Keresés

Részletes keresés

ZedIzDead Creative Commons License 2000.12.18 0 0 126
Én inkább úgy képzelem, mint a Douglas Adams-féle MVP-t (MásValaki Problémája). Azt se veheted észre, csak akkor, ha tudod, hogy ott van :-))

[ZedIzDead]

Előzmény: Finrod (124)
cukorbogar Creative Commons License 2000.12.18 0 0 125
Srácok párválasztása ügyében: szerintem elég egyértelmű volt, ahogy Hermione megjegyezte Ronnak, hogy ha akar valamit, ne utolsóként kérje fel/jusson eszébe elhívni...stb. Egyébként sincs annyira szétesve Viktortól, mint Ron(szegény gyerek! ilyen riválist). Harry meg eléggé be van már gyorsulva Chóra, Ginny kicsit olyan "jó" döntés lenne, főleg a Francia Virágot meg vélavére biztos hajtja és majd sírva hagyja el a pástot, miután Harry összetörte a szívét...haha,( bár ez talán túlzás volt, bocs)
Harry és Viktor Krum is nyilván összefut még valami bődületes kviddics-kupadöntőn, ahol összemérhetik fogói képességeiket - egyértelmű, ki fog győzni, és persze barátok maradnak...:)
Engem az jobban érdekel, mi lesz Harryvel az animágia terén, mert már eléggé be lett vezetve a téma, meg a patrónus-dolog is valószínűsítheti a választását. Szóval a trió igazán megtanulhatná már az animágiát. (Már úgyis van annyi bejegyzetlen animágus, hogy csak na!)
Engem az azért zavart a Voldemort elleni küzdelmében, hogy kissé elsietettnek éreztem, hogy így, saját erejéből sikerült kicsúsznia Tudjátokki kezei közül. Félre ne értsetek, de még oly fiatal a drága és ha akkor valaki más mentette volna meg pl. Dumbledore, akkor most jobban szoronganék, mi lesz vele, ha egyszer személyesen kell kiállnia ellene.
A rohadt Mágiaügyi Minisztérium meg lassan már legalább annyira idegesít, mintha egy tényleg létező bürokratikus intézmény lenne (tulajdonképpen az is...:).
De ez tényleg gáz, hogy még egy év...
Finrod Creative Commons License 2000.12.18 0 0 124
Szerintem a Fidelius bubajt eleg ugy elkepzelni, mint egy igen eros lathatatlansagvarazst.
Ha nem tudod hogy ott vannak, akkor a te szamodra nincsenek ott. Pont.

Finrod

Előzmény: Béni (123)
Béni Creative Commons License 2000.12.18 0 0 123
Udv mindenkinek!

Mar tobb, mint egy hete kovetem figyelemmel a topic eletet, de meg eddig nem volt ertelme, hogy hozzaszoljak, mert minden felmerulo kerdesre szuletett altalam is megfelelonek tartott valasz. (Sot, meg soha egyetlen topicba sem irtam, ez az elso, ami ennyire felkeltette az erdeklodesemet - hogyhogynem :-)
Most sem akarok tul sokat mondani, hisz annyi temakort erintettetek mar.
En az elso 2 konyvet magyarul olvastam el, a masodik kettot pedig - nyelvgyakorlas gyanant - angolul. Az unokahugomnak vettem az elsot, es atyai ellenorzes gyanant elolvastam elotte. A tobbit nem kell magyaraznom, azt hiszem :-).

