Keresés

Részletes keresés

daniel1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 722
Nagyon köszönöm!!! Körülbelül egy-másfél hétre szeretném elkérni, ha az neked megfelel. Az ELTE-n tudnánk találkozni. Tudsz valami elérhetőséget adni?
Előzmény: Kletta (720)
Pivi Creative Commons License 2005.11.15 0 0 721
Na, megcsináltam a 640x480-as verziókat, remekül néznek ki mind számítógépen, mind asztali DVD lejátszón. Az a helyzet, hogy a filmek többségét gépen nézem, és lusta dög lévén azt szeretem, ha kattintok kettőt a filmen, és már élvezhetem is, és nem kell arányokat meg nagyításokat állítgatnom egyfolytában.
Persze kiírtam az eredeti 720x576-os részeket is.

Más. Szerintem a DVDRip epizódoknál össze van kavarva a sorrendje a részeknek. Én legalábbis eddig az összes Elsüllyedt világok oldalon más sorrendet láttam.
Valaki, akinek megvan az eredeti francia DVD, be tudna írni egy epizódlistát, hogy mi a hivatalos sorrend?
Kletta Creative Commons License 2005.11.15 0 0 720
- Nem tudok arról, hogy magyarok kérdeztek volna. Én azért majd még lehet, hogy fogok.
- A második évad DVD-it nemrég kaptam vissza, és szívesen kölcsönadom. Körülbelül mennyi időre?
Előzmény: daniel1 (719)
daniel1 Creative Commons License 2005.11.13 0 0 719
Sziasztok!
- Van valami újság a Nina Wolmark interjúval kapcsolatban? Kérdeztünk végül valamit mi, magyarok is, vagy annyiban maradt?
- Nagyon nagy pofátlanság lenne ha egy röpke lementés erejéig kölcsönkérném a második sorozat DVD-it Klettától, amikor éppen nem másnál van? Sajnos nem igazán tudok mit felajánlani cserébe, - hisz a fórumon szinte már mindent kimerítettetek - legfeljebb örök hálámat. A Minimax előtt még ajánlgattam a videókazijaimat, de akkor azok valahogy kutyának se kellettek...
mague Creative Commons License 2005.11.07 0 0 718
Más érdekesség, a 720x576-os felbontással kapcsolatban. Bizonyára sokakban felmerül(t) a kérdés, miért hagyták rajta a digitalizált felvételen a széleken látható vibráló és simán fekete részeket?

Mint az köztudott, minden (de legalábbis 90%) 4:3-as tv a tényleges videóképnek csak 75-80% -át képes megjeleníteni. A többi elveszik. Számítógépeknél ezért vezették be régebben az under-scan funkciót, hogy ne lógjon ki a képből a fél asztal.

Ha valaki utánaszámol, akkor rájöhet, hogy a 720x576 *80% pont csak azt a részt mutatja meg látható felületen, amiben már nincs benne a csikosodó, és fekete keret.

Számítógépen ez zavaró lehet, ilyenkor kell használni egy erre érdemes media lejátszó programot, ami simán meg tudja növelni a képméretet úgy, hogy a külső 20% nem látszik (lásd Media Player Classic).

De ha az ember TV-n akarja nézni a sorozatot, sőt mi több, asztali dvd lejátszó segítségével, akkor bizony egyáltalán nem ajánlott levágni a külső részeket, hogy aztán nagy valószínűséggel újabb 20%-ot veszítsünk a TV butasága miatt.
mague Creative Commons License 2005.11.07 0 0 717
Pivi:

Nem hinném, hogy egy 20 éves mesefilmet valaha bárki is rezgésmentesítene. Az eredeti francia szalagok is biztos megsínylették az idő múlását. Lásd a magyar példát, a Mátyás Király-ról szóló mese DVD-jének minősége az EV-jétől messze elmarad. De épp ez benne a szép. Rég volt, jó volt... maradjon meg olyannak, amilyen volt. A régi FF filmek alatti hangsáokat sem zajszűrik 100%-osan, mert abban épp az a jó, hogy egy kicsit ugrál, recseg ropog...


