Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Legalabb azt a rohadt ujraprobajelezest, meg evszambeutest hagytak volna el a busba... ekkora gyoker bandat... iszonyatlogikatlanok, biztos tejipari mernok mind...
"a 8. paragraf is jo idiota, hogy szemlere kell bemutatni a probajellel rendelkezo, de tanusitvannyal nem rendelkezo csuzlikat... ehh, szerintem gyk. semmi erdemlegeset nem tettek eme rendelet kihirdetesevel..."
A 8. §, ha kicsit is komoylan gondoljak akkor egyenerteku a CIP-bol valo kilepessel szerintem.
De mondjuk egy Szlavia legpukkat meg plusz 1700 Ft-ert szemleztetni, nem lesz olyan huyle kereskedo.
Raadasul semmi nem mondja, hogy "tanusitvanyt" (nem deifinialt) az MKH-nak kellene kiadni, igazolhatja a gyarto, meg a kinti bevizsgalo is, kocsogland szamara.
a 8. paragraf is jo idiota, hogy szemlere kell bemutatni a probajellel rendelkezo, de tanusitvannyal nem rendelkezo csuzlikat... ehh, szerintem gyk. semmi erdemlegeset nem tettek eme rendelet kihirdetesevel...
Hatastalanitott probajel eddig is volt, paintballost nem tudom.
Namost viszont tovabbra sincs hatlanitasra kijelolt szervezet, ugyhogy amugy sincs ertelme. Raadasul 2x kell e joxabaly szerint bevizsgaltatni a hatlanitott fegyvert, eccer darabonkent, eccer osszehegesztve.
Ami valahol szakmailag lehet indokolt, de megfizethetetlen burokratikus baromsag lesz a valosagban, es ha lehet is, senki nem fog hatlanitani.
"> Itten lehet elolvasni pdf-ben: > http://www.magyarkozlony.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/mk06066.pdf >
Az 51. §-t tessek nekem valami jogasz ertelmezni.
Ez alapjan az egesz jogszabaly csak humbug, mert a "e rendeletben meghatarozott technikai jellegu eloirasoknak nem kell megfelelni" az EU-s es EGT tagallambol szarmazo fegyvereknek.
"Nem kell ujabb probajellel ellatni a fegyvert a masodik es az azt koveto idoszakos vizsgalatok utan, de a vizsgalat evenek utolso ket szamjegyet jelolni kell"
Miahoherfaszanak, ha egyszer ugyis adnak rola muszaki kartyat??? az autokba sem utik bele a muszaki vizsga datumat....
Kielégítő állapotban van az a nő, aki a péntek délutáni bankrabláskor sérült meg Budapesten, a X. kerületben.
Az Országos Baleseti és Sebészeti Intézet ügyeletes orvosa szerint az asszonyra azonban még több vizsgálat vár. Közben túl van az életveszélyen a támadó is, a férfit éjszaka megoperálták, most a Merényi Gusztáv Kórház intenzív osztályon ápolják - mondta a Független Hírügynökségnek a kórház ügyeletese. A rendőrség már vizsgálja, hogy az őr jogosan használta-e fegyverét. Ehhez azonban ki kell hallgatni a nőt és a rablót is, ha az orvosok ezt megengedik majd.
