Gratulalok! Neked es a Tobbieknek is Kellemes Unnepeket!
Bogie, egy kutyagazditkeres tipusu link vot. Gondolom jo sok topikba beletette az illeto. De ilyenkor a ra hivatkozokat is torolni szoktak, mint okafogyottat. Habar lehet, hogy mostanaban nem.
A mai nap a cégnél volt egy kis évezáró ünnepély, páran kaptak kitüntetést és vázolták a jövő évi "leépítéseket" és "felvételeket".
Mint tudjátok, a próbaidőmet töltöm a cégnél, így eléggé érdekelt a téma, mert még mi sem tudjuk, mire számíthatunk. Mint kiderült, a cég nyereséges lett a tavalyi 800 millás veszteség után, így most a fejlesztés a fő cél és nem a leépítés, de kilátásba helyezték, hogy pár embertől így is meg fognak vállni. Valószínűleg azoktól akik nem teljesítenek az elvártaknak megfelelően.
Az ünnepség után hivatott a főnökség, nem csak engem, hanem a velem egyidőben felvett új kollegákat mind. Egyesével mindenkit behívtak, pár perc után rotálás. Utolsónak hívtak be, és elmondták, hogy még nem járt le a próbaidőm, az majd csak jan 11.-én járna le de már most véglegesítenének ha nekem is megfelel !!!
Megfelelt! :)))
Jelentem, a mai naptól vagy a holnapi naptól (még nem tudom) véglegesítve vagyok határozattlan időre :))) Úgy néz ki, hogy a hosszas évek óta húzódó viszontagságaim végre megszünnek.
Kellemes karácsoni ünnepeket kívánok nektek, és boldog munkával teli új esztendőt :)
Az önéletrajzban azt nem szokták szeretni, ha se füle se farka, plusz az egész egybe van ömlesztve és nem lehet kiszedni belőle a lényeget még hosszas keresgéléssel sem.
Szerintem először is válogasd ki azokat a projekteket, amiket mindenképpen érdemes megemlítened, mert fontos a pályázat szempontjából vagy a te szereped volt meghatározó benne, aztán határozd meg a projektek legfontosabb jellemzőit és vázlatosan fogalmazd meg, utána pedig szerkeszd úgy meg az egészet, hogy könnyen átlátahtó legyen és az olvasó a lényeget azonnal megtalálja benne!
Az önéletrajz témában lenne szükségem tanácsra - kitaláltam, hogy jelentkezek egy pályázatra, aminek a lényege az, hogy megfinanszíroznának nekem egy meglehetősen drága külföldi képzést. A kiírásban szépen elmondták, hogy az értékelésnél a hangsúly az eddigi szakmai tapasztalatokon van és hogy ezek mennyire illeszkednek a témához.
Nos, én az elmúlt időszakban csomó klassz projektben vettem részt, jobbnál-jobb cégeknél, de ha ezeket mind leírom, az elég terjedelmes lesz, azt meg önéletrajzban nem szokták szeretni. Viszont mégiscsak le kellene írni valahogyan, ha komolyan veszem a kiírást... Koncentárlhatnék a szakmailag legjelentősebb munkákra is, de akkor meg felmerül az a veszély, hogy kimarad valami, ami pozitív lehet az elbíráláskor.
ez mongyuk nekem is megvot, kompenzacio csomag nelkul is ;o) meg ket frekventalt helyen levo irodahazba van meg meg a kartyam es meg egybe be tudok kereckedni. De ezekkel a lehetosegekkel ritkan elek, jobb meghagyni ha tenyleg kell. Tobbnyire olyankor hasznalom, ha par napra elmegyek es fedett helyen, biztonsagban akarom tudni az autot. Jovore ket irodahaz epiteseben veszek reszt, ugyhogy valszeg annak elkeszulte utan oda is lesz egy darabig ;o)
ON
Mas:
Van itt nemetul targyalokepes nagyberuhazasokban tapasztalatot szerzett epuletgepesz? Ha igen dobjon egy mailt. Ma megint egy erdekes kapcsolaton keresztul megkerestek. A lehetoseg nem erdekel, meg kulonben sem targyalokepes a nemetem.
Aszt kell javasolnom annak, aki palyavalasztas vagy uj szak tanulasa elott all, hogy menjen epuletgepesznek vagy villamosmernoknek, tanuljon meg angolul es nemetul jol, esetleg az egyiket kivalthatja franciara is es ha finnul svedul es hollandul is tud, osszeszed 2-3 ev tapasztalatot nagyobb ipari letesitmenyek (gyartocsarnokok, raktarak) kereskedelmi epuletek (bevasarlokozpont, irodahaz) epiteseben akkor hullanak az olebe a lehetosegek. Most az epitoipar a melyponton van, de valszeg javulni fog par even belul, ugyhogy ennel csak tobb lehet, amit latok magam korul. Szvsz villamosmernokkent aki epitoipart valasztja felelmetesen sok lehetosege van. Igaz messze nem fizet olyan jol, mint az informatika, de sokkal stabilabb es ha a jelenlegi hiany tovabb no, akkor nem lehetetlen hogy majdnem megutni azt a szintet.
