Keresés

Részletes keresés

Tünde_26 Creative Commons License 2014.05.17 0 0 124879

Az én kis Bombim most lesz majd 7 hónapos 30-án, de én már felnőtt tápot adok neki. Junior tápból egy darabig Select Goldot kapott, de amikor elkezdte rágni magát akkor áttértünk a Purina Pro Plan-re ami lazacos. Néha kiegészítem neki egy kis husival, vaddal vagy marhával. De a felnőtt tápot imádja, egy kicsit kevesebbet adok neki, mondjuk már nem is eszik naponta háromszor enni, mert nem eszi meg.

Előzmény: Detti003 (124873)
zsazska Creative Commons License 2014.05.17 0 0 124878

Szia! 

Legalább egy tucat olyan junior táp van, ami nem tartalmaz csirkét. A kulcsszó a hypoallergén! Azonban ahogy Shai-na mondta, neki már inkább adult, vagyis felnőtteknek való táp dukál, amiben a fehérje alacsony százalékban van jelen. 

Előzmény: Detti003 (124873)
zsazska Creative Commons License 2014.05.17 0 0 124877

Panni! Ez a Vince fej, ez nagyon ütős :) Boldog gazdis éveket kívánok neki! 

Szellőre meg nagyon kíváncsi vagyok, úgy hogy jöhetnek a képek! 

Biztos lehetsz benne, hogy még sokáig szivatnak majd a barátaid Roy sokkoló tekintete miatt!  Végül és érthető teljesen! :)

Szeva Shai, Molera! 

Nálunk most főként a nyuggerek és a macerások időszaka van. Egyszerre sikerült olyan társaságnak összeverbuválódni, hogy már kész ápolónőnek érzem magam. Valamennyien különféle kaját kapnák a különféle problémáikra, és persze gyógyszereket, szemcseppeket..stb. Itt vannak a mentett mopszok is, akikről nemrégen tettem fel képet.

Annyira vicces, mert míg a gazdik folyton panaszkodnak Füzesabonyi Borkára, hogy micsoda antiszoci p.......csa lett belőle, addig itt nálunk a megtestesült bűbáj. Saját környezetében támadólag lép fel más kutyákkal, és emberekkel szemben is, és nem tréfál, mert volt már harapásos sztorija...., no persze nem volt meglepő, mert az illető, akibe belemart, egy kulcsomóval dobálta szegényt. Nálunk viszont kinyílik, rezgő farkincával tudatja mindenkivel, hogy ő most bizony jól van, és biztonságban van, és imádja, ha ölbe kapom :) Én meg azt a kis mamlasz fejét imádom nézni, mert olyan arcot vág olyankor, hogy szakadok rajta a nevetéstől. 

Legyen szép napotok, és drukkoljatok, hogy délután ne essen, mert ma meccs lesz, és nem más, mint a Fradi ellen. 

Csak a bennfenteseknek mondom, hogy Szilveszter ezidáig 1 gólnyi különbséggel a 2. a góllövő listán a budapesti bajnokságban. Remélem, ma visszaszerzi az 1. helyezést! 

Előzmény: k314panni (124875)
Shai-na Creative Commons License 2014.05.17 0 0 124876

Sziasztok!

Detti nyugodtan adhatsz felnőtt tápot, sőt inkább azt. A felnőtt tápban kevesebb a fehérje és a sharpnál törekedni kell a kevesebb fehérjére. Érzékeny a veséjük és ezért fontos. inkább 25% alatt legyen a fehérje, mint fölötte.

Panni várjuk a képeket Szellőről! :-))))

k314panni Creative Commons License 2014.05.16 0 0 124875

Vince próbaidőre gazdihoz költözött:-) Azért nem lett K betűvel, mert neki Vince feje van:-)

Kint voltunk kutyákkal meg a társasággal Gazdagréten a megemlékezésen:-( Nagy volt a rendőri készültség,sokan voltak, de nagyon kultúrált volt.

