Keresés

Részletes keresés

Strong Bad Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10201
Kedves felesegem szeretne otthon vegezheto napi par oras szamitogepes munkat vegezni, pl. korrektorkodas, vagy hasonlok. De fogalmunk sincs hogyan kene elindulni ilyen munkat talalni... Van otletetek?
1kispapa Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10200

Csak egy pelda arra, hogy ha nem szolnak vissza, lehet, hogy nem a fejvadasz a bunko, es meg csak nem is a HR vezeto. (Ja, VP=Vice President, es nem egy surmo cegrol van szo.)

de erről a jelölt mit sem tud és feltételezem nem is biztos, hogy érdekli, mi van a háttérben. Dolgozni akar és egy simogatást, hogy bocs, de nem rajtunk múlik.

Mindig illik tudni a másik oldal fejével is gondolkodni.
Előzmény: csudi (10199)
csudi Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10199

Az egyik poziciora, tobb mint hat hete varnak a jeloltjeim. (Mi meg a penzre.) Mar elegge gaz  a helyzet. Hetente hivogatom az ugyfelet, hogy mivan. Tegnap irtam neki egy mailt:

Szia Zoli,

Szeretnek erdeklodni, hogy van-e valamilyen fejlemeny xxxxxxxxxxxx illetve xxxxxxxxxxxxxxx ugyben. A 6 jeloltbol 2 lemondta, de masik 4 meg lehet, hogy elerheto. Szoljak nekik? Ezen kivul xxxxxxxxxxxxx is var meg, hogy mehessen interjura az xxxxxxxxxxxxxx  poziciora. Ezutobbira lenne meg jelolt, de most nem tudom, hogy egyaltalan dolgozzunk-e ezen meg?

Legyszives tajekoztass, hogy mi tortenik. A legtobb ember tobb mint 6 hete var visszajelzesre, es komolytalannak tununk lassan mi is, ti is.

Csudi

Erre ezt kaptam:

Szia Csudi,

Nem szeretnék visszaélni türelmeddel, ha hiszed ha nem folyamatosan nyomás
alatt tartom a VP ,tettem ezt tegnap és 5 perccel ezelőtt is.
Amint lehet válaszolok

Üdv,

Zoli

Csak egy pelda arra, hogy ha nem szolnak vissza, lehet, hogy nem a fejvadasz a bunko, es meg csak nem is a HR vezeto. (Ja, VP=Vice President, es nem egy surmo cegrol van szo.)

livesmartlooksharp Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10198
Jah! Az a 4 nap lehet 4 honap is. Sajnos. Csak legyen ideje, turelme na meg foleg megtakaritott penze az illetonek, hogy kivarja mire "beesik" a varva vart munka:-(
Előzmény: Bogie (10126)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10197

Az a tapasztalatom, hogy minden munkahelyváltásnak van oka. Nekem már az is meredek, hogy erre a referenciára kialakult egy igény. Én is vettem már fel jónéhány embert és soha nem érdekelt, hogy a volt főnökei, kollégái mit mondanának róla - ha esetleg megkérdezném. Még ha hozott írásos referenciát, azt sem olvastam el... mea culpa, mea maxima culpa. Szerintem tökmindegy, hogy volt melóhelyén milyen volt a pályázó. Még az is mindegy miért rúgták ki, ált. a dolgozók 10%-át (ha) azért bocsátják el, mert nem elég jól dolgozott... az összes többi meg erősen függ a körülményektől és egyáltalán nem is biztos, hogy ugyanarra van szükség itt is, ott is.

(Igazából még a referenciamunkák sem szoktak érdekelni. Ha igazán próbára akarom tenni, akkor tartok próbanapot és ha én megyek új helyre, én is azt szoktam a legszívesebben bevállani.)

"Akkor Angiaban teteszolegesen lehet hadovalni, es semmi esely hogy kideruljon egy beirt cegnel valojaban csak a kavet hurcolta az illeto nem pedig vezerigazgato volt? O,O"

egyrészt, amikor belép a papírjaival akkor minden kiderül... sokkal nagyobb ciki... másrészt, ha annak ellenére megfelel vezérigazgatónak, hogy eddig a kávét hurcolta, akkor nem mindegy?!

