tudom ugyanazok a hangszedők vannak benne, de nincs binding (kontúr a test szélén). Lehet hogy van egyéb különbség, én nem tudok róla. Nekem bevált.
Előzmény: Mike McCready (6226)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6230
Nekem is fenntartásaim vannak a magyar hanxerkészítőkkel.

Volt egy régi japán strat gityóm (égerfa test),
HááááááT...
Első lépcső: 3 db Dimarci HS-1
Na!
Második lépcső: Floyd Rose (echte!)
Hmmmmmmmm!!!
Harmadik lépcső: új nyak, mert eltört,
kezemhez faragva(by Megyó), saját design...
Valahogy olyan IZÉ.... Nem szólt...
Negyedik lépcső: EMG 81
Na!
Ötödik lépcső: test felcsiszol fáig, impregnál Dióolajjal,
Basszus megjött a magas felharmonikus!!!!!!!!
Király!!! (Sajnos a fák nem dolgoztak össze addig ameddig rajta volt a festék a testen!)

Ezt a mágusnak tudnia kellett volna... :o(
Azért még jóban vagyunk! :o)

Előzmény: Mike McCready (6227)
A nyúl Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6229
nemtom, nekem még nem volt studiom, de több cimborámnak is van (angelcry) akik szeretik.
személy szerint inkább gibson studiot vennék mint epiphone standardot vagy customot.
Előzmény: Mike McCready (6226)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6228
Blind! edd meg a Kelly -det, Vegyé hozzá egy PS6-ost, azttán máris lesz e gy saját Kelly Famly -d.

Azért a Nagyfi "customshop" -ját jobban szerettem...

Na megláttyuk PU csere után!
...lehet hogy eldugod a JBJr-t...

:o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Blindmouse (6217)
Mike McCready Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6227
A Megyorol meg annyit, hogy a cimboramnak haromszor furt bele a gitarjaba mire a pant akasztoja jo helyre kerult. Ezek utan mit kene varnom egy "tomor tes" gitartol?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!