Kapom rendesen az oltást a társaságban:-) Az egyik barátnőm ott volt velünk akkor.

Roy ne nézz rám, mert sokkot kapok megy azóta:-)

Holnap jön hozzám Szellő, a gazdijának korán el kell mennie és csak késő délután ér haza, Szellő meg még kölyök , addig nem bírja ki, úgyhogy jön bulizni. Majd csinálok róla képeket:-)

Bevált neki a habzsolásgátló tál, kicsit már hízott:-)

k314panni Creative Commons License 2014.05.16 0 0 124874

Szia Detti,

Sok gyártónak van junior csirkementes tápja, Én a Brit hypoallergén tápját tudom, nekik van junior, Roy kis korában pedig a Select Gold lazacos bárányos tápját kapta, az is junior. Azt a Fressnapfban lehet kapni. De igazából a BARF is nagyon jó ötlet. Sokan már egész pici kutyákat BARF szerint etetnek.

Előzmény: Detti003 (124871)
Detti003 Creative Commons License 2014.05.16 0 0 124873

Shai-na,

Adhatok már neki felnőtt tápot? Mert juniorban nem találok olyat, ami csirkementes... :/

Shai-na Creative Commons License 2014.05.16 0 0 124872

Sziasztok! 

Tünde örülök, hogy a morgáson kívül nincs más gond mostanság!

Várjuk a képeket! :-)))

Panni én már nem is csodálkozom, hogy ezt a lököttet is bevonzottad! :-))) 

A Károly nagyon jó név! :-))))))

Zsazska én is remélem, hogy még sokáig tart ez állapot Gigivel kapcsolatban! :-))

Molera Dalma tényleg zárlatos lehetett az esőben! :-)))

Detti lehetséges, hogy allergia. Rögtön állj le a csirkés táppal és válts halasra vagy vadasra. Akár főzhetsz is, de a szárnyast azt mindenképpen hanyagold.

Detti003 Creative Commons License 2014.05.16 0 0 124871

Sziasztok!

Dáma most lett 7 hónapos, eddig nem volt semmi gond a csirkehússal, mármint amennyi a junior tápban van. Mostanában rágcsálja a lábát, mint amikor bolhás a kutya, de nem bolhás. Lehetséges, hogy most lett allergiás rá, vagy ez lehet mástól is?

Ha allergia, milyen junior táp van, amiben nincs csirke? mert eddig mindegyikben láttam az összetevőknél. Ti mit adtok neki? 10 hónapos korától terveztük az átállást BARF étrendre vagy legalábbis hasonlóra, hogy főzök neki.

zsazska Creative Commons License 2014.05.16 0 0 124870

Hát Panni! Erre nehéz mit mondani! :)))) Tényleg vonzod az idiótákat! 

Viszont örülök, hogy Kamilla jó kezekben van. Vincét meg üdvözlöm, bár azt igazán nem értem, hogy K-val nem akadt egy férfinév? Mondjuk Károly, az nagyon jól hangzana! :) 

Remélem, azóta már felocsudtál a csodálkzásból, és kiheverted a macskás nő okozta traumát! Szép napot! :)

Előzmény: k314panni (124869)
k314panni Creative Commons License 2014.05.15 0 0 124869

Sziasztok:-)

Mi tegnap voltunk állatorvosnál. Oltás , búzmirigy . Royé gáz volt.

Rá kellett döbbennem, hogy én vonzom az idiótákat.

Kint várakoztunk a váróteremben jó sokan voltak, kutyáim tök normálisan ülnek a lábamnál. Bejött egy nő macskával (szállítódobozban) leül mellém a nő. Még mindig ülnek Royék semmi cirkusz. Egyszer csak a nő felpattan a dobozával kiabál mint valami idióta, hogy mivel Roy ránézett a macskájára az sokkot kapott...Kijött a doki, hogy mi ez a hangzavar, nő elmondta neki is. Ő lekezelte, hogy jó aztán bevágta az ajtót. Majd visszaül a nő letakarja a dobozt és mondja a macskának ne nézz oda kiscicám ezek ronda kutyák.

