...kedvenc sztorim az eldorádós Deáktól: "járt hozzám a Pataki Attila annó, tanítottam basszgitározni, nah akkora antitálentum volt a manus a henxeren, hogy modtam neki: Attila, te inkább énekeljél! és milyen igazam lett" :o))))
z@kk (c)
Ezt a CODA-s élményt azért bővebben leírnám egy picit, mivel én is ott voltam ControlDenied-al. Kábé a következő párbeszéd hangzott el:
ControlDenied: - 60-70 körül szeretnék akusztikus gitárt, milyet ajánlanál.
Coda: - Nézz körül. De Epiphone-t ne vegyél!
CD: - Miért ne vegyek?
Coda: - Mert ne vegyél!
CD: - Na jó, de miért ne vegyek, valami indokot tudsz?
Coda: - Mert ne vegyél.
CD: - Ez nem érv. Rosszabb, szarabb, miért ne vegyem?
Coda: - Csörög, zörög, szar, DE itt van ez a használt IBANEZ 80-ért, ezt vedd meg. Annyira jól szól, hogy ihaj.
CD: - Hány éves?
Coda: - 15.
Kipróbáljuk, semmi különös ihaj meglepetés nem ér minket, legfeljebb az, hogy egy helyen meg van karcolódva a test, viszont pont úgy, hogy látni lehessen: ez a gitár rétegelt fából van.
CD: - Nem sok 80 egy 15 éves gitárért?
Coda: - Ez a gitár ennyit ér. 15 éves hangszer, már beérett, nem véletlenül adnak milliókért 300 éves hegedűket.
CD: - Nekem azért kicsit sok.
Coda: - Lehet úgy is csinálni, hogy most adsz 60-at, a többit meg jövő hónapban behozod.
CD: - De én csak 60-at tudok rászánni, mondtam már.
Coda: - Mondom, most itthagysz 60-at, aztán jövő hónapban, ha lesz pénzed, kifizeted a maradékot.
Kis szünet, CD előadást tart arról, hogy neki 60-ja van, ne mondják már meg, mennyiért vegyen gitárt. Előadó már kezd ingerült lenni.
CD: - Szeretném hallani a Te véleményed erről a gitárról.
Coda: - Az én véleményem az, hogy ez a gitár ennyit ér. Mi itt a boltban tudjuk mennyit ér, azért adjuk ennyiért.
CD: - De én a Te véleményedet szeretném hallani.
Eladó ideges lesz.
Coda: - Szerintem Te nem akarod hallani az én véleményemet. Az a baj, hogy December vége van, és hamar elfáradok az ilyen emberektől.
Még mondott pár keresetlen szót, mi meg kimentünk. Egyszóval ritka tapló bunkó paraszt volt.
A számtechboltoknál vannak azok eladókategóriák, hogy a.hozzánemértő szöszi, b.segitőkész szakember, c.nagypofájú gagyiárus. Kár hogy a hangszerboltokban csak c típusúak vannak...
A legnagyobb mosolyt viszont az vitte nálam, hogy leltem egy DOKKEN/Back For The Attack kottát...
De zongora kivonat!
A Mr. Scary a legmurisabb benne (az full istrumenstruációs, featuring George Lynch)
Szerintem ő is csak röhögni tudna rajta...
Óóóó én imádok hanxerboltba járni.
Főleg amikor jönnek ezek a "mindenkinélokosabb" alkalmazottak..
eccer bementem oroszlánbarlangba húré' úgy hogy nálam volt a gitárom (akkor még gyalog jártam)
jön a faszi, és kérdezi hogy "Te a gitáriskolába jöttél?" mire én fapofával kérdeztem vissza, "Miért? Tanár kell??"
Még egy aprósággal megtoldanám:
Kértem a húgomat, vegye meg nekem Dave Lee Roth Eat 'Em And Smile-jának a gitárkottáját karácsonyra. Hugom utánaérdeklődött... bement valami zenei boltba, mondta a címet, előadót, h mit akar... néztek rá tágra zárt szemmel, majd közölték vele, hogy nincs, viszont van rikimartin...
