Keresés

Részletes keresés

countryboy Creative Commons License 2004.08.12 0 0 703

Nya és itt van a 16. Gstaad-it countryfesz idei programja...minden jegy elkelt...

Irány Svájc...jövőre! (Itt már húzósabbak a belépőjegyek)

16. Country Night Gstaad

Freitag,10.09.2004
19:00 Uhr
Gstaad, Zeltbau der Alpengala

19:00 – 20:00 Uhr Lonesome River Band  
20:20 – 21.20 Uhr Jamie O’Neal  
22:10 – 23:10 Uhr Michael Peterson 
00:00 – 01.30 Uhr LeAnn Rimes  
01:30 – 02.15 Uhr Michael Peterson 
02:15 – 03:00 Uhr Monica Miller Band

Eintritt: CHF 55,00 bis CHF 115,00

Info: http://www.countrynight-gstaad.ch

countryboy Creative Commons License 2004.08.12 0 0 702

Na igy kell kinézni egy háromnapos country fesztiválnak.

Belépőjegyek 10 és 45 Euro között vannak.

Ja hogy ez a francia alpokban lesz!!! :)

Equiblues - Festival Western, Rodeo et Country-Music de Saint-Agrève

12.08.2004 bis 14.08.2004
Saint-Agrève,
Chomette

Donnerstag: 
The Hawkins (Frankreich) 
Carlton Moody (USA) 

Freitag: 
Wayne Law (AUS) 
Tracie Lynn (USA) 
Rodney Hayden (USA)  

Samstag: 
Izak and West (USA) 
Hal Ketchum (USA) 
Asleep at the Wheel (USA) 

Neben den Konzerten finden an allen Tagen auch noch Rodeo-Reiten und weitere Unterhaltungsprogramme statt.

Eintritt: zwischen EUR 10,00 und EUR 45,00

countryboy Creative Commons License 2004.08.12 0 0 701
Nem tagadják, de egy major kiadónak nem biznisz más kiadók termékeit feltüntetni a saját sztárjaik honlapján....gusztustalan elüzletiesedett világ, de ez van....
Előzmény: ptolgyes (700)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.12 0 0 700

Hallgattam mar azokat a lemezeket, de nem jottek be.

Amugy tenyleg erdekes, hogy a honlapon gyakorlatilag tagadjak a multat...

Előzmény: countryboy (695)
countryboy Creative Commons License 2004.08.12 0 0 699

Viszont itt vagy újabb ajánlat!

A KINLEYS testvérek....fenomenális!

Az első két lemezük a Sony-nál jelent meg és hát a trendekhez hűen 2004-ben aratnak a kis, független kiadók: a harmadik albumuk, az ALL IN THE FAMILY a RCR / Cbuj Ent.  kiadónál jelent meg és milyen jó lemez lett! Fantasztikus dobro szólók szinte minden dalban és azok a vokál harmóniák...az ember esze megáll....

5 csillagot nekik!!!

countryboy Creative Commons License 2004.08.12 0 0 698

Nagyon tévedsz kedves Fösvény, ez ugyanaz a Dixie Chicks, csak a vezető énekesnőjük volt más. Amúgy felületesen nézted meg a honlapjukat. Ott is ott vannak ezek a lemezek, kattints csak az 1992-es fülre. A Sony mint kiadó nem nagyon tolerálná, ha a Dixie diszkográfia nem az ő kiadványukkal kezdődne....

Kész country lexikon van a fejemben, felesleges velem vitatkozni. Persze meg lehet próbálni... :)

Előzmény: Fosveny (697)
Fosveny Creative Commons License 2004.08.12 0 0 697

Kerdes, persze, mennyire tekintheto ugyanannak az egyuttesnek - sokatmondo teny, hogy a hivatalos honlapjukon a Wide Open Spaces az elso lemezuk (idezet ugyanonnet, a biografiabol: "the Chicks' debut CD, Wide Open Spaces, took the country music world by storm in 1998"). Noha tudomasom szerint azert nem tagadjak le teljesen a korai kezdeteket... :)

Meg hat igaz, hogy egyaltalan nem hallgattam '93-ban Dixie Chicks-t, de banja a kanya - azota se hallgattam meg egynel tobbszor az elso harom lemezuket...

Előzmény: countryboy (694)
countryboy Creative Commons License 2004.08.12 0 0 696
countryboy Creative Commons License 2004.08.12 0 0 695

Lemaradt.

