Valóban nem kell a rosszat feltételezni, DE! Vanda annyira nem lehetett szétszórt, hebrencs, szeleburdi, figyeletlen, hogy nem kapcsolt be egy sütőt, hanem egy már előmelegített sütőt választott! Talán azt gondolta, hogy eleve így, előmelegítve jön le a futószalagról?
A búcsúztatása is olyan furára sikerült, én egyáltalán nem láttam, hogy szívvel, lélekkel, teljes odaadással, erőbedobással főzött volna, a rumban (!) pácolt húsról n em is szólva! A lényeg: kiesett! Sajnos így a végére teljesen kiábrándultam belőle!
MÁS! Holnap -sajnos- Alexa Beát fogja választani csapattársnak és látszik, halvány fogalma sincs a tészta- és süteménykészítésről, ezzel nagy hátrányba sodorja Beát. Topi majd Andrással, Andi egy új lánnyal (nem ismertem fel) főz. Sajnos úgy tűnik, lány lesz a kieső, kérdés, hogy ki? András jól jár Topival, biztosan tovább fognak menni a végső megmérettetésre a középdöntőbe kerüléshez!
Beát nemcsak megsajnáltam, hanem megállapítottam, hogy egy fair játékos is!
Nem Alexának adta a "hátrányos húst", hanem Topinak, és nem árulta be Vandát a zsűrinek, hogy pofátlanul elfoglalta az előmelegített sütőt. Szerintem, azonban Rozina "vette a lapot", hogy hogyan került hátrányba Bea!
Nekem mindenkiről a legrosszabbat feltételezni. Ez tipikusan ilyen "vandás" sztituáció. Megint hebrencs volt , szórakozott , kapkodott. Ma tuti ő esik ki. A műsor elején a vágóképeken mutatták , hogy Bea párosban is főz. És Keleti Andi is. Bár szerintem ő is ki fog esni a héten. Tegnap nem igazán vette fel a ritmust. Mindkét főzésnél lemaradt valami alkotóelem a tányérjáról.
Vanda jelenlétét nem értem. Eddig azért többségében olyanokat választottak be, akik tudnak főzni. Lehet, hogy nem nagyon tudnak elrugaszkodni a megszokott ízektől, de azért otthonosan mozognak a konyhában.
Erre ott a Vanda, aki nem ismerte fel a kacsát. (!!!!) Azt hitte, hogy egy nagy tyúk. Aztán ahogy nyiszálta a szárnyát és a combját.... ott helyben, mindenféle magyarázat nélkül ki kellett volna zárni a műsorból. Még Blikk címlapos dráma is lehetett volna, mindenki jól jár. Ahogy trancsírozta a húst.... azt büntetni kellene.
A tálalása meg olyan, mint egy gyereké, aki most tanul főzni. Komolyan, amikor a junior változat ment, azok a gyerekek sokkal szebben, ötletesebben, "divatosabban" tálaltak.
Totál nem értem, hogy ha valakit felkérnek egy ilyen műsorba, akkor az miért nem nézi meg legalább az előző adásokat?? Értem, van az a pénz, amiért az ember hülyét csinál magából, de akkor Vandának nagyon komoly deviza hitele lehet..
Nem találom olyan "ügyesnek" Vandát sem, mint ahogy dicsérik őt.
(Én mindig kevertem őt Valkó Eszterrel, de talán azért, mert nekem mindkettő "hebrencs' volt mindig)
Sőt, megkockáztatom, hogy Szilveszter helyett, neki kellett volna kiesni.
Keleti Andrea nekem először megszeppentnek tűnt, azt gondoltam, hogy azért mert látja, hogy komoly ellenfelekre talált.
Aztán azt jutott eszembe, mivel nem a táncról van szó, vagyis nem az ő műfaja ez, talán azért nem mosolyog annyit.
Én is megsajnáltam Beát, ahogy kesergett a tálalás miatt, majd azon, ahogy elmondta, hogy otthon náluk mindenki szed magának, nem kell neki a tálalással bajlódni. Az előzetesben is sírdogált szegény, ahelyett, hogy elgáncsolta volna Vandát, aki nevetve futott a sütő felé.
