Keresés

Részletes keresés

olvAsó Creative Commons License 2000.12.27 0 0 248
De ha V. bá' 68 éves, akkor Dumbledore mennyi?
És mégis milyen hatalamas vrázsló! A varázslók biztosan tovább élnek, és a varázserejük csak növekszik a korral.

olvasó

Előzmény: skeach1 (241)
Feanor Creative Commons License 2000.12.27 0 0 247
A 2. kötetben 50 évvel vagyunk a Titkok Kamrája kinyitása után, és a naplóban 16 évesnek tűnik Tom (amikor belép az igazgatóhoz). 50+16=66, két évvel később (a Trimágus Tusa idején) értelemszerűen kettővel több.
Előzmény: mf2hd (245)
hoppaaa Creative Commons License 2000.12.27 0 0 246
Folytatás:

Hagrid nem fog Voldemort oldalára állni és Mme Maxim sem, valahogy bejönnek a képbe a házimanók is, hiába, hogy nem szeretem ezt a Dobby gyereket... :o) és itt is váható egy belső harc a jó és a rossz oldalon álló varázslók szolgálatában álló manók között.

Olvastam egy kiábrándító hírt: csak 2002-re ígérik a következő kötetet.

Addig is a Quidditch történetéről, és a különleges bestiákról lesz egy-egy ismeretterjesztő kötet.
Részemről ezeket mellőzném inkább...

mf2hd Creative Commons License 2000.12.27 0 0 245
Hello, Hagrid nem hiszem, hogy átáll V. oldalara akkor inkabb mar D. van a sotet oldalon bar azt sem hiszem. Hol irjak, hogy V. 68 eves vagy te utana szamoltal?
Előzmény: skeach1 (241)
Feanor Creative Commons License 2000.12.27 0 0 244
Köszi a 68-at; utánaszámoltam, tényleg annyi. Ami az Adava Kedavrát illeti, oké, hogy mindenki ki tudja mondani, de az ál-Mordon aszonta órán, hogy ahhoz azért komoly varázserő kell, és ha mindnyájan egyszerre kimondanák ott az osztályban, neki akkor se lenne semmi baja.

Viszont vmit nem értek. Ki ölte meg Cedricet? Voldemort vagy Féregfark? Mert amikor a zsupszkulccsal odaérnek a sírhoz, felhangzik a sötétben egy hang, hogy "Öld meg a másikat!", és ezután jön az átok. Tehát úgy kellett lennie, hogy Voldemort parancsára ölte meg Féregfark. De a pálcák összeakadásánál Cedric mégis Voldemort pálcájából bukkant elő. Talán Féregfark Voldemort pálcáját használta? Miért nem a sajátját? Oké, Makeszként elég húzós lett volna, ha egy pálcát hordoz magával (bár a többi animágus pálcájával is nyilván történt valami az átváltozáskor, úgyhogy nem tudom). Viszont Voldemort pálcájával mi lett? Mert ha igaz, hogy tizenegy (azaz majdnem tizenöt) évig csak árnyékként tengődött, akkor nem igazán lehetett pálcahordozó állaptban. Szvsz a pálcájának valahol ott kellett volna eltűnnie a Potter-ház romjai között.

És ha már itt tartunk, még valamit nem értek. Ha a Fidelius-bűbáj révén a Potter-ház mindenki elől rejtve volt, Hagrid hogy menthette ki Harry babát a romok közül? Vagy a "mindenkibe" Dumbledore nem tartozott bele...?

Bocsánat az akadékoskodásért. Ha nincs megoldás, az se tragédia, de ha valakinek van ötlete, azt szívesen fogadom. :-))

