Keresés

Részletes keresés

Flower2000 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4673

Nemrég utaztam a reptérről busszal be Cataniába és a buszból néztük, hogy rabolnak ki valakit az utcán délelőtt. Ellökték, és elvették a táskáját. 1 héttel előtte történt ez velem meg Rómában, de nem tudtak elvenni tőlem semmit.

 

Előzmény: tucsok13 (4670)
rebkaa Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4672

Ó, én azt hittem  egy 17 napos Kenya-Tanzánia magánzós út után, hogy tudunk vigyázni a dolgainkra. 

Azonban Egyiptomban a férjem derekán lévő övtáskát húzta ki egy 6 éves kölyök, úgy. hogy fél kézzel nyomkodta az orra elé a "papiruszt"hogy vegyük meg. A trükk azonban nem jött be(mert ezt már ismertük) így még kevés pénzt sem ott tartottunk.

Apropó kártya, A hitelkártyának a tulajdonosa az kell, hogy legyen aki bérli az autót.

Van amikor fizetni kell a második vezetőért is és a gyerekülésért.

A kp. azért nekünk elengedhetetlen volt a vulkán túrákon. Nem hiszem, hogy a Strombolin bárhol elfogadtak volna kártyát.

Amígy a férjemék az Etna tetején voltak, addig mi lányok a 140km-es Etna körön autóztunk. Olyan picike falukban kávéztunk, ahol szintén nem tudom elképzelni a kártyát.

Barcelonába épp múlt héten vettem 3000ft-ért repjegyet, már az idén másodjára megyek. Sokan panaszkodnak egyébként, de nekem még nem volt problémám ott sem. 

 

Előzmény: tucsok13 (4670)
rebkaa Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4671

Azt írták 800-1500 euro, a kocsi kategórájától függően. Na most ez egy kis Nissan volt, 3 -an molett hölgyemények csak lapjával fértünk el. Nem nyavalyogtunk, mert mi akartuk, hogy a legolcsóbban jöjjünk ki.

Ez az olaszoknál teljesen hangulat kérdése szerintem, aznap mindenkinek 1000-en felül kellett fizetni. Azért tudom, mert előttünk is egyfolytában telefonálgattak(az olaszok is) a vásárlási limit megemelése végett a banknak.

Voltak persze olyan kedvesek, hogy 2 hét után sem oldották fel a zárolást, majd itthon a bank magától tette meg.

Blaze pedig írta, hogy ugyanaz a cég máskor csak 400 euro-t terhelt be.

Rá 4 hónapra Dél-Olaszországban, Bariban béreltünk egy jóval nagyobb autót, szintén Autoeurope-n keresztül. Írták, hogy 1000 euro a zárolás.  Mikor megérkeztünk mondták, hogy 360 euro lesz a kaució. Szóval nem értem.

 

Előzmény: tucsok13 (4668)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4670

Ez de gáz.. én dolgoztam egynél itthon, ott nem volt ilyen probléma. De egyébként a személytől is sok függ: amikor sorban álltunk a reklamációhoz akkor hallottam ahogy az ügyintéző tök korrekten "eladja" az extrákat az embereknek, elmagyarázza mi-mire jó aztán lehet dönteni kell v sem. Na ez nekünk kimaradt..:P  Mindenesetre résen leszek nagyon, és 2 hitelkártyát viszünk, nehogy zárolják a teljes hitelkeretemet.. kp-t nem szeretek sokat vinni, mert a hotelben hagyni nem biztonságos, magunkkal vinni még úgy sem. Tavaly ősszel Barcelonában megloptak, a pelenkázós táska elejéből vették ki a pénztárcánkat, de visszazárták, így csak a végállomáson vettük észre hogy a készpénzünk, napijegyeink, belépőink, vissza vonatjegyeink arra a napra eltűntek...szerencsére kidumáltuk, beengedtek mindenhova és vissza is értünk, de a tanulság megvolt. Minimális kp, 2 hitelkártya különböző helyekre elsüllyesztve, papírjaink a táska legalján és némi kp a rejtett övtáskában.

Szicília egyébként mennyire biztonságos? Olyasmi mint Nápoly? (azért egyébként a turisták is érdekesek: Nápolyban a hop-on buszon az idegenvezető szólt az angol turistának hogy a ROLEX-et azért jobban tenné ha levenné..nekünk nem volt semmi gondunk, igaz, ott is rejtett övtáskában volt a pénz+kártya)

Előzmény: kurpulio-bongo (4669)
kurpulio-bongo Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4669

Szinte mindegyik autókölcsönzős cég csinálta.. itthon is, de még Németországban is. Ha nincs meg a gazdája egy sérülésnek ráverik egy balekra. vagy többre is :-(

Panaszkönyvet kell kérni, írásban kommunikálni, azt látják a felettesek is.

