"igaz, csak a magamfajta kiraly csavoknak jar ilyen work"
Hat az elmult idoszakban eleg rendesen kaszaltam en is, ugyan a 8k-s orabert meg nem ertem el, de vannak munkaim, amik nem fizetnek sokkal alatta. Ugyanakkor hasonloan a befektetesi alapkezelok hirdeteseinek aprobetus csillagos mondataihoz, a multbeni teljesitmenyek (hozamok a peldaban) nem jelentenek garanciat a jovore nezve. Ha 2005-ben a 2004-es ev 60-80%-at mar meg tudom ismetelni, akkor is minden OK.
A masik, hogy mivel ugy latom, hogy korulottem eleg sokan dolgoznak, akiknek hasonloan vagy meg jobban megy a szeker ez nem egyedi.
A harmadik gondolatom, pedig ugy erzem, hogy amit csinalok, azt barki meg tudja csinalni. Nem vagyok szakmailag egy zseni, nap mint nap kovetek el olyan hibakat, amit nem kene, de ezekbol igyexem tanulni is.
Ebben a pillanatban nem panaszkodom a jovedelmem nagysagredjere, de nalam nem ez a fo motivacio a kulfoldi meloval vagy a kivandorlassal kapcsolatban. Ahogy csekkolom mostanaban a kanadai munkaeropiacot (ide van meg a bevandorlasi vizumom) a jelenlegi jovedelemszintemhez mar egy ottani viszonyokban is jolfizeto allas kell, ami valszeg az elso par evben nem lesz meg.
Vannak politikai es nemi gazdasagi tenyezok, amik az orszag elhagyasara biztatnak, de elsosorban arra vagyok kivancsi, hogy meg tudok-e allni a sajat labamon egy idegen orszagban. Amikor oszdondijakra palyazgattam, akkor hasonlo vot a motivacio, hogy vajon kulfoldon is meg tudok felelni a kovetelmenyeknek, elvarasoknak.
azert nyugodtan vegyel vissza az arcodbol...;> van egy dolog amit ugy hivnak: szakmai alazat. gyakorold batran...elhiszem hogy jo vagy abban amit csinalsz de azert ne fikazz masokat. tudod, ki kell probalni milyen a masik cipojeben es aztan lehet ugatni.
Heti 6 ora, februartol 10 @ 8k/h-eva: szoval ez az idealis mellekallas. igaz, csak a magamfajta kiraly csavoknak jar ilyen work, a sok csicska menjen csak szakmai kvfozo gyakorlatra minimalberert, utana meg napi 8 oraban keressen annyit, mint en heti felfele kerekitva 4gyel.
Egy pillanat, havi 1-1,5 milliós zsebpénzből miért is nem tudsz bármilyen öltönyt megvenni? Vagy nem teljes munkaidőben dolgozol, csak napi egy-két órát?
Lehet, hogy egyszerű vagyok, de most nagyon összezavartál:))))
jajj, szo sincs allaspalyazatrol, ujra van allasom mar fel eve, 8k/orat nem hinnem hogy mashol fizetnenek, szoval diplomaig ez pont jo lesz. ha diploma utan meg tudnam tartani masodallaskent, az pedig egyenesen kiraly lenne, maradnek is orszagban.
az csak a problema, h unom, h mindenki boss oltonyokben jarkal ezen a helyen, kiveve en.:)
heten veszek 1 brioni nyakkendot, az talan csak jo lesz, inggel ugy vagyok, hogy ugyis eltakarja oltony, szoval pierre cardin eleg, zokni az ok, cipo+ora... hat igen.:DDDD
amugy ezzel a mostani oltonyvasarlassal pont ugy vagyok, h mivel szuk a keret, ezert nem engedhetem meg magamnak, hogy bovlit vegyek, alap oltony igy is van eleg.
Hat ezeknek egy resze bennem is felmerult, de vegul is soha nem lehet tudni, hogy kiben milyen motivaciok dolgoznak. Van aki draga orat akar, van aki telefont es van akinek egy jo oltony meger minden penzt.