Előzmény: skeach1 (241)
hoppaaa Creative Commons License 2000.12.27 0 0 243
Amikor Tom Riddle a Hogwartsra járt, Dumbledore nem volt igazgató, hanem az átváltozás (transfiguration) tanára.
Tom megölte apját, feleségét (aki nem azonos Tom anyjával) és gyereküket. Amikor a gyilkosság történt az öreg kertész egy sápadt sötét hajú kamaszt látott a ház környékén. Ez a leírás egyezik Tom leírásával, abban a részben, amikor Harry megtalálja a naplóját, és találkozik az emlékképével.
Nem hiszem, hogy Dumbledore a rossz oldalon állna, és úgy hiszem, hogy Snape sem.
Az, hogy miért mosolygott, valószínűleg ugyanannak a kérdésnek része, hogy mi az, amiért Voldemort Harryt meg akarta ölni. Senkit a családból, csak őt. Szó volt jóslatról, hogy Harry lesz Voldemort veszte, de csak utalás szerűen. (Vagy ez csak az erővesztésre vonatkozott? ezt még nem tudtam egyértelműen kibogozni.)
Biztosan újra jelentősége lesz a főnix tollának, mert a két varázspálca egymás ellen nem működik megfelelően, és változatlanul várom, hogy Scrabbers-Pettigrew betartsa, amit tennie kell, cserébe, hogy Harry megmentette az életét.
Előzmény: Feanor (220)
GoldenEye Creative Commons License 2000.12.27 0 0 242
Na végigolvastalak titeket...:)

Nekem a IV.-ből praktikus okokból legjobban Dumbledore gondolatleszívója kéne, elképesztő szükségem lenne rá...:)

Én azon meglepődtem, hogy a párbajnál csak ilyen kevesen bújtak ki Voldemort pálcájából. Hiszen ő hírhedten gonosz...
Szerintem Voldemort nem apja Harrynek, rokona még lehet....

Szerelmi vonal: Én Chonak drukkolok, bár idősebb Harrynél, úgyhogy lehet, hogy Ginny lesz. Ron meg Hermione - nem tudom. Mi lesz akkor Krummal?

Most elhatároztam, hogy őszig átmegyek majd megint mind a 4 köteten, aztán ősszel beszerzem majd az angolt, mert hát még félévet nem bírnék várni, az tuti. Így is nehéz lesz.:)

Meglepett még a főnix toll pálcák viadala, biztos, hogy lesz még szerepük, de ez a bemutatás elég látványos volt, szóval ezt bőven felül kell múlnia majd a következő akciónak, mert ha megint csak egy aranyív lesz, akkor az már nem lesz annyira izgi.:) Mondjuk az furcsa volt, hogy V. hogy be volt tojva, amikor a pálcák összeakadtak. Meg tényleg furcsa az is, hogy Harry hogy tudta a kis gömböcskéket V. felé irányítani. Ne legyen már ennyire erős ilyen fiatalon! Illetve persze legyen.

Karakterek: Nem hiszem, hogy Harry olyan tévedhetetlen lenne, hiszen gyakran keveredik galibába. Például D. szobájában rendszeresen visszaél azzal, hogy egyedül marad és mindent megnéz és megfogdos és kipróbál. Annál a résznél mondjuk érdekes volt, hogy hogy jött ki a merengőből mert én azt hittem majd jól bennragad, mert nem tudja hol a kijárat, de aztán D. egyszerűen megoldotta a dolgot. Meg ugye a hősiessége ott sem jelenik meg, hogy a tojást sosem tudta volna egyedül kinyitni, csak Cedric segítségével. És oké, hogy az már csak 'viszont' szívesség volt, de akkor is elég béna volt, hogy olyan sokáig kételkedett meg nem is foglalkozott a tojással.

Na egyelőre ennyi, majd még jövök.:)

skeach1 Creative Commons License 2000.12.27 0 0 241
Sza'l megint itt vagyok :))
Feanornak üzenem, aki itt nagyban számolgatott, hogy Voldemort 68 éves. Biztos tudjátok, csak úgy elmondtam.
De ha 68 éves, akkor már eléggé öreg, és nem is biztos, hogy akkora varázserővel rendelkezik, mint tizenöt évvel ezelőtt. Végül is, egy Adava Kedavra átkot mindenki ki tud mondani...
Szerintem az egész történbenek az lesz a vége, hogy valaki az iskolában, akire senki sem gondolt volna, hét éven keresztül észrevétlenül előkészítette a terepet Voldemort számára. A végső küzdelemben pedig kulcsfontosságú lesz a varzspálcák magja közti azonosság. Vagy lehet, hogy miközben mindenki Voldemort ellen küzd, feltűnik egy új ellenség, bár ez túl Dragonballos lenne...
Állítólag az óriások át fognak állni Voldemort oldalára. Lehet, hogy Voldemortnak van egy hívószava, amire minden óriás reagál. Esetleg Hagrid is átállna, mivel félóriás. De sok hülyeséget tudok hirtelen kitalálni :))
-----------------------------------------
www.extra.hu/aranycsikesz