Előzmény: tucsok13 (4666)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4668

És nem írták előre mennyit zárolnak? 1250 EUR übergáz..mi az USA-ban 400 USD-t írtunk alá (tudtunkon kívül, kb félálomban) pedig egy terepjárót béreltünk, és ebből csak 100 USD volt kaució a többi nem kért extra szolgáltatás:-P Leadáskor azonnal feloldották és beterhelték a kb. 90 USD üzemanyag-költséget plusz huszonpár dollár nemkért szolgáltatást amit később visszaadtak. Ezért is vonakodtam a saját bérléstől, az ilyen "apróságok" miatt. Aláíratták előre hogy üres tankkal hozom vissza és ők tankolják, csakhogy ez kb 1,5x annyiba került mintha én magam csinálom..na mindegy, végül össz-vissz ezt a kb 30 USDt buktuk el, na de ha nem vagyok résen lehetett volna több is. Visszavitelkor viszont nem szórakoztak semmivel, volt az autón néhány karc, de apró matricák jelezték hogy már rögzített sérülésről van szó, kipakoltunk, vitték, ennyi.

Kíváncsi vagyok mi lesz most..

Előzmény: rebkaa (4667)
rebkaa Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4667

Mi nem jártunk így, csak az 1250 eurós zárolás miatt morogtam az autoeurope-nál, vitte az egész hitelkártya keretet. Még jó, hogy volt elég készpénzünk.

Pár hónapja Marokkóban béreltünk egy gyakorlatilag minden cm-en sérült autót. Na, erre már sokat nem tudtak volna ránk verni a visszavitel után, hogy mi okoztuk a sérülést . A biztonság kedvéért Cataniában is, Marrakesh-ben is körbefényképeztük a kocsit felvételkor és visszaadáskor.

Azért nem értem az ilyeneket, mert ugye az internet korában ez pillanatokon belül terjed ez akkora negatív reklám a cégnek, hogy elkondolkodhat rajta.

Előzmény: tucsok13 (4666)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4666

Már nem emlékszem hol olvastam negatív értékelést róluk, de most rákerestem és az első amit kidobott máris meglehetősen érdekes:

Written on: 10/08/2012

“ THIEVES LIARS SCAMMERS!!!”

DON'T USE THIS COMPANY 'SICILY BY CAR' OR 'AUTO EUROPA' OR WHATEVER THEY ARE CALLED. i am amazed to find so many people with the same story as us. what i don't understand is who is governing this massive con job? they should be shut down. we returned our car with not one piece of damage at all, we pootled around sardinia and didn't put a scratch on the car, we took it back to alghero airport and waited half an hour, the guy said, 'yes its fine you can go.' 3 weeks later we've been billed 248 EUROS...

 

Nem tudom beszélsz-e angolul, de a lényeg hogy a sérülésmentesen visszavitt kocsira anélkül hogy leadáskor bármit szóltak volna 3 hét múlva kiszámláztak 248 EUR-t a sérülésekre. És állítólag nem csak ők jártak így. Ráadásul ez elég friss beírás..pénteki! (én korábban olvastam róla negatívat)

 

Előzmény: c4sxbn (4665)
c4sxbn Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4665
A sicilybycar céget miért nem ajánljátok?
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4664

Hát, akkor Téged keményebb fából faragtak mint engem :-D

Előzmény: rebkaa (4663)
rebkaa Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4663

Off: Ne is mondd, engem egyszer behúzott  a csőbe. Dolomitok, majdnem  függőleges sziklafal 6,5 óra csak felfelé.

Egy haszna azért volt...rájöttem, hogy 5 gyerek után is van még mellizmom:) napokig fájt.

Azóta csak a bécsi erdő környékén tudott egyre rávenni a gyerekekkel együtt, szép látvány voltunk 6-an, amikor lógtunk a via ferrata-n és elkezdett zuhogni az eső.

Előzmény: tucsok13 (4661)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4662

Egyébként a társas-utakkal meg a szervezett utakkal ez a gáz, hogy mindig, mindenhol várni kell valakire. Anyósomék pl így késtek le egy komplett Miami városnézést mert az egyik utas valamit kavart a csomagjával és azt keresték egész nap, bukták a programot...

