Keresés

Részletes keresés

Pyramyd Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6493
A Deákot hagyjuk...
Vai modell+müa konténertokért 65(!) ropit kínált...
Néha sajnálom hogy a haver lefogott! :o)))
Előzmény: Törölt nick (6492)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6492
...kedvenc sztorim az eldorádós Deáktól: "járt hozzám a Pataki Attila annó, tanítottam basszgitározni, nah akkora antitálentum volt a manus a henxeren, hogy modtam neki: Attila, te inkább énekeljél! és milyen igazam lett" :o))))
z@kk (c)
Előzmény: ControlDenied (6483)
supremacy Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6491
Ezt a CODA-s élményt azért bővebben leírnám egy picit, mivel én is ott voltam ControlDenied-al. Kábé a következő párbeszéd hangzott el:

ControlDenied: - 60-70 körül szeretnék akusztikus gitárt, milyet ajánlanál.
Coda: - Nézz körül. De Epiphone-t ne vegyél!
CD: - Miért ne vegyek?
Coda: - Mert ne vegyél!
CD: - Na jó, de miért ne vegyek, valami indokot tudsz?
Coda: - Mert ne vegyél.
CD: - Ez nem érv. Rosszabb, szarabb, miért ne vegyem?
Coda: - Csörög, zörög, szar, DE itt van ez a használt IBANEZ 80-ért, ezt vedd meg. Annyira jól szól, hogy ihaj.
CD: - Hány éves?
Coda: - 15.

Kipróbáljuk, semmi különös ihaj meglepetés nem ér minket, legfeljebb az, hogy egy helyen meg van karcolódva a test, viszont pont úgy, hogy látni lehessen: ez a gitár rétegelt fából van.

CD: - Nem sok 80 egy 15 éves gitárért?
Coda: - Ez a gitár ennyit ér. 15 éves hangszer, már beérett, nem véletlenül adnak milliókért 300 éves hegedűket.
CD: - Nekem azért kicsit sok.
Coda: - Lehet úgy is csinálni, hogy most adsz 60-at, a többit meg jövő hónapban behozod.
CD: - De én csak 60-at tudok rászánni, mondtam már.
Coda: - Mondom, most itthagysz 60-at, aztán jövő hónapban, ha lesz pénzed, kifizeted a maradékot.

Kis szünet, CD előadást tart arról, hogy neki 60-ja van, ne mondják már meg, mennyiért vegyen gitárt. Előadó már kezd ingerült lenni.

CD: - Szeretném hallani a Te véleményed erről a gitárról.
Coda: - Az én véleményem az, hogy ez a gitár ennyit ér. Mi itt a boltban tudjuk mennyit ér, azért adjuk ennyiért.
CD: - De én a Te véleményedet szeretném hallani.

Eladó ideges lesz.

Coda: - Szerintem Te nem akarod hallani az én véleményemet. Az a baj, hogy December vége van, és hamar elfáradok az ilyen emberektől.

Még mondott pár keresetlen szót, mi meg kimentünk. Egyszóval ritka tapló bunkó paraszt volt.

xhris Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6490
Ezt asszem már mesélted:)

A számtechboltoknál vannak azok eladókategóriák, hogy a.hozzánemértő szöszi, b.segitőkész szakember, c.nagypofájú gagyiárus. Kár hogy a hangszerboltokban csak c típusúak vannak...

