Ez látod nagy dillemát okoz. A floyd rose még nem is hiányozna, csak nem tom mennyire lehetne ilyen harapós torzított hangokat kihozni mondjuk egy hetvenes évekbeli stratból vagy teléből. A dimarci paf proII nekem nagyon bejön vazze...
Rolandoo jó helyzetben van!
Neki nevesített hanxere van, az azért sokkal jobb!
Nekem a '90 Fenderek szerelékei nem teccenek...
Nem véletlen, hogy az egyik kuncsaftom most cserélt el egy USA '90 Strat + Precision egy "ezeréves" gyári állapotú Gibson Ironbird -re.
Szerintem azért mennek a régi hanxerek, mert fogod és bedugod a lökőbe és máris ott a sound...
(max egy kicsit molyolsz a tónuson!)
A frissebb modellek meg szerintem az újabb zenék hangzásához vannak idomítva...
Naja, a piac diktál!
Lásd: Fender Jaguar!
Szal nemmindegy milyen zenét játszol milyen hanxeren!
Sír a lelkem! egy másik kuncsaft (még kezdő a srác, a gitár meg örökség!) '68 Strat -tal grunge-punk... Má gondolkodtam azon, hogy le kéne venni az embörtől a cuccost!
viszont nincs bennük sem floydrózsa, sem Dimarci PafPro...
És minden normális hanxerkészítő kiborul azon, hogy ilyet beletegyen egy '68 -as Stratba!
Én a Bíró Ádámot szoktam riogatni azzal, hogyha nyerek a lottón EMG 81 -est, meg LO-PRO EDGE kart fabrikáltatok egy '52-es Fender Telecaster -be... :o)
Gibsonokat nem kultiválom, nem teccik a nyakuk, inkább a Fender!
Bár egy customshop Nighthawk netán 7 húrral+ FR! valszeg teccene...
Pár éve elszalasztottam egy ilyet (az standard volt és hathúros) 120 ropiért... Bánom!
Hát itt tényleg nem lehet rendesen megvitatni egy-egy márkát...Én csak arra lennék kiváncsi, hogy valaki tesztelt-e már mérvadóan ugyanazon gitár régi és új verzióját és ha igen akkor mit vett észre. Én amikor vettem az enyémet(strato) nem volt módomban kipróbálni egy vintage verziót, viszont ennek tetszett a hangja, azóta meg úton-útfélen azzal találkozok, hogy a régebbi(ek) mennyivel jobbak...
1. Az elmúlt lassan 22 év tapasztalata alapján van némi összehasonlítási alapom!
2. Ha valamire azt mondam, hogy "nájlácsi", azt meg is indokoltam!
3. Nem szoktam felelőtlen kijelentéseket tenni, az állításaimat ölég komolyan alá tudom támasztani.
4. Tőlem sose hallottál olyat hogy "bezzeg a
töhötöm"...
5. Sose fikáztam le senkit (ha netán mégis akkor igencsak rászolgált)! Az igazi különbség köztünk, hogy te járt úton lépkedsz!
6. Csupán a saját véleményemnek adtam hangot, amivel nem kötelező egyet érteni.
7. mert útálom a 6-os számot.
Ezt meg Te írtad:
"Nem lehet esetleg, hogy gitárügyben is van jól összerakott gitár, meg igénytelenül összerakott gitár és kész? A márkanév már csak emeli az árat mert attól függ mennyi festék kell rá? Mellesleg egy valamilyen gitáros kezében nem szól egyformán minden "tisztességesen összerakott" gitár? Nálad pl. attól függ a hangzás hogy milyen márkán játszol? SF"
Múlthéten meg lepocskondiáztad a Craftsmant...
Ez így funny! :o)))
Neked nemtom milyen tapasztalataid vannak "Silver Star" ügyben, én viszont megsasoltam már vagy 20 tipust működés közben...
Az igazi különbség köztünk, hogy te járt úton lépkedsz! (Ha nem érted, nembaj...)
Nincs ebben semmi funny. Az a különbség köztünk, hogy én nem magamat és a saját rendszeremet tartom az egyetlennek és elfogadhatónak, és főleg nem a legjobbnak, de főleg nem mások számára is a legjobbnak. Nálam a márkahűség és a lojalitás hiánycikk. Most sem emlegetek márkákat, és főleg nem szidom senki gitárját és erősítőjet, főleg azon az alapon nem hogy "bezzeg az enyém"...
Én nem hallok olyan marhanagy különbséget gitár és gitár között ugyan olyan körülményeket teremtve. Az viszont jól hallható, ha ugyan azt a hangszert két különböző erősítőbe dugod, legalábbis jobban mintha a hangszert cserélgeted. Hát mégha a gitárost :))
Ahh... én is hasonló zenét játszom,de nem erre kell alapozni... meg rengeteg primó ember és zenekar van,ne félj...
Nálunk a b?g?s feje repedt fel egyszer,és semmi nem volt,nem nyaltam le :)
Szerintem manapság semmi köze a durva zenének ezekhez az idétlen baromságokhoz... én pl komoly gitárosnak tartom magam,biztos hogy nem fogom összevérezni a gitárom :)