Milyen gépet érdemes nézni, ha napi 2x12km megtétele a cél, viszonylag kis szintkülönbséggel? Valami használt masinában gondolkodtam, elõször kipróbálni, hogy milyen is ez. Valami strapabíróbb kellene, 95kg vagyok. Néhány típusnál olvastam, hogy fékezésnél visszatöltenek. Ez valóban mûködik, vagy ez csak amolyan vevõcsalogatás?
Sziasztok! Bartalus: elfogadom, bár nem látom, hogy miért kellene a töltőnek tönkremennie! Ha lemerült az akku, akkor az említett 26,4V alatt lesz a feszültsége. Esetleg töltés közben feljebb tornázza magát és visszahat a töltőre? Nem akarom elhinni, hogy töltés közben is marad a 26,4V , ha jó a töltő, de ezt Nektek kell tudnotok! jaklac: Nem véletlenül írtam a 30V-ot! 29V még jó lenne, az alatt viszont nem töltődik fel kellőképpen a két sorbakötött ólom-akku! Lehet, hogy a következő gondolatokkal félresiklottam; akkor elnézést érte!: Ha Ni-Cd töltőd van; annak merítéssel kellene kezdeni a memmória-effektus miatt, így már csak ezért sem lehet alkalmas ólom-akkukhoz! Ha Ni-MH töltőd van; annak is kb. 31V a maximumja, csak annak nem kell merítéssel kezdenie! A lényeg az, hogy ólom-akkuhoz a hozzá gyártott töltőt használd, abból nem lehet baj!
Valamikor kérdezted a feszültségesést; most válaszolok rá! Nagy (de nem túl-) terhelés hatására a jó ólomakku feszültsége 11,5V-ra is leeshet a terhelés ideje alatt. Amennyiben 11V-ra leesik az ólomakku terhelt feszültsége, akkor nagyon rövid idő elteltével beáll a mélykisülés állapota, amennyiben a terhelést nem szüntetjük meg! Amikor a töltöttségi fok kijelzését figyeled, akkor ezeket vedd figyelembe!
Tudom,hogy nem a legszebb,de "házilag" nem is igazán lehetne sokkal szebben megoldani.Itt nálam inkább az akkuk biztos rögzítése,a bicikli "nem átalakítása" volt a fő cél. A gyári töltője 26.4 V-ot ad ki magából.(kapcsolóüzemű így szinte fix a feszültség). Ez elég a két akksinak?
Ma mászkáltam vele egy keveset itt a városban: Az akksikat amikor megvettem 12.8 V volt bennük egyformán,de nem töltöttem őket,hanem összerakás... Ma kb.15 km-t mentem vele és mire hazaértem kezdett el villogni az "egy" LED:24.1 V-ot mértem.Szerintem még vagy 10 km-t bírna mire letiltana az elektronika,mert a 15-ből kb. 2 km a tegnap esti nyomatékszabályzó állítgatás,itt meg indulás-megállás,indulás-megállás. Mondjuk a 3. LED hamar elaludt,de hát más az induló feszültség az Ni-CD és e között.
Szerencsémre én még nem ejtettem el akkut, csak egy barátom járt úgy, hogy feldült a bicaja, s belehalt az akku; erre hívtam fel annak idején a figyelmedet!
Nyíregyházán két elektromos kerékpárokkal kereskedő üzletről tudok, az egyik tulajdonosának az apja nagyon érti a javítást-szervizelést, érdemes lenne egyszer felkeresned!
Szia! Nem szép, de erős? Próbára tökéletesen megfelel! Nehogy a lugos töltőjével töltsd, mert az kinyírja a savas akksit; ha nem csökkented a töltőfeszt 30V-ra!
dube! Csináltam a rossz akkupakk dobozába egy 2 db 7 Ah-ból álló "pakk"-ot,holnap teszt következik. Ilyen lett: Találtatok valami okosat amit írtam linket? Mondjuk nem elektromos,de a "közlekedési élmény" ott van a szeren.
Azért számít a G-erőafelitatott elektrolitosnak is. Ha visszaolvasol, megismerheted "kaszkadőrségem" igaz regéjét. 4-ből háromakkum összetört, pedig nem eshettek túl nagyot 1 méterről. Ha jól emléxem,DuBe is elejtett egyet anno.
A kerékpármotorok szétszedéséhez még elegendő egy átlagos ember izomereje, a 300W körüli kategóriára gondolok.
Én mikor összeraktam az enyémet azt ember meg nem tartja. (1200W) Nagyon erős a sok mágnes és marhára hirtelen berántja a forgórészt. Tudom ajánlani, hogy NE legyen ott az ujjatok a záródó felületek közt, mert egy darabja bent fog maradni az tuti.
A záródó fémfelületekhez körbe rongyot tettem, hogy ne fémesen csattanjanak össze, (törölköző) majd a berobbanás után óvatosan, lassan kiszedtem...így nem sérül olyan könnyen sem ember sem gép.
