Keresés

Részletes keresés

Bogie Creative Commons License 2004.11.30 0 0 9991
No, a frissen ébredt BZ-vel most egyet tudok érteni.
Előzmény: BZoltan (9990)
BZoltan Creative Commons License 2004.11.30 0 0 9990
"a létező összes nemi szervem kivan az álláskereséssel, eléggé ideges vagyok"

Ismerem az érzést... elhiheted. Javaslom, hogy revidiáld az eddig nagyra tartott álláskereső módszereidet és olvasd el azt a topikot, még akkor is ha baromi hosszú.

Írjad meg a CV-det és kérd ki minél több ember véleményét róla. Ja és ne azokat cseszegesd akik megmondják őszintén, hogy az amiket ebben a témában hallottál és csont nélkül elhittél azok fertelmes baromságok.

Ha jó módszeresen és céltudatosan keresel állást és feladsz néhányat az elvárásaidból.... olyanokat mint lakóhely, fizetés nagysága és más hasonlók és csak arra koncentrálsz, hogy milyen munkahely támogat téged abban, hogy 6-8 hónap múlva már jobb esélyekkel váltsál jobb helyre akkor sikerülni fog.

A típushibák amiket elkövetnek sokan, hogy 20 évesen az álommelóra hajt és egyrész álommelő nem létezik, másrészt hasonlót nem pályakezdőként kap az ember, harmadrészt használd ki, hogy 25 év alat a kutya sem kérdezi meg, hogy miért váltottál 2 éven belül 3szor munkahelyet (később igen) ... a másik az az, hogy Peremarton-gyátrelepen akarnak Oracle adatbáziskezelő állást keresni :) szóval nem szabad félni a relokációtól (a CV-be is érdemes beletenni az extrák közé, hogy "willing to relocate") rém ostobán adja ki magát amikor 22 évesen család nélkül nem hajlandó valaki egy várossal-országgaé-földrésszel arrébbmenni 1 évre. A fizetés meg egyelőre ne foglalkoztasson.. hülyeség aprópénzre váltani a megszerezhető tapasztalatot.... ha nincs családod akkor nem vagy anyagi nyomás alatt és sokkal alacsonyabb költségvetésen el tudsz üzemelni, viszont kihagyhatatlan jó munkatapasztalatot tudsz szerezni... és ezt a munkaadók is tudják.

Hajrá...

z
Előzmény: Cyberware (9988)
felicitas Creative Commons License 2004.11.30 0 0 9989

Szia Cyberware.

Mióta keresgélsz? És milyen utakon-módokon?

Cyberware Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9988
OFF

Gondoltam, hogy kimoderáltatom a BZoltannal folytatott eszmecserémet, de aztán láttam, hogy nem túl aktív itt a modtopik... na nem is baj, hogy megmarad, elrettentő példának jó lesz, mert finoman szólva tényleg kicsit eldurvult és személyeskedővé vált. :)

BZoltan, elolvastam párszor, és rájöttem, hogy amit eleinte írtál nekem (kicsit nyersen), és sértőnek tűnt, az jobban átgondolva valószínűleg nem is volt sértésnek szánva (bár igazából Te tudod:)... Ha nem vettem volna rögtön sértésnek, akkor valószínűleg nem fajul idáig a dolog... Csak őszintén szólva már a létező összes nemi szervem kivan az álláskereséssel, eléggé ideges vagyok, és úgy látszik, hogy gyorsan bedurrant az agyam... A kokszos megjegyzés pedig tényleg nagyon személyeskedő volt részemről, úgyhogy amiatt külön elnézést kérek.
BZoltan Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9987
"A naturális, meg az ugorjunk neki a másiknak az ugyanaz?"

