Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4400
Mondtam én?? :-P
Előzmény: Uriella (4399)
Uriella Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4399

Ne félj tőle.

:))))))

Előzmény: Törölt nick (4396)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4398
Mindenesetre azért furcsa, hogy "csak" öt milliót követelt. Persze lehet számtalan magyarázata, de ez is lehet az egyik...
Előzmény: Törölt nick (4397)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4397
Lehet.
Bár én hallottam olyasmit is, hogy az apjával sem bánt mindig jól.
Előzmény: hgyi (4393)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4396
Társaságban nem illik titkolózni... :)))
Előzmény: hgyi (4394)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4395
Arra gondolsz, hogy saját felfogásom szerint ítélem meg, mi a rossz és mi a jó?!
Van benne valami, mindenkinek van saját ítélőképessége, vannak saját erkölcsi, etikai normái, amikhez viszonyítja a dolgokat. Azonban vannak ugye a törvények, amik betartása és betartatása kötelező mindenkire nézve, függetlenül attól, hogy az illető rendőr, vagy civil. Mondok egy példát. Egyik szobatársam MyVip-en talált egy (mondjuk úgy) nem szép csajt, és "poénból" felvette msn-re, hogy majd milyen jót fog szórakozni. (meg is tette). Erre tegnap jön, hogy a haverja beszélt ezzel a csajjal (MyVip-en keresztül) és meg akarta nekünk mutatni a beszélgetést. Bevallom, az elején elkezdtem olvasni, de aztán rájöttem, hogy ez messze sérti az én erkölcsi normáimat. Ugyanis lehet akárki akármilyen ronda, de nem érdemli meg, hogy úgy beszéljenek vele, olyanokat írjanak, amiket az illető írt. A szobatársamnak meg ezután volt pofája azt mondani, hogy mennyire sajnálja a lányt, holott ő ugyanúgy átverte a csajt. Ezt elítélem, sőt, megvetem, de (sajnos) a törvény - legjobb tudásom szerint - nem tartalmaz becsületsértésre vonatkozó előírásokat, így tulajdonképpen nem tehetek miatta semmi, csak próbálom verbálisan jobb belátásra bírni, hogy ugyan gondolkodjon már el rajta, hogy miket mond meg csinál.
Tehát a törvény adott, változtatni lehet rajta. És nekem, mint rendőrnek azt kell betartani, betartatni, ami abban elő van írva. Minden további azonban csak az én elvárásom az emberekkel szemben, amit sajnos nem tehetek kötelezővé és amik miatt nem tartóztathatok le senkit.
Megfelelő volt a válasz?
Előzmény: Uriella (4390)
hgyi Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4394
emilke tudja a választ. :o)
Előzmény: Törölt nick (4385)
hgyi Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4393

az is lehet, hogy az öreg meg akarta szépíteni a fia tettét. a szülők hajlamosak az ilyesmire.

de kétségtelenül kedves.

Előzmény: Törölt nick (4391)
hgyi Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4392
teccöl. :o)
Előzmény: Törölt nick (4389)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4391
"A férfi (a lelőtt rabló apja) azt mondta, korábban fiának panaszkodott, hogy 4-5 millió forintra lenne szüksége arra, hogy nyugdíjasotthonba mehessen."

Ezt ma olvastam a Metro-ban és bevallom őszintén, kicsit szíven ütött.
Egyszer a mecsetben meséltek nekem egy történetet, hogy az iszlám hogyan ítélkezik a lopásról. Megint csak említhetném azt a rövid idézetet a szándékról, de szerintem már ti is fejből tudjátok. Tehát mindennek alapja, lényege, hogy mit milyen szándékól teszünk. Tehát adott egy férfi, aki azért akar lopni, hogy az apja nyugdíjas otthonba mehessen. Ez tekinthető tisztességes érdeknek, szándéknak ellenben az olyanokkal, mint a lopott pénzből akar fényűző életet élni. De vehetünk egy egyszerű példát is. Van egy nagyon szegény család. És a családfő egyik nap ellop valakitől egy kabátot vagy egy darab zsemlét. Törvényieg ez büntetendő. Csakhogy az iszlámban ilyenkor megvizsgálják azt is, hogy miért. Látjuk, hogy azt a lopott kabátot a fázó gyerekének, azt a lopott zsemlét az éhező gyerekének adja. Ilyenkor mi a "probléma". Törvényileg még mindig elítélhetjük, ha ennyire ragaszkodunk a szabályokhoz, törvényekhez. Csakhogy ilyenkor kötelességünk (lenne) elgondolkodni azon, hogy esetleg a hiba (csak) nem az apában van, aki az éhező, fázó gyereke számára lop. Hiba lehet a rendszerben is, amely hagyta, hogy idáig fajuljanak a dolgok. És amerre most halad az ország, lehet(!!!), hogy egyre több ilyen lesz.
Uriella Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4390
Egyről beszélünk, csak te úgy fogalmazol, hogy "megvédeni a mocskos világtól".
Előzmény: Törölt nick (4389)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4389
Nem, nem. Nem a nekem nem tetsző dolgok ellen akarok küzdeni, az már régen rossz lenne. Én a rendes, tisztességes embereket akaro megvédeni a mocskos világtól és emberektől.
De mire is gondosz pontosan?
Előzmény: Uriella (4388)
Uriella Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4388

Köszi.

