Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.07.24 0 0 56035

Megfoghatatlan félelemérzet,illetve túlzó aggodalom szinte mindentől, hajnalban felriadsz és az első gondolatod, hogy fogod a napot kibírni.És ez megy minden nap. A szervezet tűri ezt pár évig,akár évtizedig aztán feladja , és kitör a pánikroham infarktushoz hasonlítható tünetekkel.

Előzmény: Mrs. von Bernau (56033)
zamingo Creative Commons License 2020.07.23 0 0 56034

Szia Mrs von Bernau,

Tudományos megfogalmazásokban, a szorongásért az agy egyik része az amigdala felelős, ami csodás volt az őskorban, mert szorongást idézett elő ha menekülni kellett az oroszlánok elől :D gyakorlatilag egy védelmező funkciót lát el, szorongunk azért ha valamit nem akarunk elveszíteni, vagy azért ha nem akarjuk, hogy a nagy baj megtörténjen. Az amigdala olyan üzenetet küld az agynak ami szorongást okoz, hogy az agy cselekvésre késztesse a testet a túlélésre. Sok mindentől előjön a szorongás, a témája mindig változó, néha úgy érezzük csak jön magától, ami persze nem igaz, hisz mindig van valami ami előidézi, valami külső vagy belső hatás. A szorongással vele születik az ember, hisz ez egy normális agyi funkció, az viszont már klinikai eset ha az egyén napi életét befolyásolja, úgymond úrrá válik rajta. Minél jobban ellenkezünk a szorongás ellen annál jobban fáj, aztán már úgy érezzük azt sem tudjuk miért szorongunk, de szorongunk. 

Általában a szorongást mindig takarjuk, igyekszünk nem mutatni a külvilágnak, de egyes apró tünetek amiket a külvilág is észre tud venni ha pl folyton jár valakinek a keze, birizgálja a kezét, nem tart szemkontaktust, nem tud figyelni, mert agyban valahol teljesen máshol van, túl sokat eszik vagy éppen semmit sem stb. De ismerek olyat aki jókedélyű és senki meg nem mondaná róla, hogy éppen abban a pillanatban szorong. Nehéz észrevenni laikus szemmel. Pánikroham inkább az amikor úgy érzi az ember, hogy verejtékezik, mindjárt megáll a szíve, ettől mégjobban bepánikol. 

Előzmény: Mrs. von Bernau (56033)
Mrs. von Bernau Creative Commons License 2020.07.23 0 0 56033

Sziasztok!

Itt visszaolvastam a régebbi hozzászólásokat, és meg szeretném kérdezni, hogy mitől van a szorongás? Amit említetek.

Seggfej emberekkel való együttléttől jön a szorongás? Vagy a fogorvosnál? Vagy vizsga előtt?

Vagy jön úgy csak magától is? 

Ezzel vele születik az ember, hogy ilyen szorongó tipus, és kész?

Mi a különbség a pánikroham és a szorongás között?  Aki mellettetek van ilyenkor az mit vesz észre rajtatok?

Bocsi a sok kérdésért, de nagyon megköszönném, ha megtudhatnám.

Debrecenilány Creative Commons License 2020.07.23 0 0 56032

igen...estenkent 1 szemet...de nekem nagyon faj tole..szerintem ez nem jo jel....ennek segitenie kellene

te mennyit szedsz belole?

én nem tudom h folytassam e

Előzmény: bb-bea (56031)
bb-bea Creative Commons License 2020.07.23 0 0 56031

Szia!  A  hasam  fáj  tőle  Neked  is. Mennyit  vettél  be?

Előzmény: Debrecenilány (56029)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.07.23 0 0 56030

Üdv: Bővebben az Imovane-ről? (Altatóként előbb évekig Stilnox-t szedtem.) Kösz.

Előzmény: Törölt nick (56028)
Debrecenilány Creative Commons License 2020.07.23 0 0 56029

Szia Bea!

Neked a motidintől nem fáj a gyomrod/hasad?

te bírod szedni?

használ nked?

Előzmény: bb-bea (56019)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.22 0 0 56028

Imovane az nem pszichiátriai gyógyszer:) a Z gyógyszerek erős visszacsapási szorongást okoz(hat)nak:)

Előzmény: fidelio-Pyrandus (56027)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.07.22 0 1 56027

Üdv. Erős stressz, szorongás ügyben magam is érintett vagyok a járvány óta (3és fél hónap). Csak Xanax, plus altató (Imovane). - A mondott, javallt hosszabb távú gyógyszereket háziorvps, ugy tudom, nem írhatja fel, a vírusveszély miatt pedig szakrendelőbe nem vagyok hajlandó bemenni. - Üdv.