Nahát nem kicsit durrant el az agyam...Aztán kihozták a frissen műtött staffit attól is sokkot kapott a macska, de azt szerencsére már bentről néztük a monitoron.

Kamilla mopsz nagyon jó helyre került, imádják nagyon:-) De most jött is már a helyére ugyanabból a csapatból Vince, de mivel k val kell kezdődni, így K VInce:-) Ő is nagyon cuki:-)

Angéla pedig állásajánlatot kapott:-D Öntözőrendszert építenek és Angie a munkafelügyelő. Kint van az erkélyen, sasol, ha valaki megáll ugatással fejezi ki nemtetszését:-)

molera Creative Commons License 2014.05.14 0 0 124868

Várjuk a képeket! :-) Reméljük a fiúk viszonya végleg rendeződik már:-)

Remélem nem tályogról van szó a másik pukli esetében.

Köszi neked is a jókívánságokat:-)

Tényleg elég undi ez az időjárás. Dalmának tuti beázott az agya, mert nem rég eső utáni vízes járdán feküdt le pihenni, majd egy másik alkalommal ugyanilyen körülmények között játszani hívta Kekszit:-) Tuti beázott vagy vénségére elmegy az esze vagy milyen :D

Előzmény: Tünde_26 (124865)
molera Creative Commons License 2014.05.14 0 0 124867

shai Gigike valóban irigylésreméltó formában van még mindig :-)

Előzmény: Shai-na (124863)
zsazska Creative Commons License 2014.05.14 0 0 124866

Szia Tünde!

Nálunk is bújik most ki merre lát, olyan vacak az idő. Jó lenne, ha nem tartana sokáig, mert pláne az eddigi, nyárias idő után nagyon nehéz most elviselni. 

Remélem, hogy ez az új pukli is magától elmúlik!

A képekről meg ne felddkezz meg! Kíváncsi lennék a kopasz pulikra! :)

Előzmény: Tünde_26 (124865)
Tünde_26 Creative Commons License 2014.05.13 0 0 124865

Sziasztok!

Gratula a szülinaposoknak! :)

Meg volt nálunk a nyári nagy generál, puli pajtik átestek a fürdésen és a nyíráson :) Előkerültek a kutyáim a sok szőrből! Pufi a fekete puli még mindig kövér a kozmetikus szerint. A picike valóban picike lett, mint egy kis macska:) Most aztán Bombi a legnagyobb köztük. A viszonyuk most nem túl jó, konkrétan mindenki morog mindenkire, új a szag, és hát a külső is. De amúgy megvannak talán... A sebünk szépen begyógyult, a szőr is nő vissza, bár most aggasztó, hogy a tályogtól nagyjából 10-15 cm-re ismét kialakult egy pukli, ami még most nem nagy, de már félek nehogy ez is tályog legyen. Bunyó nem volt, most elég jól viselkednek a fiúk, nem láttam Bombin sérülést. Volt már egyszer ilyen kis puklink de egyszer csak elmúlt... Remélem ez is. 

A fekhely amit Bombi kapott kikerült a puliknak, mivel nem volt hajlandó bele csücsülni. A jó hír viszont, hogy egyszer csak leszokott az ágyból, az új alvóhely egy a földre terített pokróc. Hatalmas fiúcska lett, most már 25 kg, gyönyörű kis nyaligép:)

Amint egy kicsit javul az idő, hozok képeket az "új" kutyikról, de egyelőre senki sem akar előbújni :)

zsazska Creative Commons License 2014.05.12 0 0 124864

Akkor remélem, még sokáig folynak majd a könnyeid! :) 

Előzmény: Shai-na (124863)
Shai-na Creative Commons License 2014.05.12 0 0 124863

Sziasztok! :-)))

Molera akkor vmi más van, ami miatt annyira élvezik, gagyogás vagy ilyesmi ! :-)))))))))

