Keresés

Részletes keresés

attila400 Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6502
ugyanott
Kérdem: részletfizetéshez kell munkáltatói igazolás, ilyesmi?
Arc: Persze, kell! Meg székletminta, vizelet... :)
Előzmény: Mike McCready (6501)
Mike McCready Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6501
Szoval, akkor az a Coda. Ott mindig rendesek voltak. MOndjuk nem vagyok egy kiprobalos, csak ha veszek valamit.
zepp Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6500
Coda akkor jó hely a főnök úr házon kívül van, mondjuk ha ott van akkor csak becsukom a fülem és kész:-) És 100k-s gityóhoz ingyé' adtak tokot, meg elkezdtem az akkori Zenész címlapját olvasni erre a kezembe nyomta, hogy tessék vigyed...szal nekem különösebb bajom nincs velük, ha épp nem akarnak semmire rábeszélni...
ControlDenied Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6499
"finkley-nél pl. akkor ki volt írva hogy próba csak vétel esetén"

Ez mikor volt? Mert én ilyet sose láttam. Az meg tök alap szerintem, hogy békén hagynak, hadd szórakozhassak, ahol nem ez van, onnan menekülök ki egyből. Nonszensz. Normális helyeken a segged is kinyalják, akkor is, ha csak pengetőért mész be. Külföldön élők mesélhetnének.

Előzmény: StratoFan (6498)
StratoFan Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6498
Coda-s story-m nekem is van. Bemegyek, kérdezem ki lehet-e ezt azt próbálni, mert ha nem akkor már itt sem vagyok (finkley-nél pl. akkor ki volt írva hogy próba csak vétel esetén) mondják hogy "áááááááá kipróbálni azt neeeem lehet" de látni kellet a vigyort a szavak mögött, szóval ezek után azt próbáltam ki amit akartam, és ja nem akartak semmitsem rámtukmálni, nem hiába ott vettem a hangszerem, békényhagytak ha vacakoltam valamivel, és nám bánták hogy egy hónapig a nyakukra jártam. Nekem is adtak engedményt, de ismerve az amcsi árakat ez szitne már jár.

A másik amikor a digitech-em megjött az ebay-ból, és nem volt hozzá táp, megkérdeztem telefonon van-e nekik, mert 1300mA-es táp kell hozzá ráadásul DC. Nem volt máshol ekkora adapter, elmentem, meg mondtam hogy akkor műtsék már ki belőle az egyenirányítót. Ki is műtötték rendesen, de a végén a csávó megkérdezte, hogyan kösse be a polaritás hogy jó legyen, és amikor látta hogy csak vigyorgok mint a fatök mert pákás ember ilyet marhaságot nem kérdez, akkor persze mondta hogy jólvan na, csak hülyéskedett, ő is tudja hogy AC-nál az mindegy.

Szóval humorérzék!!! SF :)

Előzmény: Mike McCready (6495)
StratoFan Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6497
De tényleg milyen kurva jó, most ha nem lene ki más lenne Lagzi Lajcsi kedvence?
Előzmény: Törölt nick (6492)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6496
Mél ment!
Előzmény: Blindmouse (6494)
Mike McCready Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6495
Tegnap voltam a Rakoczi-teren aprosagokat venni (heveder, zsinor). teljesen jo arcok voltak, adtak 5 kilo arengedmenyt, meg ilyenek.
Blindmouse Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6494
Van egyáltalán olyan hanxerboltos aki nem néz mindenkit madárnak???
Előzmény: Pyramyd (6493)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6493
A Deákot hagyjuk...
Vai modell+müa konténertokért 65(!) ropit kínált...
Néha sajnálom hogy a haver lefogott! :o)))
Előzmény: Törölt nick (6492)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6492
...kedvenc sztorim az eldorádós Deáktól: "járt hozzám a Pataki Attila annó, tanítottam basszgitározni, nah akkora antitálentum volt a manus a henxeren, hogy modtam neki: Attila, te inkább énekeljél! és milyen igazam lett" :o))))
z@kk (c)
Előzmény: ControlDenied (6483)
supremacy Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6491
Ezt a CODA-s élményt azért bővebben leírnám egy picit, mivel én is ott voltam ControlDenied-al. Kábé a következő párbeszéd hangzott el:

ControlDenied: - 60-70 körül szeretnék akusztikus gitárt, milyet ajánlanál.
Coda: - Nézz körül. De Epiphone-t ne vegyél!
CD: - Miért ne vegyek?
Coda: - Mert ne vegyél!
CD: - Na jó, de miért ne vegyek, valami indokot tudsz?
Coda: - Mert ne vegyél.
CD: - Ez nem érv. Rosszabb, szarabb, miért ne vegyem?
Coda: - Csörög, zörög, szar, DE itt van ez a használt IBANEZ 80-ért, ezt vedd meg. Annyira jól szól, hogy ihaj.
CD: - Hány éves?
Coda: - 15.

Kipróbáljuk, semmi különös ihaj meglepetés nem ér minket, legfeljebb az, hogy egy helyen meg van karcolódva a test, viszont pont úgy, hogy látni lehessen: ez a gitár rétegelt fából van.