Szia, Dube! Nyíregyházi vagyok, még nem tájékozódtam, itt milyen az "e-kerékpár-kultúra". Elég sokat látok, annyi szent. Ha jól emlékszem, Te pataki vagy, nem? Itt van nem túl messze. Most, hogy látom, ill. szsrobert leírása szerint mennyire NEM egyszerű szétkapni egy elektromos motort, inamba is szállt a bátorságom, nem mondom. Annyit teszek egyelőre, hogy belepislantok, pl.a csatlakozásokat megnézem, nincs-e kilazulva valamelyik. Ha egyáltalán látni lehet a szétszedés, mágneslehúzás stb. számomra rémisztőnek tűnő művelete nélkül. Igazad van, s követem is az utat: kétszer mérj (ezúttal: kérdezz), aztán vágj...:))
és ha zselés az aku? annak mindegy a rázkodás stb!!! ugylátom naon rá akarsz venni h láncos legyen !!! de amugy ösztelos lesz elöl hátul 203 as taggal szal ott azért már nincs olyan nagy G erő :)
cross csak azért mert arra meg van a dizájn choppera ötlettelni kéne !!
Hopp.. a tengely elgörbülése újabb lehetőség orális szexre. Mivel rá ven építve a motor, egyenesíteni sem tudod igazán. Görbe tengellyel súrlódik a motor, meghibásodás az eredmény. Crossgépre jó rugó, és lánccal hajtott hátső kerék kell. Tehetsz a hubra is lánckereket(12-16), a hátsó kerékre pedig nagyobbat. Nő a nyomaték, csökken az áram. Magasabb feszültségről járathatod a motort, ha a tekercsek szigetelése , és a vezérlő alkatrészei elbírják.
Chopperrel ne ugratgass. Ólomakkuknak eleve nem fog használni a több G-s lassulás, rázkódás, gyorsításkori nagy áramfelvétel. A kerékagymotorok csapágyai valószínűleg nem díjazzák az ugratást. Csapágytöréskor esetleg félreáll a hátsó kerék, míg a kerékagymotor tönkremehet a kis légrés miatt, széttörhetnek a mágnesek.
nem akarok pedált tenni be semmiféle képp lehet h nem cross lesz lehet chopper mertén chopperokat gyártom de nem akarok láncátéttelt igyis baromi nehéz lesz
amugy nem tudom ha komolyabb csapágyal kicserélném akkor csak jobb lenne bár igyis parás a dolog hisz a tengelynek sem tudni a teherbirását és 1-2 ugrás után h hogy birná kétejes lehet h tényleg chopper lesz de szerintem az az 1000w már bőven elég h ne keljen rá segiteni :) alföldön élek békés megye szal erre nem sok dombság van :)
Crosshoz sok A lesz szükséges, ráadásul pedállal sem tudsz rásegíteni. Lehet, hogy jobban járnál láncáttételes motorral, a motor csapágya is tovább bírná.
Én is akarok még egy 20Ah pakkot majd a hátsó csomagtartóra a kerékpárra.+20-25kg. De az útegyenetlenségek miatt előnyösebb lenne egy motor bölcsőváz. Akkor nagyobb lesz a menetellenállás, még több akku kell... A legjobban a Kresz tol ki velünk. Miért ne lehetne Kresz-vizsgához kötött kerékpár 40km/h végsebességgel, 1,5kW motorral, nagyobb tömeggel, de jó rugózással, és jó fékekkel? Smkp nem jó, azért már biztosítást kell fizetni, sisak, lassú, stb.
A Gas-Boards javasolja a 24"-os kerékbe beépítést? Ha igen, akkor nyert ügyed van! Rendes kerékpárt építel? Akkor nehéz lesz bele az akku! 1kW-os ólom-akku (4db 12V, 20(22)Aó-s sorbakötve) /az kb. 25kg/, kapacitást inkább robogóban célszerű elhelyezni! Oda gondoltam a legalább 500mm-es külső átmérőjét a guminak, hogy a felni még küllőzhető legyen! Szgk.-nál, terepjáróknál találkoztam négypólusú akkukkal, de azok csak 12V-osak voltak! Egyébként a 70Aó: az csodálatos lenne: 4db ilyennel 3,5kW adódik; 100km hatótáv nyúzással, csak a súlya ne lenne akkora! Nehogy rövidzárat csinálj, mert felrobban! Egy 12V-os izzóval is kipróbálhatod, hogy két-két azonos pólus van rajta, de multiméterrel is könnyen kimérheted!
Megtaláltad a legjobb hátsó kerékbe már alkalmas motort; keress hozzá megfelelő vázat is! 500 mm-es külső átmérőjű gumiabroncs felnijéhez még beküllőzheted! 20-22Aó kapacitásu akkukat keress hozzá!
Szia! Légy üdvözölve a kiscsapatban! Hol laksz? Esetleg lakhelyed közelében nincs elektromos kerékpárok karbantartásával foglalkozó személy? Megfelelő alapok nélkül tényleg nagy kaland (sok felesleges kiadás) is lehet a technika megismerése! Ha még nem rontottál el semmit, akkor mindig kérdezz előbb (akár kétszer is), csak aztán láss munkához! Sok esetben pitiáner hibák okoznak üzemzavart, s egy kis figyelmetlenség miatt költséges lehet a hiba elhárítása! Üdv.: dube
Én is először csináltam. Nem volt könnyű. A csavarok egy része nehezen indult meg. Csavarlazító, és alumínium rúddal kocogtatás segített. A mágnes lehúzásánál meglepődtem, 30+kg-os erőre saccolok. Visszatételkor satuba fogtam a tengely egyik végét, függőlegesen állt. Kissé ferdén tartva a mágnest közelítettem hozzá, de még így is hirtelen rántotta be. Ügyelni kell, nehogy letörje a mágnes sarkát.Van erő a mágnes-vasmag vonzás miatt. A BLDC autómotorokat valószínűleg csak préssel lehet szerelni, ha a 180W-osban s ennyire ragaszkodó mágnrsek vannak.