Nemakarok kötözködni, de ha tőlem "truerokker" létemre kérdeznek valami, bettilávról, vagy a vétekről, vagy anyámtuggya milyen hulladék patkány nyálzenei előadóról, nagyjából azért el tudom helyezni stilisztikailag. Fordítva ez a szitu miaf@xért nem tud működni?????
(Egy pozitív élmény: a bettiláv egyik táncoslánya a csoporttársam, és tuggya ki Ozzy Osbourne.. csak néztem mint borju a mozijegyre....)
Napááá:
GG
Voltam ma körülnézni a városban (Bp) gitárügyben, gondoltam, megosztom veletek a tapasztalatokat...2 dolgot akartam: 1. balkezes akusztikus gitárt venni 2. eladni a sajátomat (Epiphone SG310, 60 körül akarom). Nos, eddig se voltak illúzióm a zeneiparban tevékenykedő arcokkal kapcsolatban, de ma ismét felejthetetlen élményekben volt részem.
Elsőként Eldorado. A tulaj (máskor is volt szerencsém hozzá) a legönteltebb, unintelligensebb, leglaikusabb fazon, akivel valaha dolgom volt. Mondtam, el akarom adni a gitáromat, erre előkeresett egy Samick (!!) katalógust, kikereste a leginkább hasonlító típust, megnézte árát, leosztotta számológéppel 2-vel, azt mondta, 25-ért tudná bevenni. Na ezen jót röhögtem az arcába. Err elkezdte mondani, hogy a Samick az isten, az Epiphone-t is ők gyártják, meg hogy jobban szólnak, mint a 200e-es Gibsonok stb. Megkérdeztem, tud-e mondani valakit, aki Samick-et használ a híresek közül, erre nem tudott válaszolni, csak annyit, hogy erre nincs neki ideje. Szóval full láma volt a fickó. Balkezesük természetesen nem volt. Mindenkit óvnék attól, hogy ott vásároljon, pláne, ha nem ért hozzá.
Második Coda. Itt is közepes forgalom. Balkezes nincs, használtat nem vesznek be. Kiszolgáló - már szintén ismert - jó nagy paraszt, megmondom neked a frankót, örülj, hogy bejöhettél ide típus. Vakítás itt is ment rendesen. Ide se küldenék senkit.
Finkey. Az egyetlen normális hely eddig. Eladók korrektek, választék nagy. 3 balkezes, 1 Ibanez, felejtős, de van 2 korrekt Fender, 70 és 80e, az egyik nyerő is lesz, azt hiszem. Forgalom alacsony, az árak kicsit magasabbak az átlagnál, de nem vészes. Felüdülés a sok bunkó után.
Oroszlánbarlang. Sokan vannak. Balkezes nincs, természetesen. A hangulat borzasztó tipikusan gazdag apuciék vesznek gitárt a kisfiuknak. Eladók el vannak szállva maguktól, de még lehet velük nagy nehezen kommunikálni. Árak Ibanezben jók, mást nem érdemes venni (meg nem is nagyon van).
Végül Taiti (Deák téren). A másik normális hangulatú hely, eladók értelmesek, segítőkészek, a választék nem nagy gitárban, de vannak érdekes dolgok. Balkezes természetesen nincs, használtat is csak bizományiba vesznek be (nem mintha mást vártam volna).
Nagyjából ennyi a magyar helyzet. Benéztem még a Vintage-be is, de menekültem is ki. A fentiek persze szubjektív meglátások.
Szóval maradt számomra az, hogy eladom kéz alatt az Epiphone-t, aztán megyek Finkey-be a Fender-ért...Vagy átalakíttatok egy jobbkezest, de ezzel nincs kedvem igazából tökölni.
Ha valahol, akkor csakis az Eldorádóéknál találsz washburnt hivatalosan (Ferencz körút, valamint Wested City Center), mivel ők felvásárolták Mo. washburntartalékát.