Előzmény: Blindmouse (6485)
Blindmouse Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6489
Énekes??? kiiiiiiii???
ki lesz a maghallgatáson? menjek nagypofájúskodni?? ;))))

jártam gyalog... csak akkor még kicsi voltam... :)

Előzmény: Pyramyd (6487)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6488
A legnagyobb mosolyt viszont az vitte nálam, hogy leltem egy DOKKEN/Back For The Attack kottát...
De zongora kivonat!
A Mr. Scary a legmurisabb benne (az full istrumenstruációs, featuring George Lynch)
Szerintem ő is csak röhögni tudna rajta...
Előzmény: Sveriges fana (6484)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6487
'Mouse! úgy néz ki, lesz énekes!!!
Hétfőn fogjuk meghallgatni! Az időt pontosítom!
Egyébként Te soha nem jártál gyalog! Lehetetlen!!! :o)))

G2: te ménem szósz wazz! az Eat 'Em megvan nekem...

clisHe Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6486
:))
Blindmouse Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6485
Óóóó én imádok hanxerboltba járni.
Főleg amikor jönnek ezek a "mindenkinélokosabb" alkalmazottak..
eccer bementem oroszlánbarlangba húré' úgy hogy nálam volt a gitárom (akkor még gyalog jártam)
jön a faszi, és kérdezi hogy "Te a gitáriskolába jöttél?" mire én fapofával kérdeztem vissza, "Miért? Tanár kell??"
Sveriges fana Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6484
Még egy aprósággal megtoldanám:
Kértem a húgomat, vegye meg nekem Dave Lee Roth Eat 'Em And Smile-jának a gitárkottáját karácsonyra. Hugom utánaérdeklődött... bement valami zenei boltba, mondta a címet, előadót, h mit akar... néztek rá tágra zárt szemmel, majd közölték vele, hogy nincs, viszont van rikimartin...
Nemakarok kötözködni, de ha tőlem "truerokker" létemre kérdeznek valami, bettilávról, vagy a vétekről, vagy anyámtuggya milyen hulladék patkány nyálzenei előadóról, nagyjából azért el tudom helyezni stilisztikailag. Fordítva ez a szitu miaf@xért nem tud működni?????
(Egy pozitív élmény: a bettiláv egyik táncoslánya a csoporttársam, és tuggya ki Ozzy Osbourne.. csak néztem mint borju a mozijegyre....)
Napááá:
GG
ControlDenied Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6483
Üdv emberek!

Voltam ma körülnézni a városban (Bp) gitárügyben, gondoltam, megosztom veletek a tapasztalatokat...2 dolgot akartam: 1. balkezes akusztikus gitárt venni 2. eladni a sajátomat (Epiphone SG310, 60 körül akarom). Nos, eddig se voltak illúzióm a zeneiparban tevékenykedő arcokkal kapcsolatban, de ma ismét felejthetetlen élményekben volt részem.
Elsőként Eldorado. A tulaj (máskor is volt szerencsém hozzá) a legönteltebb, unintelligensebb, leglaikusabb fazon, akivel valaha dolgom volt. Mondtam, el akarom adni a gitáromat, erre előkeresett egy Samick (!!) katalógust, kikereste a leginkább hasonlító típust, megnézte árát, leosztotta számológéppel 2-vel, azt mondta, 25-ért tudná bevenni. Na ezen jót röhögtem az arcába. Err elkezdte mondani, hogy a Samick az isten, az Epiphone-t is ők gyártják, meg hogy jobban szólnak, mint a 200e-es Gibsonok stb. Megkérdeztem, tud-e mondani valakit, aki Samick-et használ a híresek közül, erre nem tudott válaszolni, csak annyit, hogy erre nincs neki ideje. Szóval full láma volt a fickó. Balkezesük természetesen nem volt. Mindenkit óvnék attól, hogy ott vásároljon, pláne, ha nem ért hozzá.
Második Coda. Itt is közepes forgalom. Balkezes nincs, használtat nem vesznek be. Kiszolgáló - már szintén ismert - jó nagy paraszt, megmondom neked a frankót, örülj, hogy bejöhettél ide típus. Vakítás itt is ment rendesen. Ide se küldenék senkit.
Finkey. Az egyetlen normális hely eddig. Eladók korrektek, választék nagy. 3 balkezes, 1 Ibanez, felejtős, de van 2 korrekt Fender, 70 és 80e, az egyik nyerő is lesz, azt hiszem. Forgalom alacsony, az árak kicsit magasabbak az átlagnál, de nem vészes. Felüdülés a sok bunkó után.
Oroszlánbarlang. Sokan vannak. Balkezes nincs, természetesen. A hangulat borzasztó tipikusan gazdag apuciék vesznek gitárt a kisfiuknak. Eladók el vannak szállva maguktól, de még lehet velük nagy nehezen kommunikálni. Árak Ibanezben jók, mást nem érdemes venni (meg nem is nagyon van).
Végül Taiti (Deák téren). A másik normális hangulatú hely, eladók értelmesek, segítőkészek, a választék nem nagy gitárban, de vannak érdekes dolgok. Balkezes természetesen nincs, használtat is csak bizományiba vesznek be (nem mintha mást vártam volna).

