Imre, egy finn honlapon vannak ilyen leírások, többféle készülékhez. Nagyon részletesen, melyik kondit milyenre kell cserélni, stb., elég szájbarágós leírás. Ha jól emlékszem, a Nokia-rádióklub lapja :-) Sajnos, most nem tudom ide beírni, mert a régi gépem vinyóján van, azt meg most nincs mibe betenni.
Petya örülök ,hogy leírtad ezt most ide, mert akkor lehet előre számítani hogy decemberbe megfog ugrani az NMT-k ára a neten ;) Más: A szóbeli gyakorlati vizsga hogy néz ki? , a vizsga hasonlított egy kicsit ERRE a lapra? Esetleg használható EZ a vizsga kérdéssor?
Ááá, emlékszem! Ott toporogtunk a simon ajtaja előtt, tiszta para volt. Meg próbáltuk kiverni a "brékó" kifejezést a fejünkből.
Természetes, hogy nekiállsz a telefonnak, én is annyi veszteséges dolgot műveltem már. :-) Ez még a zabolátlan ifjú ham spirit.
Mint egy cb-s cimborám kb három éve. Úgy gondolta, elmegy Tokaj hegyére dx-elni. Lebontotta a penetrátort, és fölment vele a hegyre. Legjobb támasztási pontnak a tv adó bejáratánál lévő fém szemeteskonténert nézte ki, és ott össze is rakta a cuccot, hozzá is kötözte.
Pár perc brékózás után öklüket rázó emberkék szaladtak ki az adóépületből, és bár szerencsére nem voltam ott, volt pucolás, gondolhatod.
Ifjú szellemnek még nincs lehetetlen, veszteséges vagy veszélyes vállalkozás ;-)
Persze, de szaktudás és megfelelő műszerpark nélkül nekiállni egyértelmű kudarc. HW és SW szinten is nagyon képben kell lenni. Meg nem is az a "a haver két sörért megcsinálja"kategória. Persze ha mazochista az ember, akkor nem szóltam.
DeTomaso! szia. igen,együtt vizsgáztunk aznap.hálisten,sikerült.én voltam abban a szép kék szinű pufikabátban.(ha még emlékszel) ketten voltunk zala-megyéből.ott viccelődtünk a monitoring-szoba elött. más: azért még próbálkozom ezzel a 450-es telefonnal.lehet,hogy nagy fába vágtam a fejszém?egyedül sehogy sem boldogulnék vele.ezért keresek olyan embert,aki ért hozzá.max;megmarad ugy ahogy van( 2 ezer ft volt)
Hát, elsõ lépésként a rigemet kell rendbeszedni. Áramkörileg egészen közeli rokonságot mutat a Siemens W2055 messplatz megoldásaival (ugye, milyen szépen mondtam?...), némi eltéréssel: a raszteroszcillátor folyamatosan "locked" módban van és a sáv alsó vége felett 10, illetve 10 méteren 100 kHz-cel jár, gyakorlatilag ez a sávkapcsoló (diszkrét elemes PLL, a mazochizmus csúcsa 1970-bõl...), az interpoláló oszcillátor viszont lefelé a sáv aljáig, felfelé pedig a sáv tetejéig tud menni. A másik eltéré, hogy a KF 2 MHz-s, mert a szûrõje viszont a RFT messplatz-ból van, xtal, a beállítható legkisebb sávszélesség 200 Hz.
Most táp-problémám van, kiszáradtak az elkók a pihentetésben...
Köszönöm az ajánlatot Pisti! Jó lesz nekem a Hygain is, és még arra is gyúrnom kell. Egy-két hónap, és vagy Nálad, vagy Nyh-n jelentkezem. Hátha az euró is észhez tér kicsit...
Most épp azon filózok, hogy mégiscsak meg kellene csinálni azt a QRP riget szovjet szubminniatûr csövekkel...
Szétkaptam a régi rigemet, táp-probléma miatt kevés a meghajtás és az SSB is amiatt sántít. Még diszkrét elemes az egész, lehet, hogy kap egy másik tápot, bár így volna szép megtartani, ahogy van, és esetleg csinálni egy komplett másikat.
Á, 10-12 embernek biztosan sikerült. Akik elcsúsztak, ők is valami nagyon bosszantó piti feladaton csúsztak el (sajnos nagyobb pontértékkel).
Kb húszan lehettünk, de volt aki CW-re jött, volt aki rögtön CEPT-et csinált, nem novice-t.
De a novice-t megkaptuk többen. Köztük Flala cimbora is, és egy 60 év körüli joviális úr, akit elkísért egy másik idősebb amatőr is.
Érdekesen jó hangulat volt a folyosón. Akiknek sikerült, nem mentek el, hanem ott maradtak bíztatni a többieket.
Ott van a fiatalokban is a "Ham spirit", csak egy kicsit mocskosul több dolguk van a szükséges lóvé előteremtésével, mint anno a "szocstatásmunk" idején.
Tegnap meg a "bagoly kör" 80m-en temette az amatőrizmust. Hogy ők akkor majd meghalnak, és vége az egésznek.
Antenna, és megfelelő táp híjján nem tudtam, de szívesen szóltam volna, hogy szerencsére nagyot tévednek!
Én azt tervezem, hogy "széthegesztem az eget", ha megvan a "station". :-)
inkább itt - de mégsem, inkább a sávokban légy aktív, mintsem a polidiliben! :)))
Komejnista nyíltsággal őszinte kritikát kell gyakorolnom feléd. A párt nem ezt várja most tőled, hanem azt, hogy a korszerű technika kezelésének szintjét ismét emeld mesteri fokra, mint régen! 1/1-es tárgykör: a rövid, az ti
Ha a nevetekből indulok ki, akkor a /x nyilván a névsorban levő sorszámotra utal. De ha Te DeTomaso a névsor vége felé a 8-ast kaptad akkor nem lehetttek olyan sokan.
A kérdésem, hogy hányan voltatok összesen és ebből hánynak sikerült? (Nyolcnak biztosan, ezt sikerült kikövetkeztetnem :-D) Amikor a vizsgáról érdeklődve Tarkovács Sándort felhívtam, ő nekem azt mondta, hogy legalább 15-16 jelentkező kell, hogy egyáltalán megtartsák a vizsgát.
Gratulálok a vizsgádhoz! Szerintem együtt vizsgáztunk, a határozatunk sorozatszáma egyezik, csak Neked /2, nekem meg /8.
A telefonátalakítás szép matek, de sajnos nem csak szoftvercseréről van szó. Petya honlapján látod, jónéhány hardveres témát is igényel.
Költséghatékonyabb (és szélesebb tartományú, továbbá okosabb is) - akár egy kínai rádió 9-11e Huf-ért.
Nekem az a mókám lesz egyszer, hogy egy valódi GSM készüléket építek bele, (el fog férni...) és két hónapig le nem merülő aksijával, egy komplett bőrönddel fogok telefonálgatni - brahiból. :-)
A szalagkábelek és a kijelző kivezetés lesz oltári macerás (tehát "szétpakolni" a mobilt), de funny.