OFF:
Na emberek, a "porgekalap kontra Nyugat"-ot hagyjuk mar abba. Azy hiszem en mondtma itt egy ket rosszallo megjegyzest a franciakra, de ne ezt vitassuk mar meg. Az
utobbi jopar hozzaszolas joforman nem szolt vasutrol.
Ez se, de reszemrol befejeztem.
ON:
Inkabb feltennem megegyszer aegy korabbi kerdesemet, amire nem kaptam megnyugtato valaszt: Hogy van ez ahezagnelkuli palya? Valaki azt allitotta,hogy abban 1-2 kilometerenkent
dilatacios kutyuk vannak, en azt allitom, hogy max hidaknal lattam eddig.
Valaki szakmabeli, vagy aki tudja biztosan homalyositson mar fel.
Mas: Meg mindig nincsenek senkinek informacioi a menetrendtervezetrol? Volt olyan hozzaszolo akinek fix, hogy voltak, de nagyon feltette az informacioit. Legyen szives, ha hozzaszol, irja is mar meg. Mire jo az a fene nagy titkolozas?
Én sem értem miért kell feltétlen okozzati összefüggés. Semmi köze nem volt a kettőnek egymáshooz, de nagyon mélyen biztosan lehetne találni ilyet is. Attól még minden igaz volt benne, és senki nem volt indulatos, ezek a tények.
Werner, ha meg tudod szerezni az idei selejtezési listát, tudnál egy példányt küldeni? Régi listád nincs?
Köszi
Pali
takilaci:
"Az 1992-es vasuti hitelfelvetel es az 1921-es bekezyerzodes kozotti kapcsolat, osszefugges megvilagitasara (ugy nez ki)meg el kell vegeznem egy-ket egyetemet. "
"Van itt a kozelben vagy 10-15 diplomata, de nem tudtunk rajonni az 1921-es bekekotes es az 1992-es vasuti hitelfelvetel koyotti ok-okzat osszefuggesre. "
Nem gondoltam igazán ok-okozati összefüggésre. Csupán összeszedtem egy-két dolgot így egymás mellé, hogy mit kaptunk Nyugattól csak a 20. században. Tudom, hogy ez több generáció kérdése. A hozzáállás azonban mit se változott. Jól tudod, mire gondolok. Nem szükséges ehhez annyit egyetemre járni... :-).
"Inkabb vasuti, szakmai temakrol ha lehet"
Igen, én is így szeretném. Ugyan nem én kezdtem el a pörgekalapot...
"Az indulat ritkan ad bolcs tanacsot."
Ki volt indulatos?
"Mas nemzetek minositesere, anyazasara, azt hiszem ?"
Erről nem volt szó. Kérlek ne kövesd el azt a hibát, amit annyian itthon, hogy valakinek a szájába ad olyat, amit nem mondott.
Vége a sztrájknak, ÚJRA LEHET VONATOZNI! :-)))
Én ma már meg is tettem...
"Werner: mi lett a 110-es Szergejjel? Csak nem selejtezték?!"
Én nem tudok róla, de az 1999-2000-es selejtlistát nem láttam. Azon elképzelhető, hogy szerepel. Eredetileg forgóvázzal ment Tapolcára, ahogya 221, a 165 is. Csakhogy a 1110-es már egy éve áll, minimum. Most már ott a 243 is. Azt is el bírom képzelni (sőt!) hogy a kettőből 1 mozdonyt próbálnak építeni, melynek száma gondolom 243 lesz. azokról a bizonyos szarvakról majd meg lehet állapítani, végül is melyik gépről lesz szó valójában.
off:
kkalmi: "Azonban egyre tisztábban látható, hogy a szakszervezetek tartalékainak kifogyasztása, a sztrájk kifullasztása a MÁV vezetőinek az igazi célja. "
Na ja, gondolod ezzel együtt az is céljuk, hogy minél tovább ne menjen a vasút! Próbáljuk egy kicsit "globálisabban" látni a dolgokat!
/off
Mar reg jartam erre, most volt egy kis idom es feltettem nehany kepet IDE mindenfelerol.
Sorry hogy nem a kozos vasut oldalt hasznaltam, de nem megy a HTMLezes, amennyiben valakit erdekel, vagy segit ugy szivesen attelepitem a kozosbe, akar nagyobb felbontassal.
Amit én kaptam, az a teljes anyag, ennek csak egy része a kiadott fax.
Akinek kell, ha lehet, e-mailt küldjön. (Úgy gyorsabban tudok válaszolni.)