Az furcsa lenne, mert az előzetes letartóztatást BÍRÓSÁG rendeli el, nem rendőrség . Az őrizetbe vételre gondolsz, mert az 3 nap. De egy rendőr hülyesége miatt legfeljebb 8 órát ülhetsz ( meg lehet hosszabbítani 12-re). De egyébként igazad van, ezeket a hülyéket valóban ki kéne szórni a rendőrségtől ( bár az én értelmezésem szerint ezek NEM RENDŐRÖK)
Most ért véget egy műsor a királyi kettesen, a fegyverekről volt szó. A rend éber őre kifejtette, hogy a gázspré bizony nagyon veszélyes fegyver, amelynek nem csupán a viselése, hanem a birtoklása is tilos, csak rendőröknek és biztonsági őröknek lehet ilyenjük...!!! Meg hát igen, a konyhakést is be kéne tiltani, dehát nincs mit tenni, hiszen hétköznapi igényeket elégít ki (mondjuk szerintem aki késsel elégül ki hétköznap, az komoly kezelésre szorul). A vipera szintén ilyen eszköz, csak rendőrök és biztonsági orkok vásárolhatják, dehát sajnos virágzik a feketepiac stb. Milyen szerencse, hogy a rendőrség szakértői még arra sem veszik a fáradságot, hogy egyszer elolvassák a kib**ott jogszabályt, hogy tudják, hogy mit szabad és mit nem. Nem szoktak ugyan igazoltatni, de már érzem, előbb-utóbb eljön az a nap, amikor kipakoltatja a zsebeimet egy ilyen D'Artagnan, talál nálam egy 20g-os töltőtömegű peppersprét és három napot ülök előzetesben, mire tisztázódik, hogy nem, és tényleg nem követtem el a visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűncselekményt. Bár az is lehet, hogy vádat emelnek, és csak a bíró jön rá, hogy valami nem stimmel... A k**va életbe... Jogállam, hát persze.
Biztiőr elvonul jelentést írni, rabló a szurkálást végre abbahagyja, a rémült pénztáros néhány pénzzel megtömött zsákot ad át a rablónak. Ekkor furcsa dolog történik..
Az ügyfelek között két fószer, akik eddig a háttérben csöndben álltak, most egymásra néznek. Az egyik egy szőkésbarna hajú, kis bajusszal, a másik egy mogorva arcú "szakállmaxi". A szakállas elmosolyodik.....
Mindkettőjük kezében feltűnik egy-egy pittol, és mielőtt bárki bármit is tehetne, golyózápor árasztja el a helyiséget, érdekes módon még a gellert kapó golyók is a rablóba csapódnak, akiből másodpercek alatt csak egy összecsomósodott, amorf húscafat marad! Fröcsköl a vér, a rabló keze késestől leszakad egy jól irányzott lövéstől... hús-és ruhafoszlányok mindenütt, meg halálra rémült, de sértetlen ügyfelek!
Amint a tárak kiürültek, a két boldogan vigyorgó manusz előrelép, a bajuszos egy Brumi mintájú Glokkot, a szakállas egy Recskamijamit dob a halott rabló maradványaira, majd távoznak! Kint a bajuszos mexólal: B*ssza meg, most vihetjük a bevételt a másik fiókba...... Mire a szakállas: -Menjünk inkább taxival, mert utálok gyalogolni..
Egyetértek, szerintem is az a lényeg, hogy a rabló támadott vagy sem. Ha igen, a biztonsági őr jól tette hogy lőtt, ha nem, és csak a lövés után, akkor hagynia kellett volna.
:))))
De most komolyan kérdezem, tényleg van valami forrás, hogy előbb szúrt, aztán kezdett el a biztonság őr lőni? Azért ezen elég sok múlik! Ha más nem is, mondjuk az, hogy hülyeséget beszéltem-e eddig, vagy sem.
tudomásom szerint a biziőrnek a munkaköri leírásában egyértelműen az szerepel, hogy "a pénzintézet értékeinek, és az ügyfelek-alkalmazottak testi épségének védelme"!
Nos, ebbe simán belefér a részeg, hőzöngő ügyfél "kikísérése", a banánhéjon éppen elcsúszni készülő 86 éves Márinéni utolsó pillanatban történő helyzetstabilizálása (testi épség védelme :) ), de a bankrablóval való fegyveres konfliktus is lazán bejáccik, ha a fentieknek megfelelően lehet/kell cselekedni!
Tudtommal semmilyen "belső szabályzat" nem tiltja a rablovics lepuffantását, hiszen ez is munkaköri kötelesség, nem?
Javíccsatok ki ha tévedek! (vagy megkérdezzük Guardman-t, hogy mia véleménye! :-)))) ))