Szerintem ennél a hajtóműnél van lehetőség két egymástól független meghajtási mód működtetésére is, azért van benne a két szabadonfutó szerkezet (ebből az egyiket értékeli valaki tévesen csapágynak)! Az egyik a pedáltengelytől függetleníti a bolygókerekeket, a másik a motor és a meghajtócsiga közötti kapcsolatot oldja.
Ő a motor négy "csapágyára" gondolt szerintem. Annyira passzosan vannak betéve,hogy próbáltam kivenni az egyiket fogóval és nem tudtam,tehát nagyon szorosak.Azt viszont nem tudom jó ötlet volt-e ide egy kis zsírt tenni.
Nem Tata kornyekerol van,kulfoldrol hoztak. A hajtomuben levo fogaskerekes bolygomure gondolsz ugye? A bolygomu belso kis kereket a pedal tengelye hajtja egy szabadonfuton keresztul. Tehat ha hajtom kikapcsolt allapotban, a bolygokerekek forognak az allo belso fogazasun(ezt a motor hajtja a globiod csigas kupkerekhajtason keresztul.Ha bekapcsolt allapot van,ugyanez tortenik,csak a motor is besegit a bolygomu forgatasaban "kivulrol".Okos megoldas,mert kiegyenliti az eroviszonyokat:ha jobban tekerek mint a motor,nem fogom azt megporgetni jobban mert a bolygokerekek elkezdek korbe-korbe forogni,de visszafele is igaz. Most mar csak az a kerdes,hova allitsam a nyomatekfigyelot mert nagyon nehez beloni.Azt mar elertem hogy ha elengedem a pedalt nem hajt,de mekkora pedaleronel mennyit nyomjon az a kerdes. Remelem jol gondoltam a hajtomu mukodeset,ha nem javitsatok ki! Meg arra lettem figyelmes,bekapcsolt allapotban a motor pedal elengedes utan fekszeruen megall,es ugy is marad.Ez minek?
Nem értem a bolygómű működését...Mitől keletkezik tapadás a "csapágyak" felületén??? Már mentem ilyen bicajjal,elmondhatom hogy ÉLMÉNY volt :) Ugye nem Tata környékéről származik?
Rá kell mérni a vezetékekre! 1. a pozitív, kérdés, hogy hány V 2. a negatív 3. a kapcsolt áram: egyen, vagy váltakozó áram? Ha a tápfeszültség maximum 5V és a kijövő áram váltakozó feszültség, akkor a jeladó helyettesíthető a kínai kerékpárokhoz használt mágneses pedálérzékelővel!
a mozgasetzekelo egy femerzekelo ami a 8. kepen lathato belso fogazasu fogaskerek kulsejen levo fogakat figyeli(mint egy leesztergalt fogaskerek).3 vezetek megy bele.
Szia! Semmit nem von le a teljesítményed értékéből, ha pl. "umnyo@freemail.hu" tulajdonosa is besegít a megoldásba! Neki is vannak további kapcsolatai! Üdv.: Béla
Már megvannak a képek is, kezd érthetőbbé válni! A hengeres görgők a szabadonfutó alkatrészei, az áttétel módosításhoz meg ott vannak a bolygókerekek. Valószínű, hogy a potméterrel a rásegítés mértékét állíthatjátok be, a másik érzékelőt kell megfelelően beállítani ahhoz, hogy csak pedálozás közben tudjon a motor rásegíteni! Hány vezeték megy ehhez a mozgás-érzékelőhöz? Nem látom, de szerintem négy vezetékes elektronikus egység lehet. Van egy kapcsoló áramköre; azon lehet mérni a 24V pozitív és negatív pólusát és van egy kapcsolt áramköre, ami ettől eltérő feszültségű is lehet. Feltételezhetően: ezt a kapcsolt áramkört zárva: megvan a robogós üzemmód; a potméter állításával állítható a haladási tempó! Megfelelő kalibrálás után az általunk is használt gázkart is rá lehet kötni a potméter áramkörére. Szükség esetén elektronikája is kiváltható a 24V-os roller elektronikájával!
Most tervezem a motorvezérlőt. Csak az a gebasz,h ha el is készül, akkor még mindig nincs kész mert meg kell írnom bele a szoftvert ami nélkül szinte semmit nem ér.
Én már jelentkeztem rá, csak ne tömörítsd, mert nem valószínű, hogy kicsomagol a gépem! Azt hiszem ide csak 512 KB nagyságú képet tehetsz, magánban meg 5 MB mehet!