Előzmény: Törölt nick (56024)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.22 0 0 56026

Hát mi történne, függőség, mint minden tudatmódosítónál.

Egy idő után (1-2 hónap) nem fogod érezni a hatását, illetve emelni kell az adagot, hogy ugyanazt érezd.

Előzmény: Debrecenilány (56022)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.07.22 0 0 56025

Bocs, ha olvasüként javítom az elírást. Helyesen: "és amíg ezek nem hatnak", stb

Előzmény: Törölt nick (56024)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.21 0 0 56024

Szia,azért nem vagy jobban mert ezek nagyon pici adagok,főként ha régebb óta szeded. Egy 0.5 ös frontint csak az érez meg aki sose szedett szorongásoldót.  Ebből a beírásodból kilehet olvasni,hogy kevés az a 0.5.

Írtam,hogy szerintem mi kellene:beállítani egy ssri-t normál adagban:Szertralin 50 mg,vagy Cipralex 10 mg vagy Paroxetin 20 mg. És amíg ezek hatnak,addig lehetne emelni az alprazolamot 1 mg ig vagy max 1.5 ig per nap.

Szorongásra ezt adják,ez a protokoll. Persze vannak még az antipszichók,amik azonnal kiveszik a szorongást,de azt nem fogják csak erre felírni,a mellékhatások meg a túl erős szedálás miatt.

Előzmény: bb-bea (56018)
Ariel_500 Creative Commons License 2020.07.21 0 0 56023

https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/helex_sr_2_mg_retard_tabletta/51385

https://www.webbeteg.hu/gyogyszerkereso/xanax-0-25-mg/3618/betegtajekoztato

Megszólalásig ugyanaz a kettő. Én simán elhagytam bármelyiket, mármint Helexet nem szedtem, de másokat

Most nyakig Xanax és kezdem emelni 10mg-rol az új gyógyszert Citagen 20mg.

Előzmény: bb-bea (56018)
Debrecenilány Creative Commons License 2020.07.21 0 0 56022

azt írod hosszú távon nem megoldás a benzó.

személy szerint nekem a frontin segít a refluxos tüneteimben....mennyi az a nem hosszú táv, ameddig működhet?illetve mi történik ha hosszú távon szedem?

Előzmény: Törölt nick (56021)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.21 0 1 56021

Az ssri-t nem véletlenül ajánlgatja nektek Airtiger, a benzók csak átmeneti kezelésre jók, hosszútávon nem megoldás (ez sokszor le lett írva).Személyes tapasztalatom: nekem jobban megy a vezetés a benzótól, nem szédülök, sőt sokkal nyugodtabb vagyok. Ha téged ennyire eltompít, akkor csökkenteni kell az adagot.

Előzmény: bb-bea (56017)
Debrecenilány Creative Commons License 2020.07.21 0 0 56020

Azt hittem a helex az antidepi.

nekem érdekes/bonyolult a reflux-helyzetem.

én a korábban szedett ppi-ktől lettem beteg. Akkortól kezdve ég a gyomrom, ...elhagytam a gyógyszereket de csak nem vagyok jobban:(.....elmentem G Kisshez...megtükrözött...azt mondta szép a gyomrom ..enyhe gasztritisz..szedjem a motidin 40 et és jól leszek...de én korábban szedtem quamatel 40 et gyomorégésre és semmit sem hatott....a motidin az ugyanaz....egyelőre még nem szedtem be...neked használ a nyelőcsőégésre? érzel valami mellékhatást?

Előzmény: bb-bea (56019)
bb-bea Creative Commons License 2020.07.21 0 0 56019

Nem  szedek  antidepit.... . Reflux  tünetem  a  sav  marja  a  szám  és  a  nyelőcsövem. Neked? Szedem  a  motidint....

Előzmény: Debrecenilány (56013)
bb-bea Creative Commons License 2020.07.21 0 0 56018

Szia!  Sokszor  olvaslak  benneteket, Te  sok  mindent  tudsz  ezekről  a  gyógyszerekről. A  helex  miben  különbözik  a  frontintól?Annyit  értek  hogy  nyujtott hatásu  a  helex, azt  irják  12  óra. Ez  nem  igaz  mert  este  10- or  beveszem  reggel  5- kor  ébredek- riadok.... van  hogy  még  aludni  se  tudok. Ma  reggel  10  körül  bevettem. illetve  fél  tiz  mennem  kellett- jött rám  gyengeség  szorongás..... minden  bajom  volt. Csak  nem  ugyanaz  a  hatóanyag, vagy  van  benne  valami  ami  oiszkálja  a  fejem. Ha  nem  gond  ird  már  meg. Előtte  a  frontin  sokáig  hatott, viszont  5  hete  beteg  lettem, semmit  se  csinált... betegségre  ráparáztam. Mi  lenne  ha  a  reggeli  helexet  nem  venném  be?Elmurdelek?