CD: - Nem sok 80 egy 15 éves gitárért?
Coda: - Ez a gitár ennyit ér. 15 éves hangszer, már beérett, nem véletlenül adnak milliókért 300 éves hegedűket.
CD: - Nekem azért kicsit sok.
Coda: - Lehet úgy is csinálni, hogy most adsz 60-at, a többit meg jövő hónapban behozod.
CD: - De én csak 60-at tudok rászánni, mondtam már.
Coda: - Mondom, most itthagysz 60-at, aztán jövő hónapban, ha lesz pénzed, kifizeted a maradékot.

Kis szünet, CD előadást tart arról, hogy neki 60-ja van, ne mondják már meg, mennyiért vegyen gitárt. Előadó már kezd ingerült lenni.

CD: - Szeretném hallani a Te véleményed erről a gitárról.
Coda: - Az én véleményem az, hogy ez a gitár ennyit ér. Mi itt a boltban tudjuk mennyit ér, azért adjuk ennyiért.
CD: - De én a Te véleményedet szeretném hallani.

Eladó ideges lesz.

Coda: - Szerintem Te nem akarod hallani az én véleményemet. Az a baj, hogy December vége van, és hamar elfáradok az ilyen emberektől.

Még mondott pár keresetlen szót, mi meg kimentünk. Egyszóval ritka tapló bunkó paraszt volt.

xhris Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6490
Ezt asszem már mesélted:)

A számtechboltoknál vannak azok eladókategóriák, hogy a.hozzánemértő szöszi, b.segitőkész szakember, c.nagypofájú gagyiárus. Kár hogy a hangszerboltokban csak c típusúak vannak...

Előzmény: Blindmouse (6485)
Blindmouse Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6489
Énekes??? kiiiiiiii???
ki lesz a maghallgatáson? menjek nagypofájúskodni?? ;))))

jártam gyalog... csak akkor még kicsi voltam... :)

Előzmény: Pyramyd (6487)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6488
A legnagyobb mosolyt viszont az vitte nálam, hogy leltem egy DOKKEN/Back For The Attack kottát...
De zongora kivonat!
A Mr. Scary a legmurisabb benne (az full istrumenstruációs, featuring George Lynch)
Szerintem ő is csak röhögni tudna rajta...
Előzmény: Sveriges fana (6484)
Pyramyd Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6487
'Mouse! úgy néz ki, lesz énekes!!!
Hétfőn fogjuk meghallgatni! Az időt pontosítom!
Egyébként Te soha nem jártál gyalog! Lehetetlen!!! :o)))

G2: te ménem szósz wazz! az Eat 'Em megvan nekem...

clisHe Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6486
:))
Blindmouse Creative Commons License 2002.12.21 0 0 6485
Óóóó én imádok hanxerboltba járni.
Főleg amikor jönnek ezek a "mindenkinélokosabb" alkalmazottak..
eccer bementem oroszlánbarlangba húré' úgy hogy nálam volt a gitárom (akkor még gyalog jártam)
jön a faszi, és kérdezi hogy "Te a gitáriskolába jöttél?" mire én fapofával kérdeztem vissza, "Miért? Tanár kell??"
Sveriges fana Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6484
Még egy aprósággal megtoldanám:
Kértem a húgomat, vegye meg nekem Dave Lee Roth Eat 'Em And Smile-jának a gitárkottáját karácsonyra. Hugom utánaérdeklődött... bement valami zenei boltba, mondta a címet, előadót, h mit akar... néztek rá tágra zárt szemmel, majd közölték vele, hogy nincs, viszont van rikimartin...
Nemakarok kötözködni, de ha tőlem "truerokker" létemre kérdeznek valami, bettilávról, vagy a vétekről, vagy anyámtuggya milyen hulladék patkány nyálzenei előadóról, nagyjából azért el tudom helyezni stilisztikailag. Fordítva ez a szitu miaf@xért nem tud működni?????
(Egy pozitív élmény: a bettiláv egyik táncoslánya a csoporttársam, és tuggya ki Ozzy Osbourne.. csak néztem mint borju a mozijegyre....)
Napááá:
GG
ControlDenied Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6483
Üdv emberek!