Rastaman 2 gondolatara, kerdesere reagalok:
- "Kiejtes: vki kerdezte meg a amsik topicban Hermione nevenek a kiejteset: nos amikor Krumot tanitja, akkor azt irja,h "hermijjoní" ":
Sajna nincs elottem a 4. konyv, mert a munkaidomet lopom a magamutogatasra, de valami ilyesmi van az eredeti verzioban, amikor Krum ki akarja mondani Hermione nevet: "Her...my...own..nee". Majd valaki kijavit, ha rosszul irtam. Ez pedig angol olvasatban: Hörmájouni (na persze csak durva olvasatban).
- "Titok: az meg mindig nem derult ki, h Potterek milyen titkot biztak volna Siriusra, es vegulis Feregfarkra biztak... ":
Ha a "Titokorzo" titulusra gondolsz, azt nagyjabol leirta a szerzo, bar tenyleg nem egyszeru elkepzelni (mint oly sok dolgot ebben a vilagban). Amennyiben emlekezetem nem csal - gyakran szokott - Potterek egy olyan helyre bujtak el, aminek a hollete csak a titokorzonek a fejeben van meg. Fizikalisan ott elnek a vilagban, megsem lehet oket latni, erezni. Olyan mintha a titokorzo fejeben lennenek bezarva, de megsem. (Mar en se ertem. :-) Rowling azt irja, hogy akar egy varosban is elhetsz veluk, megsem talalhatod meg oket.
Ha nem errol a titokrol irtal, akkor bocs.

Béni

Előzmény: Rastaman (116)
Rastaman Creative Commons License 2000.12.18 0 0 122
Hm, vmi rosszat mondtam Pitonrol? csak annyit, h szerintem Voldemort nem anynira feleszu, h ha Piton visszamegy hozza, akkor siman visszafogadja...

Rastaman

Előzmény: ZedIzDead (119)
Rastaman Creative Commons License 2000.12.18 0 0 121
Koszonom kerdesed, meglesz
du. derul ki az eredmeny (irasbeli volt)
eros 3-as, gyenge 4-esre tippelek, inkabb 3-as
pedig nem volt nehez...csak nem tudtam koncentralni miutan odaig eljutottam, h "na, ebbol se bukok meg"
:(

Rastaman
ui: de azert megerte tegnap kiolvasni a negyedik kotetet!
:)

Előzmény: Hoborc (120)
Hoborc Creative Commons License 2000.12.18 0 0 120
Rastaman ! Hogyan sikerült a vizsgád ?
ZedIzDead Creative Commons License 2000.12.18 0 0 119
Mér, én olyan friss voltam szerinted? Csak ennyire futotta :-)

A tiedre max. annyit tudok írni, hogy Piton eddig minden részben nagyon gyanús volt, és krimi-alapszabály, hogy sohasem az a gyilkos, aki a leggyanúsabb.

[ZedIzDead]

Előzmény: Rastaman (118)
Rastaman Creative Commons License 2000.12.18 0 0 118
ah, ahelyett h arra reagaltal volna, amit irtam...
:)

tegnap este majdnem elkedztem ujra olvasni a 4. kotetet! :))))
de gyozott a faradtsag

Rastaman

Előzmény: ZedIzDead (117)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.12.18 0 0 117
Boldog Karácsonyt neked is.

[ZedIzDead]

Előzmény: bbb123 (114)
Rastaman Creative Commons License 2000.12.17 0 0 116
Jujj, most igy omlesztve...:

Dursley haz: azert mondja Dumbledore a vegen, h ott kell Harrynek toltenie a nyarat, mert azon van vmi vedovarazslat.

Piton: tuti, h megint ugynokoskodnie kell, de nem hinnem, h ezt Voldemort nem latna at...szoval ennel kacifantosabb lesz.

Parbaj: en az hittem, h Feregfark fog Harryn segiteni, hisz o meg tartozik neki...nemde? szoval ez meg felhasznalhato lesz a kovetkezo reszekben

Nők: szvsz Hermione-Ron, Harry pedig vki mast fog talalni...

Kiejtes: vki kerdezte meg a amsik topicban Hermione nevenek a kiejteset: nos amikor Krumot tanitja, akkor azt irja,h "hermijjoní"

Oriasok: Hadrig biztos megprobalja beszervezni oket.

Ami a korabbi kerdesekre valo valaszokat illeti, van egy olyan erzesem, h Rowling ugy irta mar a tovabbi koteteket, h kielegitse az olvasok kereseit, illetve megmagyarazzon bizonyos kovetkezetlensegnek tuno dolgokat...

Dementorok: jah, atallnak, aztan az oriasok meg vmi kulonleges kepesseugok altal kialljak a dementorokat (bar akkor Hagrid nem felne Azkabantol!)

Titok: az meg mindig nem derult ki, h Potterek milyen titkot biztak volna Siriusra, es vegulis Feregfarkra biztak...

