Kiel mindegyik idegenbeli mérkőzésén szerzett legalább 1 gólt. Tehát valószínű, hogy hármat minimum lőni kell nekik. Nulla nyomás lesz rajtuk, felszabadultan játszhatnak nagy kulissza előtt szezonzárásként. Szerintem is fontos lesz, hogy ki rúgja az elsőt. El kellene kerülni a kapkodást és az eredmény után rohanást. Ha tizenegyest kapunk, akkor lehetőleg Can rúgja. Ennyi kérésem lenne.
Szerintem a játékosok többsége pont leszarja mi volt 2 éve, nem hiszem, hogy ezen agyalnának. Meglepő mód most azt várom, hogy "simán" lehozzuk a meccset.
Kísért, biztos hogy kísért, de ez a Kiel azért közel sem AZ a Mainz. (Jó közepes teljesítménnyel, felsőház közeli szinten, a Bayernt is verve, kiesési gondok nélkül érkeztek egy labilis, szélsőségesen teljesítő Dortmundhoz - előbbi jelzők a Kielre nem állnak, utóbbiak pedig pár meccse nem jellemzők a BVB-re)
Nem biztos, hogy nekünk kell rúgni az elsőt, de jobb lenne egy korai gól (bárhova) mint a sokáig 0:0 - az fusztrál itt, erőt ad ott. Egy korai gól mindig pörgést hoz a meccsbe, és ha nem lesz eseménytelen, meddő szenvedés a pályán, az a BVB számára jobb, szerintem. A cserepadról bevethető jó támadók lehetnek még a kulcs, a vendégek kerete kevésbé alkalmas a minőségi váltásra, viszont pár frissen beszálló dortmundi szépen megkavarhatja a fáradó Kiel védelmét.
Nem hiszem valamiért, hogy töksimán meglesz kiütéssel a szükséges gólkülönbség (gondolok itt 4-5 gólosra) de azt hiszem a 2:0, 3:0, esetleg 3:1, 4:1 jönni fog. A védelem "beállítása" jobban megy Kovacnak, mint Terzicnek, ezt talán tényként ki merem (lehet) jelenteni, így ez, és hogy a vendégcsapat nem olyan erőt képvisel, mint anno a Mainz, engem optimistává tesz.
Bármennyire is meglepő a szezonban előfordult negatív képeimhez képest! ;)
Szerintem a 2 évvel ezelőtti "majdnem megnyert" bajnokság ott lesz a fejekben, pedig ott egy 10/10 győzelmi szériában voltunk és szintén otthon játszottunk a Mainz-al. Azok fejében biztos benne lesz, akik azt átélték és még mindig a csapatban játszanak.
Pont ezért kell nekünk kell megszerezni az első gólt, és utána lehet, hogy kiszakadhat a gólzsák.
Futóbolondok már a mai focisták, a 12 km már alap, nem nem is a táv a lényeg, hanem hogy annak a 12 km-nek a nagyobbik részét sprintben teszik meg és közben a labda is sokkal gyorsabban jár. A 90-es évek, 2000-es évek elejének szupercsapatait (mint mondjuk a Zidane-féle világbajnok francia, vagy a Ronaldo-féle brazil válogatott) rommá futnák a maiak, pedig alig 20 év telt el azóta.
Nyilván Schade-t csak akkor venném meg, hogy ha Gittens vagy Adeyemi eligazolna. Tehát helyettük, nem mellettük.
A belső középpályásokból viszont hiány van tényleg. Pascal Gross-nak még 1 éve lehet, már amikor leigazoltuk, akkor csodálkoztam, hogy 33 évesen veszünk valakit.
Igen, erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy én azért még mindig óvatos vagyok Kovacal szemben. Pontosabban nem csak vele szemben, a vezetőséggel szemben is.
Ha minden jól megy újra ott leszünk, hogy lesz BL, tehát valami pénzzel lehet számolni, szóval megint okosan kellene igazolni a hiányposztokra, értékesíteni 1-2 játékost akit lehet, elzavarni 2-3 spílert akikre nincs szükség és helyettük igazolni.
No meg végre a 0. perctől úgy játszani a Buliban, ahogy tesszük azt az elmúlt meccseken, nem pedig 2 havonta 1-1 meccsen megmutatni a bajnokságban, hogy mit tudunk.
Bensebaini már Sahin alatt sem játszott rosszul, de ami Schadét illeti:
Én inkább a középpályára koncentrálnék a kövi szezonra, mert nem igazán látok ott bárkit is aki stabil teljesítményt tud nyújtani. Hátul van egy Schlotti, elől egy Guirassy, de a középpályán nincs ilyen kaliberű spillerünk.