Megfoghatatlan félelemérzet,illetve túlzó aggodalom szinte mindentől, hajnalban felriadsz és az első gondolatod, hogy fogod a napot kibírni.És ez megy minden nap. A szervezet tűri ezt pár évig,akár évtizedig aztán feladja , és kitör a pánikroham infarktushoz hasonlítható tünetekkel.
Tudományos megfogalmazásokban, a szorongásért az agy egyik része az amigdala felelős, ami csodás volt az őskorban, mert szorongást idézett elő ha menekülni kellett az oroszlánok elől :D gyakorlatilag egy védelmező funkciót lát el, szorongunk azért ha valamit nem akarunk elveszíteni, vagy azért ha nem akarjuk, hogy a nagy baj megtörténjen. Az amigdala olyan üzenetet küld az agynak ami szorongást okoz, hogy az agy cselekvésre késztesse a testet a túlélésre. Sok mindentől előjön a szorongás, a témája mindig változó, néha úgy érezzük csak jön magától, ami persze nem igaz, hisz mindig van valami ami előidézi, valami külső vagy belső hatás. A szorongással vele születik az ember, hisz ez egy normális agyi funkció, az viszont már klinikai eset ha az egyén napi életét befolyásolja, úgymond úrrá válik rajta. Minél jobban ellenkezünk a szorongás ellen annál jobban fáj, aztán már úgy érezzük azt sem tudjuk miért szorongunk, de szorongunk.
Általában a szorongást mindig takarjuk, igyekszünk nem mutatni a külvilágnak, de egyes apró tünetek amiket a külvilág is észre tud venni ha pl folyton jár valakinek a keze, birizgálja a kezét, nem tart szemkontaktust, nem tud figyelni, mert agyban valahol teljesen máshol van, túl sokat eszik vagy éppen semmit sem stb. De ismerek olyat aki jókedélyű és senki meg nem mondaná róla, hogy éppen abban a pillanatban szorong. Nehéz észrevenni laikus szemmel. Pánikroham inkább az amikor úgy érzi az ember, hogy verejtékezik, mindjárt megáll a szíve, ettől mégjobban bepánikol.
Üdv. Erős stressz, szorongás ügyben magam is érintett vagyok a járvány óta (3és fél hónap). Csak Xanax, plus altató (Imovane). - A mondott, javallt hosszabb távú gyógyszereket háziorvps, ugy tudom, nem írhatja fel, a vírusveszély miatt pedig szakrendelőbe nem vagyok hajlandó bemenni. - Üdv.
Szia,azért nem vagy jobban mert ezek nagyon pici adagok,főként ha régebb óta szeded. Egy 0.5 ös frontint csak az érez meg aki sose szedett szorongásoldót. Ebből a beírásodból kilehet olvasni,hogy kevés az a 0.5.
Írtam,hogy szerintem mi kellene:beállítani egy ssri-t normál adagban:Szertralin 50 mg,vagy Cipralex 10 mg vagy Paroxetin 20 mg. És amíg ezek hatnak,addig lehetne emelni az alprazolamot 1 mg ig vagy max 1.5 ig per nap.
Szorongásra ezt adják,ez a protokoll. Persze vannak még az antipszichók,amik azonnal kiveszik a szorongást,de azt nem fogják csak erre felírni,a mellékhatások meg a túl erős szedálás miatt.
személy szerint nekem a frontin segít a refluxos tüneteimben....mennyi az a nem hosszú táv, ameddig működhet?illetve mi történik ha hosszú távon szedem?
Az ssri-t nem véletlenül ajánlgatja nektek Airtiger, a benzók csak átmeneti kezelésre jók, hosszútávon nem megoldás (ez sokszor le lett írva).Személyes tapasztalatom: nekem jobban megy a vezetés a benzótól, nem szédülök, sőt sokkal nyugodtabb vagyok. Ha téged ennyire eltompít, akkor csökkenteni kell az adagot.
én a korábban szedett ppi-ktől lettem beteg. Akkortól kezdve ég a gyomrom, ...elhagytam a gyógyszereket de csak nem vagyok jobban:(.....elmentem G Kisshez...megtükrözött...azt mondta szép a gyomrom ..enyhe gasztritisz..szedjem a motidin 40 et és jól leszek...de én korábban szedtem quamatel 40 et gyomorégésre és semmit sem hatott....a motidin az ugyanaz....egyelőre még nem szedtem be...neked használ a nyelőcsőégésre? érzel valami mellékhatást?
Szia! Sokszor olvaslak benneteket, Te sok mindent tudsz ezekről a gyógyszerekről. A helex miben különbözik a frontintól?Annyit értek hogy nyujtott hatásu a helex, azt irják 12 óra. Ez nem igaz mert este 10- or beveszem reggel 5- kor ébredek- riadok.... van hogy még aludni se tudok. Ma reggel 10 körül bevettem. illetve fél tiz mennem kellett- jött rám gyengeség szorongás..... minden bajom volt. Csak nem ugyanaz a hatóanyag, vagy van benne valami ami oiszkálja a fejem. Ha nem gond ird már meg. Előtte a frontin sokáig hatott, viszont 5 hete beteg lettem, semmit se csinált... betegségre ráparáztam. Mi lenne ha a reggeli helexet nem venném be?Elmurdelek?
Értem!Ird nyugodtan le.Én is leirtam, hogy mit tapasztalok.Tudod irtam, amig nem veszem be.. nyugodtabb vagyok... félve veszem be,, na akkor jön a gyengeség és erős szorongás. Kimegy az erő a lábamból is. Már attól rettegek, hogy a Helex miatt ugrik a jogositvány... ugy eltompit...
Sziasztok!A helexet tegnap este bevettem.... ma freggel ha letelik a helex 12 órás hatóideje vehetek ftontint 0, 5 be- és a helexet nem?Köszönöm aki megirja.
Sziasztok!Szedem ezt a rühes helexet, de semmit nem csinál.... olyan mintha be se venném.... szorongás mindig...Mit csináljak. Előtte frontint szedtem 0, 75-ot reggel 0, 5 este 0, 25.... de mióta refluxom lett nem csinál semmit. Mit tanácsoltok. holnap ha megyek az agyfurkászhoz mit mondjak neki olyan gyogyó kellene ami hamar hat, nem ez a nyujtott frontin ami csak erősiti a dilimet. azt mondta telóba mert beszéltem vele hogy a reggeli 0, 5 helexet ne vegyem be... leszedál.... de szorongok.akkor minek vegyem be.
Valószínűleg pszichés eredetű a gyomorpanaszotok. Én december-januárban 8 kilót fogytam egy lelki trauma miatt, már attól tartottam valami gyomorfekély fog kialakulni, de mostanra szerencsére visszaszedtem a régi súlyom ( 80 kg) . Az alvászavarom viszont továbbra sem akar megszűnni, napi 4-5 óra alvás már siker,és az is altatóval. Kavarognak a szomorkás gondolatok egész este,nem tudok kikapcsolni.Így szinte sosem vagyok teljesen magamnál, nem is emlékszek már milyen volt, amikor rendszeresen ki tudtam pihenni magam.