A kijelző meghajtásához használja a 8, 9, 4, 5, 6, 7 digitális PIN-t, a világításhoz a digitális 10-t és az 5db nyomogombhoz az analog 0-ás PIN-t (ellenállás háló van kialakítva és abbol számolja ki az adott gombot)
Nekem kezdett elfogyni a digitális pont ezért váltanék át a hagyományos LCD + I2C kontroller (ehhez csak az analog 4, 5 PIN kell). Meg az SD kártya kezelés a D10-es PIN-t használja.
Az LCD keypad használata mellet tényleg nehéz kialakítani egy rendes periféria csatlakotást. A rajta levő, általa nem használt PIN-ek is idióta módon vannak kialakítva. A digitális oldalon összevonták a nem használt PIN-t egymás mellé, így mindig számolgatni kell, hogy melyik hol van. Ráadásul a kontraszt állító potméter is egy bumszli, így normálisan dobozolni sem lehet.
Ezek ellenére egy egyszerű feladatra (kevés eszközt kell használni) és ahol kell néhány nyomógomb (menü kezelés) használható, csak ki kell valamit találni a burkolásra.
Leginkább attól, hogy mit és mennyit szeretnél rátenni az arduino kontrollerre.
A 1602 LCD-hez alapból 6+1 láb kell (a +1 a kijelző háttérvilágításának állításához, ez nem kötelező). A kis kütyüvel ez 2 vezetékre redukálódik, bár az már nem tetszőlegesen választható (az Arduino egyes típusainál ez más-más láb, ráadásul van, amelyiken nincs is, pl. a Leonardo).
Az i2c alapból (már ha működik) jó cucc. De csak egy sima 1602 lcd kell rá és csókolom.
A shield meg az összes lábat lefoglalja, csak forrasztással tudod őket használni. Ugyanennek van egy olyan változata, ami átmenő jumperes, tehát a shield felső oldalán is megvan az összes láb kivezetve. Kicsit körülményesebb használni és baromi ronda, de legalább használható. Ez a fajta gyakorlatilag csak arra jó, hogy LCD-re programozz (pl. menüt négy gombbal). Slussz.
Oké, a sorszámomat a kezemben tartom :D Egyébként lesz még a rendszerbe beépítve egy hőmérő és egy 1602-es lcd panel plusz DS3231 óra modul. Remélem sikerülni fog összerakni. A programozásban lehet, hogy elkél majd a segítség. :)
Az optocsatoló optocsatoló... Ha galiba van a rendszerben, ne menjen vissza az arduinora. Praktikus, de 1500 forintos arduino esetén szerintem csak bonyolítja a helyzetet. Mondjuk egy 15 ezresnél már lehet, hogy praktikus.
Egyszínű szalagok, de 4 féle. Hidegfehér, melegfehér, kék, piros.
A hidegfehér az 5050-es típusú, a többi 3528-as.
12 V-ról menne a ledszalag, lehetőleg külön táplálva a mosfet panel. Az arduinot 5V-os tápról szeretném hajtani.
A terhelés-áram arányt sajnos nem tudom, de nem szeretném maxon hajtani a ledeket. Egyébként akvárium fölé megy a rendszer, de a vezérlés külön lesz dobozolva, távolabb a víztől. :)
Egy kis segítségre lenne szükségem. Arduinoval szeretnék ledszalagot vezérelni, csak fényerőt. És ehhez volna szükségem egy MOSFET panelre. Vagyis kapcsolási rajzra és/vagy nyáktervre az elkészítéséhez. Nézelődtem az aukciós oldalakon, van is 4 csatornás, de 4500 Forint... :)