Bár egy dolog még hibádzik, ha jól sejtem.

:)

Te változtatni akarsz a világon, küzdeni a neked nem tetsző dolgok ellen...a többit gondold utána/hozzá.

:)

Előzmény: Törölt nick (4386)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4387
Felmerült bennem egy kérdés!

BB. A rendőri képzés végére csuklóból kell tudni a Btk.-t, a Rendőrségi Törvényt, a Szabályzatot (ezt biztos), a Gyülekezési törvény, a Polgári Törvényt stb. ???
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4386
Akkor azt hiszem, válaszoltam is rá itt, kicsi máxem! :))))))))))))))))))))))))
Előzmény: Uriella (4374)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4385
"(amennyire csak lehet azokat a lehetőségeket használja ki, melyekben a hőst játszhatja) - ez is na jó (2 hét múlva, megtudod, miért mondom.) "

Mi lesz akkor???
Előzmény: hgyi (4375)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4384
"Ez a május 1 ez a szeretet ünnepe" :))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (4365)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4383
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy mégha nem is gondolta komolyan, de mikor fog ilyet mondani Orbán vagy Gyurcsány? Még ha csak meg is játszák magukat? SOHA...
Előzmény: feketemadár (4363)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4382
"ennyi agymosott marha nem lehet..."

De van, de van!!! Kicsit bajban vok most. Milyen szmájlit tegyek ezután??
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
vagy
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Előzmény: Törölt nick (4359)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4381
Értem én!
Pár hozzászólással ezelőtt szóvá is tettem, hogy rájöttem, hogy néha én is úgy viselkedek, mint a """hülye civilek""". És felhatalmazást is adtam rá, hogy legközelebb virtuálisan felpofozz, vagy legalább is hasonló módon reagálj, ahogy korábban.
Előzmény: feketemadár (4357)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4380
Kölcsönös! :)

hgyi!
Eredetileg katona akartam lenni, de az allergiám miatt nem vettek fel. Ez volt három éve. Igaz, a Rendőrtisztire is adtam be jelentkezési lapot, de akkor még csak ídesapám javaslatára. Azt mondta, hogy utánna rengeteg lehetősége van az embernek. De iagzából akkor még nem érdekelt a dolog. Ellenben jócskán elment a kedvem, így az RTF alkalmassági vizsgálatára már el sem mentem. Nem volt kedvem végigcsinálni, hogy aztán ott is azt mondják, hogy "sorry, de nem" Utánna letechnikusiztam a középsuliban, és újra nekirugaszkodtam a továbbtanulás rögös útjainak. Sajnos az alatt az egy év alatt elég sok külső behatás ért. Nevezetesen, középiskolában elég jó tanuló voltam (ötös érettségi ;-D), és hát mivel jött mindenki, hogy a Műszaki Egyetemre kell mennem. Hát gondoltam, miért is ne, hisz szeretem a repülést, majd leszek repülőgépész. Aha, ahogy azt Móricka elképzeli. Azt az apróságot elfelejtettem, hogy addig el kell végeznem egy ötéves tanulmányt, ami abszolút nem leány álom. Ez aztán most súlyos problémákat okoz! Mindenesetre a katonai pályáról letettem, sajnos! Hog aztán a katonaság iránti szeretetem hogyan alakult át a rendőrségi iránti imádattá, azon még - bevallom őszintén - ezidáig nem gondolkodtam el. De azt hiszem, minthogy jó ideje írogatok már ide, kiderült rólam, hogy meglehetősen "hazafi" jellem vagyok, aki tele van világ(ország)megváltó tervekkel. (Halkan megjegyzem, a politikusi pálya gondolata sem áll távol tőlem). De, tényleg nem tudom megmondani, mióta ez a nagy szeretet a rendőrség felé. Igazából, benne lehet az is, hogy ötéves korom óta karatéztam, 13 éven keresztül. Ami idő alatt igencsak hozzászoktam a rendhez, fegyelemhez. És ahogy anno BB is, én is próbálnék ehhez "méltó" szakmát választani, amelyben másokon segíthetek (merthogy ez számomra nagyon fontos!) De pontosan magam sem tudom megfogalmazni a dolgot. De talán az alapvető motiváció az, hogy másoknak segíthessek, megóvhassak. Ez mostanában egy kicsit erősödött, ahogy elkezdtem megismerni az iszlám vallást. Említettem ugye egyszer azt, hogy "A tettek bizony a szádékok alapján vannak megítélve és bizony mindenkit az illet meg, ami szándékában áll." Van is erre egy jó példa. Adott két ember, akik mindketten ügyvédek akarnak lenni. Csakhogy az egyik azért, mert az ügyvédek jól keresnek, a másik pedig azért, hogy másokon segíthessen. A kettő közül az utóbbi sokkal nemesebb célból (szándékból) választotta a hivatását, így Isten előtt is ennek fényében kerül elbírálásra.
A műszaki "kütyük" iránti vonzalom is van bennem, bár rendőrségnél ennek igazából nincs jelentőssége, hacsak nem a gyönyörű Skodákat vesszük, mint műszaki "kütyü". Mindenesetre a történelmet, azonbelül pedig a hadtörténelmet, haditechnikát nagyon szeretem.
A hősködés távol áll tőlem. Már csak azért is, mert hős és hősködő közt óriási a különbség. A hősködőt előbb-utóbb (de inkább előbb) lelövik, míg a hős az inkább a tettei, a jelleme alapján érdemli ki a hős megnevezést. Mert szerintem nem csak az a hős, aki olyan képességekkel van megáldva, mint Superman, hanem aki olyan (belső) tulajdonságokkal rendelkezik, amellyel elnyeri környezete elismerését. Bocsánat, hogy kicsit össze-vissza fogalmazok, szebben is tehetném, csak kevés az időm. De azért remélem értitek a lényeget.
Uriella kakukktojásáról meg ne is beszéljünk... :)))
Remélem kielégítő a válasz.
hgyi Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4379
én sem. én is. :o)))))
Előzmény: Uriella (4378)
Uriella Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4378