Másfelől ha találsz valakit, aki elad egy N4-est, add meg lécci nekem is a számát, ki akarom hívni a National Geographicot, hogy bemutassam: magyarországon milyen idióták élnek, hogy eladják N4-esüket, és az igy készült riportfilmekből jól meggazdagodhassak...
:))
Sziasztok,
Szeretnék elkezdeni gitározni, 15 éves vagyok(remélem nem késő). Mit ajánlatok, milyen gitáron kezdjem el; nekem elektromos gitár jön be(esetleg lehet egyből ezzel indítani?), az effektek miatt.
Hát én úgy simán a magam kedvéért nem nézem meg, mert mondjuk nekem tecc, neked meg nem, utána meg lehet engem szidni. De ha eljösz a hangszer erzsébet elé valamikor akkor odamegyek és kipróbáljuk. SF
Winyorol akartam, de ha cak a webrol lehet, akkor inkabb itt egy link:
http://jhunix.hcf.jhu.edu/~daw/bcrich.html
Irj nekem a termolojarol. Ez egy olyasmi szerkezet, mint egy Kahler kar, amitol kulon van a hurlab... Remelem ertheto. Keresek egy kepet, barmily furcsa, ilyen kart, meg csak eloben lattam 2 Mock-on, foton meg sose. :)
Szerinted hasznalhato? Ha az a Warlock 15 eves, akkor lehet, hogy azon is ilyen van.
Jó ideje keresek Wasburn N4-et, de sehol nem találok. A hangszerboltokban nincs, már nem nagyon foglalkoznak Washbun gitárokkal.
Nincs véletlenül valakinek egy eladó N4?
Vagy ha tudtok BP-n boltot, ahol még találok...
Üdv.: Zorro
9 eve gitarozom es eljott az ideje, hogy vegre megkaparintsam almaim gitarjat, egy B.C. Rich Mockingbird szologitart.
Az igazi vagyam a 70-es 80-as evekben amerikaban gyartott supreme (egybenyaku) valtozat, melynek ara 250-300 ezer korul mozogna, ha lenne az orszagban egyaltalan egyetlen elado darab.
Kb egy eve log a Medgyesi hangszerboltban egy NJ szerias (japan) valtozat, amire, jobb hijan rabolintok, de hangsulyozom nem ez az amit keresek.
Tehat varom azok jeletkezeset, akik B.C. Rich gitarral rendelkeznek, vagy ismerik a ceg tortenetet, szeriaszam alapjan meg tudjak allapitani az eredetet, felismerik a nem gyari szerelvenyeket, netan tudnak konkret elado hanszerrol.
A temaban felmerulo barmilyen otlet, informacio vagy segitseg erdekel.
Csak annyira mint az ADA MP-1...
Én kettőt használtam eccerre egyiket befűzve a másik effekt loopjába... Nem vészes a zaj így sem...
A nóták közti csöndbe meg "írtam" egy null kimenetes patch-et.
Viszont studióba mindenképp kell 1 profi silencer!
(Pl Rocktron Hush IIC vagy IID)
Okay, ahogy gondolod, bár én szinte bármikor ráéek kipróbálni a yamaha-t, a hangszer erzsébet is itt van a közelben.
Egy haveromnak is yamaha-t vettünk, 80e-ért, és valóban halkak a hangszedői, főleg a single. Viszont utólag azt mondta, ha feljebb tekerte a húrokhoz közelebb akkor ez megoldódott és hangosabbak lettek.
Ha a squirer-ben elektronikát kell cserélni, és főleg ha hangszedőt, akkor egy hangszedő 20-30e ft. Szerintem ilyen olcsó pénzért csak olyat vegyél amit előtte kipróbálhasz, főleg ha foglalózni kell. Mondjuk 3X20e az új hangszedő, + 63 a gitár, + ha nem tudod összerakni akkor munkadíj, ennyiért már veszel egy jó fendert használtan. SF