A sztrájkról információk :
http://www.vdszsz.hu/
mi van most a Dombóvár-Szentlőrinc vonalszakasz 1973 előtti nyomvonalának felhagyott alagútjával.
Mintha ketto lett volna, a hosszabb Kishajmas-Abaliget, a rovidebb Abaliget-Bicserd kozott (Hetvehely passz), de ne vegyel ra merget, kb 10 eves voltam. Es a nyolcvanas evek elejen volt a palyakorrekcio, talan 1983 :-)'
Nos, átolvastam a mailt, ami kiment faxban. Ha ez volt a teljes anyag, ami kiment, akkor kedves K Sandor, ki kell, hogy jelentsem, hogy ez egy tendenciózus válogatás volt. Sikerült minden olyat kimazsolázni, amely a fonökség és az apparátus hozzánemértését vagy alkalmatlanságát támasztja alá, de egyetlen egy olyan hozzászólás sem válogattatott bele, amely a vasutas dolgozókat vagy a szakszervezeteket kritizálná.
Kénytelen vagyok megkérdezni, hogy miért ez az eljárás, ami kimeríti a félretájékoztatás fogalmát.
Én minden egyes szavamat vállalom amit ebbe a fórumba leírtam (gondolom a többiek is) és nem bánom, hogy mások is megismerik a véleményem. De igencsak rosszul venném, ha a faxban idézett véleményeim bármilyen csatározásban valamely fél részérol felhasználást nyernének.
Íme a megoldási javaslatom.
1. Igen eros mea maxima culpa gyakorlása az idézettek felé
2. Második fax összeállítása, amelyben elsosorban a vasutasokról, illetve a szakszervezetekrol szóló hozzászólások szerepelnek.
Ha gondolod, segítünk összehozni, egy kis eloszóval, hogy mi is ez a fórum és kik lakják.
Már csak azért is, nehogy azok a vasutasok, akik a faxot megkapták és olvasták, olyan álomba ringassák magukat, hogy velük minden rendben van. Mi itt, többnyire kívülállók (kibicek is) nyugodtan lehetünk objektívek (bár néha nem látunk a pipától).
Hogy politika, sztrájk, egyebek után valami indulatoktól mentes téma is legyen:
Valaki pár napja megkérdezte, mi van most a Dombóvár-Szentlőrinc vonalszakasz 1973 előtti nyomvonalának felhagyott alagútjával. Szombat délután sétáltam arra és megnéztem gyalog a régi nyomvonal egy szakaszát. Kérdésem ezzel kapcsolatban: csak 1 darab felhagyott alagút van?
Én azt kérném, hogy valaki szkennelje be és úgy küldje el nekem mailban. Cserébe felajánlok egy-egy sztrájktörő Csörgős képet (M41 2118 és 2177 vontatta 714-es gyors)
Vége a sztrájknak Belefáradtak a szakszervezetek CURIER NEWS2000. február 14. 17:17
A három reprezentatív szakszervezet a mai egyeztetéseken bejelentette, hogy 17:00 órától befejezi a vasutas sztrájkot. A sztrájk 13 napján a szakszervezetek nem felfüggesztették, hanem bejelentésük szerint végett vetettek az ország közlekedését lebénítő munkabeszüntetésnek. A Curier beszámolója hamarosan itt.
Most megyek le, dolgozni éjszaklára, ha megtalálom a papírokat, akkor elküldöm. Kozma Kálmánnak azt a piszkozatot, melyből szemezgettem, elküldtem.
A 5359-47, 5478-58, 5423-10, 5882-71, 6309-6302, 6182-65, 6309-02-ig hozzászólások közül,m elyek vasúttal kapcsolatosak
K.Sanyi.
HÍR:
17.15-től a sztrájk LEFÚJVA!!!!!
Tapolcán is találkoztam tegnap a kifüggesztett ominózus faxszal. A magam részéről nem örültem neki különösebben, mert negatív visszhangját keltheti a listának.
Üdv A fórumnak!
A faxokat valóban én küldtem el, de nem azért, hogy bármelyikőtöket bajba sodorjalak,
hanem azért, hogy a mozdonyvezetők, megismerjék a Ti gondolataitokat is, melyet
vasútszeretetre visszevezethetően írtok le (nem mozdonyvezető szeretetre gondolok.)
Nagyon jól látok problémákat kívül állókélt. Egyébbként a faxok tartalma az itt
elhangzott vasúttal, vonalmegszüntetésekkel, mozdonyfelújításokkal kapcsolatosak
Ezúton kérek mindannyiótoktól elnézést, ha ezzel akaratotokkal ellentétesen
cselekedtem volna.
Kovács Sándor
Talan nem kene lealacsonyodni az O szintjere, noha egyetertek a velemenyeddel. DE amugy ez nem a szidjuk
a Gaskot topic. (bocs, azelobb en is szidtam a franciakat, de
probaljuk visszafogni magunkat, jo vege nem lenne.)
Ezen még nem gondolkoztam. Autóval járnak. De a kocsi tényleg olyan magas, hogy nekem a 185 cm-mel elég ha csak kinyújtom a kezemet, hogy kiemeljem belőle, nem kell előre hajolni érte.
Nem pofázni kéne,hanem belátni,hogy ez már hülyeség! Pénteken 3 körül ott leszek a Keletiben,és ha meglátom valahol, a hátára ülök,és Sopronig hajtom!
ui:Egyen tiszai halat! Vagy rétisast!
Beszamolo Bpre utazasomrol, egyebekrol,
ha uncsi, pls pgup-pgdwn
02.12. 6.36
Tiszaujvaros
elindultunk, majd Nyekre megerkeztunk rendben.
Penztarnal es falon tintas sztrajkmenetrend, eddig OK.
Kene jonni Nyiregyrol 7.15-kor szemelynek, hisz ilyenkor
csak szemely jar, eddig is OK. Jott is 3-4 perc kesessel,
meg mindig OK.
No, innentol akadtam ki kicsinyket.
En sokat tapasztalt, ven plebejus foszer vagyok, mondhatni
kisse igenytelen, de amit lattam döbb-döbb-döbb!
A szerelveny 1db I.oszt + 10-12db II. o. termesbol allt, allithatom a MAV legocsmanyabb,
legretkesebb kocsijait sikerult osszegyujteni.
Retek is OK., tobbet is elviseltem mar. Hanem a tomeg!
Peronok, folyosok zsufolva, allohely alig jut...
En eddig max sztrajkolok mellett alltam,
GYOZZETEK SZAKIK!!!!
DE, hamar indul vonat, miert a legmocskosabb kocsikat
kell kiallitani?? Es miert ily keves kocsit???
Vissza 16.30-kor Keletibol uaz a szerelveny, megnagyobb a tomeg.
Az mar csak hab a tortan, hogy a Nyekre 19.20-kor erkezo pesti vonat elott tobb, mint egy oraval megy el az utolso aznapi Tpalkonyara, lehet buszozni, stoppolni, gyalogolni....
Gondolkodjunk kicsinyket, miert is van ez igy?
1. Sztrajkolok oldalarol
Nehezitsuk utazast, mar ha vki utazasra vetemedik ilyenkor,
lassa mar a vasut helyzetet; OK;
2. Nem sztrajkolok oldalarol
Legalabb lassa a jonep mire vezet a sztrajk; OK.
No, most vagyok a bajba!
KINEK HIGGYEK???
Szvsz, maga alatt vagja a fat mindket oldal,
telleg sikerul vasuti utazast jol megutaltatni kozneppel,
kinek nincs mas valasztasa, karomkodik jo nagyokat, most ez jo?
Felfele alltam Fabonyig, vissza detto, Hatvanig.
Elmondana vki, hogy ilyen sztrajkos idokben miert nem
lehet a legfrankobb fulkes kocsikbol egy 2x ilyen
hosszu szerelvenyt kiallitani?
Hat nem mindegy melyik vagon nem kozlekedik?
Igaza van annak, aki irta a MAVnak semmi kara nincs abbol,
ha nem utazom, hisz zsebemben volt a xxxxxx sz. felmutatora
szolo osszvonalas eves berletjegy 1. oszt. kocsira,
nem kevesebb, mint 834 000 Ft-ert, elore kifizetve.
Ps. Ez meg otthon irtam, most latom, mashol, maskor meg uresek a vonatok.
Hat ez szombaton a 80-ason nem igy volt, legalabbis azon a ket vonaton, amin utaztam.
tegnap utaztam a Keletiből 9:40-kor induló hatvani személyvonattal, a szokásos 6 kocsit még 3-mal toldották meg. Rákos után végig jártam a vonatot, az népszámlálás eredménye kb 100 utas :-(
Egyéb érdekesség: Pécel 1. vágányon járt valami, pedig ott "békeidőben" is csak évente 5-6 alkalommal jár valami...
Rákos után baloldalt halad egy iparvágány ami Rákoskeresztúrnál megy be egy gyárba, ez a vágány fényes, milyen gyár ez, hogy sztrájk idején is kiszolgálják?
úgy tünik Kőfelsőn változatlanul "adagolják" a tehekocsikat a bontóba. Érdekes, hogy egy kocsin sincs "S"...