A progresszív bluegrass rajóngóknak tudom ajánlani az első 3 Dixie lemezt, semmi köze annak a zenének ahhoz, amit most csinálnak, Natalie Maines nem is volt még annak a formációnak tagja. A Crystal Clear független kiadónál jelent meg ez az első 3 lemez, nekem mindegyik megvan, de nem nagyon birom őket hallgatni a hangvételük miatt. Túl monoton nekem a bluegrass....de aki szereti, annak merem ajánlani ezt a 3 CD-t.

Tehát:

Thank Heavens For Dale Evans (Crystal Clear 9103) 1992

Little Ol' Cowgirl (Crystal Clear 9250) 1994

Shouldn't A Told You That (Crystal Clear 9369) 1993 és újrakiadva 1994-ben

countryboy Creative Commons License 2004.08.12 0 0 694

Látom nem veszitek a poént...

A legelső Dixie Chicks lemezem 1993-ben szereztem be, ez volt a Shouldn't A Told You That.

Peti, csak hogy pontosítsalak, a Dixie Chicks 1992 óta adnak ki cd-ket, de kétségtelenül a '98-as Wide Open Spaces hozta meg számukra az átütő sikert.

6 stúdió CD-jük van + egy koncert album és 2 DVD.

Most nagyképű leszek: közületek ki hallgatott '93-ban Dixie Chicks-t? :)

Előzmény: ptolgyes (692)
solako Creative Commons License 2004.08.12 0 0 693

Azt hiszem Countryboy barátunk nem vesz komolyan minket...

Csodálkoznék, ha nem hallottál volna róluk. Amióta megjelent az első lemezük folyamatosan nyerik a Grammy- és egyéb díjakat...:

2002 AWARDS

2002 Grammy Award: Best Country Album - Home

2002 Grammy Award: Best Country Performance
   by a Duo or Group with Vocals "Long Time Gone"

2002 Grammy Award: Best Country Instrumental Performance
   "Lil' Jack Slade"

2002 Grammy Award: Best Best Recording Package - Home

2002 Billboard Music Award: Country Duo/Group of the Year

2002 Country Music Association Award: Vocal Group of the Year

2002 CMT Flameworthy Award: Video Visionary Award

2002 American Music Award: Favorite Country Band, Duo or Group

2002 American Music Award: Favorite Country Album for "Home"

2002 People's Choice Award: Favorite Musical Group or Band

2001 AWARDS

2001 TNN/CMT: Favorite Group/Duo

2001 AMA: Favorite Band/Duo/Group

2001 ACM: Entertainer of the Year

2001 ACM: Vocal Group of the Year

2001 ACM: Video of the Year - "Goodbye Earl"

2000 AWARDS

2000 CMA: Album of the Year - FLY

2000 CMA: Entertainer of the Year

Most voltak világ körüli turnén, amre sajnos nem jutottam el. És mellesleg még a csajok sem rondák...

ÉS szerintem brutálisan jó zenét játszanak....

Ákos

Előzmény: countryboy (691)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.12 0 0 692

Hmm... Ez komoly?

Ha igen, akkor nem kicsit vagy lemaradva...

3-4 album, 2 dvd jelent meg, es nem is rossz kis zene...

Előzmény: countryboy (691)
countryboy Creative Commons License 2004.08.12 0 0 691

Dixie Chicks?

Róluk sem hallottam még, érdekes!

Lehet hogy le vagyok maradva? :-)

solako Creative Commons License 2004.08.11 0 0 690

Oks. részemről a dolog lezárva.

Beszéljünk inkább a Dixie Chick-ről. Nekem nagyon bejönnek.

Ákos

Előzmény: Stms (680)
countryboy Creative Commons License 2004.08.11 0 0 689

Oké, ismét egy lemezajánlat!

Az új Tim McGraw album, a Live Like You Were Dying augusztus 24-én kerül az amerikai lemezboltok polcaira.

Hozzám egy nappal később érkezik, ha valaki igényt tart rá most szóljon!

16 szám van rajta, amit ismét a saját turnézenészeivel (Dancehall Doctors) vett fel.

Nagyon jó anyagnak ígérkezik!!!

countryboy Creative Commons License 2004.08.11 0 0 688
Berki Tamás nem az atyaúristen, csak szintén zenész. Valószinüleg a jazz megy neki, de a country-ba ne szóljon bele....
Előzmény: Stms (687)
Stms Creative Commons License 2004.08.11 0 0 687
Erről a lent említett úriember nem tud. :)))
Előzmény: countryboy (686)
countryboy Creative Commons License 2004.08.11 0 0 686

Szerintem is belefér, de hozzáteszem, csak nálunk. Amcsiban a bluegrass-t teljesen elválaszották a country-tól, külön bluegrass rádiók vannak, külön bluegrass lemezkiadók vannak (lásd Sugar Hill), külön is vannak listázva a bluegrass lemezek az adatbázisokban, mivel teljesen különálló stílusként van kezelve.