Az eredeti felbontás szabvány érték és simán belül van az Advanced Standard Profile @Level5 határain, sőt! épp hogy az AS@L5 profil ajánlott felbontása a 720x576.
Hogy ez miért érdekes és hogy jön ide?

Úgy, hogy minden asztali DVD lejátszó, ami Mpeg4/Xvid/DivX kompatibilis, eleget kell tegyen az AS@L5 profilban leírt ajánlásoknak. Persze némiképp minden lejátszó eltér ettől, például egy tömörített videó fájlt 6000kbit/sec -el már nem tudja akadásmentesen olvasni minden chip-készlet, lásd régebbi ESS/MediaTEK chipset-es asztali DVD lejátszók.

Nekem az eredeti felbontásban is tökéletesen megy a Xoro HSD 415 asztali dvd lejátszómon az összes rész.

Így mindenesetre én azt ajánlom, hogy nézz utána az asztali dvd lejátszód korlátainak és/vagy keress hozzá firmware frissítést.

Én a te helyedben inkább az asztali dvd lejátszómmal nem lennék inkább 100%-ig megelégedve.
Joker-007 Creative Commons License 2005.11.03 0 0 716
Megint elkezdték a sorozatot a Minimaxon.    Minden nap 19:30-kor.    Jó szórakozást!
Pivi Creative Commons License 2005.11.01 0 0 715
No üdv mindenkinek!

Végre sikerült rátennem a kezem a magyar szinkronos dvdrip verzióra, de azt kell, hogy mondjam, hogy nem vagyok vele 100%-ig elégedett.
Ez mondjuk nagyrészt abból adódik, hogy igénytelen a francia DVD kiadás (még arra se vették a fáradtságot, hogy a kép remegését kiszűrjék), viszont emellett az asztali divx-es lejátszóm megnyújtva játssza csak le a filmet a 720x576-os felbontás miatt.

Ebből következően úgy döntöttm, hogy csinálok egy házi újratömörített verziót, amiben levagdosom a videó széleiről a feket csíkokat, és az egészet átméretezem 640x480-ba. Így már nem torzak a fejek, és tökéletesen élvezhető asztali lejátszón is. :-)

Ja igen, aki bent van bithumen-en, az onnan is le tudja szedni a dvdripet (meghívót sajnos nem tudok adni senkinek, mert a 20k-s feltöltésemmel még csak meg se közelítettem a határt).

Ha majd kész leszek az újrakódolással, akkor szívesen felajánlom az én verziómat is terjesztésre a rajongók között.
Belohin Creative Commons License 2005.10.26 0 0 714
ALEEEEERT! ALEEEEERT! ALEEEEERT!

Nem Massmedia vagyok, csak pillanatnyilag ilyeneket vagyok kénytelen hallani :-)

Egy ideje itt lappangok a topic körül, az olvasottak segítségével egy e-csacsi elhozta nekem kedvenc rajzfilmemet. Csak az a bajom, hogy végig franciáznak benne. Én meg az indító kedvességen kívül maximum a bonzsúr és zsöszüi szintjén állok.

A torrent használata viszont még nem szerepelt a praxisomban. Szeretnék egy kis eligazítást, hogyan, milyen feltételekkel lehet onnan tölteni. És ugye, magyarul?

üdv
Előzmény: privateer (713)
privateer Creative Commons License 2005.10.25 0 0 713
Akinek van endless torrentre loginja az mehet tölteni a filmeket.
mague Creative Commons License 2005.10.23 0 0 712
- InterFACE ajánlására, klei nem ajánlja fel a szinksávokat, amiket készített.

Helyette, e-mailben és levélben fogja elküldeni a levél tartalmát a Moképnak és a későbbiekben más kiadóknak.

Ha valami reakciót sikerül kicsikarni, majd jelentkezem újra, addig nem hinném.
privateer Creative Commons License 2005.10.19 0 0 711
Nem sikerült feltenni a filmet. :-(((
Törölték.
privateer Creative Commons License 2005.10.19 0 0 710
Scurty. Megvan még a honlapod a gépeden?
Ugyanis próbálkozok a CJB-re feltölteni.
Esetleg feltehetnénk ide a filmekkel együtt.
Davlev Creative Commons License 2005.10.19 0 0 709

Nekem azt írták, hogy csak az első 26 lesz. Céljuk volt a régi szinkron felkutatása, amit napjainkban nemigen lehet ismételni más részek kapcsán.