Az előzetesben látszott: Bea sírt, mert elfoglalták a már bemelegített sütőjét és -gondolom- nem lett megfelelő az étele. Na, ki volt, aki elfoglalta? Hát a Vandácska! ...és még ott röhögött a háttérben!
Régebben sem kedveltem ezt a nőt, mert mindig olyan "hebrencs" volt, azt hittem a házasság, a gyerek és a felelős beosztás változtatott rajta, erre most még jobban szétszórt és még szemtelen is!
Azt hittem, ma kiesik, de nem, még mindig bent tartják. A másik tippem András volt, a sótlan kajái miatt, erre kiejtették Szilvesztert.
MÁS! Keleti Andi -a legutóbbi Nagy duettes szereplése óta nagyon sokat öregedett és mintha valami lelki problémája lenne, a mindig mosolygós, csillogó szeme most fénytelen és szomorú.
Szegény Beát kimondottan megsajnáltam, nem gondoltam volna hogy neki fogok szurkolni. :) Mégis csak igazam lesz hogy Vandáéknál a konyha dísznek van. Amit ez a nő művel főzés címszó alatt az büntetni kellene, nem még bent tartani a versenyben.
"Mondjuk Demit sokan rühellik a Mokkabeli viselkedései miatt..."
Gondolom főleg azok rühellik, akik nemigen láttak soha Mokkát - főként hétköznap kora-reggelente nem, amikor vélhetően dolgoznak és nem TV-t néznek.
No meg gondolom azok is rühellik, akik nem kedvelik azt, ha hatósági kormány-embereknek kellemetlen kérdéseket tesz fel egy műsörvezető - főként egy kormányTV-ben.
(néha azért volt olyan pillanat, amikor egy-egy kormány-főfaszit olyan kellemetlen helyzetbe hozott - tényekkel cáfolva annak mondókáját - hogy már azt vártam, hogy mikor keverik le a műsort. Hát, ha ilyen szempontból nézzük....)
Alexáról szerintem senki nem gondolta, hogy kreatív és a tálalásban is profi. A sorozatot nem nézem, így csak a fotóit láttam és tudom, hogy énekelget is. Nagyon jó génekkel van megáldva és sokoldalú tehetség is. Már várom, amikor majd ázsiai kaját kell készíteniük, biztosan szuper lesz.
MÁS! Bea asszony intelligens, értelmes nő, ráadásul tud tájszólás a roma-bunkóság nélkül is beszélni, arról nem is szólva, hogy kitűnően főz! Az, hogy -pajzsmirigybetegség miatt- felszedett vagy 20 kilót, külön jól áll neki, hitelesebb "szakácsnő".
Mondjuk Demit sokan rühellik a Mokkabeli viselkedései miatt , bár ebben a műsorban ez nem számítana , mert ugye nincs közönségszavazás. :-)
Alexa meglepően jó. Hát , igen , ilyenek az előítéletek. Ki sem néztem volna belőle , hogy ennyire tud a csaj. Nyilván nem olyan HP , a valóságban , mint az ÉNBP-ben.
Bea asszonyt alapból csípem , ha nincs vele a drága férje.
Vandával sincs semmi bajom. Bírom ezt a buggyant csajt! Emlékszem a Vacsoracsatában is mennyire aranyosan szétszórt volt. Meg amikor buvárszemüvegben vágta fel a hagymát! :-) Egyébként az egyik legkellemesebb hét volt a VCS-ban , amikor Vanda , Debreczeni Zita , Ungár Anikó , Sváby András és Vágó István volt a vendéglátó. Nem hiszem , hogy csak dísznek van a konyhája. Inkább - mint általában a többségnek - az idővel van gondja. Ettől függetlenül ma - szerintem - ő fog kiesni.