Előzmény: pasa_ (10187)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10196
hat szakami titkokat nem adok ki...:) de egy masik ceg masik szakma. konkretan egy fejvadaszcegrol van szo ami azota kivonult magyarorszagrol de az utyoda masneven maskent termeszetesen mukodik. a ceg executive recruitmenttel is foglalkozott.

szal en egyszer hallgattam vegeig egy researcher leanyzo telhivasait es a vegen mar sirtam a rohogestol. kell egy olyan telefonszam pl. ami ugyan a ceg telephelyen csorog de nem a ceg nevere hanem magenelofizetonek van elojegyezve. ez a fake telszam.
A researcher fogja a keresni kivant emberke poziciojanak leirasat megnezi hogy milen cegek dolgoznak ilyesmivel es csinal egy target listat. maga ele veszi es egy szaot kin nem jelezo keszulekrol hivogatni kezdi a cegeket.
Amit en hallgattam vegig az pl. kornyezetvedelmi mernokok keresese volt akik angolul es nemetul beszelnek.

A kamu szoveg a kovetkezo volt:

jonapot kivanok, a kornyezetvedelmi mineszterum megbizasabol szakmai konferenciat szercezunk szakemeberek reszere erdekelne, hogy onoknek kik foglakoznak ezzel a terulettel, mert szeretnenk szemelyes meghivot kuldeni......balbal atverekszi magat a recepcioson, a titakrnon es elobb utobb vagy kapcsoljak a megfelelo mebert vagy megszerzi emali cimet, nevet, telszamat. az se baj ha csak a neve van meg.

es ha megfelelo listat allitott ossze akkor kerezdheti a szmelyes megkereseseket.

miert kel a kamu szam? mart azt adjak meg referencianak. es ha valaki felhivja akkor azt mondjak igen igen mi szervezzuk a konferenciat (nagyon keves ember ellenorzi le, hogy kihez is tartozik az adott szam). aztan amikor legkozelebb hivjak akkor azt mondjak maganlakas, stb..stb..stb..

H.
Előzmény: missparker (10195)
missparker Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10195
Meséljetek csak a social engineeringről! Egy érdeklődő már biztosan van :) Annyira nem lehet off, mint a dokumentumformátumok, dokumentálás a projektekben és a horoszkóp-alapú kiválasztás :)
Előzmény: Törölt nick (10194)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10194
tudnek meselni...;>

Egyebkent nem biztos hogy az illeto buta, csak eppen akerdezo ugyes es a valszolo tajekoztlan..na de ne offoljuk szet a topicot.

H.
Előzmény: Törölt nick (10190)
Strong Bad Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10193
Jovedelem igazolast, ado es TB befizetesi igazolasokat, "munkakonyvet". Just to name a few.
Előzmény: Törölt nick (10191)
se7en Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10192
azt hiszem TB könyvnek hívják

de őszintén ilyenkor már mit számít, hogy mennyit kerestem korábban?
Előzmény: Törölt nick (10191)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10191
"Egyebkent pedig ha elmesz egy masik ceghez, akkor ugyis viszed magaddal a papirjaidat amin szerepel a bejelentett jovedelmed."

milyen papirjaidat?
Előzmény: nyman (10182)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10190
social engineering csak a buta embereknel mukodik.
Előzmény: Törölt nick (10178)
goyko14 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10189
Általában a gyakorlat a kettő között: jelenlegi munkahelyet nyilván nem, de régebbről, a megadottakon kívül (ha lehetséges) érdemes mást is megnézni. Plusz  nem csak feletteseket hasznos megkérdezni hanem törekedni kell a minél szélesebb körre (pl valahonnan a közvetlen felettes, máshonnan egy beosztott, egy hasonló munkakörben dolgozó, esetleg a HR-es) Nagyjából hasonló vélemények jönnek így be, de vannak érzékelhető apróságok, amik adott esetben fontosak lehetnek.
Előzmény: missparker (10188)
missparker Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10188

Ha elmegyek vhová interjúra, akkor minimum annyit tegyen meg a cég, hogy az általam megjelölt referenciákat hívogatja (régebbi munkahelyeimről). De ne hívja fel a mostani főnökömet, hogy milyen vagyok, mert esetleg kellenék az ő cégének. Ugye nem kérdés, hogy miért ne?