szanzavéra Creative Commons License 2000.12.27 0 0 240
Sziasztok!
A Piton-rejtélyre volona egy megoldásom: szerintem már a kezdet kezdetén volt őbenne valami vonzalom a jó oldal iránnt, csak ezt a világ minden kincséért be nem vallotta volna. Hogy is néz az ki, mikor egy szépreményű ifjú feketemágus jósággal akarja a kezét bemocskolni? Ezért csak messziről kerülgette Ágast és társait, azok meg, mivel gyerekek voltak és nem lélekbúvárok, úgy értelmezték, hogy kémkedik. Amikor aztán Sziriusz szólt neki, hogy most kivételesen utánuk mehet, úgy érezte, végre befogadták. Természetes, hogy aztán annál nagyobb lett a csalódása. Később is azért állt Dumbledore mellé, hogy, ha másnak nem is, de neki meg saját magának bebizonyítsa:igenis nem feketemágus.(Kicsit bonyolultra sikerült.)
Voldemortról még: nem biztos, hogy az apja feleségül vette az anyját. Bizony, lehet hogy fattyú.
mf2hd Creative Commons License 2000.12.27 0 0 239
Hello mindenki, szerintetek egyezik a ket Figg(aki Harryre vigyazott es akit D. a 4 konyv vegen emlitett)? Mert szerintem nem, Figg elmondta volna, hogy Harry varazslo.
ui:de ki tudja.
Faxni Creative Commons License 2000.12.27 0 0 238
Sziasztok, új madár vagyok itt én is. Végigolvastam a topic-összest, ez jó, mert néhány dolgot már megbeszéltetek.
Csak az utóbbiakhoz. Tuti, hogy Voldemort a saját apját ölte meg + a nagyikat, el is meséli a sírnál és a IV. elején benne is van, hogy a 2 szülőt és a felnőtt fiukat találták holtan egyszer régen és az is, hogy már akkor otthagyta V. mamáját a kedves muglipapa amikor a mama még csak terhes volt és hazament a szüleihez. De ezt már írtátok.
Szvsz lehet Piton és Harry apja egykorú, hiszen annyit tudunk, hogy iskolatársak voltak de azt nem (vagy igen?) hogy mikor nősült Potter úr. Nekem úgy tűnik, olyan harmincas lehetett a merénylet idején, tehát most ő is, Piton is negyvenes (James csak lenne) - én úgy is képzelem Pitont, mint negyvenest.
Nem hiszem, hogy Dumbledore sötét oldalas lenne. Az a mosoly a IV. végén a vérvételes akcióra nekem olyan volt, mintha ez a cselekedet bebizonyított volna neki valamit, amiben addig csak reménykedett. Talán Harry származásáról vagy hatalmáról, mert ugye ha V-nak ennyire kellett Harry vére, akkor a srác tényleg nem akárki... Vagy abban bízik, hogy Harry vére elindít valamilyen, a jó oldalnak kedvező folyamatot is Vold-ban, mert Dumble többet tud, mint V. Vagy ez már nagyon hülyeség?
Caramel lehet, hogy egyszerűen csak politikus:(( túl egyértelműen akarta elbagatellizálni a tényeket ahhoz, hogy valóban V. embere legyen.
Piton - nagy kedvencem. Óriási figura. Talán még az elsőben volt utalás arra, hogy valójában azért utálja Harryt mert az apjával volt komoly nézeteltérése anno még iskolás korukban. Tudjátok, ezzel indokolta Dumbled. az életmentést. Az biztos, hogy most a jó oldalon áll, legyőzve személyes ellenszenvét, szubjektív kis érzéseit az ügy érdekei mögé utasítva. Persze ez nem zárja ki, hogy később nem fog elbukni...
Különben az egész, úgy ahogy van, csodálatos, felséges és már nagyon hiányzott megint egy ilyen... és írjatok még sokat, jó?
Üdv,
Faxni
Feanor Creative Commons License 2000.12.26 0 0 237
Azok a ruszkik nem bolgárok véletlenül?
Előzmény: cukorbogar (236)
cukorbogar Creative Commons License 2000.12.26 0 0 236
