Szerintem gravitációsan nem fog működni a kazánvédő szelep. A kazán előremenőben lévő forró víznek esze ágában sem lessz lefelé menni a kazánvédő szelep felé, csak szivattyúval.
Sziasztok!Ezen a fórumon most járok először . Egy kéréssel kérdéssel fordulok hozzátok. Tartályt keresek átmérő 900 körüli hossz 2300-tól 2600-ig min 3-4mm falvastagsággal. Lehet bontott is nem baj ha nincs festve, lehetőleg az oldalán ne legyen bebúvó nyílás vagy nagyobb tisztító nyílás. Kisebb sérülés sem gond. Bármilyen infót előre is köszönök.
Sziasztok! Némi segítséget ,hasznos információt szeretnék kérni Tőletek! Hétvégi házunk gravitációs fűtéssel van szerelve A rendszerbe egy keringtető szivattyú is be van építve. (A fűtés minkét elven működtethető. ) Kazáncsere lesz,mivel kilyukadt a jó öreg "Totya." Kérdésem : Érdemes e kazánvédő (termikus szelep)szelepet beépíteni abban az esetben is ,ha nincs puffertartály a rendszerbe építve, ill. a gravitáció útján működő fűtésnél üzemképes,működik e a termikus szelep ?? (Szivattyú nélkül gondolom). Tudomásom szerint természetesen hasznos a szelep,azt viszont nem tudom ,hogy szivattyú nélkül a gravitációs elven működő használatnál működik e.?? Mechanikus elven működik ,így gondolom gravitációs fűtésnél is ellátja a visszatérő hőmérsékletemelését..
Mondjuk akkor is van 1m2 mínusz !:) De szerintem nem csak a m2 számít !:) Fenn tartom ,hogy főleg a rokonynak semmilyen előnye nem származik a cseréből,nem 30 c fok lesz nála a lakásba ,hanem csak 28 c fok !:)
A töröké 2.7 m2 papìron, a totyáé jòval kisebb majd lemérem. Saccra 1.3 m2. A törökben van egy gyári terelőlemez is, meg több fa fér bele, a prospektusban 35 kg van leìrva.
Üdv ! Nem a kazán a baj,nagy segítsége ez sem lesz ha cserél ,mert ha hasonlóan fűt ,akkor erre 3/4 óránként fog pakolni keveset(háztartásbeli fűtő) !:)
Ui: Én meg nem bontanék egy ilyen kis különbség miatt egy rendszert ,annak minden nyűgjével !Unalom űzőnek viszont szinte a legjobb !:D