Ki látja a képeket, mert én egyet sem látok! Lehet, hogy csökkenteni kell a képméretet és kevesével kell feltenni! Légyszíves; küldd el magánban, úgy nem kell méretet csökkenteni és mindent látok! Részemről összetévesztettem a Kynast a Honda Pas-sal, így jól jönnének a képek az átértékeléshez! Ha görgőket találtál erőátvitelhez, akkor vagy excenteres - szabadonfutós, vagy röpsúlyos - kúpos pályát is keress hozzá! A motor hagyományos, kefés (egyfázisú), vagy kefe nélküli ("három fázisú")? Mit mértél a potméteren? Esetleg ide lehetne bekötni egy gázkart a robogós üzemhez!
Bocsánat a sok képért,de szerintem nem sok ilyet láttunk még érdekes lehet másoknak is. Tehát a nyomatékérzékelő egy potméter amivel szépen be lehet állítani mekkora pedál erőnél kapcsolja a motort,a sebességérzékelő pedig egy fémérzékelő ami a belső fogazású bolygómű kerék külsején figyeli a fordulatot.Ami nagyon érdekes volt számomra a motor fordulatszámát csökkentő "bolygómű",de nem fogaskerekes hanem csapágyszerű görgők.
eddig is bicikli ként volt használva meg van egy pár ilyen a faluban olyannak is akinek még vezetői engedélye sincs,és a rendőr még annak sem szól. kösz az infót és a felvilágosítást.
Ami működik, azt használni is lehet! (hogy szabad-e; arról megoszlanak a vélemények) Más kérdés az, hogy nem elfogadott jelzés! Bővebben kifejtve kerékpáron csak a karjelzés elfogadott az irányváltoztatási szándék jelzésére! Sokszor kiegészítő jelzésként használom az indexet is, de önmagában soha! Irányjelzőinken ha van zümmer; akkor a gyalogos is odafigyel ránk! Engem még nem maceráltak a csengőért; de ha egyszer megteszik, akkor nyomban beépítek egy olyan elektromos csengőt, amilyet használnak a lakásokban is! Kíváncsi vagyok rá, hogy arra mit lép a rend szigorú őre!
Nem szükségszerű, mert egy barátommal már kiértékeltük! Biztos, hogy nem sértődik meg érte; ha elárulom, hogy ő meg vibrátorkezelő! Mint írtam is; a 16A 48V esetén közel 800W, s ez a masina mozgásán is érzékelhető! Természetesen a hatóság bekeményítésével majd kell a bukó és a biztosítás is, de lesz nekünk rendszámunk is, hogy örömünk ne legyen felhőtlen! Kiutat jelenthetne az elektronika korlátozása 300W-ra, de szerintem ezt a kiskaput is be fogják zárni a pénzimádó jogalkotóink! Ne törjük ezen a fejünket, ne adjunk nekik tippeket, sarccolásban úgyis felülmúlhatatlanok! Kérj az előző tulajdonostól egy elismervényt, mely szerint eladta neked 300W-os elektromos kerékpárját! Nem kell ennél kissebb teljesítményt feltüntetni, s ez legalább hihetőnek tűnik! Alvázszáma a kesztyűtartó alatti burkolaton lévő kis ablak kiszedése után látható, a motorszáma az, amit a kerekén megtaláltál! Két tanu aláírásával az írás hiteles! Régebben az adás-vételi szerződés automatikusan illetékköteles volt, ezért mindig elismervényt írtunk az irat megnevezésére! Legyen nálad láthatósági mellény, s legyen jó a világítás! A kürt és az irányjelző kerékpáron nem elfogadott jelzés, szőrös szívű közeg követelheti a csengőt, az első és hátsó keréken 2-2db sárga fényvisszaverőt és a hátsó piros prizmát is!
Tetszene a címed, ha a gyakran használt, ritkán mosott helyett ápoltra utalna! A vezérlőn lévő jelőlés a 800W-ot engedélyező áramkorlátot mutatja (16A x 48V)! Ne félj, ha sor kerül rá; nem azt nézik, hogy mi van odaírva! Egyébként 120 fokos fázis-eltolású, tehát a gyakrabban használt motor és vezérlő, így még ebben is szerencséd van! A kissebbik doboz valóban feszültség-átalakító; 12V-os fogyasztók áramellátására alkalmas 10A terhelési határig! Ezekhez az olcsó járművekhez nem használnak alapozó festékeket, ezért rozsdál hamar a fém és ezért annyira sérülékeny a fényezés!
így van az csak karcolás, bár olyan filces karcolás, mindegy a biztonság kedvéért még dörzsölök rajta, és behúzom a 180 -ast.és nem kell sisak és biztosítás sem.