Zsazska Gigike is összerezzen, ha hozzáérek és aztán irányítgatni kell, hogy merre hívom. Az ujjammal szoktam vezetgetni, az orra elé teszem és jön utána :-)))) Sokszor megkönnyezem én is a kis vénasszonyomat, de ezek a boldogság könnyei, hogy ilyen jól érzi még magát! :-))))

molera Creative Commons License 2014.05.12 0 0 124862

Sziasztok!:-)

Nem jár jutifalat mérlegelés után, ez esetben Dalma állna sorba folyton:-) Nálunk amúgy sincs nagyon jutifalat, ha van kedvem, csinálok nekik valamit, ami pár napig kitart, de alapvetően minimális amit a fő étkezéseiken kivül kapnak.

Shai igaza is van Gigikének, ő a gondnok és ezt jobb, ha időről időre bizonyítja is a népnek:-)

zsazska édesek lehetnek/lehettek ezek a kis öregek:-)

hála istennek a fésülés nálunk is menő illetve mostanában a sok eső miatt eláznak és a törülközés szintén nagy kedvenc:-) csak úgy furják bele a fejüket a türcsibe dörzsire:-)

zsazska Creative Commons License 2014.05.11 0 0 124861

Most nemrég volt itt Sebő, a 14 éves basset. Ő ugyan azt csinálta, mint Gigi. Időnként leült, vagy lefeküdt, és monoton ritmusban mondta a magáét. Hiába szóltam hozzá, mert nem hallotta, és nem is látta, ha közeledek felé, így mindig összerezzent, ha megérintettem. Mikor a gazdi jött, akkor neki is meg kellett előbb simogatnia ahhoz, hogy észlelje, megérkezett érte :) De nagyon megható pillanat volt látni, amikor ráismert. Sok évvel ezelőtt ugyan ezt tapasztaltam Falusi Mariann anyukájának Saci nevű spanieljénél is. Ő sem látott, nem hallott, és jobbára a saját tengelye körül forgott, de mikor a gazdi megjelent, egyből tudta, hogy merre van előre :) Annyira boldog volt, hogy kicsordult a könnyem. Nagyon szeretni valók ezek a kis öregek. 

Előzmény: Shai-na (124858)
zsazska Creative Commons License 2014.05.11 0 0 124860

Az igazat megvallva hozzám a kutya másodkézből került. Egy ismerősöm vette Vikitől, s később belátta, hogy a saját falkájába nem tudja beilleszteni a kicsit, így került hozzám. Így én sosem jártam Vikinél, csak kiállításon találkoztam vele, s mutattam meg neki az akkor már felnőtt kutyát. De nem hiszem, hogy ne látogathatnál el hozzá. 

Előzmény: juice1313 (124859)
juice1313 Creative Commons License 2014.05.11 0 0 124859

Szia!

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget.

Kérlek segíts még infóval. Neked megengedte hogy hogy meglátogasd, volt bármilyen gari  a kutyádra.

Egyáltalán milyen szerződés véd a veleszületett problémáktól.

A te véleményed nagyon fontos mert azt írtad hogy neked volt tőle kutyád. 

Köszönöm: Juice 1313

Előzmény: zsazska (124852)
Shai-na Creative Commons License 2014.05.10 0 0 124858

Gigikém már sokszor nem is tudja , mi történik körülötte! Alszik nagyokat, néha kifekszik a fűre, lépcsőre és ugatgat :-)  csak úgy, nem történik semmi, de jelzi, hogy még a gondnok szerep az ővé:-)))))

Előzmény: zsazska (124857)
zsazska Creative Commons License 2014.05.10 0 0 124857

Nagyon helyes! Gigikével kell kezdeni! :) 

Mellesleg ami érdekes, hogy nálunk Jumika tolakszik kefélgetéskor, pedig ő sem lát, de mégis úgy veszem észre, hogy pontosan tudja, mi folyik a közelben :) 

Előzmény: Shai-na (124855)
Lizizumi Creative Commons License 2014.05.10 0 0 124856