Szerintem mindannyiunkat zavar, csak lehet, hogy van bennünk annyi tisztelet az "író" iránt, hogy amíg nincs meg mind a hét kötet, nincs igazán jogunk kötekedni, mert így sajnos arra vagyunk kárhoztatva. Asszonka eltervezte a történetet, hét évre szólóan, hét könyvben és hát fogalmunk sincs, mi jön még (tippelgetni lehet, jól is esik, de minek?..:) James és Lily jóval ifjabbnak tűntek a szellemként is, mint velük egykorú társaik, ez tényleg szembeszökő, különösen, hogy csak 14 év telt el és a varázslók születéskor várható élettartama is jóval több, mint a mugliké. Tehát lehet, hogy ez valós ellentmondás, de az is lehet, hogy Lupin meg Piton csak le vannak kattanva, mint Sirius is néha, amikor megviseli a folytonos bujkálás. Lupin a vérfarkassága miatt, meg azért, mert nincs munkája, éhezik, Pitont meg sorvasztja saját undok természete:)
Vagy csupán arról van szó, hogy anyuék úgy néznek ki, mint ifjúságuk hamvas virágában, mivel halottak, és amit látunk, az nem a halál pillanatában létező képük, hanem a "residual self-image", ahogy egy másik történetben indokolták magadról alakított képed megmutatkozását.
Voldemort meg augur volt tulajdonképpen? Egy darabig, mielőtt oly sokat tanult, hogy elcsábult? Különben arról is jó lenne tudni, merre vannak még iskolák az említett hármon kívül. Persze jellemző, birodalmi angol hozzáállás, hogy ki az ellenfél, a ruszkik, meg a francos békazabálók!
Előzmény: Feanor (234)
Feanor Creative Commons License 2000.12.26 0 0 235
Nem döntő érv ugyan, de ha kiderül, hogy Dumbledore a sötét oldalon áll, akkor megszűnök Harry Potter-fan lenni, és azt fogom mondani, hogy az egész egy nagy ponyva. Sz'al azért ez már nagyon súlyos lenne; és azért az olvasóknak is vannak érzelmeik, emg egyébként is, irgum-burgum! :-(
Feanor Creative Commons License 2000.12.26 0 0 234
Voldemort a Titkok Kamrájában összehasonlítja magát Harryvel, és azt mondja, hogy mindketten muglik között nőttek fel, és mindketten félvérek. Ez a nagyszülő-ügy nemigen működne, mert nem férne bele sehogy az időbe. Végülis Voldemort, asszem, nem huszonéves gyerkőc. A naplót, ha igaz, 50 évvel azelőtt írta, hogy Harry másodéves volt, azaz 1942-ben (valahol kiszámolódott, hogy Harry 1980-ban született); és a negyedik kötet ideje, azaz 1994 előtt "fél évszázaddal" történt Denemék kiirtása, tehát 1944-ben. Persze nem tudom, hogy Denemék Tom nevű "felnőtt fia" mennyire lehetett felnőtt, hiszen Voldemort akkor max. végzős lehetett Roxfortban, tehát össz-vissz nem lehetett több 17-18-nál, a másik gyerek pedig fiatalabb volt. Na mindegy.
Kicsit meg vagyok kavarva, és próbálok rendet rakni az időben. Pl. hány évesek voltak Harry szülei, amikor meghaltak? Bennem valahogy úgy él, hogy aránylag fiatalok. Ellenben Lupin is, Piton is viszonylag időseknek tűnnek (mármint nekem), pedig egy évjárat voltak James-szel. De ez lehet az én percepciós zavarom. :-) Mindenesetre Harry egyévesen, tehát '81-ben intézte el Voldemortot, akinek a rémuralma tizenegy évig tartott, tehát '70-ben került hatalomra. De hogyan? Mi történt vajon?
Ja, és még valami: Dumbledore-ról a csokibékás kép hátulján azt írják (I. kötet, Roxfort Expressz), hogy legnagyobb tette volt, amikor 1945-ben legyőzte Grinelwaldot, a sötét varázslót. Ki a fene az? Semmit nem tudni róla!

