Nem tudom milyen gitárod van, de kb így:
1. Csavarozd ki a régit
2. Forraszd le a régit
3. Az újat tisztítsd meg smirglivel vagy tűreszelővel, hogy fényes és fémtiszta legyen.
4. Futtasd be vékonyan (!) ónnal
5. Tisztísd meg a régi vezetéket, ha kell és elég hosszú, inkább blankold meg újra, tisztítás, stb mint fent.
6. Forrasztással tedd fel az újat
7. Próbáld ki
8. Csavarozd vissza
9. Gitározz!
kábé mennyibe fájhat manapság egy 1972-es Fender Mustang, csont eredeti az utolsó csavar is rajta - pick-up-ok is, potik, meg minden - , kivéve a húrtartóláb-támasztását, mert oda be kellet toldani valamit, mert ingott-bingott. tremoló-kar nincs már rajta, valahol elkallódott az évek során.
a gitár úgy néz ki, mint a smells like teen spirit c. nirvana szám klipjében a cobain gityója. (csak nekem előbb megvolt, mint ahogy ők híresek lettek ...:) szóval metálzöld színezés - megkopva, de csak enyhén töredezett a lakk itt-ott, meg a felső részén ezüst csíkok.
nem eladni akarom - soha nem adnám el -, csak kíváncsi vagyok.
kösz, előre is.
hát... nekem most még korán van,de megpróbálom,bár én elég durva hangzást használok...
nálam kb 8 mély,7 közép,3 treble 5 pressence,8 gain meg koncerten olyan 2-3 master...
tisztát meg élesebbre szoktam tenni....
amúgy az fura a recto-ban hogy aktív a 2. csati hangszínrendszere (ja nekem egy 99-es dual rectom van)
de pl ha többet raksz a magasra teljesen eltolódik az egész hangzás... f?leg a magas befolyásolja az egész hangképet! nálam a recto silicium diode,a végfok meg bold.. próbán spongy
effekt kör ki... kb ennyi
ja legutoljára egy 4x12" Celestion G12H-30 ládán nyomtam,nem volt szar,de elvileg lassan kipróbálhatom a Greenback+Vintage30 felállással... (8x12") :) hehe
Par napja nem olvastam a forumot. Jo sokat irtatok! :))
Igazabol el sem merem mondani milyen gitarok mennek at a kezem alatt. Egy-ket pelda:1967 Fenderek, regi Gibson-ok, Custom Jackson-ok (tegnap epp egy leopard mintas).
Egyik este osszejottem Jam-melni Basszerossal es egy dobossal. Nem is kellett vinnem gitart... (azert vittem :)) A basszusgitaros hozta nekem a sajat cuccait (amit azert vett, hogy a gitarosanak majd legyen :)) Ezekkozott van pl egy 7 huros Ibanez S-serias gitar is, line6 elofok, digitech 2120 effektrproci, marshall fej, marshall ladak.
Kivanok midenkinek ilyen basszusgitarost :)))
Tudna valaki ideirni jo Mesa boogie hangzas beallitasokat? (melyik potit hova)
Azert kerdem, mert 3 -szor ultem neki a kulonbozo tipusu Rectifier-eknek, de nem tudtam, jo hangzast kivadaszni beloluk.
Speciel nekem tul sok a magas elbol es bar tud hangosan szolni, mint a diszno, nem talaltam egy jo szolohangszint (3* 5 perc volt amit veluk toltottem, de szerintem ennyi eleg kellett volna legyen, hogy jol szoljon).
Volt modomban kiprobalni a Marshall valasztekokat, foleg az utobbi par ev termeset.
Vegul az elado mutatott egy kb 25 eves marshall fejet-t
asszem JMP... hat az jo volt, de milyen jo!
Az ujak egyszeruen osszehasonlithatatlanul gyengebbek.
Na egy Custom Shop meg kóstolás nélkül eszi az én XL-emet.. én ezzel is tisztában vagyok :)))
Filózok olyasmin hogy EBay-ről venni egy Jacksont.. darabokban.. csomószor árulnak külön nyakat, testet, alkatrészeket.. bár azokról nem lehet tudni.. főleg a testről hogy most miről származik..
Igaz!
Sajna egyben nem volt annyi lávém, hogy normális hanxert vegyek, így hát építkeztem...
A Floyd Rose-t meg a Maróthytól vettem akkoriban 9 pénzért, mert a Bruce Kulick (alázz le ha szarul írtam a nevét) Kramer -jében nem volt híd, és nem jó méretűt hozott bele Bécsből...