Szerintem az ír, az bluegrass és a country nem hogy egyforma, de három teljesen különböző fogalom. Az igaz, hogy a country gyökereiben ott a bluegrass, de hangsúlyozom, hogy manapság ezt már mit sem számít. Ma, 2004-ben a bluegrass-t igenis egy különálló stílusként illik kezelni, minden téren.

Előzmény: Stms (685)
Stms Creative Commons License 2004.08.11 0 0 685
Nem neked másoltam oda. A "más honlap" jelen esetben a kiadó. :)))))))))

A két műfaj különben nagyon is hasonló. Kérdezd csak meg Berki Tamás, neves jazzmuzsikust. :))) Szerinte az ír, bluegrass, country az tökegyforma. :)))))

Komolyra:
Szerintem kisszámú az a kör, aki ezt a fajta zenét hallgatja (vesd össze ezen topik életét, valamint a további 2-3 befagyott szálat). Bőven belefér. Szerintem (ezt hangsúlyozom, mert aztán itten észtetosztásnak tűnik).
Előzmény: countryboy (684)
countryboy Creative Commons License 2004.08.11 0 0 684

Igenis, szolgáltatok! :)

De miért másoltad ide ezt a weblap cimet?

Semmi közöm hozzá.

350.000 CD és DVD adatbázisból tudok válogatni, nincs szükségem más honlapok információira. Amúgy pedig ha arra utalsz, hogy ami bluegrass az nem country, nos ezt már én is leszarom, mert nálunk ezt a kettőt állandóan összemossák.

Lásd ezen a Country nevű fórumon is rengetegszer volt téma a bluegrass, ami ellen semmi kifogásom, bár jobban örülnék, ha a bluegrass zenének külön fórumot nyitnának azok akik szeretik, mert a bluegrass és country két totál más fogalom, teljesen más zene, csak mint említettem állandóan összemossák őket. Főleg a mai country-val képtelenség összekeverni.

Előzmény: Stms (683)
Stms Creative Commons License 2004.08.11 0 0 683
Szolgáltatok... ;) hehe

www.homespuntapes.com
Előzmény: countryboy (682)
countryboy Creative Commons License 2004.08.11 0 0 682
Bluegrass vagy country gitár, engem nem érint, én nem játszom csak szolgáltatok. Akinek nem gitára az ne vegye magára! :)
Előzmény: Stms (681)
Stms Creative Commons License 2004.08.11 0 0 681
Má' megént kötekedek, de a belinkelt oktatóanyag nem fingerpickin'. ;)

You'll learn to handle a flatpick, play a basic scale, then master these techniques: accompanying songs in straight and waltz time; picking out melodies while strumming chords; adding bass runs, hammer-ons, pull-offs and other variations, and playing the famous bluegrass "G Run." Songs: "John Hardy," "Bury Me Beneath The Willow," "All The Good Times Are Past And Gone," "East Virginia," "Wildwood Flower," "Mama Don't 'Low," "Roll In My Sweet Baby's Arms."

A felsorolt nóták szinte kivétel nélkül bluegrass sztenderdek (ami természetesen nem árt a kantristáknak sem).
A www.homespuntapes.com-ról letölthettek mintát is a cuccról, hogy tényleg megfelel-e.
Előzmény: countryboy (679)
Stms Creative Commons License 2004.08.11 0 0 680
Látom nagyon bánt a dolog. Megpróbálok nem személyeskedni. ;)

1.) Nyilvánosan meghirdetett koncert volt (ha lejjebb lapozol a fórumban, megtalálod a meghívót). Nem hívott a kutya se. Mint zeneszerető ember vettem részt a megmozduláson, vettem üdítőt, ezáltal anyagilag is hozzájárulva az esthez. ;)
Szép dolog a születésnap, attól még avas mandulából készült a marcipán.