Teszlek Suveg: Harry azert kerult a Griffendelbe, mert oda AKART kerulni, s nem a Marderkarba. Ha elhatarozta, h oda akar menni, akkor mar kulonb a Marderkarosoktol...

Neville: szegeny, biztos hallotta, ahogy a szuleit kinozzak, ezert tudta rogton, h milyen varazslatot alkalmazott az alMordon a pokra meg az elejen...

Remszem Mordon: en se gondoltam volna, h o az, inkabb Bumfolt, vagy Piton, vagy az idosebbik Kupor, v. Karkarov

Piton: ugy tunik mar el tudja viselni Voldemort jelet a kezen, vagyis vmi altal erosebb mar, mint amilyen eros volt, amikor a szolgaja volt.

Rastaman Creative Commons License 2000.12.17 0 0 115
Nah, kiolvastam!
Most amr johet minden info!
:)))

Igaz, holnap reggel 8-kor vizsgazom, es meg egy mukkot se tanultam ra!
:))))

sebaj, megerte

Rastaman

bbb123 Creative Commons License 2000.12.17 0 0 114
na jó van trixi lebuktam...azéé ne örüjjé annyira
ettől függetlenül viselkedészavaros, debil népség vagytok. a legszomorúbb hogy az átlagéletkorotok 6 felett van már és mégis ilyen hülyék vagytok.
Rozsa Creative Commons License 2000.12.17 0 0 113
Te vagy elmebeteg! Biztos nem olvastad a könyvet, csak átlestél a sportoldalról!
Előzmény: bbb123 (112)
bbb123 Creative Commons License 2000.12.17 0 0 112
ti bazzeg elmebetegek vagytok
Gatt Creative Commons License 2000.12.17 0 0 111
Ja bocs ezt elfelejtettem, Theia!

Cho csak egy évvel idősebb, mint Harry, a.k.a. ötödéves ->kb 15 éves

Előzmény: Theia (105)
Gatt Creative Commons License 2000.12.17 0 0 110
M. Lennox!

Miért lenne bizonyítva az ártatlansága? Még az sincs bizonytva, hogy Voldemort "feltámadt", mert ugye C. Caramel semmit nem hitt el... Sz'al szerintem Sirius ártatlansága egyáltalán nincs bizonyítva, amíg az be nem bizonyosodik, hogy Wormtail él.

Tudjátok, mit nem értek? Hogy ha Piton elvileg kibékült Siriussal a könyv végén,
akkor elvileg tanúskodhatna mellette. Ehhez mit szóltok?

Előzmény: Mary Lennox (107)
Rozsa Creative Commons License 2000.12.17 0 0 109
Szerintem nagyon jó lehetett neki. Addig sem parázott semmitől. Igaz felébredni nem lehetett vmi kellemes...én is tudnék aludni úgy egy hónapig, amíg a vizsgáim tartanak. Nem vagyok egy "Hermijjóni"-típus
Előzmény: Filburt (108)
Filburt Creative Commons License 2000.12.17 0 0 108
Azért szerintem gáz, hogy Mordon, mint a nagy parás auror egy egész tanévet végigaludt a legmélyebben eldugott ládájában, mert elkapták és lenyomták... Így múlna el a világ dicsősége????

Filburt

Mary Lennox Creative Commons License 2000.12.17 0 0 107
Fleur és Harry? Lehetne, mert végül is Harry megmentette a húgát. Ez biztos jó pont volt neki.
Biztos, hogy teljesen új sötét varázslatok kivédése tanár lesz, mert az új tanárok eddig is szerves részei voltak a történeteknek.
És vajon most már lakhat Harry Siriussal, vagy még most sincs bizonyítva az ártatlansága?
Előzmény: Theia (103)
Rozsa Creative Commons License 2000.12.17 0 0 106
szerintem biztos, hogy valamilyen szinten összejönn Harmione+Krum. De Ron lesz a legvégén a barátja. Én legalábbis így írnám meg a történetet. Biztos megmenti a lyányka életét, vagy ilyesmi, amivel meghódítja a szívét...