Előzmény: pasa_ (10187)
pasa_ Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10187
Nem tudom, hogy mit képzeltek Angliáról. Amit én tapasztaltam, az az volt, hogy nemhogy a leendő munkáltató, de még a fejvadász sem hívhatta fel az éppen aktuális munkáltatót. Még referencia céljából sem. Ez pedig pont az elpályázók védelmében teszik.

Ez eleg sulyos. Milyen referencia az, amit nem lehet referencia modjara hasznalni?

Akkor Angiaban teteszolegesen lehet hadovalni, es semmi esely hogy kideruljon egy beirt cegnel valojaban csak a kavet hurcolta az illeto nem pedig vezerigazgato volt? O,O

Előzmény: Bogie (10181)
bandikaa Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10186
Kis hazánkban, ha van valamid, azért utálnak.
Kis hazánkban, ha nincs semmid, akkor azért utálnak.

Mind2őt ismerem...
Előzmény: csudi (10185)
csudi Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10185
Angliaban nem szegyen gazdagnak lenni, hanem dicsoseg. A magyar tarsadalom nem tud mit kezdeni a gazdagjaival. Altalanos kozutalatnak orvendenek.
Előzmény: nyman (10182)
Bogie Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10184
Én már igen. Mindjárt küldöm a kritikát. Készülj Felicitas, kemény leszek! Azért a jó a rosszban, hogy a hiba az önéletrajz szerkesztésében van, csak át kell dolgozni. :)
Előzmény: bandikaa (10183)
bandikaa Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10183
okokok, bocsánat.
(így névről nem ugrik be, a lányod arca, a névmemóriám sajna tragikusan rossz)

Nem egészen értem viszont a kevés interjú problémát. A jobmonitor az "asszisztens" kulcsszóra kidob valami 129 találatot, sőt konkrétan a "személyi asszisztens"re is van 6...
Előzmény: felicitas (10176)
nyman Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10182

"asszem most dőlt el, hogy nem megyek angliába dolgozni... engem ez a felfogás felháborít... :)"

Nem lehet, hogy ez az adott kozegben termeszetes? Raadasul mint BZoltantol tudjuk a finneknel az adobevallasok is nyilvanosak (mikor jutunk el erre a szintre?), tehat ott csak el kell ballagni az adohivatalba, ha tudni akarod mit keres a kollegad. Javiccson ki vki, ha vmit felreertettem. Nem is olyan regen arrol beszelgettunk, hogy nalunk miert nem jellemzo a hirdetesnel kiirni a fizetes nagysagrendjet. Ugyi az angoloknal az esetek nagyreszeben feltuntetik az intervallumot. Szal lehet, hogy nyiltabb a dolog es az emberek nem annyira irigyek a masok fizetesere.

Egyebkent pedig ha elmesz egy masik ceghez, akkor ugyis viszed magaddal a papirjaidat amin szerepel a bejelentett jovedelmed. Igaz ez nalunk nem feltetlenul ugyanaz a kapottal.

Előzmény: Törölt nick (10180)
Bogie Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10181

Nem tudom, hogy mit képzeltek Angliáról. Amit én tapasztaltam, az az volt, hogy nemhogy a leendő munkáltató, de még a fejvadász sem hívhatta fel az éppen aktuális munkáltatót. Még referencia céljából sem. Ez pedig pont az elpályázók védelmében teszik.

Ott viszont tényleg létezik, hogy egy megbeszélt ajánlat elfogadása után létrejön a munkaviszony. Elég akár egy emilváltás. A formalitásokat később pótoltják, de ettől még nyugodtan dolgozhat mindenki, mert nem jellemző, hogy visszatáncolnak és úgy csinálnak, hogy mintha nem tudnák, hogy miről beszélsz. Ezt haza versenyzőkkel még nem próbáltam ki.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10180

asszem most dőlt el, hogy nem megyek angliába dolgozni... engem ez a felfogás felháborít... :)

egyébként sztem ez ott is bunkóságnak számít...

a poziciónak/munkának is van piaci ára és csak azzal lehet összehasonlítani amivel fedik egymást...

és még mindig nem vettük figyelembe, hogy a munkavállaló nem feltétlenül akar töretlenül menetelni a miniszterelnökségig fel, fel a ranglétrán...

felicitas Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10179
Szia Bogie! Nagy köszönettel:) elküldtem az önéletem az emiledre.
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10178
felhivanam mindenki figyelmet h cm_anglia nem magyar viszonyok kozott dolgozik. Mondjuk en is nehezn tudom elkepzelni h felhivja a jelnlegi fonokom es megkerdezi, hogy mennyit keresek. vannak erre kifinomult fejvadsz modszerek (social engineering, stb).