Nekem Vanda volt "meglepetés". Tisztán látszik hogy náluk a konyha díszként funkcionál. Dmitrij az esélytelenek teljes nyugalmával lődörgött ott, semmi hirtelen mozdulat, semmi idegeskedés.
A második hétre elég erős mezőnyt sikerült összeállítani, így fordulhatott elő, hogy Dmitríj máris kiesett (ne meg a tésztaétel nem készült el). Ha azt vesszük, Dombóvári Vanda sem volt ügyesebb, a másolt étele nem is állt össze a tányéron, az ízét meg csak Rozina dicsérte... Az biztos, hogy Vandát Zé és Rozi is "kényezteti", csak nem akarnak VIP belépőt a Gyulai Várfürdőbe az igazgatónőtől? :-)
Ahogy láttam, Bea méltó ellenfelet kapott Alexa személyében, a lány még tálalni is tud, ráadásul ma érkezik Keleti Andrea is, szóval ez a hét a "lányok csatája" lesz, hiába ügyes András és Szilveszter is.
Meg lehet hümmögni ezeket a versenyzőket, de azért be kell ismerni, hogy elég ügyes csávók ezek.
Továbbmennék: gyakorló, profi szakácsok ezrei vannak a magyar vendéglátásban, akik talán meg sem ütik ezt a szintet, amit ez a "csepűrágó", vagy a "médiabohóc" produkál (idézőjelben, persze).
Nálam a családban van szakács (a vejünk) - ő Ausztriában tolja egy Insbruck melletti síparadicsom egyik szállodájában.
Vele sokat beszélgettem erről: ő becsülettel beismerte, hogy "Pénzt azt jót lehet keresni ott - de szakmailag inkább csak elbutulni lehet".
Hihetelen alacsony szinten folyik a szakma arrafelé úgy a 3 csillagig, bezárólag.
De mielőtt az osztrák szakács-színvonalat lepráznánk - nekem van némi rálátásom a balatoni vendéglátásra is - mert májustól-októberig a Parton lakom.
Na kérem, az már tényleg a legalja ami ott folyik - szakmailag.
Pár díszpinty-vendéglő kivételével (amelyeket folyton előhoznak az ilyen-olyan vendéglő-kalauzok - a zöme helyek siralmas milyen tróger munkát végeznek a konyháikban.
Szóval a műsorra visszatérve, ezek az "amatőr-hobbisták" messze túlmutatnak azon a színvonalon, amiről az előbb beszéltem.
Ramsay műsoraiban, de még a más szempontból röhejes "Hagyjál főzni!" műsorban is az ételek bírálatából kb. lehet sejteni, hogy ki jut tovább, és a végén meg is indokolják a döntést.
Itt mindenkivel smúzolnak, senkinek nem szólnak be, hogy egy hígfos, amit csinált, úgyhogy az ételek alapján semmi támpontja nincs a nézőnek, ki volt a jobb, és a végén sincs indokolás, csak közlik, ki menjen fel a galériára.
Valóban volt volt egy-két tányér, ami kb. úgy nézett ki, mintha valaki ráfosott volna, aztán díszítésül egy kicsit a tetejébe rókázott, mégis továbbjutott a készítője.
Indokolás természetesen semmi, úgyhogy a nézőben valóban felmerülnek gondolatok....
Arról nem is beszélve, hogy - mint alább már írtam - a héten két apróbb tévedés kivételével mindent kitaláltam előre még én is, hogy mi fog történni, ez azért nem véletlen.
Valóban "tökéletes fasírt" volt a feladat, így -a kifli hiánya miatt- Győző oldotta meg jobban, de nagyon vacakul sikerült (pedig a saját éttermében rendszeresen főz. Lehet, hogy fasírtot nem? :D)
Kár, hogy azt viszont nem emlegeted, hogy a Winkler Robié viszont alapból nem fasírt volt. Az egy dolog, hogy nem rakott bele zsemlét/kiflit, de nem is helyettesítette mással. Hagyma, fűszer, tojás, hús került bele. Ez maximum hamburger hús, húspogácsa.