én úgy értettem, hogy próbálja meg mindkét irányba, hogy átlássa a "működést". egyébként meg homorításnál is:
- el fog hangolódni, tehát így is úgy is újra kell hangolnia, miellőtt ki tudja próbálni a zörgést.
- az imbuszkulcs nem fog beférni rendesen a húrok közé, ha azok föl vannak hangolva és feszesek.
szerintem felesleges erre pénzt és sok időt szánni (amíg beállításon van), óvatosan megcsinálod magadnak, aztán a következő már olyan természetes lesz, mint a húrcsere. hangszerboltba sztem csak akkor érdemes visszavinni garis beállításra, ha ott is lehetsz és figyelheted ahogy csinálják, így megtanulhatod. nyilván nem akarsz minden húrcserénél ezreket kiadni nyak- meg oktávbeállításra. vegyél egy hangológépet azt csináld magad.
a pálca csavarja meg sablon működésű: balra lazít, jobbra feszít. ha leengedett húrokkal csinálod, nem lesz baj. próbálkozz nyugodtan...
Nekem pont fordítva van! A régi "A" húrja zörgött, de csak akkor ha pontosan volt hangolva. Egy kicsit feljebb vagy lejjebb már nem zörgött. Az új nem zörög sehogysem. És lehet hogy hiába emeled. Legalábbis nálam nem a húr zörgött össze a szárral hanem rezonált a belselyében valami. Egy darabig. Idővel megszűnt :).
egyes stúdiókban szokás (szerintem nem a legjobb) kiékelni a kart, hogy ne flexizzen...
szerintem nem kék támackodni rája, oszt yo lesz!
a másik trükk: felvételeknél az gitáralapokat ugyanazon a hanxeren jáccák fel...
(mi bajban lennénk! Blind eltéved a 7 húron, én a 6-on, ráadásul a mély B -s témákat se tudom a Jacko -ján hozni! megoldás bé kell állítani a hanxereket normálisan. Ha házilag nemmegy vidd be a Vintage-be /ÁDÁM remélem most örűc!/)