Bocs, lehet, hogy ez az egész csak öncélú matekozás volt.

Ami Harrynek a véletlen varázslásait illeti: azért teljesen nem szokott le róla! Mugli környezetben azért csak felrobban egy-egy pohár Marge néni kezében, vagy felfúvódik lufivá! :-) Roxfortban, ahol egyébként is varázsolhat, nem történnek vele ilyen véletlen balesetek. Hosszú varázsmegvonás esetén viszont bekövetkezhet. (Az önmegtartóztató életet élő kamasz fiúk wet-dream-jei talán megfelelő analógiaként szolgálnak.)

Viszont a fenti matekozásban (ki, mikor, hány évesen stb.) azért segíthetnétek! vAgy csak engem zavar ez az egyelőre inkább csak intuitíve áttekinthető káosz?

Előzmény: yuci (231)
Mary Lennox Creative Commons License 2000.12.26 0 0 233
Hú micsoda kombinálókésség! Gratulálok! :)
Akkor nem lehet az, hogy Harry igaziból Voldemort, és az igazi Harry valahol fekszik elanyátlanodva, mint Rémszem Mordon? :)
Előzmény: cukorbogar (232)
cukorbogar Creative Commons License 2000.12.26 0 0 232
Az adatok rendben vannak, de szerintem a következtetés túl bonyolult. Nem túl valószínű, hogy lett volna még egy fiú a családban, hacsak nincs valami konkrét kavarás. Persze, tuti van. Például, V. nem is igaziból Tom Denem, csak egy klón! (Bocs, most jöttem a moziból.) Vagy a fiú teste meghalt, de Tudjátokki maga már nem az volt, és többé már nem volt szüksége arra testre? Vagy igazából soha nem is volt ember/varázsló és 666 van a tarkójába tetoválva?...bocs...:)
Illetve, ha mégis helytálló yuci következtetése, valaminek kellett történnie azzal a gyerekkel. Elvégre nem lehet csak úgy becsempészni egy karaktert, aztán kidobni az ablakon, anélkül, hogy valamit csinálna/csinálnának vele. Mellék-mellékkarakterrel talán, na de ez?
Dumbledore-ügyben az a baj, hogy abban a bizonyos fent/lent említett interjúban az egyik gyerek megkérdezte, hogy a IV. végén, mikor Harry beszámol D.-nak a sírnál történtekről és a vércseréről, meg hogy a védettségét elvette V., akkor D. elmosolyodik és hogy ez azt jelenti-e, hogy D. is a Sötét oldalon áll, az írónő annyit mondott, hogy "nagyon jó megfigyelő vagy!" Szóval ez több mint gyanús, de lehet, hogy csak félrevezetés. Végül is, majd hülye lenne kiadni egy ILYEN információt!
Előzmény: yuci (231)
yuci Creative Commons License 2000.12.26 0 0 231
Tudodki tényleg sárvérű. Az anyja volt boszorkány és amikor az apja ezt megtudta elhagyta őt. Az anyja meghalt,így Tom egy mugli árvaházban nőtt föl. Szerintem Mr Denem(Riddle) mégegyszer megházasodot és egy fiuk is született. És őket ölte meg Tudjátokki.
Előzmény: Smór (228)
Filburt Creative Commons License 2000.12.26 0 0 230
Ahogy én értettem. A házaspár fia (Tom) az apja Voldemortnak, aki az apja nevét kapta meg (Tom Denem). Szóval volt a Denem család, ahol a szülők Voldemort nagyszülei voltak, a gyerek pedig Voldemort apja.

Filburt

Előzmény: Smór (228)
Rastaman Creative Commons License 2000.12.26 0 0 229
Tomot is halottnak hittek, h rola elterelodjon a gyanu...nem? ja nem, tenyleg 3 db holttest volt, asszem

Ami a sarveruseget illeti, egezs jo otlet!