nem, de nem is erről van most szó :)

z
Előzmény: Bogie (9972)
BZoltan Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9986
"de tegye fel a kezet, aki meg soha nem evett otthon alsogatyaban porkoltet ;-P"

ez jó :D a törülközőröl és az abbansemről nem is beszélve :D

z
Előzmény: Törölt nick (9970)
BZoltan Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9985
"Már miért gondolnám, hogy profi környezetben más stílusban kommunikálsz? Azért ez annyira nem triviális."

ne bolondozz kérlek :) a világ legtermészeteseb dolga, hogy a fórumon lazábbra fogja magát az ember... a melóért fizetnek és ott komoly felelőség van az ember nyakán. Ott a kommunikáció az egy munkaeszköz amit az igényes szakember tudatosan és óvatosan használ, itt pedig amolyan szabadidős beszélgetés... Törzsasztal, mintha egy jobb krimóba lennénk és dumálnánk. Hogy a viharba ne beszélnék itt méshogy mint munkában.

z
Előzmény: Bogie (9967)
Bogie Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9984

Igen, közben rájöttem, hogy nem te invitáltál, csak kibicelsz:)

Előzmény: Törölt nick (9982)
Bogie Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9983
Off. Nem találkoztam még Red Lobster-rel. Bár, nem vagyok nagyon képben a halas helyekkel. Pesten kifejezetten haléttermet egyet ajánlanék, ami nagyon jó is (bár pici) az Ocean Bar and Grill.
Előzmény: livesmartlooksharp (9978)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9982
"Szerencsédre nem."

kar, kellemes hely.

"Küldd át, hogy mire akarsz jelentkezni, hátha van valami ötletem"

ja, en nem akarok semmire jelentkezni, csak az eszt osztom ;-P
Előzmény: Bogie (9979)
Bogie Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9981
Bocsi, megkevertél itt az ötleteddel:)
Előzmény: Törölt nick (9977)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9980
sztem a vizben uszkalo cuccoknak iszapize van, raadasul majonezt adnak hozza. kivetel talan a fustolt lazac.
Előzmény: livesmartlooksharp (9978)
Bogie Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9979
Szerencsédre nem. Küldd át, hogy mire akarsz jelentkezni, hátha van valami ötletem!
livesmartlooksharp Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9978
Inkabb egy Red Lobster bar nem tudom itt Europaban van e egyaltalan?
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9977
Bistro Jardin?
Előzmény: Bogie (9976)
Bogie Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9976

Remélem, hogy hamarosan küldhetem a kedvenc éttermem címét!

Előzmény: livesmartlooksharp (9973)
Bogie Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9975
Jó nem cukkollak tovább:)
Előzmény: Törölt nick (9974)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9974
"Én, sosem hordok alsógatyát"

oke, lapozzunk :)

"A naturális, meg az ugorjunk neki a másiknak az ugyanaz?"

a naturalis azt jelenti, hogy mindenkinek felszinre bukik a valodi szemelyisege. es igen, vannak akiknel ez azt jelenti, hogy nekiugrunk a masiknak. neha nalam is.
Előzmény: Bogie (9972)
livesmartlooksharp Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9973
Ha a segitsegeddel meg az allast is megkapom vendegem vagy egy vacsira:-)
Előzmény: Bogie (9971)
Bogie Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9972

Én, sosem hordok alsógatyát:)

A naturális, meg az ugorjunk neki a másiknak az ugyanaz?

Előzmény: Törölt nick (9970)
Bogie Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9971
Küldöm a számlát is ;)
Előzmény: livesmartlooksharp (9968)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9970
"Már miért gondolnám, hogy profi környezetben más stílusban kommunikálsz? Azért ez annyira nem triviális."

ugyan, dehogynem. forumon mindenki naturalis, nem sok brit gentleman-t talalsz errefele. szakmai eletben azert ugyel az ember a reszletekre, de tegye fel a kezet, aki meg soha nem evett otthon alsogatyaban porkoltet ;-P
Előzmény: Bogie (9967)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9969
"meg korral is jár, hogy az ember visszafogja egy picit a lovakat"

abbol baj nem lehet ;-P
rossz nyelvek szerint zetsche mester is pofara esett parszor a mitsubishinel, mert a direkt kommunikaciohoz szokott, ami a japanoknal bunkosag.
Előzmény: Bogie (9964)
livesmartlooksharp Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9968
Megkaptam es igazan koszonom, hogy szantal ra idot!
Előzmény: Bogie (9966)
Bogie Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9967

Akkor ott sincs most melegebb.

