Van itt errefele egy eladó Kramer Neptun NJ. Rózsaszín, egy db dupla hangszedő a hídnál, FR trem. Csak azért említem, mert alább úgy lelkesedtetek egy hasonló Kramerért.
A Powertab nem említhető egy lapon egyéb ingyenes progikkal. Igényes, profi - feltétlen nézd meg: http://powertab.guitarnetwork.org
A Finale 2002 - vel egyszer (nagyon rövid ideig!) megpróbáltam ismerkedni, de elsőre piszok macerásnak tűnt a gitár kotta - TAB készítés. Második alkalom meg nem volt...
Hat legalabb jo, hogy vannak ilyen emberek is, akik ilyesmivel foglalkoznak.
Egyebkent had tegeyem hozza, hogy en mind a sajat dalaim kottazasara, mind lejatszasara (barmilyen hangszer), sot leckek irasara is fel tudtam hasznalni, a powertabot 10 perc nezegetes utan.
Egyebkent ha valaki meg akarja rendelni a powertab legujab fullos verziojat, irjon nekem olcson adjuk:)))
Poen volt...
Mint sejthető, nem a kottagrafikai programok forgalmazásából élek, attól akár éhen is halhatnék. Ez csak amolyan passzió, hogy mást ne mondjak, misszió. A Finale Guitar a nagy Finale lebutított és célirányosan kiegészített változata, amolyan melléktermék. A Finale hál’Istennek elég jól megyeget, pedig ingyenes változata is van. Vannak azonban profik, akik nem szórakozásból kottáznak, hanem abból élnek, vagy nélkülözhetetlen számukra egy ilyen, szinte mindent tudó, stabil szoftver. Az ingyenes és a profi programok között kb. annyi a különbség, mint pl. egy text editor és egy kiadványszerkesztő között. Senki nem vitatja, hogy az editorral is lehet szöveget írni…
Ha tízezernyi kész, ingyenes kottára vadászol, a Finale Guitar tényleg nem Neked való. De ha a saját zenéidet készíted elő kiadásra, vagy leckéket jelentetsz meg, vagy oktatsz, a Finale verhetetlen. Ráadásul, könnyen forgalmazható, szabványos fájlformátumot használ. Nem nézem le a PowerTabot ismeretlenül, de már megtanultam, hogy nincsenek csodák. Ha sok időm lesz, azért majd azt is átnézem.
ismeri-e valaki a SlowGold nevezetű progit? ha igen, szeretném tudni, hogy melyiket érdemes letölteni, lehetőleg amihez vannak elérhető patchek is valahol...
Szerintem a Ha a POwertabot nem ismered, akkor eleg nagy mereszseg volt "csak ugy" bejonni a piacra. Nem neztem meg az altalad favorizalt termek minden tulajdonsagat es hogy mi mindent tud, de atfutasra azt mondom, hogy amig a powertabot mindenki ingyen megszerezheti tobb ezernyi INGYENES kottaval, addig ennek itt magyarorszagon nem sok eselye van a felfutasra. Kicsit hulye peldaval elve ez Kb olyan, mint a PSX jatekok. Szinte senki sem vesz eredetit 15 ezerert, ha megveszi ugyanazt ezerert...
Tanácsra lenne szükségem, iyesmi, jazgitárt vennék. Epiphone Sheraton, Dot kb. ár/minőség kategóriában. Úgyszintén: láttam egy DeArmand jazzgitárt, nagyon meggyőzően nézett ki, vintage cucc, valaki ismeri? Azt tudom, hogy a Guild csinálta, amolyan "Squier"-szint, de mégis, bővebben tud valaki valamit?
Tehát valaki eladna, vagy ismer valakit, stb. az írjon. Kösz. Ja, nem jazzt játszom, hanem pop/rock, mittomén, tehát inkább a vékonyabbtestűekről lenne szó, amit lehet normálisan feedbackelni.
Craftsmanról mi a vélemény?
Ugyanitt eladom indonéz gyártású Squier Telémet. Sunburst, szerintem szép hangja is van.
Dobjatok mailt, ide még jobb lenne: ambersmith@nme.com
Én meg a PowerTab-ot nem ismerem. De az ingyenes kategóriával már sok bajom volt. A Finalenak is van ingyenes változata NotePad néven. A Finale termékcsaládon belüli eltérések összefoglaló excel táblázata letölthető a www.finale.hu termékoldalról. Ez alapján gyors képet kaphatsz a funkciókról, de egy működő demo sokkal többet mond. A demóváltozatok letölthetők a Coda honlapjáról: www.codamusic.com
Ha valakit esetleg a kotta is érdekel: megjelent a piacvezető FINALE kottagrafikai progi gitárosokra kihegyezett változata Finale Guitar néven. Amerikában Steve Vai népszerűsíti, idehaza Szekeres Tamás pártfogolja.
Bővebben a www.finale.hu oldalon olvashattok róla.
...hagyd az E6-ot D-n és próbálgasd a No More Tears riffjét, disznómód röfög majd meglátod :)
tegnap cseréltem a krameren a húrokat én is, feltettem egy 10-es készlet GHS-t :)))
z@kk (c)