Annyi idonk marad a kovetkezo kotetig, hogy a vegen mar minden, ami abban uj lesz felmerul itt, es akkor nem is lesz izgalmas...
:))

Rastaman

Előzmény: Smór (228)
Smór Creative Commons License 2000.12.26 0 0 228
Van valami a negyedikben, amit nem értek. Az elején leírja a Denem(Riddle) család halálának történetét. Látszik, hogy valószínűleg Tudjátokki ölte meg őket. Csakhogy itt azt írják, hogy a házaspár fia, Tom is halott volt, pedig ő a gyilkos.

A másik dolog az, hogy ha ők egy ilyen normális faluban éltek, emberek között, nem biztos, hogy varázslók, mert azt máshol el szokták rejteni, itt meg még kertészük is volt. Akkor lehet, hogy Tudjátokki sárvérű?

Rastaman Creative Commons License 2000.12.26 0 0 227
Szerintem azert, mert amint kideulrt, h varazslo, egy bizonyos szinten megtanulta kezelni a hatalmat. Es minel tobbet tanul (ertsd minel nagyobb a kotetszam), annal jobban fogja tudni kezelni a hatalmat.
Mindemellett nem szabad elfeledni, h diak letere a Roxforton kivul nem varazsolhat, szoval nem hinnem, h meg meri kockaztatni, h hajat novesszen, meg ilyenek. Ja, meghat milyen dolog mar az, h diaktarsara tamad (Malfoy)? szerintem egyszeruen tilos, es kicsapas jar erte...na jo, lehet, h a kicsapas eros

Rastaman

Josephus Lupus Creative Commons License 2000.12.25 0 0 226
Az előbb Harry-ről volt szó.
Előzmény: Josephus Lupus (225)
Josephus Lupus Creative Commons License 2000.12.25 0 0 225
Nem értem, hogy a IV. évben miért nem olyanok a reakciói stresszhelyzetben, mint annak idején, amikor még azt sem tudta, hogy varázsló, nemhogy a Hogwarts-ba járt volna?!
Akkor még olyan zavarokat volt képes okozni pusztán a stressz hatására, mint mikor újranőtt a haja egy éjszaka alatt, vagy a "mosásban összement" a Dudley-tól örökölt rémes pulóver, stb.
Most elég bosszantó, hogy Malfoy-jal nem történik ilyesmi.
Rastaman Creative Commons License 2000.12.25 0 0 224
Hat ez kicsit uldozesimanias beutesu, dehat vegulis...
:))

Rastaman

Előzmény: skeach1 (223)
skeach1 Creative Commons License 2000.12.25 0 0 223
Rastaman: Szerintem is jó ötlet, közzé is tettem a honlapomon.

És ha Dumbledore már akkor is ismerte Denemet, mikor iskolás volt, és már akkor összeesküvűk voltak. Vagy mivel Voldemort utálta azt az "átkozott mugli apját", lehet, hogy mikor meghalt, Dumbledore lett a a gyámja, vagy ilyesmi... És már rég tervezgették, hogy hatalomratörnek, csak nem számítottak Harryre.
Ezért védte Dumbledore Harryt, hogy mikor Voldemort újra hatalomra tör, akkor ő maga pusztíthassa el...
------------------------
www.extra.hu/aranycsikesz

Előzmény: Rastaman (219)
Rastaman Creative Commons License 2000.12.25 0 0 222
igaz igaz!

Rastaman

Előzmény: Feanor (220)
mf2hd Creative Commons License 2000.12.25 0 0 221
Hello, itt asszem valamit felre ertettem az, hogy V=D az baromsag de az, hogy V rokona D lehet seges csak akkor... (olvassatok el a 218. bejegyzest)
Feanor Creative Commons License 2000.12.25 0 0 220
Ha minden igaz, Dumbledore már akkor is igazgató volt, amikor Voldemort még Tom Denem néven volt a Roxfort büszkesége, vagy rosszul emléxem?
Előzmény: Rastaman (219)
Rastaman Creative Commons License 2000.12.24 0 0 219
Ez a Voldemort-Dumbledore viszony egesz jo otlet!
Meg hiheto is, h miert Dumbledore az egyetlen, aki kiallja Voldemort erejet...

Rastaman

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!