Az N1-est 58-ért újonnan? GG hülyétkap ha megtudja :)))))))
-----------------
Rolandó: Amikor a csöves erősítők hangosabbak mint az olcsóbb tranyósak, vagy egyik hangfallal hangosabb ugyan az mint a másikkal, akkor az azért is van, mert a hangszóró eleve márkás, és nagy az érzékenysége, ettől függ a hangereje azonos kivezérlés mellett. Gondolom hogy márkás cucchoz, akár egy fullcsöves kombóhoz is 98-100dB körüli hangszórókat építenek be, egy olcsóba meg esetleg 80-90dB környékit vagy még rosszabbat, ami fele/harmada hangerő azonos teljesítményen. A hangszórók ára 3dB-enként nagyjából dulázódik, és nagyjából így duplázódik a hangereje is. Nem hiába vannak azonos teljesítményű hangszórók 5.000 Ft-ért is, meg 30.000-ért. Van egy zenész, aki szerint a hangzást nem az erősítő, ahanem a hangszórók határozzák meg (a gitáros után persze).
Apró gáz a dologban, hogy a srácnak a sima tranyós hozzávaló fejével szólt mint az állat. Megpróbáltam a duncan 4ohmos kimenetén ott ugyanez volt a pálya. Annyi eszem nem volt, hogy megnézzem, hogy a crate fej hány ohmos kimeneten volt...
Szerintem illesztési probléma,
és nem volt igaz a CRATE 8ohmos felirata (vagy beleberheltek és összevissza kötözgették, ilyet má láttam -úgy vettük észre hogy a haver csöves Fender feje majdnem elment haza).
Értsd: a Craftsmant nem tartom egy világbajnoknak, össze sem tudom hasonlítani a régi JEM-emmel, viszont megbízhatóan szolgál már 2 éve.
Jó a fája: habosjávor test, jávor nyak, jávor Pál, izé, rózsafa fogólap.:o)
Ha ezek normálisan vannak megmunkálva sok baj nem lehet.
A híd közepes minőségű, messze elmarad a LO-PRO EDGE-től (azzal még több fikcsit meg lehet csinyálni), a PU-k szódával elmennek, hamarosan csere...
A kidolgozás szép, nincs illesztési hiba.
A nyak kényelmes, pontos, Jumbo bundok a jobbik fajtából (értsd nem kopott széjjel eddig).
NEM cserélném el pl. egy IBANEZ 7420-ra (az a gyengébb minőségű japán 7húros)...
A Jem-nél nem volt pardon...
A Craftynál van kompromisszum (a híd, és a hanxedők)...
Egy gyors kérdésem lenne. Szerintetek lehet 50 körül kapni használt Washburn N1-est? Mert kínáltak egyet 70-ért, de az Oroszlánbarlang anno 58-ért forgalmazta.
Sűrgős lenne, ha valaki tud infot, nyugodtan csörögjön! Előre is köszi!
A felvétel amit Nálad csináltunk qrva jó! Le a kalappal előtte(d)! De akkor sem értek egyet ezzel az én gitárom megeszik mindent dumával...főleg, hogy nem mondjuk egy 78-as fender stratod vagy les paulod vagy ne adj isten a Vai Ibanezed van. Azé a Cratsman az Craftsman a Fender meg Fender. A kombóban is igazad van tényleg jobban szólna 4 X 12-n. Viszont azt nem értem, hogy kaptam kölcsönbe egy CRATE ládát gyári 4 x 12 celestion vintage-vel, de az egész erősítőm halkabb lett. Mielőtt hülyének néznél:
a kombó 8ohmos kimentére kötöttem a CRATE 8ohm os bemenetét arra is volt kapcsolva. a kombó hangszórói ki voltak húzva, tehát csak a láda szólt viszont halkabb volt mintha a kombó hangszóroi szoltak volna csak. Ez mé van?
Ha jól tudom ugyanazok a hangszedők vannak benne, de nincs binding (kontúr a test szélén). Lehet hogy van egyéb különbség, én nem tudok róla. Nekem bevált.
Nekem is fenntartásaim vannak a magyar hanxerkészítőkkel.
Volt egy régi japán strat gityóm (égerfa test),
HááááááT...
Első lépcső: 3 db Dimarci HS-1
Na!
Második lépcső: Floyd Rose (echte!)
Hmmmmmmmm!!!
Harmadik lépcső: új nyak, mert eltört,
kezemhez faragva(by Megyó), saját design...
Valahogy olyan IZÉ.... Nem szólt...
Negyedik lépcső: EMG 81
Na!
Ötödik lépcső: test felcsiszol fáig, impregnál Dióolajjal,
Basszus megjött a magas felharmonikus!!!!!!!!
Király!!! (Sajnos a fák nem dolgoztak össze addig ameddig rajta volt a festék a testen!)
Ezt a mágusnak tudnia kellett volna... :o(
Azért még jóban vagyunk! :o)
nemtom, nekem még nem volt studiom, de több cimborámnak is van (angelcry) akik szeretik.
személy szerint inkább gibson studiot vennék mint epiphone standardot vagy customot.
A Megyorol meg annyit, hogy a cimboramnak haromszor furt bele a gitarjaba mire a pant akasztoja jo helyre kerult. Ezek utan mit kene varnom egy "tomor tes" gitartol?