Már miért gondolnám, hogy profi környezetben más stílusban kommunikálsz? Azért ez annyira nem triviális.

"itt az a lényeg, hogy mit csinálsz" Általában mindenhol ezt hangoztatják és még úgy is tűnik, de a látszat néha csal és amire ez kiderül késő lehet.

Finnekkel csak az intraneten dolgoztam együtt, nagy hirtelen talán csak egyet tudok előbányászni a memóriámból, akit élőben is láttam.

Előzmény: BZoltan (9965)
Bogie Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9966
Off.Küldtem választ.
Előzmény: livesmartlooksharp (9944)
BZoltan Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9965
"Egyébként hol vagy? "

Helsinki.

De ugye, nem gondolod komolyan, hogy professzinális környezetben is a fórumos stílusban kommunikálok? A fórumozás nekem quasi kikapcsolódás, itt a beszélt nyelven és élőszó stílusban adom magamat.

De tény, hogy a munkahelyemen sem pöcsölős, seggnyalós embernek ismernek. Viszont amik lerakom az asztalra azt amit elvárnak tőlem addig nem szokták a stílusomat elemezni :) a finnek amúgysem a nagy szavak emberei, itt az a lényeg, hogy mit csinálsz.

z
Előzmény: Bogie (9959)
Bogie Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9964

Nagyon belülről német céghez nem volt még szerencsém. Ugyan az egyik régi helyemen a cégcsoporton belül voltak német gyártók is, de nem sok személyes kapcsolatra került sor. Legjobban az angolokat és az olaszokat ismerem, meg ott éltem is, a franciákkal meg dolgoztam huzamosabb ideig együtt M-on.

Az én minden áron szókimondásomon sokat vett vissza egy három éves "angliai tréning", meg korral is jár, hogy az ember visszafogja egy picit a lovakat:)

Előzmény: Törölt nick (9963)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9963
"Mert ugyan van, aki preferál kíméletlenül őszinte lenni, csak nem feltétlenül kedveli, ha vele szemben is kíméletlenül őszinték az emberek."

en az utobbirol beszeltem. nezz meg par nemet ceget belulrol.
Előzmény: Bogie (9961)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9962

Kulturalt korulmenyek kozott vagytok ugy egyebkent vagy meg a konyhat sem volt idod megnezni? Fonokok, csop vezetok normalisak?

A munkahely nagyon jó, irdatlan nagy területen fekszik el, emiatt napi sok sok km-ert kell gyalogolni a hangár-műhely-hangár-műhely....... útvonalon. Azt hiszem az országos átlag "fizikai" munkahelyeinél ez jóval magsabb színvonalt képez kultúráltságban. Az üzemi konyha nagyon fincsi de piszok drága, úgyhogy inkább előveszi mindenki a kis csajkáját és az otthonit lakmározza.

A közvetlen főnököm nagyon normális, az ő főnöke elviselhető, de az ő főnőke meg már kib... tetű :)  Úgy látszik minnél magasabban van valaki annál kevesebb az empátiás képessége, és elfelejtette már, hogy ő is lent kezdte.

Egesz evben ekkor a hajtas (ergo lehat szamitani tulora lovera) vagy csak evvegen?

Az őszi, téli, tavaszi időszakban rengeteg a meló, mivel ebben az időben kevesebb túrista repül, így ez az időszak a gépek nagyjavítására tökéletes, nyáron meg színte mindenkit megöl az unalom, mert minden gép a levegőben van.

Előzmény: Törölt nick (9957)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!