Én erre megírtam a hangjavaslataimat, de nem válaszoltak. rá.

 

A DVD-k sokat utaztak. Még a sulim francia tanárát is megjárták.

 

Mármint azt szeretnéd, ha románul vetítené a Minimax, vagy magyarul Romániában? Ha valaki külföldön szeretné nézni a Minimaxot, a csatorna főoldalán lehet jelentkezni (bocs, ha már tudtad).

 

Nem erre gondoltam. Az a helyzet, hogy a román (és  a cseh) Minimax műsora 100%-ban azonos a magyarével. Így vetítették ott is az EV első sorozatát. És ha ott is kíváncsiak a második sorozatra, talán a magyar szerkesztőség hajlani fog a dologra.

 

A hivatalos DVD kiadás:

Nem tudom mely kiadó, de ki van adva az "Egyszer volt.. az ember" sorozat DVD-n.

A CD Galaxisnál megvásárolható lemezenként 1990 Ft-ért. Talán ők is kifogják adni az EV-t.

Előzmény: Kletta (706)
mague Creative Commons License 2005.10.19 0 0 708
klei elsősorban a Mokép-et célozza meg.

Kletta, ha tudod, keresd fel klei-t MSN-en, lenne pár fontos kérdése az eredeti DVD-kel kapcsolatban. Az MSN címét tudod.

Már készül egyébként a kidolgozott, jól felépített, mindenre kiterjedő és egyben lehengerlő levél.


Bővebb infó később.
Freehill Creative Commons License 2005.10.19 0 0 707

Lehet, hogy nem a nagy kiadókat kellene megkeresned, hanem inkább a DVD-melléklettel rendelkező (számítástechnikai, filmes stb.) folyóiratokat. Ők talán rugalmasabbak, tekintve, hogy egyszerűen csatolniuk kell +1 lemezt az újsághoz, amelynek már megvan a maga törzsközönsége (nincs kockázat, hogy lesz -e elég vásárló), és a terjesztés is megoldott (költségeivel együtt). A lemez nyomása szerintem nem olyan nagy összeg, az EV-rajongók plusz vásárlásai bőven fedeznék :) Csak a szerzői jogokat kellene tisztázni, esetleg fizetni értük.

 

Amúgy szerintem lenne érdeklődés a kiadvány iránt: annak idején szinte minden gyerek (mára vásárlóerő :)) nagyon szerette a sorozatot, emlékszem, amikor egyik osztálytársam felvette az egyik rész hangját magnóra, és azt hallgattuk osztályfőnöki órán :) Úgyhogy szerintem sokan vásárolnák meg örömmel, ha meglátnák az újságosnál (én is :)) A magam részéről sok sikert kívánok!

Előzmény: mague (704)
Kletta Creative Commons License 2005.10.19 0 0 706
Davlev, mit írt a Minimax a második sorozatról? (Bocs, ha nem ránk tartozik.)
Tévécsatorna ki tud adni DVD-ket, vagy az nem az ő reszortjuk? Mert ha a Minimax kiadná az első évadot, kereshetne vele pénzt, és az jól jönne a második évad szinkronizálására...na de ezt csak úgy elképzelem, a pénzhez sem értek jobban, mint a technikához. (>:-)
(Szerintetek ez a hangulatjel hasonlít Arkanára? És ez? Z^_^S

A DVD-k szeretnek ingázni, azért vannak, hogy nézzék őket. Most, hogy visszaadod, majd lemásolom a hangjukat, hogy később legyen mit leírnom és Shagmirnak kijavítania, aztán a DVD-k mehetnek is tovább.

Aztán megkérem Arthurt, hogy román részröl is egy kicsit szitsa föl a gyerekeket. Talán a román rajongók szavára hallgatni fog a Minimax, és itt is elkezdik vetíteni. Bill részszövegei jó segítségek lennének, ha elérhetők lennének.

Mármint azt szeretnéd, ha románul vetítené a Minimax, vagy magyarul Romániában? Ha valaki külföldön szeretné nézni a Minimaxot, a csatorna főoldalán lehet jelentkezni (bocs, ha már tudtad).

Egyébként a geocitiesen ingyen(=reklámokkal) lehet honlapot csinálni könnyen megjegyezhető címmel, 15 MB tárhellyel...annyi már elég lehet egy honlaphoz két MP3 fájllal, képekkel, meg esetleg még egy-két MP3 fájllal, nem? A data transfer (bandwith) [bármi legyen is az] meg 3 GB/month (metered hourly). De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a testvérem szerint ma már nem érdemes a geocitiesen honlapot csinálni, mert vannak sokkal jobb helyek is. Persze fogalmam sincs, hogy az egyes oldalak hogy állnak a jogvédett fájlokhoz, sem azt, hogy mennyire ellenőrzik.

Mague, még egyszer kösz szépen a sok munkádat. Remélem, ha csak azt mondod, hogy megcsináltad az anyagot, abból még nem jönnek rá, hogy terjesztetted is...illetve, hogy ha rájönnek, akkor nem lesz bajod belőle.
A két tizedmásodperc egyébként tényleg sok.

A mogokhok a mongolok, vagyis a tatárjárás földalatti neve. A sisakjuk meg tényleg hasonlít a gladiátorokéra. Van egy elméletem, hogy az arcot eltakaró sisak az ilyen erőszakos, elszemélytelenedést megkövetelő szervezetek jelképe...a második évadban nácik ("vasemberek") is vannak, és az egyenruhájuk nagyon hasonlít az igazira, de ezt az összhatást is megtöri egy (asszem, sokkal régebb módi) sisak. Lásd a képet a http://shagmir.free.fr/2_episodes/42.htm oldalon.

És tényleg senki semmit nem akar Nina Wolmarktól kérdezni?
Előzmény: Davlev (697)
mague Creative Commons License 2005.10.19 0 0 705
Az esetleges és minden bizonnyal tömérdek helyesírási hibáért mindenkitől elnézést kérek... késő van már ilyenkor 0 óra 30 perckor...
mague Creative Commons License 2005.10.19 0 0 704
Azon gondolkodtatok-e már, hogy ki kéne adatni a sorozatot itthon is hivatalosan DVD-n?

klei már megkérdezte erről egyik ismerősét, aki a hivatalos dvd-kre illeszti a szinkeket, és annyit mondott, majd ha már minden mást kiadtak, ez is sorra kerül... ráhagyta a dolgot...
A srácnak biztos nem volt gyerekszobálya, vagy a pincéből nyílt, én nem tudom.

Mindenesetre, holnap ráveszem klei-t, hogy keresse fel a nagyobb kiadókat, hogy íme, kész mind a 26 rész tökéletesen zajszűrt, a francia dvd-re illesztett és aszerint vágott, 48kHz-es, Dolby 2.0 AC3 192kbps CRC kódolású audiósávja, mely még az eredetileg bent maradt hibáktól is mentes.

Mondok egy példát ilyen hibáról, igaz fogalmam sincs melyik rész pontosan:

- jeges világban vannak, és óriási szarvas, mamuthoz hasonlító állatok hátán kecskegelnek (lovagolnak) a gladiátor ősemberek, akik persze minden bigyókor eljönnek és elveszik a jóravaló kistermelők minden vagyonát... na ebben a részben például a végén, mikor újraépítik a hidat, a kalapálás bizony 200-300ms -ot is el van csúszva és onnantl kezdve bizony ez a hiba végig benne van az eredeti szinkben... klei minden apró eltérést észrevesz... néha már egyenesen idegesítő, mikor nézem a Jóbarátokat DVD-n, egyszer csak odaszól: áthallani az eredeti angol szinket, és el is van csúszva a magyar 200ms-t (millisekundum)... grrrr.

klei egyébként "félig" süket, de ezt meghallja :DD

Visszatérve a fő gondolatra:

akinak van ötlete, melyik itthoni kiadókat lenne érdemes megkeresni, az legyen szíves írja meg ide.

Mondanom sem kell, hogy akár aláírás gyűjtésbe is lehetne fogni, vagy pölö az Xpress.hu webportálon lehetne szavazást kérni, hogy "kit érdekellne a sorozat".

Szerintem érdemes lenne megpróbálni.

A DVD magyar menüin kívül minden forrás adott, még csak dolgozniuk sem kellene vele...

Imhol, beszéltem...
Joker-007 Creative Commons License 2005.10.18 0 0 703
Igen, azt hiszem, a LAR féle TV rip-et szedtem le.  Benne van a Minimax-jel. :)
Előzmény: privateer (702)
privateer Creative Commons License 2005.10.18 0 0 702
Jokker 007-es ügynök. :-))

"ez 28-ka után várható, mikor már elvileg nem korlátoz le az UPC 30 Gb felett"

Már nem emlékszem hol olvastam, de tényleg bejött a dolog hogy hónap utolsó csütörtöke után nem mér a chello. Akkor majd felzúzzuk az endlessre. Onnan már csak egy ugrás a net többi része (remélem).

Jobbik minőség az mit jelent te esetedben? LAR féle TV rip? Vagy más?
Előzmény: Joker-007 (699)
Davlev Creative Commons License 2005.10.18 0 0 701

Én már felvetettem egy új oldal ötletét. Rajta lehetnének az első sorozat magyar DVD rippei, plussz a második sorozat is franciául, amihez kéne egy kis fordítócsapat. Meg az egyéb nyelvű (spanyol, román) részek érdekességnek, meg a külföldi rajongók számára.

 

És még sookmás lehetne rajta. Ha érdekel, mi az, olvass vissza az augusztusi hozzászólásokhoz.

Előzmény: privateer (698)
mefi58 Creative Commons License 2005.10.18 0 0 700

Mily igaz, hogy ilyeneket kellene nézniük.

Csak, hogy a média hatalom minduntalan közbeszól.

Üdvözlöm a fáradozásotokat és sok sikert kivánok!

Magam megteszem azt a keveset amit tudok, és tovább adom!

Előzmény: privateer (691)
Joker-007 Creative Commons License 2005.10.17 0 0 699

Hali Mindenkinek!

 

Olvasgatlak benneteket egy ideje, nekem is az egyik kedvenc sorozatom az EV.

Még amíg lehetett, leszedtem majdnem az egész első sorozatot a jobbik minőségben. Azért majdnem, mert a 15-16-17. rész hiánycikk. :)

Mikor adta a Minimax, úgy ültem elötte, mint Apámék a Megasztárnál.

Nem lehetett hozzám szólni sem, mert egyből haraptam :) Most meg a Szomszédokkal vagyok így...

 

 

"ez 28-ka után várható, mikor már elvileg nem korlátoz le az UPC 30 Gb felett"

 

Ezt honnan hallottad? Én is chellos vagyok, és örülnék, ha megszünne a korlát. Bár én még egyszer sem léptem túl.

 

Joker

Előzmény: privateer (698)
privateer Creative Commons License 2005.10.17 0 0 698
Üdvözletem a Földrétegek vándorainak.

Kleivel egy kellemes vonatozás után sikerült ma találkoznom, és átvehettem a 2 DVD-t melyen ott van a régóta várt sorozat DVD ripje tökéletes szinkronnal. Köszönöm szépen.

Első körben a Chellos torrent oldalra teszem fel (jelenleg már seedelés alatt van az első 13 része a sorozatnak). Utána megpróbálok pár chellost összetrombitálni (remélem nem lépnek le a letöltők) és felrakjuk a 2. legnagyobb hazai torrent oldalra az endlessre (ez 28-ka után várható, mikor már elvileg nem korlátoz le az UPC 30 Gb felett).

Ha valakinek vannak honlaptervei ne fogja vissza magát. Vagy ha van hazai Elsüllyedt világok oldal akkor linket kérnék. FTP -vel kapcsolatban én is próbálkoztam, de nem sok sikerrel.