:)

Nem elemezném ki, amíg nincs itt.

Kedvelem a fijjut.

Előzmény: hgyi (4377)
hgyi Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4377
lehet. És mi van a többi ponttal? :o))
Előzmény: Uriella (4376)
Uriella Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4376

A 6os volt a Gonosz Kakukktojás.

:)

A többiről meg majd nyilatkozik ő.

Ha akar.

:)

Előzmény: hgyi (4375)
hgyi Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4375

1./ Küldetéstudat.
a.) feltétel nélküli,

magáért a jó cselekedetért  - na jó.. de szerintem nem igazán.

(teljesen belső késztetés) - ezzel egyetértek, csak nem a jó cselekedettel összefüggésben.

2./ A hős szerepéért. (amennyire csak lehet azokat a lehetőségeket használja ki, melyekben a hőst játszhatja) - ez is na jó (2 hét múlva, megtudod, miért mondom.) :o))

a hőst játszhatja - ezzel nem értek egyet. nem akar hőst játszani.


4./ A fegyverek és minden olyan "kütyü" irátni rajongás miatt, ami a rendvédelemmel összefügg és amihez legálisan hozzájuthat ha rendőr.(fegyverek, kényszerítő eszközök... sokukból spec. kiképzettségű rendőr lesz) - ok. de ettől lehetne katona is.


6./ A korrupció lehetőségéért
a.) önálló döntés alapján az ismerősöktől, haveroktól szerzett infókra építve(eleve tudja, hogy mivel fog visszaélni, pár évre tervez és minél nagyobb haszonra törekszik és eleve olyan beosztásra hajt, ahol ezt meg tudja valósítani) - ezzelegyáltalán nem értek egyet.

Előzmény: Uriella (4370)
Uriella Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4374

Majd nézz be a postaládádba.

Utólagos engedelmeddel...:)

Előzmény: Törölt nick (4347)
breien Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4373
Látod, madár.

Egy intelligens ember így áll a dolgokhoz és nem "idegen zsoldosokkal vereti nyomorékká a nemzeti ünnepen az ünneplőket"

Háát íígen! tanulhatnának a mieink a francia presidenttől.
Előzmény: feketemadár (4363)
Uriella Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4372

Hé, madár.

Ne bántsd őt.

Valóban okos, és érdemes figyelni rá.

Ebből a szempontból tökmindegy, hogy hirtelen felindulásból, élesben ír-e, avagy átgondolja, csiszolgatja.

A mondanivalóját nézd, meg a gondolatait.

 

Ne irigyeld, ne fikázd,  fogadd el, hogy más , mint te, és készpássz.

Én kimondottan, dorombolósan  élvezem a Dzsónsz hsz-eket...:)

 

 

Ui: bocs . És örülök, hogy beszélőviszonyoztok Yangcsival.

Előzmény: feketemadár (4301)
Uriella Creative Commons License 2007.05.07 0 0 4371

:)

:****

Kösz.

Azért van a lehetőségek között olyan, ami ráillik Yangtzee olvtársra.

Szerintem.

Alant láthatod.

Előzmény: hgyi (4335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!