1.) Az ebay mindent árul, pontosan mindenki árul rajta, akinek van mit eladnia. Öltönyt nem biztos, hogy ott vennék.
2.) A csóró egyetemisták nem a 2-300 ezer forintos öltönyöket vadásszák.
3.) Ezerszer jobban jársz egy átlagos megjelenéssel, ami átlagon felüli teljesítménnyel párosul az interjúk során. Légy erős, te mint pályakezdő a közelébe sem kerülsz azoknak, akik meg tudnák állapítani, hogy milyen öltöny van rajtad! Ha meg véletlenül mégis, akkor lehet, hogy pont az ellenkezőjét éred el vele.
Meg aztán a márkás öltönyhöz kellene egy márkás cipő és óra is. De ha csak az ingnél és nyakkendőnél maradunk, akkor az is másik 50 ezer. Ja és az olasz térdig érő zokni 3-5000. Na, ha te ezt mindet lazán kigazdálkodod (mert, hogy már régen milliónál járunk) az egyetem mellett, akkor neked nem kell állást keresned, mert pénzért oszthatod az okosságot:)
Nem akarlak sem megsérteni, se lebeszélni a beruházási szándékodról, de szerintem érdemes ezt egy picit átgondolni. Milyen állást szeretnél megpályázni?
Bécsben a Mariahilferen voltam ebben jópárszor. Tiszta vicces hogy úgy veszik a Ralph Lauren és Boss cuccokat mintha ingyen lenne. Pedig átlagosan 90EUR környékén vannak a férfiingek, ami barátok között is ~20ezer forint...
"International bidders are welcome and may use bidpay or paypalonly."
amugy ma kaptam infot ilyen designer outletrol mariahilferstrassen: www.peek-cloppenburg.de itt nincs brioni, viszont van armani, ide kiugrok majd.
sajnos szemelyre szabott designer oltonyt nem engedhetek meg magamnak, csoro egyetemista vagyok meg 1 ideig, akit nem tomnek loveval, igy sajat zsebbol kell gazdalkodni.
Ahogy mifelénk mondani szokták: irigylem a problémádat... :-))) 1500 dollárocska egy öltönyért? Én meg örülök hogy jan. 7-ig jók a BKV bérletek (bemondta a híradó) mert - mivel megyek több napra vizsgázni - csak félhavit kell vennem utána, és máris spóroltam 2-3 ezer forintot, ami az én szintemen már pénz.
No most kivételesen nem panaszképpen írom ezt. Nagyon szuperül kezdödött az új évem: reggel leestem a lépcsön munkába jövet, rá a rosszabbik térdemre, nem csak a térdem és bokám dagadt be, de még a lábszáramon is nött egy hupli... :-) úgyhogy most nagyon-nagyon pozitiv irányba mozdult el a hangulatom...
Minden bajommal együtt dolgozok, úgy hogy egyelöre idén én vagyok a Munka Höse cím birtokosa :-))))) (no meg az Év Hülyéje címé is... :-))))
Jah, en is neztem, h paypal nem komalja magyarorszagot, kell keritenem vkit, aki tudta magat reggelni. nemtom mernem jo egyeseknek atutalassal a penz.
oltony ugyben siman megeri kimenni, brioni, armani, gucci, stb. oltonyok siman vannak 800-1500 dollar kozott ha makod van. uj brionik $3-15k kozott mozognak, ezt ahogy olvastam. laptop mar hatareset ahogy neztem, holland ingram micronal mar us kisker arakon lehet szerezni az altaluk forgalmazott stuffokat. igaz, holland imbe nehezebb beregisztralni, mint magyarba.
koszi az infokat! jo nekem a ram igazitott oltony is, jelenleg kb. 1500 dollarom lenne a projektre, igy pl. brionibol is meg armanibol is outlet jonne ki - ahogy ebayt nezem csak usabol (outlet jo aron + gyenge dollar). Szerintem meg mindig jobb, mint vmi noname 110s gyapjubol keszult ramszabott noname stuff ugyanennyiert.