Nagyjából ennyi a magyar helyzet. Benéztem még a Vintage-be is, de menekültem is ki. A fentiek persze szubjektív meglátások.

Szóval maradt számomra az, hogy eladom kéz alatt az Epiphone-t, aztán megyek Finkey-be a Fender-ért...Vagy átalakíttatok egy jobbkezest, de ezzel nincs kedvem igazából tökölni.

csá,

ControlDenied

Pyramyd Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6482
javaslatom: Vegyél akusztikust, lehetőleg fémhúrost...
Előzmény: HiHello (6480)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6481
Ha valahol, akkor csakis az Eldorádóéknál találsz washburnt hivatalosan (Ferencz körút, valamint Wested City Center), mivel ők felvásárolták Mo. washburntartalékát.

Másfelől ha találsz valakit, aki elad egy N4-est, add meg lécci nekem is a számát, ki akarom hívni a National Geographicot, hogy bemutassam: magyarországon milyen idióták élnek, hogy eladják N4-esüket, és az igy készült riportfilmekből jól meggazdagodhassak...
:))

Napáá:
GG

Előzmény: Zorro79 (6473)
HiHello Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6480
Sziasztok,
Szeretnék elkezdeni gitározni, 15 éves vagyok(remélem nem késő). Mit ajánlatok, milyen gitáron kezdjem el; nekem elektromos gitár jön be(esetleg lehet egyből ezzel indítani?), az effektek miatt.

Thx:HiHello

StratoFan Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6479
Hát én úgy simán a magam kedvéért nem nézem meg, mert mondjuk nekem tecc, neked meg nem, utána meg lehet engem szidni. De ha eljösz a hangszer erzsébet elé valamikor akkor odamegyek és kipróbáljuk. SF
Előzmény: wbag (6478)
wbag Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6478
Stratofan!

Ha megis meg tudnad nezni mielobb a Yamaha-t, azt nagyon megkoszonnem, mert ugy tunik, hogy elado Squier Aff Fat Stat az egesz orszagban nincs...

Koszonom szepen:
wbag

Pyramyd Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6477
Nem, az enyém egy ős floydrose, a befűzős időszakból...
Előzmény: petyat (6475)
petyat Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6476

Na megegyszer!

petyat Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6475

Na, ilyen a tremolo, csak, hat egybenyaku amerikai darabban...

petyat Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6474
Winyorol akartam, de ha cak a webrol lehet, akkor inkabb itt egy link:

http://jhunix.hcf.jhu.edu/~daw/bcrich.html

Irj nekem a termolojarol. Ez egy olyasmi szerkezet, mint egy Kahler kar, amitol kulon van a hurlab... Remelem ertheto. Keresek egy kepet, barmily furcsa, ilyen kart, meg csak eloben lattam 2 Mock-on, foton meg sose. :)

Szerinted hasznalhato? Ha az a Warlock 15 eves, akkor lehet, hogy azon is ilyen van.

Udv: Peter

Zorro79 Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6473
Sziasztok!

