Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyilván nem használatra vettem a két kést! :-)) Gyűjteménybe szánom, a történelem egy része, van még számtalan bajonett, azok sem jók semmire, mégis valakinek érték. Ilyen állapotban nem hiszem, hogy sok maradhatott meg belőle. A tok szerintem eredeti, mind a két kés FÉG gyártmány, ha megnézed a két tok varrását nagyon hasonlóak. Ha nálam lesz a kés, megnézem a markolatát van-e benne valami jelzés.
Ma kaptam ez a levelet:
" Bocs,hogy ismeretlenül hozzàszólok,néhàny kiérdemesült munkàsőr kapott ilyet ajàndékba x év szolgàlat utàn."
Elképzelhető, hogy ezekhez az ajándék késekhez ilyen tokot adtak.
Van egy régi Marttiini Explorer késem, annak a markolata és a pengéje is ugyanilyen. Van egy belső védő műanyag tok is, hogy a penge behelyezéskor vagy hordáskor ne vágja ki a bőr tokot.
Ha ez az aminek látszik ,akkor a raklap xar és a még nagyobb raklap xar között van valahol. A bőr tok meg azé van neki,mert vagy elhagyták az eredetit ,vagy azt nem vitte haza annó a volt "tulaj" Eje kés volt,van egy hosszabb kivitel is az olyan pukkós forma ,az volt a "dobókés" A nyelébe kéne lenni valami besütésnek elvileg.
Köszönöm a választ, kiindulási alapnak ez nagyon jó lesz! Én nem találtam semmit róluk a neten, új szerzemények. A tok gondoltam, hogy nem eredeti hozzá. Valószínűleg tokot nem tudok hozzá beszerezni.
Sorrendben: Lengyel, cseh (Vz), alul NDK bajonet. Mindhárom eredeti tokjával. A két első vidi zsír állapotú, az NDK is teljesen ép, de kicsit viseltes. Viszont megvan hozzá az eredeti kézfejszíj és csatlék. 3 együtt: 30.000 Ft + futár.
Ezt a Puma weboldalt végignéztem, ami a fejlécet illeti, de ez a fránya kis négyzet a bal sarokban fel sem tűnt. Most is beletelt pár percbe, mire rájöttem, hol van a FAQ-s linkje! :-D
Egyébként egy repülőtérhez elég nagy spanyol városban simán kapsz egy 10-es Opinelt kb. uannyiért, mint itthon (ki kell próbálni az élét, mert soké már gyárilag jó, de nem mindegyiké), amit azután, az olcsóságát tekintve, hazarepülés előtt simán elajándékozhatsz és meg van kerülve az egész légiút-probléma.
Úgy tűnik, ott 11 cm a legális hossz, de nem lehet kétélű, és mérettől függetlenül jó okot kell rá mondanod, miért kell nálad legyen a közterületen -- a túrázás, gondolom, megfelelő.