Ha csak lehet kerüljük ezeket a szervezett, csoportos dolgokat, csak hát néha nem kikerülhető. Olyankor meg csak reménykedik az ember hogy nem más hülyesége miatt marad le valamiről :-P

Előzmény: rebkaa (4660)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4661

Az én férjem is bírná, mászott hegyet ő is bőven, én viszont még élénken emlékszem amikor elvitt magával via ferrata-t mászni a Rax-ra. Mire felértünk meghaltam, nem hogy beleálljak a ferrata-ba..:) Szóval kizárt hogy én bevállaljam.

A hajózás délben indul Milazzo-ból, kb ez a program:

http://www.minicrociere.tarnav.it/minicruises/panarea_and_stromboli_by_night,6.html

 

Volt egy hosszabbjuk de az csak szombaton és mivel mi vasárnap hajnalban indulunk haza azt nem mertem bevállalni..

http://www.minicrociere.tarnav.it/minicruises/active_volcanoes,15.html

 

 

Adtak még valami kedvezményt is, így négyünknek 134,4 EUR volt a jegy. Nem olcsó, de remélem megéri...így legalább lesz egy kis vulkán-feeling azért:)

Előzmény: rebkaa (4660)
rebkaa Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4660

Hát... akkor tényleg én is lebeszélnélek. Én még a két 10 évessel sem megyek majd fel csak 400m-ig, mert ismerem őket. A férjem igazán magas hegyeket is mászik 4-6000m-ig és még ő is azt mondta, hogy elfáradt. Egyébként a probléma a gyorsasággal volt.

A túravezető előre közölte, hogy nem várják meg ha késik a délutáni komp, 5-kor indulás van. Ezért nem szálltunk le a reggeli kompról Vulcanón, mert először úgy terveztük, hogy délelőtt Vulcanó, majd este Stromboli.

Persze, hogy megvártunk még egy csomó délutáni komppal érkezőt(pénz az pénz, főleg 28 euro/fő) akiknek nem volt bakancsuk és egy kis rövid szoknyában indultak a Strombolinak.

Akkor velük a túravezető visszament a templom melletti boltba, ahol kölcsönöztek mindent és kb. másfél órás csúszással indultunk el.

Aztán persze rohanni kellett.

A terep nehéz(vulkáni hamu és lávadarabok) Mi is régebben mindig cibáltuk túrákra a hátunkon, nyakunkban az ikreinket(két nagyobb akkor már a lábán jött) de ide nem vittem volna fel semennyi pénzért őket.

A hajózás az egy komplett út Milazzóból? Jól értelmezem?

A helyi kikötőből is indulnak kis bárkák estefelé, de ugye akkor Milazzóból még át kellene először komppal menni , az sem olcsó, hisz a legtávolabbi sziget.

Az alvás drága, legolcsóbb megoldás is 15 euro/fő volt egy 5 fős szobában.

Előzmény: tucsok13 (4659)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4659

Ez gyönyörű..nekünk séta-mászás a 1.5 éves miatt kizárva egyelőre, de a körbehajózásról referálok! Fura belegondolni hogy 1 hét múlva már ott leszünk:)

Előzmény: rebkaa (4658)
rebkaa Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4658

 

 Jó esteben ezt látni...Hogy a túra megéri-e? Nekem mindenesetre felejthetetlen volt, de nem gondoltam, hogy ilyen közel leszünk a kráterhez, úgyhogy remegett kezem-lábam. Azért is, mert 2,5 óra alatt tengerszintről 960m-re kellett emelkedni.

A túra ára 28 euro/fő, ezt kikerülni nem lehet.

Ingyenesen viszont fel lehet menni a 400m-en lévő kilátópontig. Akkor is látsz valamit, inkább azt ahogy a láva folyik lefelé a Tűzes lejtőn.

A Stromboli egyik különlegessége épp az, hogy a kráter fölé emelekdsz és felülről látsz bele, az tényleg csodálatos és félemetes.

A kitörések nem szabályosak, volt, hogy 4-6 percenként követték egymást, volt hogy elkezdtünk beszégetni, eltelt 15 perc, egyszercsak egy hatalmas robbanás, még a fényképezőt sem tudtuk lenyomni.

Most gyerekekkel szeretnénk visszamenni és én is gondoltam a körbehajózásra, az sem lehet rossz.

 

 

Előzmény: esyti5 (4647)
blaze73 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4657

helyes! meglátod szuper lesz - nekem nagyon bevált az autoeurope.  korrektek !

 

Hertz bérléssel meg nem lősz mellé. Nagyon kedvesek voltak a Catania reptéren, vissza meg úgy is akkor adod amikor nincsenek nyitva, ha Wizz-zel mentek, szóval drop-box lesz :)

 

Klassz nagyon, majd meglátod milyen jó helyek vannak ! :)

Előzmény: tucsok13 (4655)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4656

Igen, köszi, ezeket beleírtam a részletes programba..ami belefér belefér, ami nem azt legfeljebb utolsó nap. Vagy legközelebb. Nagyon városnézősek vagyunk, de idén már volt egy igencsak aktív nyaralásunk, 2 hét alatt 4000 km-t mentünk, így ez olyan "lógatjuk a lábunkat a tengerparton" típusú nyaralásnak indult. Ahhoz képest máris túlszerveztem kicsit, azt hiszem, de hát nem hazudtoljuk meg magunkat :-D

Előzmény: blaze73 (4654)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4655

Lemondtam, átfogaltam, köszi:)

 

Mi sem kis cégnél foglaltunk, az egyik legnagyobb helyi autókölcsönzőnél. Sűrűn elnézést is kértek a központban utána...400 USD lett volna az általunk nem igényelt "extra" a 2 hétre, a semmire. (full coverage volt) Ilyenekre pl hogy ha kereket kell cserélni akkor napi X dollárért ők kijönnek és megoldják meg hasonlók..:-P

Előzmény: blaze73 (4653)
blaze73 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4654

1 Catania, Acireale, Taormina

 

ez érdekels lesz.  ez nem fér bele szerintem. hacsak nem ROHANÓSBAN.... 

 

mivel Acireale-ben lesz a szállásotok amit még ajánlok és nagyon közel van és hangulatos : Aci Castello , Aci Trezza

 

és ha van 20 percetek akkor a sziget legjobb és legolcsóbb pizzája itt : http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g2209743-d2557303-Reviews-La_Fornace-Stazzo_Province_of_Catania_Sicily.html


Stazzo.  20 perc Acireale-tól :) 

 

strandolásra ajánlom pld. Giardini Naxos-t.  Ott van kis apró kavicsos és homokos rész is, a szállásotoktól olyan 45 perc autóval.

 

 

Előzmény: tucsok13 (4652)
blaze73 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4653

abból, hogy ott van mellette a Hertz logo mint supplier :)


fent a főoldalon (autoeurope.de) válaszd az EUROPE-ot a menüben.

 

ezzel semmi bajod nem lesz, nem kell itthon irodával sokkal drágábban foglalni.

 

mi 2 éve, és idén is velük foglaltunk - MINDEN jól ment.   NE válassz kis céget, és nem lesz mutyizás : Europcar, Hertz, AVIS, Budget ezek jöhetnek :) 

Előzmény: tucsok13 (4651)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4652

A köszi meg lemaradt, most pótolom..szóval köszi a tippet, blaze :-)

 

Ez lett a programunk:

1 Catania, Acireale, Taormina

2 Etna, Alcantara völgy
3 de strand, du Stromboli kirándulás hajóval

4 Noto, Ragusa Ibla, Modica

5 Siracusa -Ortigia

6 Agrigento / standolás a Scala dei Turchin

7 Caltagrione, Enna / esetleg helyette Cefalú

 

A 7. nap még bizonytalan, lehet csak lógatjuk a lábunkat és számoljuk a bárányfelhőket...bár azok nem nagyon lesznek :)

Figyelembe vettem a javaslataitokat, de építő kritikát mindig elfogadok!

Előzmény: tucsok13 (4651)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4651

Nah megtaláltam ezt a Focust, kafa, megkérdezem vissza tudom-e még mondani a másikat..(remélem)

Honnan lehet tudni hogy Hertz? Mert ha az ÁSZF-et néztem az Hertz-es, de más erre utaló jelet nem találtam..

 

Előzmény: blaze73 (4649)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4650

Igen, néztem azt is, csak dilemmáztam..ezt egy ismerősöm foglalja egyébként akinek irodája van.