Na ma is votam egy ceges vacsin. Azt az allaslehetosegmennyiseget, amirol tudomast szereztem mar le se merem irni. Igy is gondolom sokan asziszik, hogy hazudok mint a vizfolyas :D Honap is megyek egyre. Kivancsi vagyok ott mi lesz.
A parkolóhelyem a mélygarázsban a kompenzációs csomag része. Régebben ilyen hülyeség nem jutott volna eszembe, de most nagyon praktikusnak tartom (már ha van rá lehetőség).
Én már ott tartok, hogy csak hétvégén vagyok hajlandó bejönni kicsival pestre, de akkor is igencsak meggondolom, hogy feltétlenül szükségem van-e rá, vagy egyszerübben, és gyorsabban meg tudom-e oldani bkv-val. A dugó még nem minden, az csak az első akadály amit egy kis város ismerettel le lehet küzdeni, viszont a parkolóhely hiányát már én sem tudom leküzdeni.
Szerencsére nem minden feladat jár állandó helyszíni koordinációval, mostmár csak a nekem valót kellene megtalálnom. Persze, nem akarok én egyfolytában otthon kuksolni. Jó lenne valami egészséges arányt kidolgozni. Mondjuk két nap irodai, 3 nap otthoni munka.
emlekeztetoket, jegyzokonyveket meg e-maileket otthonrol is meg lehet csinalni, meg egy rakas telefont is le lehet rendeni. De mongyuk nehany helyszini koordinacios dogot mar nehezebb. Persze sok minden mukodik telefonos taviranyitassal is. ;o)
OFF
Ami a dugot illeti en ezert is ruhhelem Bp-tet. Igyexem a Hungaria Krt.- gyurun belul ha lehet villamosra, metrora es ahol van buszsav buszra attenni magam. De soxor elkerulhetetlen az auto. Taxira meg nem akarok kolteni, ha nem muszaj. Sokan hujenek neznek, hogy kocsim is van meg bkv berletem. De berletet akkor is vettem, amikor meg a melohelyem fizette a benzint. 1xruen aze mert a belvarosban 1xrubb a tomegkozlekedes.
na igen, de probald remotebol megoldani azt, hogy egy rendszerene konfigolsz amikor a szabalyok ugy vannak kialakitva h root csak lokal konzolrol es ott is csak 6 db tty....:) ha megoldod granulalok:)
Engem egyre inkább foglalkoztat a remote munka, mert baromira unom, hogy naponta 2 órám megy rá a dugóra. Most, hogy itthonról dolgozom (csak amíg elkészül az iroda) valahogy belekóstoltam a kényelembe:)
ehhe en nem fejleszto vagyok hanem architektura es biztonsagi szagember. az osszes olyan ceg aki komolyabban aldoz biztonsagra es architekturara az pesten vagy annak vonazskorezeteben (budaors, etc) talalhato. aze remotebol eleg nehez uzemi kornyezeteben harderninget megvalositani....:)
ehhh...egy volt kolleganom ferje odament amikor lekezdtek epiteni a gyarat. Szal elmelekztem hogy ott vannak. ezenkivul rendszeresen hirdetnek HGV-ben ami meg olvasni szoktam. A felesege ment vele, es sikeresen talalt munkat miskolcon egy konyvkiado marketingesekent. Szal van pesten kivul elet. Csak nem informatikuskent...
Sajnos nem adhatok ki nevet és telefonszámot, meg az is lehet, hogy pont azzal, ami nálam maradt már nem sokat tudnál kezdeni, mert tavaly év elején voltam kapcsolatban velük. Viszont a http://www.jabil.com/656.asp oldalon találsz címet és telefonszámot. Szerintem egyszerűen telefonálj nekik mosolyogva és kérdezd meg, hogy pontosan kinek és hogyan küldheted át az önéletrajzodat. Biztosan fognak segíteni. Állandóan keresnek, mivel folyamatosan bővülnek. Csak képeket láttam róluk (mármint a gyárról), de azok nagyon jók voltak:)
A Jabil-hoz a honlapjukon nem ment at a cv-m, mert rtf.-be tudok csak irni, world nincsen. Szal akkor cimre postan, vagy emilben inkabb? Az elso esetben is kene legalabb egy nev, a cimet levadaszom, a masodikban emilcim, nev. Tucc segiteni?
Nekem anno a miskolci pályázók háromnegyedóra- egy óra körül mondták. Azért gondoltam, hogy belefér a Jabil. Ennyi pesten is elmegy az odaútra, igaz itt ennyi idő alatt 20-25 km-t teszünk meg.
A Bosch tényleg ott van Miskolcon (is) és a honlapjukon van egy sor álláshirdetés: