Keresés

Részletes keresés

gszarkatat Creative Commons License 2007.07.23 0 0 10655
Köszi a tippet. Igazából 2 évente szoktam szemüveget cserélni, az utóbbi 2 évben, a jobb szemem romlott 0,25-t, a bal ua. mint 2 éve. Előbb vettem szemüveget, és utána fényképezőgépet, a szemüveggel nincs semmi gondom, nem zavar, tisztítani is könnyebb (mosogatószeres víz a legjobb rá), még olyat is kaptam, amire mágnessel lehet napszemüveget pattintani...úgyhogy most tényleg csak a nyaralásra kell, arra meg jó lesz az az 1 doboz 1x használatos, vagy majd a boltban rákérdezek. Biztos 100000 márka van, de úgyse tudnék eligazodni, úgyhogy hagyom magam rábeszélni...:-DDD
Előzmény: SZem (10645)
k2k Creative Commons License 2007.07.23 0 0 10654
sziasztok!!
mit tudtok arról, hogy enyhe kancsalsággal lehet kontaktlencsét hordani???
tudom, kaptam már reideres cimet...ők lesznek a következők akiket megkeresek végre!!
De fontos volna,hogy mielőtt elmegyek hozzájuk, tudjak vmit arról, h egyáltalán lehet-e nekem
köszi:))
Macok Creative Commons License 2007.07.22 0 0 10653

Tényleg csak egyféle van, megnéztem én is. Örülök ha segítettem.

Ha tudsz angolul, akkor itt van a lencséd gyári leírása és használati utasítása, vannak benne jó dolgok. http://www.bausch.com/en_US/downloads/consumer/visioncare/general/DP0021W.pdf

Előzmény: Myra_Myra (10652)
Myra_Myra Creative Commons License 2007.07.22 0 0 10652

Macok, meg is néztem az oldalt, igazad volt, ott csak 6.490 Ft egy dobozzal, onnan fogom megrendelni.

Görbület terén is igazad volt, csak a 8,6 görbületet ajánlja fel kiválasztásnál, ezek szerint ez a fajta lencse csak ilyen görbülettel kapható.

 

 

Előzmény: Macok (10650)
Myra_Myra Creative Commons License 2007.07.22 0 0 10651

Szia Macok, köszönöm. Ezek szerint nyugodtan megvehetem a netről a lencsét, ez jó hír. S ráér a következő féléves adagnál az orvosi vizsgálat.

 

A folyadék ( Renu ) kényszer helyzet volt, mert betiltották 1-2 hétre az addig bevált ápolószert ( Solo Care Aqua ). Be kellett vinni az optikushoz a régi folyadékot s helyette adtak ingyen egy másikat, ez volt a Renu. Ez nem vált be, de ezt használtam azalatt a 2 hétig. Utána jött a hír: mégsem tiltják be a Solo-t, így visszaálltam rá s azóta is minden rendben van vele. Tanulság: Renu nekem nem jó, mert csíp és éget.

 

Amit írtál netcímet, megnézem, köszönöm! A lens.hu-n alapból 7490 Ft/doboz, most akciósan 6800, ez nagyon jó ár. De megnézem a másikat is.

A futárral nekem sincs gond, szoktam netről rendelni, már ismerik a céget, ahol dolgozom, elég gyakran hoznak ezt-azt nekem :-)

 

Lencse dobozt most elővettem, csak ezek vannak rajta:

PWR(F'v): -4.00     / dioptria/

EXP: 2009-01        / lejárat/

LOT: 217010510A / ezt nem tudom mi, valami azonosító lehet talán /

és a doboz másik oldalán:

DIA egy átmérő jel : 14.2 mm  / nem tudom ez mi. /

Görbület nincs sehol. Lehet elő kellene vennem a régebbi orvosi papírokat, hátha azon rajta van.

 

Tényleg köszönök minden infot, nagy segítség volt :-)

Előzmény: Macok (10650)
Macok Creative Commons License 2007.07.22 0 0 10650

Szakértő nem vagyok, de a tapasztalataimat szívesen leírom.

Vizsgálat: Ha már ilyen hosszú ideje hordod ezt a lencsét minden probléma nélkül, akkor szerintem évi egy vizsgálat bőven elég, nekem is ezt ajánlották. Én is azt csinálom, hogy a két vizsgálat között olcsóbban (neten) veszem a lencsét, de azért rendszeresen járok kontrollra is és akkor fizetek érte valamennyit. Persze ha gond van, akkor telefon a dokinak vagy irány a rendelő.

A neten ugyanazt a lencsét kapod meg, csak jóval olcsóbban ( a netshop-nál nincs orvosi vizsgálat, nem tart fent rendelőt, gépeket...stb tehát megengedheti magának hogy ugyanazt olcsóbban adja). Én a lencsebolt.hu-tól vásárlok rendszeresen, teljesen korrekt csapat és talán a lens.hu-nál is jobbak az áraik. A futáros kiszállítás pedig nagyon rugalmas, én két címet és egy telefonszámot szoktam megadni, a megjegyzésbe beírom hogy hívjanak szállítás előtt, és a kiszállítás előtt 1-2 órával mindig csörög a telefonom, hogy hova hozzák a csomagot. (mondjuk a második cím egy multicég, ahova egyébként is naponta többször jön a futár, lehet hogy ezért ilyen készségesek...)

Görbület: Igen is meg nem is. Van olyan lencse, ami több görbület értékkel kapható és van olyan is ami csak egy fajtával. Ha megvan az Ofotértes lencséd doboza vagy legalább egy lencse csomagolása, akkor azon látsz egy "BC" feliratot és utána vagy alatta egy számot, ez a görbület. A netshop oldalán is ki tudod ezt az értéket választani, azt vegyed meg, amit eddig is használtál, az biztosan jó lesz! A te lencsédnél azt hiszem csak egy féle létezik.

Ápolószer: én tuti nem használnék olyat, ami csíp. Sztem ha valami fáj, akkor az jó nem lehet. (masszázs, akupunktúra, fakírok szögeságya kivétel :-) )

Előzmény: Myra_Myra (10649)
Myra_Myra Creative Commons License 2007.07.22 0 0 10649

Sziasztok!

 

Bausch&Łomb SofLens 59-et hordok már 6 éve ( -3,25-össel kezdtem, jelenleg - 4-es kell ). Eddig mindig az történt, hogy félévente bementem az Ofotért-be, szemvizsgálat, 6 havi lencse-adag s kész. A fél éves adag vizsgálattal együtt 20.000 Ft volt. Tudták, mit adjanak, de pontos s részletes infot nem kaptam, igaz, nem is kértem.

Most a neten a lens.hu oldalon azt hiszem, találtam ugyanezt a lencsét, nagyon jó áron, 6800 Ft-ért, így a 6 havi adag 13.600 lenne csak.

 

Kérdésem a következő hozzátok, mert látom, sok szakértő jár ide: rendeljem-e meg nyugodt szívvel netről a lencséket, azaz nem gond-e ha a mostani esedékes szemvizsgálat elmarad?

 

A másik a görbület kérdése... eddig erről nem volt infom, mert nem mondták, hogy mi ez ( itt a fórumon olvastam viszont ). Egy fajta kontaktlencse csak 1 fajta görbületre jó? ( Esetleg tól-ig? ) Vagy minden kontaktlencsének van több fajtája, a görbület miatt? Ezt a rendelés miatt kérdezem. Elképzlhető, hogy rendelem a megszokott lencsémet, s nem lesz jó mert nem tudom a görbület értéket?

 

 

Egyébként főként hétköznap hordok lencsét, napi 12 - 14 órában. Ha hazaértem, váltok szemüvegre. Hétvégén 80 % szemüveg, 20 % kontaktlencse, kb ez az arány.

Ápoló folyadék Solo Care Aqua - nálam ez vált be. Volt arról szó, hogy betiltják, de végül maradt. Amíg tiltott volt, addig Renu-t használtam, de égető s csípő érzés volt mikor beraktam a lencsét.

 

 A szemüveggel csupán esztétikai problémám van, egyszerűen nem érzem jól magam benne :-(

 

Köszönöm előre is a segítségeteket.

 

softlens Creative Commons License 2007.07.21 0 0 10648
SZem: Jaja, ezért mondtam, hogy az orvos szavai ellenére nem fogom kipróbálni a túlhordás ezen durva formáját. Többet ér a szemem egészsége. Viszont ahogy ezt a fórumot olvastam, nem az én orvosom az egyetlen, aki kifejezetten NEM tiltja a túlhordást, hanem mintha még azt is sugallná, hogy az nem annyira gáz dolog. Miért lehet ez így vajon?

Más: havi lencsét hordóktól kérdezném, hogy tartanak-e hetente vagy rendszeres időközönként pihenőnapot? Pl. mondjuk vasárnap szemüvegeznek otthon, vagy ilyesmi. Egyáltalán ajánlott-e a pihenőnap? Gondolom ártani nem árt, viszont a szem lehet, hogy hálás lesz érte hosszútávon?
Előzmény: SZem (10645)
McLaca Creative Commons License 2007.07.20 0 0 10647

Nekem előfordul... Havonta 3-4× (tehát kb. hetente 1×) az OX-ban alszom, egyszerűen annyira hulla vagyok, hogy nincs erőm kivenni (nekem találták ki az OX-ot! :)

Viszont ilyenkor cseppentek lefekvés előtt a szemembe, sokkal kellemesebb így az ébredés (pislogás hiánya miatt ugyebár a lencse azért szárad valamicskét alvás közben).

 

Üdv!

Macok Creative Commons License 2007.07.20 0 0 10646

Köszi a választ. A mostani kontaktológusommal egyébként meg vagyok elégedve, évek óta hozzá járok, csak nekem úgy tűnik, hogy az egyik gyártót jobban szereti mint a többit.  Vagy csak a véletlen műve lehet, hogy eddig három féle lencsét ajánlott és mindegyik ugyanattól a gyártótól van? :-)

 

Én el sem tudom képzelni, hogy ne vegyem ki este a lencsét, 10-ből 5-ször késő este már annyira ki van száradva a szemem hogy nem tudnám elviselni hogy éjjelre bent maradjon.

Előzmény: SZem (10645)
SZem Creative Commons License 2007.07.19 0 0 10645
McLaca: szorítom...

gszarkatat: ha kipróbálod, úgyis lencseviselő maradsz. Vágj bele!

macimoci: a kérdés jó. Afganisztánba indulóknak erősen tiltják a lencseviselést. A sivatagi homok fele szar. Emberi is.
Viszont a strandon a nedves közegben tuti a baktériumtelep. Reiderék dumája: ahová más is belepisál a vízbe, nem menj úszószemüveg nélkül.

djz: korrekt.

pikopeti: aki vizsgálat nélkül lencsét rendel a netről, az hülye. Más kérdés?
(mellesleg rohadt erkölcstelen, hogy egy netáruház olyannak küld lencsét, aki semmiféle vizsgálatot nem tud felmutatni)

r1r2: képzeld, vannak cilinderes kontaktlencsék.
Bár ha belegondolok, ha neked cilindered van, akkor kissé hanyagul írtad le a dioptriáidat.

Mrs.B.: a fesztivál előtti péntek az holnap. És holnap Fece is lesz. Jövő héten télleg nem.

Macok: a görbületekből ne vonj le következtetést! Csak jól képzett kontaktológusnak ajánlott. Mint én :DDD Szóval ha valami nyűgöd van, vagy kiváncsi lettél egy új lencsére, fordulj a kontaktológusodhoz! Ha nem segítőkész, váltsd le!

softlens: egyébként az EVO az aszférikus felszínt jelenti. Az anyag a régi. Viszont igen jól bevált. (lásd SUV55)

Praxisomban volt egy srác, aki az Acuvue-t 3 hónapig hordta, hetente egyszer kivéve, majd fertőtlenítve. Fél évig volt mázlija. Most 1.67-es dupla aszférikus szemüveget hord, ami egy vagyon. Biztos megéri...
softlens Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10644
Tegnap voltak egy hónaposak a lencsémim, de még ma sem volt kényelmetlen. Hamarosan cserélem. Mondjuk azt hozzáteszem, hogy minden este kivétel után lelkiismeretesen átöblítem egy 30 másodperces óvatos dörzsöléssel mindkettőt, ahogy mutatták. Nagyon nem akarom túlhordani. A doktornő szerint biztonságosan lehetne hordani 6 hétig is (mondta, hogy valaki 8-ig is hordja), de azt hiszem, hogy én nem próbálom ki. :)
Előzmény: Macok (10643)
Macok Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10643

Köszi a véleményt. Azt írod hogy egy hónapja hordod, ezek szerint a 30. napon sem volt még kellemetlen? Nálam a Johnson lencsék a vége felé nem voltak már túl jók, nagyon hamar kiszáradt a szemem.

Többen is mondták, hogy dupla ideig is hordják a lencsét, én a 30 naposra a Zeiss-nél tudtam max 1 hetet ráhúzni, az még utána sem volt kellemetlen de higiénia szempontjából sztem jobb a békesség és nem hordok 60 napig 30 napos lencsét.

4-5 év alatt pár tisztító-ápoló folyadékot kipróbáltam már, a Zeiss bevállt, de lényeges különbség nem volt közöttük.

Még valaki, esetleg nagyobb tapasztalattal?

Előzmény: softlens (10642)
softlens Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10642
Hi!

Igaz, hogy még csak kezdő KL-es vagyok (1 hónap), de a Biomedics 55 Evo nekem is úgy tűnik, hogy beválik. Semmi mást nem próbáltam eddig, ezt adta az orvos, én meg nem kérdőjeleztem meg (mi alapján tenném?). Igazából észre sem veszem, hogy a szememben van, a látásom pedig tökéletes. Napi 14-16 órát hordom és a vége felé sem kényelmetlen. Persze, gondolom ahány szem, annyiféle jön be. Folyadéknak is valami egyszerűbbet adtak a kezembe (Zeiss All in One Advance), de azzal sincs semmi problémám. Most ugyan rendeltem SoloCare Aqua-t, de kicsit szkeptikus vagyok, hogy az nekem ad-e valami pluszt. Ha van lehetőséged, talán egy próbát megér. Gondolom azoknak van esetleg több problémájuk ezekkel a cuccokkal, akiknek extraérzékeny szemük van illetve nem tartják be maradéktalanul a higiéniás szabályokat.
Előzmény: Macok (10641)
Macok Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10641

Sziasztok!

 

Johnson kontaktlencséket hordtam, a kontaktológus is ezt ajánlotta. Egy vizsgálat után átálltam a havi lencséről a kéthetire, de a különbséget csak az árában vettem észre. Közben két vagy három dobozzal elhasználtam a Zeiss contact day30-ból is, ez egész jó volt, de sokkal vastagabb mint a Johnson. A havi Johnson BC8.8-as volt (évekig ezt használtam), a kétheti BC8.7 a Zeiss pedig BC8.9.

- Létezik hogy ekkora különbséget jól elvisel az ember szeme?

- A 8.7-est csak nagy kinlódás árán tudom betenni, nem igazán akar a szememben maradni, ez lehet a görbület miatt?

- Többen dicsérték nekem a Biomedics 55 Evolution-t, létezik belőle a megfelelő görbület is, a Zeiss-szel ellentétben még UV-s is, ami a nyári napszemüveges időben talán nem is árt, érdemes kipróbálni?

Mrs.B. Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10640
Kedves Reidereim, szeretnélek titeket tájékoztatni azon fájó tényről, hogy a nálatok tavaly beszerzett napszemüvegemből - melyet a Laca olyan ügyesen megragasztott - kiesett a csavar és mivel nem találtam meg kénytelen vagyok eme nagyon napos időben is napszemüveg nélkül létezni! Ez szörnyű!!! Kéretik majd tenni ellen! ;-)))

Sih-ről további véleméyn, még mindig jó, a légkondis irodában is. a kiszáradás küszébén történő szemdörzsölés alkalmával sem jön ki a szememből és vág neki a felfedező útnak, szóval tetszik, bár ettől függetlenül nem tudom hogy váltsak e?! Tényleg azt meg sem kérdeztem, hogy ebben is lehet e vajon aludni esetenként avagy szigorúan tilos.

Továbbá akkor valamikor azért meg kéne néznetek a szememen is, nemdebár?!

Utcazene előtt pénteken vagytok(azaz Laca van e?! mivel Fecéről tudom hogy nincs)???
Pusza nektek
pikopeti Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10639
Kösz az eddigi segítséget, akkor az első 2 közül lesz valamelyik a nyerő.
Előzmény: _MrB_ (10638)
_MrB_ Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10638
Akikről eddig jókat mondtak:
Pápaszem Optika. Ez Kőbányán van (Bp. X.), a tel. szám: 261-7069, Liget tér 3.
Tapasztó Beáta a neten is fenn van, Tömő u-i klinika, 1612 mellék...

Az Ofotért, Fotex, Vision Express vonallal soknak van negatív tapasztalata, bár kisebb magánoptikákkal is előfordul, hogy adott termék mellett vannak elkötelezve...
Előzmény: pikopeti (10637)
pikopeti Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10637
Nagyon jók a hasonlataid, de az érdemi részt jobban díjazom.:) Lemondtam a rendelést. Tudsz ajánlani valakit (Bp-n. lehetőleg) vagy bemegyek pl. egy Ofotértbe, mondom, hogy kontaktlencsét szeretnék, az rendben van?
Előzmény: _MrB_ (10636)
_MrB_ Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10636
OK, árnyaltabban és talán érthetően fogalmazok. Adott egy számodra ismeretlen gomba. Mit csinálsz, elviszed szakértőhöz, aki megmondja, eheted, vagy dobd ki, és ugy teszel, vagy mit neked gombász, megeszed, lesz ami lesz?

Szóval, az hogy az a lencse adott görbülettel és átmérővel kapható csak, meghatározza a lencse "használhatóságát". Ezen infó mellé kell a szemed paramétere, azaz mekkora a "szines rész" átmérője, azon mennyivel lóg majd túl ez a lencse... illetve mekkora a szemed görbülete, azaz a lencse és a szem görbülete elviselik egymást, vagy nem annyira... És ez még csak az alap... az egyéb dolgok, mint könnyed mennyisége, szemed felszínének éppsége, esetleges deformációi.... ez még egy kazalnyi olyasmi, ami igencsak fontos dolog, és te nem tudod.
Aztán tudod, hogy kell betenni, próbáltad már, segítettek? Mert ha nem, hidd el nekem, az egyszerünek tűnő folyamat igencsak cudar dolog lehet a valóságban.

Nem akarok neked rosszat, első lépés a kontaktológus. Ő megvizsgál, elmondja mi, meddig hány méter, illeszt, ha lehet, megtanítja a hogyant. Ezek ismeretében eltudod majd dönetni, kell-e ez neked, ő meg utánna eltudja dönteni, a szemed akarja-e.
Aztán ha ez megvan, lelkiismeret és miegymás kérdése, hogy a további beszerzéseidet hol végzed.
Előzmény: pikopeti (10635)
pikopeti Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10635
Ha érteném nem kérdeznék itt.:) Nem csak ennél a lencsénél, akármelyiknél. Mindenesetre ha kipróbálom, abba csak nem halok még bele. Szóval inkább mondjam le a rendelést, vagy ha nekem ennyit megér (az ára, mégha nem is lesz jó a lencse), akkor próbaszinten berakhatom? Mert ha nem passzol, azt azért észreveszem nem?
Előzmény: _MrB_ (10633)
r1r2 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10634
sziasztok
egy kis technikai infora lenne szükségem
szemüvegem jelenleg -2.75 -2.25 es diopriájú, lencsém meg -2.50 -2.00
fura h most jöttem csak rá hogy nem egyformák:) de sose késő:D
aztán elgondolkodtam h ez vajon azért van mert cilinderes a szemem ill. a szemüvegem?
mert többször is mondták az optikába h cilinderes....csak én sose értettem pontosan mit jelent ez
szóval erről szeretnék tudakolni magáról a cilinderről h tul.képpen mit jelent h segít stb....
_MrB_ Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10633
Éppen ezért lehet, hogy ez a lencse számodra szóba sem jöhet. Érted?
Előzmény: pikopeti (10632)
pikopeti Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10632
Nem, nem és még folytathatnám. Viszont a lencséknél 1 dolgot lehetett választani: dioptriát. Se "bázisgörbületet" se "illeszkedési jellemző"-t nem kértek, tehát nem egyénre szabják ezeket. Ebből gondoltam, hogy ennyire nem bonyolult a dolog, meg hogy mások évek óta megelégedéssel rendelnek, használják. Szóval ezt még kifejthetéd, hogy miért is kéne az adott dolgokat ehhez tudnom. Mellesleg nem tettem még semmit, öszvissz. annyi történt, hogy rendeltem egyet kipróbálni, direkt egynaposat. A kizáró tényezőn én is gondolkodtam, ezért mindenesetre el fogok menni szemorvoshoz, viszont abban nem látok racionalitást, hogy attól megvakulhatok vagy akármi bajom lehet, hogy berakom a rendelt lencsét és kipróbálom pár percre, órára, 1 napra.
Előzmény: _MrB_ (10631)
_MrB_ Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10631
Adott lencse illeszkedési jellemzőivel mennyire vagy tisztában? Saját szemeid bázisgörbületével, geometriájával, amire illeszteni kellene a lencsét, mennyire vagy képben? Megtudod-e vizsgálni a szemeid, hogy nincs-e kizáró tényező, mely miatt a lencsézés nem ajánlott, esetleg tiltott?
Mekkora rálátásod van, hogy a két felület (a lencse, és a szemgolyód érintett része) hogy illeszkedik?

Szóval ezek azok az apró nüanszok, amik miatt nem kellene azt tenni, amit tettél. Azaz "vakon" beleugrani a lencsézésbe, mert ha valami nem kerek, lehet valóban vakon kerülsz ki belőle. Megérné?
Előzmény: pikopeti (10629)
gszarkatat Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10630
Köszönöm szépen válaszodat. Felkeresem a legközelebbi optikust.
Előzmény: djz (10626)
pikopeti Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10629
Valami indoklás, esetleg?
Előzmény: _MrB_ (10628)
_MrB_ Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10628
Nézzük csak... veszélyes dolog leugrani a 10.ről minden biztosítás nélkül? Ha annak tartod, akkor gondolj bele, hogy a szemedet ilyesmi felé viszed... Szerinted?
Előzmény: pikopeti (10627)
pikopeti Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10627
Sziasztok! Én évek óta szemüveget hordok (-1,25-set), viszont nagyon nem szerettem soha, csak akkor hordom a muszáj. A kontaktlencséről nem tudtam ideáig sokat, valami bonyolult, drága, nehezen kezelhető dolognak tartottam, aztán néztem a www.lencsebolt.hu meg www.lens.hu oldalakat és láttam mennyi féle lencse van, annyira nem is drága, egyszerűnek tűnik az egész. Szóval nagyon megörültem és próbaképpen rendeltem Focus Dailes egynapos lencsét. (Persze ha bejön a dolog, ez így drága lenne nekem, szóval havi lencsét próbálnék majd inkább). És tulajdonképpen amiért írok: rossz döntés csak így belevágni, lehet-e ebből baja a szememnek? Konzultálni kéne először szemorvossal, hogy ő mit mond? (1 éve voltam amikor a legújabb szemüveget csináltattam, de ilyenről nem volt szó) Vagy nyugodtan kikísérletezhetem magamtól, hogy működik-e a dolog, hiszen ha fáj a szemem, vagy bármi gond van, azt úgyis észreveszi az ember?
djz Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10626
Én ilyen célra egynapos lencsét néznék. Igaz, drágább mint a 30 napos, de nem kell ápolót venned, és bíbelődnöd vele.
Az én bontatlan lencsém 2010-ig jó, szóval emiatt ne aggódj.
Előzmény: gszarkatat (10623)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!