**** Ellenreklám ****
ATW.HU meg dögöljön meg hogy az http://elsullyedtvilagok.tk/ oldalát letörölte.
De más oldalakat is ennyire imádnak ezek törölni, nem nagyon érdemes náluk regisztrálni.
**** Ellenreklám vége ****

Ha akad Budapesti akit érdekelne a 2 DVD és esetleg tudná terjeszteni az jót, akkor megkereshet levélben és egyeztethetünk időpontot egy gyors DVD tartalom winyóra másolásának erejéig.
Davlev Creative Commons License 2005.10.17 0 0 697

Huhh, de sok minden történt.

 

Valakinek válaszolt a Minimax második sorozat ügyben. Mert már totál idegedkedek a dolgon egyes hangok kora miatt. Jó lenne a szinkront minél hamarabb elkezdeni, hogy a lehető legtöbb hang legyen eredeti.

 

Aztán megkérem Arthurt, hogy román részröl is egy kicsit szitsa föl a gyerekeket. Talán a román rajongók szavára hallgatni fog a Minimax, és itt is elkezdik vetíteni. Bill részszövegei jó segítségek lennének, ha elérhetők lennének.

 

Kletta:

Jövő héten biztosan megyek Pestre, és szeretném visszaadni a második sorozat DVD-it. Rengeteget ingáztak Pest és Szeged között, talán örülni fognak a hazatérésnek.

Aztán elkérném az első sorozat DVD-it, amiket télen szeretnék visszaadni.

Kletta Creative Commons License 2005.10.17 0 0 696
Nem arról van szó, csak arról, hogy már úgyis megvolt a magyar változat.
Előzmény: mague (695)
mague Creative Commons License 2005.10.16 0 0 695
Hehe...

Kletta nem kért klei felettébb furmányos ügyleteiből...

Pedig, ahogy a mondás is tartja: fondorkodom, tehát vagyok >: P
Kletta Creative Commons License 2005.10.14 0 0 694
Kösz szépen a magyarázatot!

Igen, nekem a francia DVD-k vannak meg, sajnos nincs rajtuk se szinkron, se semmilyen felirat, még francia se. Klei kérdezte, hogy kérek-e szinkronizált rippet, de mondtam, hogy köszönöm, nem, mert a magyar változatot úgyis fölvettem videóra. Csak most a videókat kölcsönadom az unokabátyámnak (aki annak idején a játékainkban Spartakus volt), de majd ha visszakapom, szívesen kölcsönadom másnak is.
Előzmény: privateer (693)
privateer Creative Commons License 2005.10.14 0 0 693
Huhh kicsit tisztázzuk akkor a szituációt. Mielőtt továbbmennénk.
Neked ami DVD megvan, az eredeti Francia nyelvű változat? Amiből Klei és Ultimate (hacsak nem keverem a neveket) megcsinálták a rippelt verziót + a hangot is lecserélték. A kérdésem igazándiból arra vonatkozna, hogy neked jutott -e abból a Klei féle szinkronos rippekből amiről maque írt az "előbb"? (Ha már kérdés, kinek van meg eddig? 3-4 embernek max?)
Ha nincs meg akkor elnézést kérek a félreolvasásért. És akkor tényleg csak az marad hogy reméljük a legjobbakat hogy Ultimate valahogy meg tudja nekünk osztani ezt a kincset. Igaz akkor is szívesen segítek a terjesztésben ha tudok.

Amúgy majdnem jól értelmezted a torrent működési elvét, de ehhez kicsit mélyebbre kellene ásni a témába. Tömören anynit írok most, hogy feldarabolják a fájlt és a kliens program feltölti az egyik embernek a fájl első szeletét, majd a követekző szeletet mondjuk másnak, miközben az első szeletet a második ember tovább adja egy harmadiknak és így tovább. Tehát nem kell megvárni hogy az egész fájl átérjen az egyik emberhez és az továbadhassa.

Lépek mert késő van már. Illetve már korán. a csuda tudja. :-) Jó éjt
Előzmény: Kletta (692)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!