Az igazi Mordon el lesz foglalva Voldi üldözésével, Piton meg a kettősügynökösködésével(?)! szóval megint kapunk egy új tanárt, Hiszen Mindig a sötét varázslatok tanárok játszottak eddig fontos szerepet a történetekben.Kell egy a következő részben is, mert akkor nem lehetne új szereplő.

Előzmény: Theia (103)
Theia Creative Commons License 2000.12.17 0 0 105
De Cho már utolsó éves, nem? Fleur pedig Beauxbatonos. De biztos, hogy nem Hermionéval "jön össze"!
Előzmény: olvAsó (104)
olvAsó Creative Commons License 2000.12.17 0 0 104
Sziasztok!
Még új vagyok itt. Már 2x olvastam a 4-et! Nagyon király!
Szerintem Harry cho-val fog össze jönni.
Vagy kialakul egy Fleur-Harry-Cho háromszög. Erre senki sem gondolt?

olvasó

Theia Creative Commons License 2000.12.17 0 0 103
Fleur + Harry? Miért is ne? Tök jó ötlet! És mi lesz a nyáron Hermionéval és Viktor Krummal? Ki lesz az új sötét varázslatok kivédése tanár? Piton? Vagy az igazi Mordon?
Szerintem a zsupszkulcs működését fölösleges tovább vitatni (na jó, ha nagyon ragaszkodtok hozzá...), az, hogy érintésre működik, minden szituációban elfogadható lenne.
Előzmény: Feanor (102)
Feanor Creative Commons License 2000.12.17 0 0 102
Nem lehetséges, hogy a zsupszkulcs beállítható különböző üzemmódokra?

El tudom képzelni, ahogy a varázslók a mugli bombákról vitatkoznak: az egyik azt állítja, hogy időre robbannak, a másik azt, hogy hőre, a harmadik pedig, hogy ütésre... :-)

Előzmény: Rozsa (101)
Rozsa Creative Commons License 2000.12.17 0 0 101
sz'asztok!
mint új a táblán, egy új ötlet! arra eddig senki nem gondolt, hogy Fleur+Harry? hiszen Fleur Delacour visszajön a következő évben!eddig csak Choról volt szó...
egyébként az tuti, hogy a zsupszkulcs nem időre megy! az csak a VB-n volt, mert egyszerre nem érkezhettek sokan egy ilyen pici helyre, meg feltűnő is lett volna a mugliknak
Theia Creative Commons License 2000.12.17 0 0 100
Szerintem a zsupszkulcs nem időre működik, hanem, ha megérintik. Hiszen, ha időre működne, nem kellett volna attól félni, hogy egy mugli megtalálja. Mert ha nem abba az időbe ér oda, bármit csinál vele, nem röpíti el sehova a kulcs. Az utolsó próbán pedig végképp nem lehetett volna időre állítani. Szerintem a kviddics világkupadöntő előtt is azért siettek Harryék, mert meg volt beszélve, hogy Diggoryék is velük mennek. És csak akkor mehetnek mind egyszerre, ha egyszerre érintik meg. Egyébként szerintem nagyon jó 5let volt!
Észrevettétek, hogy a mostani részben feltűnően sokat hoppanáltak? Mi a különbség a hoppanálás és dehoppanálás között? Csak én nem jöttem rá?

-Theia-

Előzmény: Hoborc (75)
Smór Creative Commons License 2000.12.17 0 0 99
Sajnálom a ferdítést, emlékezetből csináltam, és csak a lényegét akartam megragadni a könyvek tartalmának.

Szerintem mégis az lett volna a fair, hogy visszautasítja a kehely döntését. Elvégre van egy olyan szabály is, ami korhatárt szab a nevezésnek. Lehet, hogy ő másról álmodozott, de a tisztességes az lett volna, ha visszalép, mert az igazi versenyző a Roxfort nevében Cedric.

Előzmény: Lalo (59)
ambrozia Creative Commons License 2000.12.17 0 0 98
Nekem is! :-))))))))))
Előzmény: ZedIzDead (87)
Rokakoma Creative Commons License 2000.12.17 0 0 97
Ez nagyon tetszett.
:-DDDDDDD
Előzmény: ZedIzDead (87)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!