A dilemma oka hogy tavaly előtt nyaralásra ő foglalt autót, minden ok volt. Idén én foglaltam egy egyébként nagyon korrekt weboldalon, erre ott a helyszínen rátettek mindenféle extrákat, mikor 3 nap múlva ránéztem a slipre amit a férjem aláírt kis híján hanyattvágtam magam. Mindezt úgy hogy mindketten jól beszélünk angolul, mindent megértettünk, és fully paid voucher-t vittünk... mondjuk 16 órás repülés, 9 órás időeltolódás és két álmos gyerek mellett talán nem csoda hogy az apró betűt nem böngésztük végig. Persze felhívtam az ügyfélszolit, mondták menjek be irodába, megtettük, lemondtuk az út hátralevő részére az "extrákat" majd írtam egy levelet hogy visszamenőleg is kérem törölni. És csodák csodája, sűrű elnézés-kérés közepette letörölték utólag. De baromi sokat bosszankodtunk miatta. Szóval ezért gondoltam hogy babonából nem állok neki én foglalni megint...na de lehet felülvizsgálom a dolgot, mert 60 EUR azért nem kevés, nna!

Előzmény: blaze73 (4649)
blaze73 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4649

A megadott időpontra :

 

Fiat Bravo or similar (5 door)

€230.29  With Insurances Package (EUROPCAR)

 

--

 

Ford Focus or similar Compact Class (5 door)

€251.39 Refundable Deductible Rate

    • Refundable Deductible Rate Includes:
    • Value Added Tax (Vat)
    • Liability Insurance
    • Fire Insurance
    • Collision Damage Waiver (CDW) - with refundable deductible
    • Theft Protection (TP) - with refundable deductible
    • Unlimited Miles

    Refundable Deductible Rate includes taxes

Fully refundable excess, including tires and windscreen

 

... a 315 EUR nagyon sok - én inkább a fentit választanám : HERTZ 

mi is idén náluk béreltünk, szintén ebben a Fully Refundable excess biztosítással, mi egy kisebb Fiat Panda-t.

NAGYON KORREKT volt minden.    A 315,00 EUR szerintem igen sok, hacsak nem valami ultra FULLOS biztosítással nézted...

 

még egy nagy Opel Astra kombi is €271.77 (With Insurances Package - Europcar)

Előzmény: tucsok13 (4648)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4648

Bocsi, kicsit tévedtem, 315 EUR, aug 19-26. közt, 8 nap. Ford Focus 5 ajtós.

Igen, tudom hogy nincs messze, de nagyon rövid az 1 hét... beszúrtam már ide a programot mi mindent tervezünk.

És a Stromboli-hajózásról mindenképp beszámolok majd, bár itt többen írtátok hogy drága..Vagabonda ajánlja a Tripadvisor-on, remélem nem lesz rossz...na meg az Etna felvonózás árát megspóroljuk, oda nem megyünk fel a gyerekekkel.

Előzmény: blaze73 (4646)
esyti5 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4647

Szia! Mi is nagyon meg szerettük volna nézni Strombolit, az ottalvós-vulkánra felmászós megoldás viszont elég húzós lenne árban, ezért lemondtunk róla. Ez a hajós túra viszont beleférne a keretbe. Hazaérkezés után légyszi majd oszd meg velünk, milyen volt, mennyit láttatok a kitörésekből, érdemes-e befizetni rá, stb? Előre is köszi, Eszter

Előzmény: tucsok13 (4612)
blaze73 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4646

1 hét 300 EUR?  mekkora, milyen autó?  Mikorra ?  Acireale-ból Palermo autópályán erős 2 óra.  

 

 

Előzmény: tucsok13 (4644)
blaze73 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4645

Nem értem miért nem találsz, de akkor újra.

 

Autóbérlés : www.autoeurope.de és ott válaszhatod az "EUROPE" vagy "HUNGARY"-t is a listából (felül)
Legjobb áraik nekik vannak, Szicíliában érdemes nagyonbb céget kinézni akitől az autó van : Europcar, Hertz, stb.

 

Stazzo szállás ?  Ez : http://www.adrianacasavacanze.it/

A part ott sziklás, lépcsőről tudsz bemenni + a központban van egy nagyon klassz apró kavicsos rész is.  Víz nagyon nagyon tiszta.

 

Bármi más kérdés van , keress oldalt vagy kérdezz ha nem megy a keresés :)  

Előzmény: veva3 (4642)
tucsok13 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4644

Hm, én kb 15-öt olvastam vissza mégis tele vagyok kérdéssel :)

Nekünk az autó 1 hétre teljes biztosítással 300 EUR lesz. És én hosszas gondolkozás után Acireale-ban foglaltam szállást úgy hogy ezúttal Palermo és környéke kimarad. 1 hét alatt lehetetlen mindent megnézni, nem akarok rohanni, de így Acireale-ból csillagtúrázva 1 hétig bőven van mit csinálni..aztán majd a többit legközelebb! :)

Előzmény: veva3 (4642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!