Egyebkent tolem eddig meg nem kerdeztek...;>

H.
Előzmény: Törölt nick (10177)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10177

1. ha a munkáltatóm csak úgy, telefonon, közli bárkivel (is) hogy mennyit keresek nála, akkor onnan el kell menni mihamarabb

2. olyan helyre nem kell menni dolgozni, ahol azt kérdezik mennyit fizet a másik, meg odatelefonálgatnak, hogy te, ez a bige el akar onnan jönni hozzám, mennyit adsz neki, mivel szúrhatom ki a szemét?!

3. az, hogy ki miért akar állást változtatani, annak nagyon sok féle oka lehet... akár még az is, hogy tele a hócipője a jól fizető stresszes melóval, elmenne inkább nyugisan napi 8 órára kevesebbért, de akarhat nagyobbat harapni is és ezért akár áldozatokat is hozna

Előzmény: cm anglia (10167)
felicitas Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10176

Bandikaa, abban a régi csevelyünkben Te írtál az egyetem alatt kialakult IT-terveidről nem én:) Én egy szolíd felhasználó vagyok és a 20 évig gyakorolt hivatásomban szeretnék újra elhelyezkedni.  (A lányom, Szikszai Andrea egyébként ismer téged, azonnal beugrott neki, ki a TSZ elnök. )

A kompromisszumot már fél éve megkötöttem, amikor személyi asszisztensből raktárossá "avanzsáltam". :(

Lehet hogy túlpozícionálom magam és azok is ezt tették, akiknél eddig dolgoztam. Ha tudnám, hogy mi a baj, nem kértem volna segítséget.

Egyre magamtól is rájöttem: ha 15 évig dolgozol egy helyen, a cég nagymértékű leépülése és az ottani munkalehetőségek beszűkülése után nem tudod hasznosítani az ott megszerzett kapcsolataidat. A barátságok természetesen megmaradnak, de hiába ismernek, szeretnek és tudják hogy jól dolgozol, nem létező helyre nem tudnak beszuszakolni.

Bogie Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10175

Ezzel most nem értek egyet...

Aki azt kérdezi, hogy a jelenlegi pozíciómban mennyit keresek, az eleve rosszul közelíti meg a problémát. Vagy nem szakember vagy egy rossz beidegződésből teszi fel így a kérdést. (Az meg tényleg nagyon csúnya lenne, ha bárki telefonon a bérrel kapcsolatban felvilágosítást kérne és kapna.)

A leendő munkáltatót az kell, hogy érdekelje, hogy az adott jelölt mennyiért vállalná el a munkát, amivel kapcsolatban találkoztak. Az, hogy mennyit keres éppen vagy mennyit keresett, inkább csak kíváncsiság, mint bármi más.

Persze, él a köztudatban egy olyan elképzelés, hogy az emberek kb. 20-25%-kal több bérért hajlnadók váltani. De ez azért nem annyira egyszerű. Lehet, hogy valaki annyira el akar menni, hogy még egy kicsit kevesebbért is váltana. De az is elképzelhető, hogy a munka a jelenlegi munkájánál jóval nagyobb felelősséggel, stresszel jár és ezért a jelenleginél dimenziókkal többet kérne érte.

Szóval szerintem érdemes mind a két fél részéről a tárgyra szorítkozni. Vagyis adott helyen, adott munkát, adott feltételekkel mennyiért vállalna el és az egyezik-e a munkáltató által kínálni tervezett kompenzációval.

Előzmény: cm anglia (10167)
kheiron Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10174
Kedves BZoltan, ha megnézed, én nem IT-guru, hanem orvos vagyok.... nálunk cseppet másként néz ki egy álláskeresés. :-)
Előzmény: BZoltan (10157)
podolski Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10173
Az elvárások között nem szerepelt az angol nyelvtudás, viszont kérnek magyar és angol cv-t is.
Előzmény: Törölt nick (10172)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 10172
ah nem tudsz annyit angolul hogy magadnak leforditsd akkor minek az angol cv? nem kotozkodom, csak erdeklodom.

Horasz
Előzmény: podolski (10171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!