2 a.) Ez úgy működik, hogy odamész a technikushoz, és elmondod, mit szeretnél hallani. Pláne, ha (mint jelen esetben valószínűsíthető) te fizeted őket (lásd: piacgazdaság).
2 b.) Sértő, vagy nem sértő, dolgoztam eleget színpadközelben. Nagyon kevés technikus van, aki igazán ért a dolgához. Ha nekem többedszerre így hangosítana valaki, akkor elgondolkoznék a világ folyásán (vagy ez volt az első alkalom, hogy visszajelzést kaptatok a 10 év alatt?).
2 c.) Ezt hagyjuk, a bevezetőben említett mondatom miatt. ;o)

3.) A hazamenetelemnek fizikai okai voltak. A másik fele, hogy akkor is végig ott maradtam volna, ha megtehetem (már csak azért is, mert ez esetben azt mondhatnád, hogy "de bezzeg nem voltál ott a végén, amikor a technikusok magukhoz tértek, és 2-4-et ritmizáltunk").

4.) Nem zenéltem 10 évet zenekarban. Ellenben láttam magam körül olyanokat, akik 4 év alatt jóval magasabb színvonalat produkáltak (abban sem voltam benne, ha ez boldoggá tesz). Ha a véleményemet észosztásnak minősíted, az a te (ti) ügyed (ügyetek). Kritikának szántam, nekem aztán hóttmindegy, hogy elgondolkoztok-e rajta, vagy sem. Rohadtul nem érdekel, hogy szerinted van-e alapja. Hidd el, van; és ez az alap a zenekar teljesítménye. És azt is hidd el, hogy nincs rosszabb annál, ha egy ilyen buli után megsimogatják a zenekar fejét, hogy "jó volt ez ide".

Szőke Tamás
Előzmény: solako (676)
countryboy Creative Commons License 2004.08.10 0 0 679

Darabgya 4 rongy! :)

Ennyit csak az adjon érte aki télleg meg akar tanulni fingerpickin' gitározni :)

Előzmény: solako (678)
solako Creative Commons License 2004.08.10 0 0 678

Az a béna fakezű, aki egy csomó Alan Jackson és egyéb előadók albumán játszik. :-)

Apropó, a lent említett oktatóanyagok milyen áron férhetők hozzá?

Üdv: Ákos

Előzmény: countryboy (677)
countryboy Creative Commons License 2004.08.10 0 0 677
öööö....bocsi fiúk, de ki az a Brent Mason? :-PPPP
solako Creative Commons License 2004.08.10 0 0 676

Hi!

1.Szerintem továbbra is kár ilyeneket írni, ráadásul hogy ez az említett zenekar születésnapján történt, amire Te mint vendég voltál meghívva. Bár ebben egyre jobban kételkedem.

2.. Az hogy a technikusok nem hallgatnak country zenét sajnos nem a zenekar hibája. Amikor mi (anno domine) hangosítottuk magunkat, akkor valószínű nem így szólt. A másik, ha valaki úgy gondolkodik hogy a "technikus borral üzemel", ez egyrészt szerintem minden technikust sértő kijelentés, másrészt ezek a srácok már hangosították a zenekart párszor, de ez nem volt elég arra, hogy a stílust megismerjék. Harmadszor szerintem magadból indulsz ki, és ez minősít.

3. Ha ennyire nem tetszett miért nem mentél haza?

4. Te zenéltél már 10 évig egy zenekarban? Mert ha nem akkor milyen alapon osztod az észt, hogy mit kellene tudnia egy 10 éves zenekarnak? A Kaszab Tibi szerintem 30 éve gitározik mégsem lesz soha Brant Mason. Akkor lője főbe magát?

Ákos

Előzmény: Stms (670)
countryboy Creative Commons License 2004.08.10 0 0 675

Kezdő Zenész kollegák!

Új bluegrass és country gitár oktató DVD-k a hires New York-i folkgitárostól!!! 1996-ban jelentek meg először, most több év után újra kiadták őket.

Ha valakit érdekel szóljon.

Bithang Creative Commons License 2004.08.10 0 0 674
       Helló Mindenkinek!

Pár napja tudok erről a fórumról, de visszamenőleg áttanulmányoztam a hozzászólásokat.

Azoknak a lényeglátó emberkéknek szeretnék üzenni, akik szerint a hazai countryélet fellendítése a magyar nyelvű, illetve saját szerzeményű dalok létén múlik, különösen, ha ezek a dalok gyakran hallhatók, netán lemezen is hozzáférhetők. Szerintem is ez egy szükséges (bár nem elégséges) feltétel.

Szóval, ha ez valakinek segítséget jelenthet, én szívesen vállalkozom (country-)dalok magyarítására (de nem hiszek a szószerinti fordításban!), illetve dalszerzésre is, ha a jelleg, közelebbi stílus adott.

Próba – szerencse!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!