Szia! Üdv itt! A tenyésztőket én sem ismerem, csak annyit tudok mondani mire figyelj. Elsősorban olyan tenyésztőtől ne vegyél, amelyik nem engedi meg, hogy meglátogasd és feltétlen látogasd meg. Nagyon fontos, hogy legyenek a kutyának papírral igazolható egészségügyi szűrővizsgálatai, azt majd valaki mástól kérdezd meg, hogy milyen szűrések fontosak a shar-peinél. Nézd meg, hogy a tenyésztő kutyái milyen természetűek, nagy valószínűséggel a kölykök is hasonlóak lesznek, hogyan bánik a kutyáival, milyen környezetben tartja őket, mennyire hallgatnak rá a kutyái...

Előzmény: juice1313 (124843)
Shai-na Creative Commons License 2014.05.10 0 0 124855

Sziasztok!

Panni nagyon kedves Kamillától a búcsúajándék! :-))))))))

Molera tiszta klón bezony, szerintem ezt más is látja!  :-)))))

Zsazska szerintem is lekenyerezi őket mérlegelés után! :-)))))) 

Nálunk a kefélgetésnél van, ha Károly szőrét kefélgetem, Gigike rögtön tolja el és beáll! :-))))) Na, régebben volt, most, hogy nem lát, nem tudja, hogy mit csinálok, de amikor szőrgondozás van, akkor Gigike az első és kész :-))) 

zsazska Creative Commons License 2014.05.10 0 0 124854

Le merném fogadni, hogy jutifalat jár a mérlegelés után! :) 

Előzmény: molera (124853)
molera Creative Commons License 2014.05.10 0 0 124853

shai nézem,nézem, nézegetem Kekszi szülők képét, és bár sok újdonságra nem jöttem rá, csak még jobban megerősítettem magamban, hogy a gyerek a kappan hang és a furi vízivási technikán kivül nyomokban sem tartalmazza az apját :D

Külső szemlélő talán nem látja úgy, de tényleg olyan,mintha klózozva lenne a lányka:)

Valami fura lázba jönnek a csajok,ha elővesszük otthon a mérleget :) Bella kifejezetten követeli, hogy mérjük meg:) Ma reggel Kekszi is úgy nyüzsgött ott nekem, hogy felkaptam és megmértem, legyen boldog alapon:-) 20kg-ra hízott a cseppem:-) Én ettől, ő meg a procedúrától lett vidám :D

Dalmácskát nem vállaltam, legutóbb a fürdetésnél is már erősen koncentrálnom kellett, hogy cihöljem:) De kivi vagyok, hogy ő is mennyi lett így asszonyosodva:-)

panni nagyon kedves gesztus ez "Kamillától" :-) Örülök, hogy ilyen hamar révbe ért ez a meggyötört kis drágaság, boldog gazdis éveket kívánok neki:-)

Előzmény: Shai-na (124840)
zsazska Creative Commons License 2014.05.10 0 0 124852

Szia! 

Ugyan azt tudom tanácsolni neked, mint amit Molera is! Nézz körül több kennelben, és a benyomásaid alapján válassz! 

Hozzáteszem, nekem volt a kérdéses kennelből származó gyönyörű, egészséges kutyám, de ismertem én is olyan gazdit, aki az ellenkezőjéről számolt be.

Szóval a lényeg a személyes meggyőződés. Minden tenyészetben születhetnek szép, egészséges, de betegségekkel terhelt, kevéssé tökéletes egyedek is. 

Előzmény: juice1313 (124843)
zsazska Creative Commons License 2014.05.10 0 0 124851

Panni! Örülök, hogy ilyen gyorsan megoldódott Kamilla sorsa! Boldog gazdis éveket kívánok neki! :)

Előzmény: k314panni (124850)
k314panni Creative Commons License 2014.05.09 0 0 124850

Sziasztok:-)

Kamilla ma hozott nekem búcsúajándékot:-)

Egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon jó helyre kerül, de nagyon megszerettem:-) Kamilla által aláírt képeslap:-)

Kamilla:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!