Az oltony ugyben nemtok tanacsod adni. Nem ertek hozza, illetve nem is mozgok olyan korben, ahol tudtommal sokat szamitana. Aztan lehet, hogy csak nem vettem eszre :o)
Lehet, hogy tenyleg egyszerubb kulfoldre menni. Ha az usaba mesz es hozol egy jobb laptopot, akkor az ut mar kvazi ingyen van. Lehet, hogy oltonyre is igaz.
Ha kirándulni akarsz, akkor inkább Milánót ajánlom. Szembe állsz a Duomoval és balra a háta mögött van egy utca ahol minden divattervező téged vár. Mindenkinek, akit jegyeznek van ott egy butikja. Bár az emberi árak nem jellemzik őket, de garantáltan azt kapod, amit szeretnél.
nem egeszen allaskereses, de szignifikansan javitja az ember megiteleset egy jo oltony:
kerdesem az lenne, hogy tudtok-e pesten markas es jo minosegu alapanyagokbol (140s vagy 150s kene, minimum zegna v. cerruti) emberi arakon dolgozo szabot, aki armani black label styleban, illetve brioni-fele oltonyok (monnyuk palatino) stylejaban otthon van?
egyet talaltam igy neten, westendben 1 boltot, de asszem olcsobb lenne kilepni new yorka beszerezni 1 outletbol vmi phasza cuccot.
Nezem ebayen egesz korrekt aron hozza lehet jutni brioni meg armani oltonyokhoz (1100-1400dollarert mar vannak), de mielott vennek, itthon neznek korul, hatha meg lehetne oldani. (telleg, paypalt hogyan intezitek innen magyarorszagrol?)
Langy esőben,tömör ködben,
Hótt részegen,mély gödörben,
Szilveszternek nehéz napján,
Négykézláb az árok partján,
Átölelem a világot,
BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK!
hat nem abba a tipusba tartozok, akinek ket gardrobszekreny is keves az oltonyeinek es a nyakkendoinek. ;o)
Nincsen semmi bajom, csak kint egy epitkezesen, ahol hegesztenek, flexelnek az ember korul vagy idonkent bokaig ero sar van nem egy praktikus viselet. Termeszetesen vannak alkalmak, mikor az ember nem farmerban bakkancsban es pulloverben van, de ez max havonta 1-2 alkalommal fordul elo, kiveve a decembert, mert akkor gyakrabban fordul elo, mindenfele vacsorameghivas.
Na akkor mindegykinek boldog uj evet es az allaskeresoknek sikereket kivanok a 2005. evre!
Az alabbi kollegakra ezen a telen nem vot nagy szukseg:
Csak azért hoztam fel azt a néhány kirívónak tűnő (pedig sajnos mindennapiak) példát, hogy jelezzem, bizony van alapja annak, amit a cikk ír. Persze, mindenki a saját szemszögéből közelíti meg a kérdést. A munkavállalók egy része lehet, hogy kamuzónak veszi, hiszen valamilyen szinten érzékeli a körülötte lévők elhelyezkedési nehézségeit és a tortúrákat, amin sokan átmennek, mire állást találnak. Ugyanakkor rengeteg "eltévedt" pályakezdővel találkozik az ember, ami szintén bosszantó. Mert, ha olyan nagyra tartják magukat, akkor miért nem veszik a fáradtságot, hogy egy picit utána járjanak a dolgoknak és akkor kevésbé lenne frusztráló mindnkét fél számára.
Te olyan kockafejű mérnök vagy?:))) Egyébként is mi bajod van az aranyszínű nyakkendővel?
Egyébként jól mondod, fontos, hogy tudja az ember, hogy milyen környezetben, szerepben érzi a legjobban magát, hiszen ez sikerének kulcsa.