Jó ideje keresek Wasburn N4-et, de sehol nem találok. A hangszerboltokban nincs, már nem nagyon foglalkoznak Washbun gitárokkal.
Nincs véletlenül valakinek egy eladó N4?
Vagy ha tudtok BP-n boltot, ahol még találok...
Üdv.: Zorro

Pyramyd Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6472
A kis csíny után a megoldás:

mindösszesen csak az alábbi "tag"-et köll beszúrni:
IMG SRC="http://www.a kép forrása a weben"
Csak tegyél az elejire < jelet a végire meg ilyet: >

Előzmény: Pyramyd (6471)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6471
Nekem van egy kvázi 15+ éves USA Warlock -om...
Szerelvényügyben t'ok segélni!
Mé nem küldetsz egyet az e-bay -ről.

A képek csatolásához meg egy kis HTML tudás köll!
Nem kell megijedni,nem veszélyes!

ezt a "tag"-et köll beszúrni:

IMG SRC="http://www.a kép forrása a weben"

Cak tegyél az elejire < jelet a végire meg ilyet: >

Előzmény: petyat (6469)
petyat Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6470
Hogy csatoltok kepet???!
petyat Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6469
Szervusztok Kollegak!

9 eve gitarozom es eljott az ideje, hogy vegre megkaparintsam almaim gitarjat, egy B.C. Rich Mockingbird szologitart.

Az igazi vagyam a 70-es 80-as evekben amerikaban gyartott supreme (egybenyaku) valtozat, melynek ara 250-300 ezer korul mozogna, ha lenne az orszagban egyaltalan egyetlen elado darab.

Kb egy eve log a Medgyesi hangszerboltban egy NJ szerias (japan) valtozat, amire, jobb hijan rabolintok, de hangsulyozom nem ez az amit keresek.

Tehat varom azok jeletkezeset, akik B.C. Rich gitarral rendelkeznek, vagy ismerik a ceg tortenetet, szeriaszam alapjan meg tudjak allapitani az eredetet, felismerik a nem gyari szerelvenyeket, netan tudnak konkret elado hanszerrol.

A temaban felmerulo barmilyen otlet, informacio vagy segitseg erdekel.

Kosz.
Udv: Peter

Pyramyd Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6468
Csak annyira mint az ADA MP-1...
Én kettőt használtam eccerre egyiket befűzve a másik effekt loopjába... Nem vészes a zaj így sem...
A nóták közti csöndbe meg "írtam" egy null kimenetes patch-et.
Viszont studióba mindenképp kell 1 profi silencer!
(Pl Rocktron Hush IIC vagy IID)
Előzmény: Incho (6463)
Mike McCready Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6467
Hulye vagyok, hars-t akartam irni a juhar elleneben. Nem sikerult.
Előzmény: Ry (6466)
Ry Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6466
a nagyszótáram szerint AMERIKAI HÁRS (tilia americana). de azt nem tudom, hogy akkor ez most jó-e nekünk...:)
Előzmény: Mike McCready (6465)
Mike McCready Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6465
A Basswod az Amerikai juhar
Előzmény: A nyúl (6461)
StratoFan Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6464
Okay, ahogy gondolod, bár én szinte bármikor ráéek kipróbálni a yamaha-t, a hangszer erzsébet is itt van a közelben.

Egy haveromnak is yamaha-t vettünk, 80e-ért, és valóban halkak a hangszedői, főleg a single. Viszont utólag azt mondta, ha feljebb tekerte a húrokhoz közelebb akkor ez megoldódott és hangosabbak lettek.

Ha a squirer-ben elektronikát kell cserélni, és főleg ha hangszedőt, akkor egy hangszedő 20-30e ft. Szerintem ilyen olcsó pénzért csak olyat vegyél amit előtte kipróbálhasz, főleg ha foglalózni kell. Mondjuk 3X20e az új hangszedő, + 63 a gitár, + ha nem tudod összerakni akkor munkadíj, ennyiért már veszel egy jó fendert használtan. SF

Előzmény: wbag (6462)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!