Előzmény: Törölt nick (56012)
bb-bea Creative Commons License 2020.07.21 0 0 56017

Értem!Ird  nyugodtan  le.Én  is  leirtam, hogy mit  tapasztalok.Tudod irtam, amig  nem  veszem  be.. nyugodtabb vagyok... félve  veszem  be,, na  akkor  jön  a  gyengeség  és  erős  szorongás. Kimegy az  erő  a  lábamból is. Már  attól  rettegek, hogy  a  Helex  miatt ugrik  a  jogositvány... ugy  eltompit...

Előzmény: Törölt nick (56016)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.21 0 0 56016

Az a baj az ilyen kérdésekkel itt senki sem orvos. Legfeljebb leírhatjuk mi mit tapasztaltunk.

Előzmény: bb-bea (56015)
bb-bea Creative Commons License 2020.07.21 0 0 56015

Sziasztok!A  helexet  tegnap  este  bevettem.... ma  freggel  ha  letelik  a  helex  12 órás  hatóideje  vehetek  ftontint  0, 5  be- és  a  helexet  nem?Köszönöm  aki  megirja.

Debrecenilány Creative Commons License 2020.07.20 0 0 56014

neked miota van refluxod es mi a fo refluxos tuneted?

Előzmény: bb-bea (56011)
Debrecenilány Creative Commons License 2020.07.20 0 0 56013

szedjél a frontinból nagyobb adagot, amíg nem hat az antidepi.

Törölt nick Creative Commons License 2020.07.20 0 1 56012

Szia!Valamelyik ssri-t írasd fel,és amig beáll,nagyobb adag alprazolamot.Más nincs...

bb-bea Creative Commons License 2020.07.20 0 0 56011

Sziasztok!Szedem  ezt  a  rühes  helexet, de  semmit  nem  csinál....  olyan  mintha  be  se  venném.... szorongás  mindig...Mit  csináljak. Előtte  frontint  szedtem  0, 75-ot  reggel  0, 5  este  0, 25.... de  mióta  refluxom  lett  nem  csinál  semmit. Mit  tanácsoltok. holnap  ha  megyek  az  agyfurkászhoz  mit  mondjak  neki    olyan  gyogyó  kellene  ami  hamar  hat, nem  ez  a nyujtott frontin  ami  csak  erősiti  a  dilimet. azt  mondta  telóba  mert  beszéltem  vele  hogy  a  reggeli  0, 5  helexet  ne  vegyem  be... leszedál.... de  szorongok.akkor  minek  vegyem  be.

bb-bea Creative Commons License 2020.07.20 0 0 56010

Dehogy  30  éve... csak  most  nagyon  elkapott.

Előzmény: Debrecenilány (56008)
Ariel_500 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 56009

Pániktol minden lehet

Idegrángást nem ismerem. Vagy egy hónapig zsibbadt a bal karom, majd átterjedt a mellkasomra is. EKG, kórház, és semmi

Jóképű pánikroham esetén adott esetben remegés is van.

Most elszédülés van. Próbálom direkt kiprovokálni hogy lefogyeljem a lefolyását, egyelőre nem megy

Ez sem lehet más mint neurológiai tünet, viszont a doki ugysem tudja kivizygálni, mert ahhoz mondjuk EEG/EKG-n kellene lennem napokig hogy elkapják

És mi van ha elkapják? Ugysem szedik le a koponyacsontom hogy belenézzenek

Előzmény: Spirulina (55994)
Debrecenilány Creative Commons License 2020.07.19 0 0 56008

te is a reflux miatt szorongsz?

de ha még csak 1 honapja vagy benn..abbol még konnyen kijohetsz nem?

ugy erzed hasznal a motidin?

Előzmény: bb-bea (56005)
Debrecenilány Creative Commons License 2020.07.19 0 0 56007

hello

és akkor ezt hogyan kellene kezelni?mert nekem nem igazán használnak a ppi -k illetve a quamatel sem.

Előzmény: Törölt nick (56006)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.19 0 0 56006

Valószínűleg pszichés eredetű a gyomorpanaszotok. Én december-januárban 8 kilót fogytam egy lelki trauma miatt,  már attól tartottam valami gyomorfekély fog kialakulni, de mostanra szerencsére visszaszedtem a régi súlyom ( 80 kg) . Az alvászavarom viszont továbbra sem akar megszűnni, napi 4-5 óra alvás már siker,és az is altatóval. Kavarognak a szomorkás gondolatok egész este,nem tudok kikapcsolni.Így szinte sosem vagyok teljesen magamnál, nem is emlékszek már milyen volt, amikor rendszeresen ki tudtam pihenni magam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!