Voltam ma körülnézni a városban (Bp) gitárügyben, gondoltam, megosztom veletek a tapasztalatokat...2 dolgot akartam: 1. balkezes akusztikus gitárt venni 2. eladni a sajátomat (Epiphone SG310, 60 körül akarom). Nos, eddig se voltak illúzióm a zeneiparban tevékenykedő arcokkal kapcsolatban, de ma ismét felejthetetlen élményekben volt részem.
Elsőként Eldorado. A tulaj (máskor is volt szerencsém hozzá) a legönteltebb, unintelligensebb, leglaikusabb fazon, akivel valaha dolgom volt. Mondtam, el akarom adni a gitáromat, erre előkeresett egy Samick (!!) katalógust, kikereste a leginkább hasonlító típust, megnézte árát, leosztotta számológéppel 2-vel, azt mondta, 25-ért tudná bevenni. Na ezen jót röhögtem az arcába. Err elkezdte mondani, hogy a Samick az isten, az Epiphone-t is ők gyártják, meg hogy jobban szólnak, mint a 200e-es Gibsonok stb. Megkérdeztem, tud-e mondani valakit, aki Samick-et használ a híresek közül, erre nem tudott válaszolni, csak annyit, hogy erre nincs neki ideje. Szóval full láma volt a fickó. Balkezesük természetesen nem volt. Mindenkit óvnék attól, hogy ott vásároljon, pláne, ha nem ért hozzá.
Második Coda. Itt is közepes forgalom. Balkezes nincs, használtat nem vesznek be. Kiszolgáló - már szintén ismert - jó nagy paraszt, megmondom neked a frankót, örülj, hogy bejöhettél ide típus. Vakítás itt is ment rendesen. Ide se küldenék senkit.
Finkey. Az egyetlen normális hely eddig. Eladók korrektek, választék nagy. 3 balkezes, 1 Ibanez, felejtős, de van 2 korrekt Fender, 70 és 80e, az egyik nyerő is lesz, azt hiszem. Forgalom alacsony, az árak kicsit magasabbak az átlagnál, de nem vészes. Felüdülés a sok bunkó után.
Oroszlánbarlang. Sokan vannak. Balkezes nincs, természetesen. A hangulat borzasztó tipikusan gazdag apuciék vesznek gitárt a kisfiuknak. Eladók el vannak szállva maguktól, de még lehet velük nagy nehezen kommunikálni. Árak Ibanezben jók, mást nem érdemes venni (meg nem is nagyon van).
Végül Taiti (Deák téren). A másik normális hangulatú hely, eladók értelmesek, segítőkészek, a választék nem nagy gitárban, de vannak érdekes dolgok. Balkezes természetesen nincs, használtat is csak bizományiba vesznek be (nem mintha mást vártam volna).

Nagyjából ennyi a magyar helyzet. Benéztem még a Vintage-be is, de menekültem is ki. A fentiek persze szubjektív meglátások.

Szóval maradt számomra az, hogy eladom kéz alatt az Epiphone-t, aztán megyek Finkey-be a Fender-ért...Vagy átalakíttatok egy jobbkezest, de ezzel nincs kedvem igazából tökölni.

csá,

ControlDenied

Pyramyd Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6482
javaslatom: Vegyél akusztikust, lehetőleg fémhúrost...
Előzmény: HiHello (6480)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6481
Ha valahol, akkor csakis az Eldorádóéknál találsz washburnt hivatalosan (Ferencz körút, valamint Wested City Center), mivel ők felvásárolták Mo. washburntartalékát.

Másfelől ha találsz valakit, aki elad egy N4-est, add meg lécci nekem is a számát, ki akarom hívni a National Geographicot, hogy bemutassam: magyarországon milyen idióták élnek, hogy eladják N4-esüket, és az igy készült riportfilmekből jól meggazdagodhassak...
:))

Napáá:
GG

Előzmény: Zorro79 (6473)
HiHello Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6480
Sziasztok,
Szeretnék elkezdeni gitározni, 15 éves vagyok(remélem nem késő). Mit ajánlatok, milyen gitáron kezdjem el; nekem elektromos gitár jön be(esetleg lehet egyből ezzel indítani?), az effektek miatt.

Thx:HiHello

StratoFan Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6479
Hát én úgy simán a magam kedvéért nem nézem meg, mert mondjuk nekem tecc, neked meg nem, utána meg lehet engem szidni. De ha eljösz a hangszer erzsébet elé valamikor akkor odamegyek és kipróbáljuk. SF
Előzmény: wbag (6478)
wbag Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6478
Stratofan!

Ha megis meg tudnad nezni mielobb a Yamaha-t, azt nagyon megkoszonnem, mert ugy tunik, hogy elado Squier Aff Fat Stat az egesz orszagban nincs...

Koszonom szepen:
wbag

Pyramyd Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6477
Nem, az enyém egy ős floydrose, a befűzős időszakból...
Előzmény: petyat (6475)
petyat Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6476

Na megegyszer!

petyat Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6475

Na, ilyen a tremolo, csak, hat egybenyaku amerikai darabban...

petyat Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6474
Winyorol akartam, de ha cak a webrol lehet, akkor inkabb itt egy link:

http://jhunix.hcf.jhu.edu/~daw/bcrich.html

Irj nekem a termolojarol. Ez egy olyasmi szerkezet, mint egy Kahler kar, amitol kulon van a hurlab... Remelem ertheto. Keresek egy kepet, barmily furcsa, ilyen kart, meg csak eloben lattam 2 Mock-on, foton meg sose. :)

Szerinted hasznalhato? Ha az a Warlock 15 eves, akkor lehet, hogy azon is ilyen van.

Udv: Peter

Zorro79 Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6473
Sziasztok!

Jó ideje keresek Wasburn N4-et, de sehol nem találok. A hangszerboltokban nincs, már nem nagyon foglalkoznak Washbun gitárokkal.
Nincs véletlenül valakinek egy eladó N4?
Vagy ha tudtok BP-n boltot, ahol még találok...
Üdv.: Zorro

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!